Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Και το στόλισμα συνεχίζεται...

Πριν απ'ολα θα 'θελα να σας ευχαριστήσω πολύ πολύ για τις ευχές σας μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του διαδικτυακού περιοδικού Cook Craft Create!  Σας ευχαριστώ για κάθε μήνυμα, σχόλιο και κάθε όμορφη σκέψη που μοιραστήκατε μαζί μας.
Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα πολύ και ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος!

Λοιπόν, στα στολίσματά μας τώρα, τα οποία επιτέλους τελείωσαν, γιατί δεν άντεχα άλλο να βλέπω κούτες μέσα στο σαλόνι. Το Σάββατο βάλαμε τα τελευταία στολίδια και την - βροχερή - Κυριακή χαρήκαμε το ανανεωμένο μας σπιτάκι με μια κούπα ζεστό καφέ.

Παρασκευή βράδυ, βρέθηκα να στολίζω το δέντρο, αφού ο Φαίδωνας δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι το Σάββατο. Στην αρχή είπα "εντάξει ας βάλουμε ένα-δύο στολιδάκια και τα υπόλοιπα αύριο" και τελικά το ένα έφερε το άλλο και ξαφνικά, μετά από μία ώρα, το δέντρο ήταν έτοιμο. Φυσικά οι φωτογραφίες είναι από την επόμενη μέρα, που ξύπνησαν ενθουσιασμένοι!


Φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Κάθε χρόνο θαυμάζω στα ξένα περιοδικά τις στολισμένες γιρλάντες γύρω από τις πόρτες. Το δοκίμασα στην είσοδό μας και τελικά μου άρεσε πολύ! Κρέμασα επάνω στην γιρλάντα όλα τα μπισκοτοστολίδια και η είσοδος πραγματικά μεταμορφώθηκε! 
Χμ, του χρόνου η γιρλάντα θα είναι μεγαλύτερη, ώστε να φτάνει μέχρι κάτω.


Στη γωνιά των λουλουδιών κρέμασα μια λινάτσα που γράφει επάνω "NOEL". Την έφτιαξα μόνη μου με τρόπο πανεύκολο, μην φανταστείτε ότι έπιασα βελόνι, όλα με κόλλα τα έκανα. Έκοψα από διαφορετικά υφάσματα τα γράμματα της λέξης και τα κόλλησα επάνω σε ένα κομμάτι λινάτσας.
Στη δεξιά πλευρά πέρασα από τις τρύπες μια κορδέλα και από εκεί κρέμασα το δεντράκι που είχα φτιάξει πριν μέρες.


Από χαρτόνια με γκλίτερ, έκοψα αστέρια διαφορετικού μεγέθους. Στην ανάποδη πλευρά τους, τα χάραξα ελαφρώς με ένα ψαλίδι από γωνία σε γωνία και έπειτα τα δίπλωσα στο σημείο όπου ήταν χαραγμένα. Αυτό δίνει στο αστέρι μια τρισδιάστατη όψη. 
Ελπίζω η φωτογραφία παρακάτω να σας βοηθήσει, διαφορετικά θα βρείτε πολλά σχετικά βιντεάκια στο youtube.


Με λίγο blu tack τα κόλλησα στον τοίχο και είναι πολύ εντυπωσιακά. Όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο όμορφα!

 

Για το τέλος άφησα το στεφάνι της εισόδου. Είπαμε, τα στεφάνια είναι απαραίτητα!
Ήθελα κάτι που να παραπέμπει σε χιόνι και σκέφτηκα ότι το βαμβάκι είναι κατάλληλο.
Χρειάστηκα ένα στεφάνι από φελιζόλ, βαμβάκι, με το οποίο σχημάτισα μικρές μπάλες (υπάρχει όμως και έτοιμο στην αγορά) και το πιστόλι σιλικόνης, με το οποίο κόλλησα το βαμβάκι επάνω στο στεφάνι. 


Για να μην είναι πολύ σκέτο, καρφίτσωσα και λίγες κόκκινες μπάλες και στο κάτω μέρος του στεφανιού, τρύπωσα ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Επάνω του κόλλησα λίγο βαμβάκι, μανιταράκια και ένα μικρό ελάφι.
Στο τέλος ψέκασα το βαμβάκι με λακ μαλλιών (μη γελάτε, αυτήν είχα εύκαιρη) και το πασπάλισα με λευκό γκλίτερ, για να γυαλίζει ελαφρώς. 
Έτοιμο!


Όμως όχι, δεν τελείωσα, αφού φέτος ο Φαίδωνας φαγώθηκε να στολίσουμε και το δωμάτιό τους. Δεν στόλιζα ποτέ πουθενά αλλού πέρα από το σαλόνι, αλλά  αυτή τη φορά το έκανα. Σε μια μικρή γωνιά στο δωμάτιό τους βάλαμε ένα μικρό δεντράκι, το οποίο στόλισαν μόνοι τους με τα μπισκοτοστολίδια που μας έφτιαξε πριν χρόνια η αδερφή μου. Βάλαμε και πολύχρωμα λαμπάκια και είναι πολύ ικανοποιημένοι!


Όσο για τα λαμπάκια, όχι δεν τα ακουμπάνε, ούτε τα πειράζουν, θέλουν μόνο να τα βλέπουν ν' αναβοσβήνουν.


Τώρα πια είναι όλα στη θέση τους και στην τραπεζαρία δεν επικρατεί χάος, αφού όλες οι κούτες ξανατοποθετήθηκαν στο πατάρι. Θα τις κατεβάσουμε πάλι... του χρόνου, όταν ξεστολίσουμε!


Αλλά ως τότε θ' απολαμβάνουμε όλα τα μικροσκοπικά λαμπιόνια!


Σας φιλώ και εύχομαι καλά στολίσματα σε όσους δεν τελείωσαν ή δεν άρχισαν καν!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

25 σχόλια:

  1. Σας εύχομαι οι φετινές γιορτές να σας φέρουν ότι ποθείτε... Εμείς θα ξεκινήσουμε σήμερα τα στολίσματα...με ανυπομονησία.... Καλά Χριστούγεννα λοιπόν με υγεία και πολύ..πολύ αγάπη! Καλή καρδιά.... Το Zebraki σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περιοδικό το είδα και μου άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω ότι έχει κυκλοφορήσει αρκετά να φανταστείς το έστειλα σε μια φίλη μέσω fb και εκείνη μου είπε ότι το έλαβε από άλλους ακόμα δύο φορές. Οπότε θεωρώ την επιτυχία σίγουρη! Και του χρόνου τα στολίσματα και οι χαρές, θα επιχειρήσω να στολίσω κι εγώ σύντομα! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι από αυτούς που δεν άρχισαν καν! Πωπω! Ωραίο που έγινε το στεφάνι με τα βαμβάκια! Αν ήταν και καφέ η πόρτα θα έδειχνες ίσως πιο έντονο! Και η γυρλάντα στην πόρτα...το πιστεύεις ότι κι εγώ το σκεφτόμουν; Αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνω τελικά! Πως το στερέωσες; Ωραίο και το αστέρι και τα μπισκοτοστολίδια, και το τρενάκι! Ουάου! Χριστούγεννα! Το χαρτόνι glitter που το βρήκες; Στο μεγάλο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου;
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου κι εγώ σκέφτηκα ν' αλλάξω πόρτα εισόδου, αλλά ήταν αργά. Λευκό σε λευκό χάνει... χοχοχο
      Λοιπόν το χαρτόνι θα το βρεις στο Jumbo, όπως πολύ καλά έγραψε η Ελπίδα. Την γιρλάντα να την φτιάξεις, χαρίζει τόσο πολύ! Την κρέμασα σε τρία καρφάκια, τα οποία κάρφωσα πάνω από το κούφωμα της πόρτας, οπότε ούτε καν θα φαίνονται οι τρύπες. Κι επειδή η γιρλάντα έχει μέσα σύρμα, είναι εύκαμπτη, οπότε της δίνω το σχήμα που θέλω.
      ]Άντε καλά στολίσματα! Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Να σου πω.. το στεφάνι τι ωραίο! Πολύ μου άρεσε! Τις κούτες άστες τώρα... έχουμε καιρό για να τις κατεβάσουμε πάλι!
    Ξέρεις βέβαια με τι χαμογελάω, ε; Με τις ερωτήσεις της Κατερίνας από πάνω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρόνου Λιτσάκι!! όλα είναι πανέμορφα!! Το στεφάνι μου άρεσε και μένα πολύ !! τι όμορφο!!
    και ps. Κατερινάκι.. χαρτόνι glitter έχει στο Jumbo!! χεχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Χριστουγεννιάτικο Λιτσάκι!
    Να σε συγχαρώ αρχικά για την συνεργασία σου που δεν πρόλαβα χθες! Εύχομαι να είναι η αρχή για πολλές καινούριες στο μέλλον! Πολύ καλή δουλειά από όλα τα κορίτσια!

    Το στεφάνι μου έκλεψε την καρδιά! Τι να λέμε!!! ???
    Και του χρόνου!! Και του χρόνου!!!
    Μην μου πεις ότι τελείωσες όμως ?? Κάτι μικρό ακόμα δεν έχεις να προσθέσεις? Εστω ένα μικρό γκλιτεράκι κάπου?? χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Λίτσα. Κάθε γωνιά σας ξεχωριστή και πανέμορφη! Υπέροχο το δέντρο και το δεντράκι σας! Αλλά θα σου πω κι εγώ πως το στεφάνι είναι ονειρεμένο!!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χθες βράδυ ξεκίνησα κι εγώ!!! Μπράβοοοοο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το στεφάνι είναι ΜΑΓΙΚΟ! Καλές Γιορτές, Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφα τα στόλισες! Το σπίτι σας θα είναι άκρως χριστουγεννιάτυικο και ζεστό για τις μέρες που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχικά καλή αρχή για τη νέα συνεργασία σου! Κατά δεύτερον πολύ χαριτωμένο στεφάνι!! Χαρούμενο, γιορταστικό και αφράτο! Και εγώ φέτος μπήκα πολύ νωρίς στο πνεύμα των γιορτών! Αν ήταν στο χέρι μου κάθε μέρα θα ήταν Χριστούγεννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το εχεις απογειωσει το θεμα Χριστουγεννιατος στολισμος. Ολα πανεμορφα,το μπαμπακενιο στεφανι ομως ειναι απλα ονειρεμενο! Αντε λοιπον καλα Χριστουγεννααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίτσα κι εγώ σαν παιδί απαιτούσα να έχω στολισμένο δωμάτιο. Η μαμά μου στολίζει πάντα στα μέσα Δεκέμβρη κι έτσι όταν μεγάλωσα στόλιζα μόνη μου από νωρίς.

    Το στεφάνι το ερωτεύτηκα και με την άδειά σου θα το αντιγράψω για την πόρτα μας :)
    Αρκεί να βρω μπαλίτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχα!!!!λατρευω το τρενάκι σας!!!ημερολόγιο ειναι ;αν δεν κανω λάθος ...πολυ μαρεσει!!!!το στεφανι εγινε πολύ όμορφο με το βαμβάκι...μπράβο!
    Εχουμε ξεκινησει τκαι μεις τους στολισμους αλλα παμε με ρυθμους...χελωνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλές γιορτές Λίτσα να χαίρεσε τα παιδάκια σου με τγεία και χαρά.Τέλεια όλα μπράβο και του χρόνου!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφα τα γιορτινά ρούχα του σπιτιού σας!!
    ΄Ολες οι γωνιές ξεχωριστές...
    Και του χρόνου με υγεία!!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου ξαδερφούλα!!!! Καταρχήν συγχαρητήρια για το περιοδικό. Ηταν όλα τέλεια μπράβο σε όλες σας! Τα στολίσματα μέσα έξω και στο δωμάτιο απλά καταπληκτικά αλλά το στεφάνι σου είναι όλα τα λεφτά.Και εγω τελείωσα....νομίζω με το στόλισμα σήμερα έκανα ενα τέλειο δεντράκι για την σκάλα με θαλασσόξυλα έγινε πάρα πολύ ωραίο,ε άμα δέν παινέψεις το σπίτι σου.....χαχα.Σε φιλώ χαιρετίσματα στους άντρες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και του χρόνου με υγεία!!!! Όλα τα φτιάξατε πανέμορφα!!! Μου έδωσες άπειρες ιδέες!!! Εμείς θα στολίσουμε το Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πως το έλεγε το τραγούδι να δεις....ποιος να συγκριθεί μαζί σου ! Ε ναι, στο αφιερώνω ! Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιτσάκι το ξεφυλλισα το περιοδικό και μου άρεσε πολύ, είναι γεμάτο ιδέες και κέφι! Εξαιρετική δουλειά , μπράβο σας!
    Το στολισμένο σπίτι σας είναι παραμυθένιο! Να περασετε όσο πιο όμορφα μπορείτε αυτές τις μέρες!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και του χρονου!!! Πολυ ομορφη η διακοσμηση σας! Λατρεψα το στεφανακι ειναι πραγματικα υπεροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλοι οι στολισμοί είναι πανέμορφοι αλλά το στεφάνι από βαμβάκι με το ελαφάκι και τα μανιτάρια κλέβει την παράσταση! Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το στεφάνι ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!! Μπράβο σου Λίτσα!!! Επίσης η τελευταία φώτο με τα λαμπάκια είναι για καρτ ποστάλ! Μπράβο και του χρόνου!!! Ενθουσιάστηκα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. την γιρλαντα πανω στην πορτα πως την στερεωσες; ολη η διακοσμηση ειναι απλα υπεροχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!