Μια ανάσα πριν από το Σαββατοκύριακο κι εγώ σας λέω μια σύντομη καλημέρα, γιατί έχουμε εδώ φίλους από Κρήτη. Δεν ήθελα όμως να μην σας δώσω μια πρόταση για το κυριακάτικο πρωινό σας, οπότε αποφάσισα να ετοιμάσω μια ανάρτηση, η οποία θα δημοσιευθεί προγραμματισμένα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έφτιαξα αυτά τα απολαυστικά ψωμάκια, τα οποία σας προτείνω να δοκιμάσετε.
Έχω φτιάξει διάφορες συνταγές για ψωμάκια, αλλά αυτή είναι διαφορετική. Έχει μαγιά, όμως πιστέψτε με, είναι πανεύκολη!
Θα ετοιμάσετε τη ζύμη σας από το προηγούμενο βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί θα την ψήσετε. Σε 20 λεπτά θα έχετε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια.
Τι χρειάζεται;
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 του κύβου φρέσκια μαγιά (περίπου 10 γρ)
260 ml χλιαρό νερό
μισό έως ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό κι έπειτα την ανακατεύουμε με το αλεύρι και το αλάτι. Θα δημιουργηθεί ένα ζυμάρι, το οποίο θα το αφήσουμε στο μπολ, θα το καλύψουμε με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο. Θα το αφήσουμε εκεί όλη νύχτα και την επόμενη μέρα το πρωί, θα το βρούμε διπλασιασμένο. Το κόβουμε σε 8 μέρη (το ζυμάρι είναι αρκετά κολλώδες), τα οποία πλάθουμε ελαφρώς ώστε να τους δώσουμε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς (αντίσταση) για 20 λεπτά. Έτοιμα!
Κι επειδή εγώ είμαι παράξενη με το ψωμί και το προτιμώ πάντα φρέσκο, σας ενημερώνω ότι την επόμενη μέρα ήταν ακόμη μαλακά και αφράτα.
Και με αυτά τα σύντομα νέα μου θα σας αφήσω με ευχές για καλό ΣΚ γεμάτο απολαυστικές βόλτες!
Litsa
καλημεραααα!!!!!θα δοκιμασω τη συνταγη σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι πιο ωραιο απο το φρεσκοψημενο ψωμι στο πρωινο μας!!
παω να το ετοιμασωωω....καλοοο σαββατοκυριακο να εχετε.
Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού!!!Κάνω κι εγώ τέτοια ψωμάκια,δεν είναι σαν το ψωμί του φούρνου αλλά όταν το φας ζεστό ζεστό με μαργαρίνη και μαρμελάδα είναι.....μμμμμμ...μαγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτα σαν το φρέσκο σπιτικό ψωμάκι! Ζεστό ζεστό...μμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίο το ψωμάκι Λιτσάκι.. Τι εννοείς 1/3 του κύβου μαγιά ;;; Λέω να το δοκιμάσω για το κυριακάτικο πρωινό.. φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα μου καλημέρα!
ΔιαγραφήΕννοώ το ένα τρίτο του κύβου, που αγοράζουμε από σούπερ μάρκετ. Ο κύβος είναι 25 γρ, εγώ έβαλα περίπου 10 γρ.
Φιλάκια
Το συμπλήρωσα και πάνω Ελπίδα. Ευχαριστώ
Διαγραφήτέλειοοοο!!!θα το κάνω σήμερα κιόλας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά προκλητικά εύκολα ψωμάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά να περάσετε πολύ όμορφα με τα κρητικά φιλαράκια :)
Μμμμμ φαινονται πολυ ωραια αυτα τα ψωμακια! Πρεπει να τα δοκιμασω καποια στιγμη! Καλημερα κ καλο σ/κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και ακόμη δεν έχω κάνει τα άλλα ψωμάκια που μας έδωσες με έχεις ξεσηκώσει! Θα τα κάνω σίγουρα! θέλω πολύ να μάθω να φτιάχνω ψωμάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Φαίνονται yummy! Θα τα φτιάξω για να βάλω επάνω βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα κανω κι εγω. Φαινονται πολυ ευκολα και λαχταριστα. Νομιζω κανω σχεδον ολες τις συνταγες σου Λιτσα :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα!
Μμμμμ καλή ιδέα να τα ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί απλά να τα ψήσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω Λιτσάκι!!! Είσαι εγγύηση επιτυχίας!!
Μμμμμ... θα τα δοκιμάσω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή