Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Να ζήσεις Λιτσάκι και χρόνια πολλά!

Άλλος ένας χρόνος πέρασε και προστέθηκε στο βάρος που σηκώνω στην πλάτη μου.
Ναι, τα φέρω βαρέως τα χρόνια που περνούν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω μεγαλύτερη από πέρυσι, ούτε από πρόπερσι, ούτε καν απ' ότι ένιωθα πριν 10 χρόνια.
Σωματικά το νιώθω το πέρασμα του χρόνου, αλλά ούτε κι αυτό μ' ενοχλεί τόσο, με λίγη άσκηση όλα διορθώνονται, ή σχεδόν όλα.
Την ψυχή όμως τι την κάνουμε; Πως την πείθουμε ότι δεν πειράζει να κυλάει ο χρόνος, ότι όλα είναι στο μυαλό κι ότι ναι μεν τα χρόνια περνούν, αλλά περνούν όμορφα...;

Άλλος ένας χρόνος έκανε τον κύκλο του και τέτοια μέρα, κάθε χρόνο, κάνω μια μικρή απογραφή. Απογραφή του γενέθλιου έτους μου, για να δω τι κατάφερα, ποιους στόχους πέτυχα, πόσο άλλαξα...
Μια μικρή σύσκεψη με τον εαυτό μου για να τα βρούμε και ν' αρχίσουμε πάλι απ' την αρχή.
Κάθε χρόνο στις 26 του Μάη.
Και κάθε χρόνο λέω σ΄αυτό το ζουμπουρλούδικο Λιτσάκι ότι τα έχει καταφέρει καλά ως τώρα και να μην ανησυχεί.


Το βλέπω έτσι ξέγνοιαστο και του λέω μόνο τα καλά.
Ότι έχω καταφέρει να γνωρίσω πολλούς τόπους, ότι σπούδασα κάτι ξεχωριστό, ότι γνώρισα ένα ωραίο τυπάκι και φτιάξαμε μια πανέμορφη οικογένεια, στην οποία προστέθηκαν άλλα δυο απίστευτα τυπάκια που μας πήραν τα μυαλά, ότι βέβαια έχω απογοητευτεί βαθιά από ανθρώπους, αλλά αυτό αποδείχτηκε τελικά σωτήριο, γιατί έμειναν στη ζωή μου οι καλύτεροι απ΄όλους, ότι έχω πολλούς κι αγαπημένους φίλους, ότι τα περισσότερα απ' όσα είχε φανταστεί το Λιτσάκι, έγιναν πραγματικότητα. Με σκληρή δουλειά βέβαια... Αλλά έγιναν! 
Δεν του λέω όμως τίποτα για τ΄άλλα, τα σκούρα, τα μουντά.
Ότι αυτό που σπούδασα με τόσο μεράκι δεν μου 'δωσε ποτέ "ψωμί", ότι αναγκάζομαι να κάνω πράγματα που δεν μου δίνουν χαρά, ότι εξακολουθούν να μ'απογοητεύουν κάποιοι, μόνο που τώρα δεν με νοιάζει πια για μένα, αλλά για τα δυο μικρά τυπάκια και το μέλλον τους, ότι οι φίλοι μπορεί και να χαθούν απροσδόκητα... 
Αυτά δεν του τα λέω... Φοβάμαι μην απογοητευτεί.



Αυτό που φοβάμαι περισσότερο όμως είναι μην έρθω αντιμέτωπη με αυτό το Λιτσάκι, που μεγαλώνει κι αρχίζει πια να καταλαβαίνει.


Αυτό που ήταν ατίθασο, αεικίνητο, όλο τσαχπινιά και χάρη, όλο γέλια κι ανέκδοτα.
Με μακριά μαλλιά και χαϊμαλιά. Μονίμως επάνω σ΄ένα ποδήλατο να αλωνίζει τις γειτονιές και να μαζεύει αδέσποτα.
Με γόνατα μαυρισμένα και γδαρμένα από το τρέξιμο κι από τις σκανταλιές. Με την τρέλα μόνιμο κάτοικο μέσα του, να πηδάει από το δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας επάνω σε χαλίκια για μια και δυο και τρεις φορές. Για πλάκα!
Κάθε σημάδι και μια ανάμνηση, κάθε μέρος και μια ιστορία.


Φοβάμαι μην έρθει και - με βλέμμα επικριτικό - μου ζητήσει το λόγο για όλες αυτές τις χάρες που χάθηκαν... 
Μα δεν χάθηκαν, απλώς θάφτηκαν - για λίγο - αλλά θα με πιστέψει αν του το πω;


Πάντα αυστηρό με τον εαυτό του το Λιτσάκι, είμαι σίγουρη πως θα με μαλώσει...
Γιατί, καλές οι ηθικές αξίες και η κάθε είδους αποκατάσταση, αλλά με την Λίτσα τι έγινε; Που χάθηκε, πότε έπαψε να είναι ο "Καραγκιόζης" της παρέας, που χάθηκε η παιδικότητα, η ξεγνοιασιά, η πίστη στον εαυτό της, η αισιοδοξία, το ρίσκο, το πείσμα;
Μα δεν χάθηκαν Λιτσάκι, εδώ είναι όλα, λίγο καταχωνιασμένα γιατί είναι οι καιροί δύσκολοι, αλλά θα βγουν στην επιφάνεια, θα δεις... Μόνο κάνε υπομονή.
"Μη χάνεσαι" θα μου φωνάξει και θα με κοιτάξει επίμονα, σαν να τη βλέπω...


Όχι, όχι βέβαια, δεν θα το κάνω, γιατί δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου. Στο υπόσχομαι! Κι όλους τους στόχους θα τους επιτύχω, κι αυτό στο υπόσχομαι!
Και είμαι σίγουρη πως το μικρό Λιτσάκι θα νιώσει ασφαλές, γιατί μου 'χει εμπιστοσύνη και ξέρει καλά πως κρατάω τις υποσχέσεις μου... πάντα!!


Και φεύγοντας θα μου θυμίσει πως το πέρασμα των χρόνων είναι προνόμιο, είναι ευλογία!


http://pursuitoffelicity.tumblr.com/


Χρόνια πολλά Λιτσάκι!
Μη ξεχάσεις να κάνεις ευχή...



Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286 
 

70 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ Λιτσάκι μου... να είσαι καλά, γερή, δυνατή και τυχερή. Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται κι αυτοί... όσο για όλα αυτά που "καταχωνιάστηκαν"... δεν ξέρω αν σε παρηγορεί αλλά το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους από μας!!! Πού θα πάει θα αλλάξουν οι εποχές και θα ξαναβρούμε τον αυθορμητισμό και το χαμόγελο!!! Πολλά φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΛΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ !!! ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!!!! ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια σου πολλά!!! Όλοι έχουμε καταχωνιάσει μέρος του εαυτού μας...αλλά όσο μπορούμε και χαμογελάμε και χαιρόμαστε με τα απλά που καταφέραμε ή ακόμη και στα δύσκολα όταν πεισματώνουμε...είναι εκεί έτοιμο να βγει στην επιφάνεια....Άσε που αυτά έκαναν το τυπάκι που φτιάξαμε μαζί του οικογένεια να μας λατρέψει...και μέσα από τα μάτια του βλέπουμε ότι δεν χάθηκε το κάθε Λιτσάκι...είναι εκεί...στην καρδιά...στην ψυχή...σε όσα κάνουμε...σε άλλου είδους πειραματισμούς...Φιλιά γλυκιά μου και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλυκό μου κοριτσάκι, χρόνια σου πολλά!
    Σου εύχομαι να είσαι καλά, γερή, δυνατή, αισιόδοξη και δημιουργική και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!
    Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γενιά μας, είναι σημαντικό το ότι δεν έχεις ξεχάσει την ουσία σου! Ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις από τον εαυτό σου οπότε εν τέλει όλα θα πάνε καλά!
    Πολλά φιλιά και να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!! ΔΙΔΥΜΑΚΙ ΜΟΥ!!! ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ! ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΑΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΟΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά και καλά Λιτσάκι!Να είσαι υγίης,ευτυχισμένη και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!
    Δεν θα σου ευχηθώ να ξαναγίνεις "εκείνη" η Λίτσα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι τίποτα δεν χάθηκε.Αρκεί να ψάξεις λίγο καλύτερα,αρκεί να το θελήσεις...Κι όλα αρχίζουν πάλι απ'την αρχή...Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά κούκλα! Να'σαι πάντα χαρούμενη κι ευτυχισένη! Δεν χρειάζεται να τα φιλοσοφούμε και πολύ τα πράγματα, μια χαρά τα πάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά!!!Δεν είσαι η μόνη που νοιώθεις έτσι ...είμαστε πολλοί στην παρέα Λίτσα μου... οπως γράφεις θέλει υπομονή ..να πω και ελπίδα,πίστη προσπάθεια στο καλύτερο και καποια στιγμή θα έχουμε ξανά οσα έχουμε καταχωνιάσει και μας βαραίνουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρόνια πολλά Λίτσα. Κράτα τα καλά (και έχεις πολλά για να είσαι ευγνώμων), πάλεψε για όσα νιώθεις ότι αξιζεις και πέτα τα άσχημα και άχρηστα στα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιτσάκι,φιλαράκι μου,να είσαι πολύχρονη και ευτυχισμένη..Όλα σου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και να χαίρεσαι και να καμαρώνεις τα αγόρια σου...
    Μη μου στεναχωριέσαι όμως..γιατί εκείνο το κοριτσάκι το γλυκό το ζόρικο,πάντα θα το κουβαλάς μέσα σου,όσα χρόνια και αν περάσουν,όσα χρόνια και αν έρθουν..Μη φοβηθείς να το εμπιστευθείς,να κοιτάξεις τη λάμψη που υπάρχει στο βλέμμα του..Είσαι ευλογημένη!!
    Αυτό να θυμάσαι!
    (χάρηκα ειλικρινά που σε γνώρισα..έστω και έτσι,έστω και μέσα απο εδω!!σε νοιάζομαι και σε εκτιμώ!Γιατί είσαι δυνατή!!;-)
    ευχαριστώ φίλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα Λιτσάκι!!!!!!! Πόσο μοιάζουμε μεταξύ μας τελικά, όλοι κάπως έτσι νοιώθουμε περνώντας τα χρόνια... ψάχνουμε να μας βρούμε!!! χα χα! Όμως νομίζω ότι όλα είναι στο μυαλό μας, μ'αυτό μπορούμε να πλάσουμε τον κόσμο γύρω μας έτσι όπως τον ζούσαμε παλιά...που όλα ήταν αληθινά... κατά κάποιο τρόπο... στο χέρι μας είναι... Μόνο να έχουμε υγεία... και ακόμα κι αν δε μπορούμε ν'αλλάξουμε τον κόσμο μπορούμε ν'αλλάξουμε τον τρόπο που τον κοιτάμε και τον ζούμε... κοιτώντας με τα μάτια της ψυχής μας! Πολλά φιλάκια Λιτσάκι και να εκατοστήσεις τα χρόνια σου!!! Να περάσεις όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά μικρό και ξένοιαστο παιδί!!!! Εύχομαι να χαίρεσαι όλα τα τυπάκια του σπιτιού και της καρδιάς σου και εκείνα να σου χαρίζουν όλη την τρέλα της ευτυχίας!!!! ΄Οσο για το Λιτσάκι που ξεκουράζεται μέσα σου, μην το σκέφτεσαι καθόλου, εγώ όταν σε γνώρισα είδα μέσα στα μάτια σου το παιχνίδισμα που κάνουν τα μάτια των παιδιών! Δύσκολα πέφτω έξω!!! Σου στέλνω μαζί με τις ευχές μου, μια αγκαλιά και πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά μικρή αδερφή, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, μικρή θα μείνεις!!!Το θυμάμαι εκείνο το κοριτσάκι...τόσο όμορφο και τόσο χαριτωμένο.Αθυρόστομο, λυγερό σαν κλαράκι, γεμάτο τσαχπινιά...Δεν έφυγε πως θα μπορούσε άλλωστε!! Είμαι σίγουρη για σένα, για τα σχέδια σου, για τα όνειρα σου, για τα τρελά που έχεις ακόμη μπροστά κι είναι να γίνουν...για όλα!!
    Κι είναι σαν τα μεγάλα πνεύματα να συναντιόνται για κόμη μια φορά γιατί κι εγώ σήμερα που έχεις γενέθλια, δεν σκέφτηκα εσένα αλλά το μικρό εκείνο αδερφάκι και έστειλα μια κάρτα σε εκείνο! Και μετά είδα την ανάρτηση και τρελάθηκα....μα είναι δυνατόν!! Ακόμη και σε αυτό είμαστε στο ίδιο μήκος...ακόμη και σε αυτό!!! Το σ' αγαπώ από κοντά....Χρόνια πολλάααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια σου Πολλά!!
    Είναι πολύ ωραίο που αναπολείς όλα αυτά ξέροντας ότι κάπου είναι κρυμμένα και θα εμφανιστούν στην κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα κάποιες στιγμές είναι δύσκολες για όλους μας,κάποια πρόσωπα /κάποιες συνθήκες μας απογοήτευσαν το θέμα είναι να βρίσκουμε τις κρυμμένες δυνάμεις μας και να συνεχίζουμε. Το χρωστάμε στον εαυτό μας πάνω απ' όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά και γεμάτα αναμνήσεις! Να τα εκατοστήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρονια πολλα Λιτσακι,χρονια καλλα ,χρονια αγαπημενα !!!!!! Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται κι αυτοί... Νομιζω πως ο στοχος ολων μας για των επομενο χρονο θα ειναι να κρατησουμε ζωντανους ,χαρουμενους και με αισιοδοξια τους εαυτους μας... Σου ευχομε λοιπον πολυ αγαπη να δινεις και να περνεις !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Έχεις δίκιο και νομίζω πως όλοι θα τα καταφέρουμε τελικά!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  18. Αυτό που είδε η Κική στα μάτια σου Λίτσα το είδα κι εγώ...και είδα κι άλλα πολλά...όσα με έκαναν να θέλω να σε γνωρίσω και όσα μετά επιβεβαίωσαν την επιθυμία μου. Το κοριτσάκι είναι εκεί μέσα στα μάτια σου αλλά δεν είναι μόνο πια...έχει δίπλα του κάτι φοβερούς τυπάκους...έχει εμπειρίες, έχει όνειρα παλιά και καινούριες προσδοκίες. Το ταξίδι κοριτσάκι μου είναι ωραίο να μη τελειώνει ποτέ...πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορέσαμε,που δεν προλάβαμε να κάνουμε και θα'ρχονται άλλα που ποτέ μας δεν είχαμε ονειρευτεί αλλά μοιάζουν σαν όνειρα. Και τα δύσκολα είναι εκεί για να κάνουν πιο δυνατά και πιο ουσιαστικά τα ευχάριστα...Μην αφήνεις δυο τρεις αναποδιές να πνίγουν όσα θαυμαστά και υπέροχα έχεις μέσα σου. Τις ευχές μου για ακόμα περισσότερες χαρές και απολαύσεις μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους κι όλους όσους αγαπάς...Α να μη ξεχάσω να σου μεταφέρω και τις ευχές της Χαράς μας που δεν μπορεί να σου γράψει λόγω ενός έκτακτου ταξιδιού αλλά το θυμόταν και ήθελε να σου ευχηθεί!!! Φιλιά πολλά Λιτσάκι και από τις δυο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά καλή μου!! Μου ακούγεσαι λίγο πεσμένη ή είναι ιδέα μου??
    Μα γιατί βρε χαρά μου?? Ξέχνα τα όλα για σήμερα και διασκέδασε με τα παιδιά σου.
    Αυτά είναι άλλωστε η χαρά της ζωής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε θυμομουν απ'τον υπνο μου ακομη! Δεν χαζεψα οσο θαθελα τις φωτο σου! Εχω κι εγω βλεπεις ετοιμασιες! ;ο)
    Μπηκα βιαστηκα για τα χρονια πολλα!Να τα χιλιασεις ευτυχισμενη με οσους αγαπας! ΚΑι παντα με δημιουργικη διαθεση και κεφι!!!
    Φιλια σβουρηχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλέ εσύ;!
    Αυτό το κοριτσάκι είναι φτυστό εσύ!:)
    ...σαν να μην πέρασε μια μέρα.
    My FraouLitsa Ευτυχισμένα Γενέθλια!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!
    ΣΕ ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΟΥ ΒΛΕΜΑ, ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΕ!!!!
    ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΑΚΙΑ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!!!!
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΔΑΝ ΤΑ ΤΥΠΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΕ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΤΕ!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρονια σου πολλά αγαπημένο μου κοριτσάκι! Τι υπέροχες φωτογραφίες, λογικό να ησουν ένα τόσο γλυκό παιδάκι, φραουλίτσα γαρ! Φιλάκια πολλά να περάσεις τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά ΦραουΛίτσα! Αλλοτινή, τωρινή και μελλούμενη! Να είσαι γερή και να προκόβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά και καλά,ότι επιθυμείτε σας εύχομαι να το βρείτε μπροστά σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια σου πολλά!!!Να τα εκατοστήσεις και να είσαι πάντα γερή και ευτυχισμένη!Φιλάκια πολλά και να περάσεις υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λιτσάκι διδυμάκι! Χρόνια Πολλά και δημιουργικά! Με όμορφα ταξίδια, μουσικές, ωραίες παρέες και χαρές! Να χαίρεσαι τ'αγόρια σου (και τα 3!) και να έχεις πάντα πίστη στα όνειρα σου!
    Να περάσετε όμορφα!
    Σε φιλώ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φανταστική ανάρτηση! Πολύ ωραία δοσμένη! Με συγκίνησες! Με έβαλες σε σκέψεις γλυκιά φραουλίτσα! όλα μέσα στη ζωή όμως είναι! και τα καλά αλλά και τα άσχημα πες στο μικρό Λιτσάκι!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρόνια Πολλά Λίτσα μου ! Πολύχρονη να είσαι, να χαίρεσαι τήν όμορφη οικογένειά σου και να σε χαίρονται όλοι οι αγαπημένοι σου! Χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε, έστω και για πολύ λίγο. ΄Ισως μιά άλλη φορά να έχουμε περισσότερο χρόνο ! Και του χρόνου, νά'σαι καλά, γερή και δυνατή !!! Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να τα 100στήσεις!!Να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένεια σου, να συνεχίσεις να είσαι αισιόδοξη και να μας χαρίζεις υπέροχες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρόνια πολλά Λιτσάκι να είσαι γερή κι ευτυχισμένη να χαίρεσαι την οικογένειά σου,φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γλυκιά φραουλίτσα, χρόνια πολλά να έχεις, καλά, αγαπησιάρικα, ταξιδιάρικα και γεμάτα όμορφες στιγμές!!
    Μην ανησυχείς για την παιδικότητα και την ξεγνοιασιά!! Έχε πίστη και θα επανέλθουν!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φραουλίτσα μου, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Με αυτά που γράφεις σε γνωρίζω όλο και καλύτερα και χαίρομαι/απολαμβάνω που σε συνάντησα!
    Σε αυτά που φράφεις θα είχα να παρατηρήσω:
    Οι στόχοι είναι βαλμένοι για να επαναπροσδιορίζονται! Αρκεί να γίνεται αυτό με αρχές και εσύ έχεις πολύ γερές, σταθερές και υγιείς! Συνέχισε! Ο αγώνας είναι που μετρά!
    Φιλάκια από Ατλάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρόνια Πολλά Λίτσα. Εύχομαι ολόψυχα να είσαι υγιής και χαμογελαστή όπως στις υπέροχες φωτογραφίες της παιδικής σου ηλικίας. Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να εκπληρώσεις όλους σου τους στόχους προσωπικούς και επαγγελματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρόνια σου Πολλά!!! Και να είναι όλα φωτεινά και κρυστάλλινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λιτσάκι μου χρόνια σου πολλά εύχομαι ότι καλύτερο μέσα με την καρδιά μου, να σαι πάντα γερή, δυνατή και δημιουργική!!!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρόνια πολλά κι από μένα! Να γελάς! Κυρίως στα δύσκολα, και συνέχεια στα εύκολα, να γελάς!
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!!!!ΑΧ ΒΡΕ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ! ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!!! ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λιτσάκι μου γλυκό, μέσα από το μπλογκ σου γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο! Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί η μικρή με τα γρατζουνισμένα γόνατα βρίσκεται ακόμη εκεί, μέσα σου και θα μας αποκαλύπτει την ομορφιά της ψυχής σου!
    Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά, να είσαι πάντα χαρούμενη κι ευτυχισμένη, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λίτσα Χρόνια Πολλά και καλά!!!!! Να είσαι πάντοτε ευτυχισμένη με υγεία και πολύ - πολύ αγάπη τριγύρω σου!!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να είσαι πάντα ευτυχισμένη Λιτσάκι. Αυτό να σου θυμίζει το κοριτσάκι εκείνων των χρόνων!
    Χρόνια σου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στο αφιερώνω με πολύ αγάπη: http://youtu.be/44KuRvOCcsc (Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω), για όσα πέρασαν και γι΄αυτά που θα έρθουν....Και να είσαι σίγουρη πως θα ΄ναι τα καλύτερα, γιατί έχεις δίπλα σου αυτούς που πραγματικά σ΄αγαπάνε! Χιλιόχρονη, μ΄ένα χαμόγελο πάντα στα χείλη, σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρόνια πολλααααά!!Τα πόσα κλεινεις δε μας τα είπες!!!Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. καλημερα!!!χρονια σου πολλα και καλα!!!να τα εκατοστησεισ με υγεια και χαρες παντα!!!

    να σε χαιρονται ολοι οσοι σ αγαπανε!!

    τελεια η παρουσιαση της μικρης λιτσας...κ μην σε νοιαζει...ολοι αυτες τις σκεψεις κανουμε....

    ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΙΣΩ...ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ Η ΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΤΙς ΜΕΡΕς ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Λίτσα μου Χρόνια σου Πολλά γεμάτα υγεία και χαρές για σένα και
    τους αγαπημένους σου!!
    Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα κι εύχομαι σύντομα να ξανασυναντηθούμε
    για να στα πω και από κοντά!!
    Να χαμογελάς και να συνεχίζεις απτόητη!!
    Και να συνεχίζεις να μεταδίδεις αυτήν την ομορφιά σου στα παιδάκια σου!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΙΤΣΑΚΙ ΕΚΕΙΝΟ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, Η ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, Η ΕΡΘΟΥΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ???(Η ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ)ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρόνια σου πολλά να τα εκατοστήσεις.....Μην ανησυχείς για αυτά που έχεις από μικρή...έχουν ριζώσει και βγαίνουν όταν πραγματικά τα χρειάζεσαι...Καλημέρα Λίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γλυκιά μου Λιτσα χρονια σου πολλά αγάπη μου! Να τα εκατοστήσεις διατηρώντας το μικρό Λιτσάκι στην καρδιά σου! Έτσι ποτέ δε θα χαθεί η παιδικότητα η ξεγνοιασιά η αθωότητα! Οι σκοτεινές κ δύσκολες εποχές είναι για να ξανά παίρνουμε φόρα για τα λαμπερά κ τα όμορφα! Ελπίζω να έκανες την καλύτερη ευχή όταν έσβησες το κεράκι χθες :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Να τα εκατοστήσεις, ότι επιθυμείς!!! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρόνια Πολλά και καλά Λιτσακι!Ειναι καποιες φορές που μας πνιγουν οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα, όμως ειμαστε οι ιδιοι ανθρωποι και πρεπει να βρισκουμε αφορμες για να βγαζουμε οτι εχουμε μεσα μας, αν ετσι αισθανόμαστε!Η εξοδος με τις φιλες σου το προηγούμενο Σαβ/κο ειναι μια τετοια αφορμή!Να είσαι καλά και να σε χαίρονται τα αντράκια σου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Xρόνια σου πολλά κοριτσάκι!
    Ότι επιθυμείς!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λιτσάκι μου γλυκό ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!Να ζήσεις , να γεράσεις γερή και δυνατή !!Και στα 101 σου να κουβαλάς τον πηγαίο αυθορμητισμό σου και την σπιρτάδα που αναβλύζει μέσα από τα ματάκια της μικρής τσαχπίνας Φραουλίτσας!!!Η ζωή έχει τα σκαμπανεβάσματά της!Τα δύσκολα μας ατσαλώνου , τα εύκολα μας αναπτερώνουν!Ολα χρειάζονται , μας κάνουν καλύτερους!Και μην φοβάσαι,τίποτα δεν χάνεται!Απλά αλλάζει μορφή!Τώρα μπορεί να μην πηδάς από τον δεύτερο σε ελεύθερη πτώση , αλλά είμαισίγουρη ότι θα πηδήσεις με ελεξίπτωτο !!Οχι γιατί άλλαξες , απλά γιατί πλέον έχεις επίγνωση του κινδύνου!!! Πολύχρονη!!!και πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λίτσα χρόνια πολλά! Με έχει εντυπωσιάσει τόσο το δικό σου μπλόγκ όσο και της αδελφής σου. Είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που κάνει ξεχωριστά πράγματα. Το Λιτσάκι αν ρωτάς εμένα που πρίν λίγους μήνες σε γνωρισε μόνο μέσω του διαδικτυακού σου σπιτιού, καλά τα κατάφερε. Αφού είσαι εδώ, μοιράζεσαι μαζί μας, δημιουργείς και το παλεύεις.... καλά τα κατάφερες!!

    Χρόνια σου πολλά κοριτσάκι... (στο κοριτσάκι των φωτογραφιών μιλώ!!)
    Φιλιά και του χρόνου πάλι από εδώ να σου ευχόμαστε με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ............ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. χρονια πολλα,καλα,δημιουργικα και ευτυχισμενα Λιτσακι μου!να σε χαιρονται οι αντρες της ζωης σου και ολοι οσοι σε αγαπουν!!!εχω σχεδον μια εβδομαδα να μπω στο ιντερνετ γιαυτο και καθυστερημενες οι ευχες μου!παρολα αυτα ειναι ειληκρινεις και βγαλμενες απο την καρδια μου!!!σου ευχομαι να πετυχεις ολους τους στοχους σου και οταν γινεις γιαγια και κοιτας αυτες τις υπεροχες φωτογραφιες το Λιτσακι να μην εχει τιποτα να σου προσαψει παρα να σου σφιξει το χερι δινοντας σου συγχαρητηρια για το ποσο καλα τα καταφερες!!!!φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρόνια πολλάαααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κοριτσάκι μου καλό, σου εύχομαι ότι επιθυμείς να το πάθεις,να το ζήσεις,να το χαρείς!
    Όλα τ'άλλα θα γίνουν...είναι μόνο στο χέρι μας!!!!!
    Μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φραουλίτσα μου γλυκιά,
    Χρόνια πολλά με υγεία και αμέτρητες στιγμές ευτυχίας
    δίπλα σε όσους σε αγαπάνε και αγαπάς!

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τι κι αν τα χρόνια περνάνε... Αυτό που μένει είναι οι στιγμές, αυτές που όσο μικρές και αν είναι, όσο λίγο κι αν κρατάνε φέρουν την ευθύνη του τι είσαι σήμερα, πως νιώθεις, πως ζεις και πόσο χαμογελάς..! Να είσαι πάντα καλά εσύ κι όσοι αγαπάς, να στε γεροί και να είστε αγαπημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δε σταματάμε να παίζουμε γιατί γεράσαμε..
    Γεράσαμε γιατί σταματήσαμε να παίζουμε...

    Μήπως είναι η ώρα να ξαναρχίσεις το παιχνίδι???
    χρονια καλα κι ευλογημενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ενα τραγούδι αφιερωμένο στο Λιτσάκι που μεγάλωσε αλλά συνεχίζει (ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ)
    να ονειρεύεται μαζι με τα τυπάκια του: http://youtu.be/2T8PX0Lxe9w
    Αμα εξηγήσεις τόσο γλυκά στο μικρό Λιτσάκι νάσαι σίγουρη θα σε καταλάβει και θα σε δικαιώσει, μέχρι κι εμάς συγκίνησες,όσο αγοροκόριτσο νάναι θα καμφθεί...θα το δεις....
    ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Να τα χιλιάσεις Λίτσα μου! Να'σαι γερή, ευτυχισμένη και να'χεις πάντα στην ζωή σου ότι επιθυμείς!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μη χανεσαι Λιτσακι! Πιστη οτι τα καλυετρα ειναι αυτα που ακομη δεν εχουνε 'ρθει....κι εχεις 3 μουτρακια να σε πλαισιωνουν με ολη τους την αγαπη και να σε στηριζουν στα ευκολα και στα δυσκολα :)
    Σου ευχομαι καθε ευτυχια, εσωτερικη γαληνη, υγεια, αγαπη και πολλες μαγικες στιγμες που θα κανουν το ταξιδι σε αυτο τον πλανητη υπεροχο και να αξιζει!

    Πολυ γλυκες φωτογραφιες. Την εκτη φωτογραφια την κλεβω, μπορει να μη φαινεται το μουτρακι σου αλλα ειναι πολυ vintage :)

    Καλο απογευματακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Χρόνια πολλά Φραουλίτσα. Εύχομαι η ζωή σου να είναι γεμάτη χαρές και χρώματα, όπως μας έχεις συνηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. εστω και αργα περναω να σου πω ενα χρονια πολλα,να τα εκατοστησεις ,παιρνω και ενα cupcake απο την τελευταια σου αναρτηση που με ενθουσιασε ετσι οπως το ειδα,μια φραουλιτσα φυσικα με σοκολατιτσα(ποιος μπορει να αντισταθει αλλωστε)και να ευχηθω ολοψυχα να συνεχισεις να αποτελεις εμπνευση για ολους εμας...Φραουλιτσα,δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει,αλλα εισαι απο "πιο λαμπερα αστερια" που υπαρχουν εδω μεσα...λαμπει το σπιτικο σου που ετσι ανοιχτοκαρδα μας παρουσιαζεις,λαμπει το μπλογκοσπιτακι, σου λαμπεις κι εσυ....συνεχισε να φτιαχνεις ολες αυτες τις ομορφιες και να μας δειχνεις τον ομορφο κοσμο σου...χρονια πολλα....φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. χρόνια πολλά έστω και αργοπορημένα..σκέψεις και προβληματισμοί,αγωνίες και λαχτάρα για τα μικράκια σου.Στην πραγματικότητα ο φόβος είναι ένας.Τα πήγα καλά ως μητέρα?Το σκέφτομαι πολλές φορές και έχω ακόμα χρόνια πολλά δρόμο να διανύσω..Είναι τρομακτικό και ελπιδοφόρο. Ο χρόνος δίνει ευκαιρίες και γιατρεύει αν χρειαστεί, ο χρόνος δίνει εμπειρία και σύνεση, ο χρόνος δίνει μνήμες,ο χρόνος δίνει φίλους αν τον αφιερώσουμε σε ανθρώπους. Ο χρόνος ο μεγάλος κριτής. Όλα θα πάνε καλά στο τέλος αρκεί να μην ραγίσει το γυαλί...μόνο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μα έχασα τα γενέθλιά σου!!
    Α στεναχωρέθηκα τώρα!
    Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια ευχή, έτσι δεν είναι?
    Από καρδιάς σου εύχομαι, Χρόνια σου Πολλά, γεμάτα, άνετα, δημιουργικά,
    και δίχως ανυπέρβλητα προβλήματα φραουλίτσα μου !! Να είσαι καλά εσύ και
    όλος σου ο κόσμος :))
    Κάτσε να πάω λίγο να κολαστώ με τα γλυκά που έφτιαξες χιχιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γλυκούλα μου δεν πήρα χαμπάρι καθόλου ότι είχες τα γενέθλιά σου!! Χαμένη στα δικά μου αυτό το διάστημα... Χρόνια σου πολλά και πολύ-πολύ ευτυχισμένα!! Γεμάτα υγεία, αγάπη και αμέτρητα χαμόγελα για εσένα και για όσους αγαπάς!! Σε φιλώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!