Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα πρώτα στολίσματα

Πέρυσι τα Χριστούγεννα δεν ήθελα το σπίτι φορτωμένο. Λίγα στολίδια και καλά, σκεφτόμουν, εκτός αυτού, θα φεύγαμε Γερμανία, οπότε θα ήμασταν δύο εβδομάδες εκτός.
Φέτος δεν μας προέκυψε ταξίδι, οπότε αυτό που μου προέκυψε, είναι μια διάθεση άκρως γιορτινή, παιχνιδιάρικη και με πολύ γκλίτερ!
Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, όταν διάβασα αυτό (κλικ) το κείμενο, αποφάσισα ότι φέτος θα κατεβάσω όλα τα στολίδια και θα γίνει χαμός! Είχα διάθεση για υπερβολές, μα περισσότερο είχα ανάγκη να χαρώ, να χορτάσει το μάτι μου χρώμα, φως και χρυσόσκονη. Και ναι, στα πλαίσια αυτής της υπερβολής, είναι και να δοκιμάσω ένα σωρό συνταγές, να κάνω κατασκευές με τα παιδιά, να στείλω κάρτες, να να να... Αυτό βέβαια που δεν είχα υπολογίσει είναι η κούραση και η αϋπνία, οι οποίες όμως δεν με πτοούν καθόλου (ακόμα!).

Έμενε ν' αποφασίσω την τάση που θα ακολουθούσα, εννοώ στη διακόσμηση. Πέρυσι κινήθηκα σε λευκό και κόκκινο, φέτος όμως;
Κι επειδή είπαμε ότι φέτος η κατάσταση σηκώνει υπερβολές, άπλωσα όλα τα στολίδια στην τραπεζαρία για να έχω μια γενική εικόνα και έτσι προέκυψαν... όλες οι τάσεις! Θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ:

Η κλασσική γωνιά σε λευκό, μαύρο και κόκκινο. Λιτή, δίχως πολλά πολλά.


Η παιχνιδιάρικη γωνιά, αφιερωμένη στα αγόρια, με τα ζαχαρωτά, τα μπισκοτόσπιτα, τις χιονόμπαλες και τα καρουζέλ, τα κουδουνάκια και τον καρυοθραύστη.


Η παστέλ γωνιά, γιατί πρέπει να ομολογήσω ότι λατρεύω τα παστέλ και χαίρομαι πολύ που έγιναν μόδα!


Στο μεγάλο κλαδί κρέμασα τα αστεράκια από οδοντογλυφίδες.


Στη σκάλα, έχει ένα παράθυρο και εκεί δημιούργησα την γωνιά με τα ζαχαρωτά. 
Να σημειωθεί παρακαλώ, ότι όλες αυτές τις ημέρες ο καιρός εδώ ήταν βροχερός, γκρίζος και μουντός, που σημαίνει ότι ήταν ακατάλληλος για φωτογράφιση. Αυτή η γωνιά λοιπόν, βγήκε ολίγον χάλια και ειδικά με το φως από πίσω.


Για τα αστέρια έσπασα τα γνωστά μπαστούνια με το εργαλείο που χτυπάμε το κρέας, αφού τα έβαλα πρώτα σε ένα σακουλάκι. Έκοψα δυο αστέρια από χαρτόνι και κόλλησα επάνω τους τα ζαχαρωτά με πιστόλι σιλικόνης.


Τα Χριστούγεννα επίσης, σηκώνουν και το κιτς! Έτσι έφτιαξα μια γωνιά με πολύ χρώμα και πολλή χρυσόσκονη.
Έκοψα αστεράκια από χαρτόνια με γκλίτερ, τα οποία κόλλησα με blu tack επάνω σε ένα κλαδί.


Έκοψα επίσης μικρές λωρίδες από τα ίδια χαρτόνια και τις κόλλησα γύρω από κηροπήγια.



Στην μικρή τουρτιέρα έβαλα τους καρπούς από πλατάνια, στους οποίους άπλωσα ατλακόλ και τους πασπάλισα με χρυσόσκονη και ασημόσκονη. Έτσι ταίριαξαν πολύ με τα περσινά βελανίδια.


Μια γωνιά παρέμεινε από πέρυσι κοκκινόλευκη, μόνο που άλλαξε η διακόσμηση.
Σε μια συρμάτινη κρεμάστρα, κρέμασα στολίδια με τα ίδια περίπου χρώματα, ώστε να δένουν μεταξύ τους.


Στο κάδρο έβαλα μια κάρτα με ταράνδους και στα κλαδιά κρέμασα τις χιονονιφάδες που είχα φτιάξει πριν ένα χρόνο, με υλικό μοντελισμού.


Για το τέλος άφησα τον πίνακα ανακοινώσεων που έχουμε στην κουζίνα. Αφαίρεσα τις λίστες με τα "πρέπει" και στερέωσα επάνω του με μαγνήτες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Ναι, είναι καλύτερος έτσι!


Αν τελείωσα με τα στολίσματα; Φυσικά όχι! Αυτά είναι μόνο τα μισά και έχω να κάνω πολλά ακόμη. Το σπίτι εξακολουθεί να μοιάζει βομβαρδισμένο και ελπίζω πραγματικά ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχω τελειώσει.

Σας αφήνω με τις πιο γλυκές ευχές για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο υπερβολές!
Θα στολίσετε έτσι; 

Καλημέρα!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

23 σχόλια:

  1. καλημέρα Λιτσάκι!! Πολύ όμορφα τα στολίσματα σας!! Και του χρόνου!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα!
    Αυτά είναι τα πρώτα στολίσματα μόνο;; Κοπελιά, ψήνεσαι να έρθεις να στολίσεις και το δικό μου σπίτι; Ιδέες έχεις πολλές, όρεξη ακόμα περισσότερη, τι λες;;
    Πολύ όμορφο έγινε το σπιτάκι σας! Αναμένουμε και τη συνέχεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε μικρή το έκανες πάλι το θαύμα σου. Πανέμορφα όλα και πολύ χρωματιστά φέτος. Η ιδέα με την κρεμάστρα υπέροχη! Μπράβο γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λίτσα, πολύ όμορφος ο στολισμός που ετοίμασες, άντε να δω πότε θα ξεκινήσω και εγώ διότι όλο το αναβάλω ....
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία, Λίτσα!!!!Καλές γιορτές και από Αλεξανδρούπολη!!!! Και εμείς στον πυρετό της προετοιμασίας για να αλλάξει η διάθεση! Επιθετικά, λοιπόν, σε ό,τι μας ενοχλεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι υπέροχο να έχεις διαφορετικές γωνιές όμορφα στολισμένες και κυρίως οταν οι κατασκευές είναι απο τα χεράκια μας! Πάντως αν εγώ έκανα αυτά τα αστεράκια με το χαρτόνι και τα γλειφιτζούρια, η κόρη μου θα ηταν ικανή να φάει και το χαρτόνι, χαχα. Καλά στολίσματα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ μάλλον θα τα αφήσω για το άλλο Σαβ/κο τα στολίσμα. Έχουμε αφήσει εκρεμμότητες με τον Γ. στις αυλές και μέσα στο σπίτι. Που τα χώρεσες αλήθεια όλα αυτα;
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ πάρα πολύ όμορφα! αυτά τα χαρτόνια τα θέλω και εγώωωωωωωωωω, πρέπει να βγω για προμήθειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποσο ομορφα το στολισες με πανεξυπνες ιδέες μπραβο σου περιμενω την διευθυνση σου στο email katitimou@gmail.com , για να σου στείλω ενα αναμνηστικο δωρακι για την συμμετοχη στο χριστουγεννιατικο πανηγύρι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Λίτσα.Είναι όοοολα υπέροχα!Μα πιο πολύ μου αρέσει που δεν χάνεις το κέφι σου, την έμπνευση και την χαρά παρ' όλη την κούραση!Έχω κι εγώ στολίσει το σπίτι, που ευτυχώς είναι μικρό, οπότε δεν έχω και πολλά περιθώρια να απλωθώ!Όχι που δε μου αρέσουν τα στολίσματα, κάθε άλλο, το μετά σκέφτομαι...(με το καλημέρα μες στην καταστροφολογία εγώ :) )Καλή γιορτινή συνέχεια, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο που σε διάβασα, κουράστηκα!!! Καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τόοοοοοοσα πολλά! Εσύ πρέπει να δούλευες νυχθημερόν. Και ακόμη δεν τελείωσες όπως λες. Καλά τελειώματα Λίτσα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοειται θα στολίσουμε! Δεν εχω ξεκινήσει ακόμα!Αλλά σιγουρα πηρα αμέτρητες ιδέες από το σημερινό ποστ σου!:)) Μυρισε Χριστούγεννα!!<3 xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να έχεις πάντα όρεξη για στολισμούς και να είστε καλά να τους χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, εσύ έχεις πάρει φόρα! Και καλά κάνεις δηλαδή, γιατί μπαίνεις και πιο γρήγορα σε εορταστικό mood. Εγώ πάντα αργώ και στο τέλος τρέχω και δεν φτάνω! Και του χρόνου να είσαι καλά λοιπόν και να χαίρεσαι πάντα την οικογένεια και το σπιτάκι σου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απορώ πώς τα καταφέρνεις όλα αυτά και βρίσκεις το χρόνο! Είναι όλα τόσο....μαμά! Καλή συνέχεια στα δημιουργικά στολίσματά σου, Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπώ..ομορφιές! Και να σου πω..παρότι είμαι πιο πολύ του κόκκινου/λευκού η γωνιά με τα πολύχρωμα αστεράκια μου άρεσε πάρα πολύ! Για δες! Θα μου αλλάξεις και τα γούστα μου τώρα στα γεράματα :-)
    Καλή συνέχεια! Κι εμείς στολίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρα πολυ ωραία!!! Με ξεσήκωσες και εχω πει ν αστολίσω το άλλο σκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραίες οι διακοσμητικές ιδέες σου! καλή συνέχεια! Εγώ λέω να βάλω μπροστά το άλλο ΣΚ.
    Μήπως ξέρεις καμιά καλή συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρεσει πολύ όπως διακοσμεις το σπίτι σου!!!!εκπληκτικά τα αστερια με τα γκλίτερ!!!θα τα φτιαξουμε και μεις για το παιδικό!!!καιτου χρόνου με υγεια!!!!!!όλα ειναι σουπερ!!!!μπράβο Λιτσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πωπωωωωω εεετσι! Δωσε πονο! Μπραβο Λιτσάκι φοβεροι στολισμοί! Αντε καλη συνεχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!