Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Οι πρώτες χριστουγεννιάτικες εικόνες

Τώρα που τελείωσα με τις δουλειές του σπιτιού (τις περισσότερες και σημαντικότερες), μένει περισσότερος ελεύθερος χρόνος, ώστε να κάνω όλα αυτά που αγαπάω!
Έτσι λοιπόν, εχθές το μεσημέρι έβαλα τα παιδιά για ύπνο, έφτιαξα ένα ζεστό καφεδάκι,   και κάθισα αναπαυτικά στον πάγκο της κουζίνας να ξεφυλλίσω όόόλα τα χριστουγεννιάτικα περιοδικά που έχω κρατημένα από πέρυσι και πρόπερσι και και και... Ελληνικά και ξένα. Και ήταν σαν να τα διάβαζα για πρώτη φορά! Κατακλύστηκα πάλι από εικόνες, ιδέες, γεύσεις, συνταγές και μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα!


Και απολάμβανα τα πάντα γύρω μου..., τον καφέ, το μικρό κεράκι που λυπόμουν ως τώρα να το ανάψω (τι νόημα όμως έχει να αγοράζουμε όμορφα κεριά αν δεν τα ανάβουμε ποτέ;), την καημένη την υπομονή που αντέχει απότιστη και νομίζω πως κάνει τεράστια υπομονή μαζί μου, τα στολισμένα βαζάκια... Ψώνιο; Ναι μπορεί και να είμαι, αλλά σας το έχω ξαναπεί: θέλω ο χώρος μέσα στον οποίο ζούμε να είναι όμορφος, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα και τα γούστα μας, μόνο έτσι ξεκουραζόμαστε.


Κι επειδή η διάθεση αρχίζει να γίνεται γιορτινή (και νομίζω πως φέτος το έχω ανάγκη - περισσότερο από κάθε άλλη φορά), πέρασα μια βόλτα απ' την ΙΚΕΑ, που έχει ήδη βγάλει χριστουγεννιάτικα.
Και νομίζω πως θα σας ενδιαφέρει, γιατί έχει αυτά τα όμορφα, δίχρωμα σχοινάκια αλλά και αυτοκόλλητες διακοσμητικές ταινίες - που ξέρετε ότι τις λατρεύω!!
Βέβαια πήρα και χάρτινες θήκες για cupcakes... ε γιορτές πλησιάζουν, να μην κάνουμε κανένα γλυκάκι;;


Σας στέλνω όόόλους την φωτεινή καλημέρα μου κι ένα φιλί!


Litsa

Επισκεφθείτε το "HOME" στο FACEBOOK



30 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!Χθες ήμουν Ρέθυμνο,με 30 βαθμούς νομίζω,πολύ ζέστη πράγματι.Στον κεντρικό εμπορικό δρόμο γνωστο μαγαζί μόλις είχε στολίσει μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα και μπροστά ενα ζευγάρι με σορτς σαγιονάρες και τιράντα.Μου φάνηκε τόσο περίεργο,ένοιωσα λίγο σαν να ήμουν στην .....Αυστραλία.Ευτυχώς σήμερα που επέστρεψα Αθήνα οι εποχές ήρθαν στα κανονικά τους.Θα βρώ λοιπόν κι εγω τα περισινά,προπέρσινα κλπ περιοδικά μου και θα αρχίσω να ονειρεύομαι γιορτές.Αν ζητούσα και χιόνι θα ήμουν υπερβολική???χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω εχει λιγες μερες που ολο χριστουγεννιατικα χαζευω. Μου αρεσουν αυτες οι αυτοκολλητες ταινιες, μαλλον θα τις παρω κι εγω :) Αν κατεβεις στο tiger στο κεντρο, εχει καποια ωραια στολιδακια, πανε να δεις ( tiger )
    Φετος φυσικα και χρειαζομαστε τη μαγεια.... κι αν οχι εμεις, σιγουρα τα παιδακια μας :):)

    Καλημερα ομορφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ τι μου κανεις τωρα αχχχχχχχχχ
    πως θα κρατηθω εγω τωρα να μην παω ΙΚΕΑ οχι πες!!

    πανεμορφο σκηνικο FrauLitsaki μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ προχθές στα Ικεα ήμουν να ψωνίσω τα στολίδια μας!! Κι όπως πάντα ξετρελάθηκα!! Λατρεύω τα Χριστουγεννιάτικα περιοδικά, κάθε μέρα τα ξεφυλλίζω! Πολύ όμορφα όλα Λιτσάκι! Ας μπούμε στους ρυθμούς των Χριστουγέννων λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα :)
    Εγώ πήρα πέρισυ τέτοια εποχή Χριστουγεννιάτικες χάρτινες θήκες για cupcakes και...μάντεψε...
    Ακόμη τις έχω άθικτες στο ντουλάπι :)
    Μάλλον φέτος θα τις χρησιμοποιήσω.
    Αχ και εγώ ανυπομονώ να έρθει η ώρα να στολίσω και πάλι το σπίτι γιορτινά, αλλά πρέπει πρώτα να κάνω άλλες πιο σημαντικές δουλειές που είναι ακόμη στην to do λίστα μου και δε λένε να τελειώσουν οι άτιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τα Χριστούγεννα...δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο, αλλά αρχίζω ήδη να κάνω σχέδια..και ανυπομονώ να στολίσω εκεί προς το τέλος του μήνα...
    Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες για το χώρο...πρέπει να γίνεται χώρος μας και να τον απολαμβάνουμε..
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη η ατμόσφαιρα που δημιούργησες στο χώρο σου. Αυτό είναι που με τρελαίνει και στα Χριστούγεννα, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα στο σπίτι, η θαλπωρή αυτής της γιορτής. Οι εικόνες σου όπως πάντα πολύ όμορφες. Έχω ήδη κάνει κάποια πράγματα για τα Χριστούγεννα και έχω κι άλλα στο μυαλό και κάποια που ακόμα δεν έχω προλάβει να φωτογραφίσω ελπίζω το Σ/Κ να έχει λίγο ήλιο γιατί σήμερα έχει βροχή και σκοτάδι. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα Λιτσάκι....Τέλειες αγορές.
    Αντε ξεκίνα να μας δώσεις το σύνθημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τέλεια..τρελαίνομαι για χριστούγεννα!! Θα πάω κι εγώ μια βόλτα στο ικεα!! καλημέρα Λίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιτσα μου, τι χαριτωμενες εικονες γεμισες τα ματια μου...
    Δεν ειμαι ακομη για Χριστουγεννα, με ξενιζει το τοοοσο νωρις. Μα υπαρχει και μια διαχυτη θαλπωρη στην οποια δεν μπορω να αντισταθω!!!
    Φιλακια γλυκια μου..... Give us the mood!!!!!
    vailie-in-escapeland.blogspot.com

    (υγ.τελειες και οι φωτο στην προηγ.αναρτηση!!! γεμισα αγαπημενα χρωματα και αρωματα!!!
    ηταν σαν να ειμαι εκει! Μαζι σας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ ευτυχώς που έκανες την ανάρτηση και αρχίσαμε να μπαίνουμε λίγο στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Καιρός είναι μήπως καταφέρουμε και νιώσουμε καλύτερα σε αυτόν τον τόπο!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ τι όμορφα που μας έβαλες στο κλίμα. Εγώ ακόμη δεν μπορώ να μπω 100 % στο κλίμα γιατί ετοιμάζω άλλα πράγματα για το blog! Θα δείτε σε λίγες μέρες!
    Χτες ήμουν κι εγώ στο ΙΚΕΑ! Χρόνος όμως λίγος! Μόνο για τις προσφορές και τα Χριστουγεννιάτικα. Αλλά αυτά έτσι που μας τα παρουσίασες μου άρεσαν πολύ! Θα ξαναπάω σίγουρα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία είναι να μπαίνουμε σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς! Όλα μοιάζουν πιο όμορφα και ζεστά τα Χριστούγεννα άλλωστε!
    Φιλιά Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έναρξη της σαιζόν δηλαδή! Και έχεις δίκιο για τα κεριά..πόσα έχουμε κρατήσει άθικτα;
    Είχε και ωραίες κόλλες περιτυλίγματος στο ΙΚΕΑ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσυ εισαι πιο τρελή κ απο μένα Λιτσάκι! Εντάξει εγώ τα Χριστουγεννιάτικα περιοδικά τα έχω ξεκινήσει αλλα δεν εχω βγάλει τίποτα διακοσμητικό ακόμη.. σε 10 μέρες περίπου..
    Μάκια κοριτσάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦραουΛίτσα μου, το έχω κι εγώ αυτό με τα κεριά! Όταν είναι όμορφα λυπάμαι να τα ανάψω αλλά μετά το ξανασκέφτομαι και λέω γι' αυτό το λόγο δεν τα αγόρασα; Για να τα απολαύσω αναμμένα...
    Με τα περιοδικά πάλι, τι είναι αυτό το πράγμα; Ειδικά όταν έρχονται γιορτές και τα ξεφυλλίζω, το ίδιο αισθάνομαι ... σαν να τα διαβάζω για πρώτη φορά! Τα ξένα πού τα βρίσκεις;
    Αχ με έπιασε η πάρλα και δεν έχω βάλει γλώσσα μέσα!!! Με ξεσήκωσες βρε Λιτσάκι μου με όλα!!!
    Περιμένω να δω τι θα μας δείξεις παρακάτω!!!! Σε φιλώ κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντε να αρχίσουμε να μπαίνουμε στους Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπας και αλλάξει λίγο το κλίμα!!!! Εγώ με το ζόρι κρατιέμαι να μην στολίσω δέντρο ακόμη και όχι τίποτα άλλο η μικρή με ρωτάει κάθε μέρα πότε θα το στολίσουμε. Εχει πάρει την Χριστουγεννιάτικη τρέλα μου και πρέπει το σπίτι να είναι στολισμένο τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. περιμένουμε το σύνθημα:''στολίστε..ΤΩΡΑΑΑ*
    φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το χρώμα του πάγκου σου ταιριάζει απόλυτα με τα κόκκινα και τα πουά (η κούπα που πίνεις τον καφέ σου είναι σήμα κατατεθέν) και λατρέυω! Έχουμε την ίδια αρρώστια, αν δεν είναι όλα γύρω μας όπως τα θέλουμε, δεν ησυχάζουμε. Δημιουργείς όμως ένα όμορφο περιβάλλον και για τους άλλους, οπότε, δε νομίζω να παραπονιέται κανείς ;)
    Τα θηκάκια για τα cup cakes είναι φοβερά, δεν πήγα ακόμα ΙΚΕΑ.
    Φιλιά γλυκούλα μου *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. λιτσακι μου γελασα τοσο πολυ οταν διαβασα:

    το μικρό κεράκι που λυπόμουν ως τώρα να το ανάψω (τι νόημα όμως έχει να αγοράζουμε όμορφα κεριά αν δεν τα ανάβουμε ποτέ;),

    μια απο τα ιδια παθαινω κι εγω φραουλενια μου, στην αρχη τα λυπαμαι, αλλα μετα του δινω και καταλαβαινει:)
    περιμενουμε να δωσεις την εναρξη του στολισμου λοιπον..χαχαχα φιλακια γλυκο μου κι εγω σε σκεφτομαι να το ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι γιορτινό πνεύμα είναι αυτό;;Μου το μετέδωσες κι εμένα!
    Μετράω τις μέρες για Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μύρισαν Χριστούγεννα! Αυτό με το κεράκι πόσους περιγράφει.... μαζί κι εμένα!!! Κάποιες φορές είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα χαλάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λιτσάκι έχεις δίκιο... Ας ξεκινήσουμε νωρίς φέτος... Με το καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λατρεύω τα Χριστούγεννα!!Γιούπι!!έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ πολλες πηγατε Ικεα. Τιποτα δεν θα βρω παλι.Χαχα!Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν και ο καιρός μας αποπροσανατολίζει, Fraulitsa μου εσύ μάς εισήγαγες σε άλλο πνεύμα, Χριστουγεννιάτικο!

    Φιλάκια πολλά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ααχ τι ωραία.
    Περιμένω κι εγώ σαν μικρό παιδί τα Χριστούγεννα<3
    Καλό σκ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χριστούγεννα χωρίς βόλτα από ΙΚΕΑ γίνεται? Δεν γίνεται? Είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα και φυσικά δεν κρατήθηκα! Μπράβο που μπήκες στο κλίμα από τώρα. Έτσι πρέπει, να φτιάχνει η διάθεσή μας. Τα κεράκια που άναψες σίγουρα σου έφτιαξαν τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αχχχχχ! Υπέροχα όλα Λίτσα μου κι ό,τι έλεγα σήμερα να περάσω από την ΙΚΕΑ και δεν το έκανα... τί κρίμα!!! Να είσαι καλά που μας έβαλες σε κλίμα Χριστουγέννων!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τι όμορφα όλα!!!! κι εγω περιμενω λιγο να τακτοποιηθούμε μια και μετα τη μετακόμιση...το σπίτι εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο... μηπως και καταφερω να στολίσω τιποτα... αν και δεν πρόκειτε να παρουμε κατι καινουριο...θα στολίσω όμως με όλα τα περισινά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!