Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μικροκατασκευές

Η φάση που περνάω είναι σίγουρα δημιουργική. Με τα πάνω της και τα κάτω της, τις κακοκεφιές, την κούραση, την άρνηση, μα και τη θέληση, το κέφι και την ανάγκη για ανανέωση. Ειδικά τις ημέρες που ο ήλος είναι λαμπερός, νιώθω τεράστια ευφορία. Πολλές φορές μάλιστα είναι τόσο μεγάλη, που στην προσπάθειά μου να κάνω όλα όσα έχω στο μυαλό μου, τρέχω πάνω-κάτω και γύρω-γύρω να τα προλάβω όλα, με αποτέλεσμα να έχω ξεκινήσει 5-6 διαφορετικά πράγματα, τα οποία τελικά αφήνω μισοτελειωμένα, αφού πρέπει και να μαγειρέψω-να  βάλω πλυντήρια-να ψωνίσω-να διαβάσω με τον Φαίδωνα-να νταντέψω τον Ορφέα κλπ. Τα μισοτελειωμένα παραμένουν σε μια γωνιά για μέρες (μην πω και βδομάδες), μέχρι να ξαναβρεθώ σε φάση αισιοδοξίας και ευφορίας! Γελοία κατάσταση, αλλά τι σας λέω τώρα, αφού ξέρετε ακριβώς τι εννοώ... Ή μήπως όχι; Χμμμ να προβληματιστώ;
Τέλος πάντων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο καταπιάστηκα αρχικά με κάτι μικρό και πρακτικό. 
Συνεχώς ψάχνουμε τα στυλό στην κουζίνα, ώστε να σημειώσουμε τα ψώνια επάνω στο σημειωματάριο, που κρέμεται στο ψυγείο. Όταν είδα το κυλινδρικό σωληνάριο που ετοιμαζόταν να πετάξει ο Ανδρέας στην ανακύκλωση, θυμήθηκα ότι κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια έξυπνη ιδέα, για τα στυλό και τα μολύβια. Εννοείται ότι δεν θυμάμαι πια πού ακριβώς το είχα δει, προφανώς στο pinterest.
Κράτησα, λοιπόν, τη συσκευασία από τις (αμέτρητες) παστίλιες για τον πονόλαιμο - που χρειάστηκε να καταναλώσουμε το φετινό χειμώνα (!) - και το Σάββατο τη μετέτρεψα σε μολυβοθήκη. Την έντυσα με αυτοκόλλητο χαρτί και κόλλησα επάνω της με το πιστόλι σιλικόνης, δύο μικρούς μαγνήτες.


Και να! Οι μαγνήτες κόλλησαν εύκολα στην επιφάνεια του ψυγείου, πλάι στο σημειωματάριο και τώρα τα στυλό βρίσκονται πάντα εκεί, δίχως να τα ψάχνουμε γκρινιάζοντας.


Επίσης, για την ιστορία, θα αναφέρω πόσο πολύ με έχουν βολέψει αυτά τα αυτοκόλλητα χαρτιά, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με υλικά ιδιοκατασκευών και συχνά αναφέρονται ως "κάλυμμα συρταριών". Εγώ βέβαια δεν τα αγόρασα για να καλύψω το εσωτερικό των συρταριών, αλλά για τις διάφορες κατασκευές μου, όπως για παράδειγμα αυτή, αυτή αλλά και αυτή.


Η δεύτερη κατασκευή μου είχε περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα. Έφτιαξα μία γιρλάντα, για την οποία χρησιμοποίησα αυτά τα πολύχρωμα δαντελένια πετσετάκια, τα οποία είδατε και στο πρόσφατο πάρτι των αγοριών. Επειδή δέχτηκα δεκάδες μηνύματα για τα όμορφα αυτά πετσετάκια, ενημερώνω λοιπόν, ότι θα τα βρείτε στην αγαπημένη τσαγιέρα του διαδικτύου (Happy Teapot).


Όσο για τη γιρλάντα... πανεύκολη. Δίπλωσα τα πετσετάκια στη μέση, άπλωσα κόλλα στο εσωτερικό τους και έπειτα κόλλησα επάνω τους μια λευκή κορδέλα. Και όλα αυτά, πάντα παρέα με λίγα λουλούδια και μια κούπα ζεστό καφέ.


Η γιρλάντα προοριζόταν για ένα παράθυρο, το οποίο βρίσκεται σε ένα μικρό χολ, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένα και αποθηκευμένα όλα τα υλικά για τις κατασκευές μου. Ένας χώρος λουσμένος στο φως. Μόνο που οι φωτογραφίες είναι σκοτεινές, αφού το φως του παραθύρου χτυπούσε ακριβώς απέναντι από το φακό, οπότε οι εικόνες δείχνουν λίγο άχρωμες και μουντές. Στην πραγματικότητα ο χώρος είναι το ακριβώς αντίθετο!


Γι αυτό επέλεξα να βάλω εκεί τις δύο ορχιδέες μου, οι οποίες τα κατάφεραν μεν στη μετακόμιση, αλλά αρνούνται να ανθίσουν. 


Άνοιξη φίλοι αγαπημένοι και κοντεύει πια Μάης. Στο δρόμο προς το σχολείο του Φαίδωνα, έπεσα σε μια συστάδα ολόκληρη από πασχαλιές. Έκοψα λίγα κλαδιά και το σπίτι μύριζε για μέρες. Μόλις περνούσαμε την είσοδο του σπιτιού, ένα φρέσκο άρωμα μας υποδέχονταν, μια αίσθηση μαγική! Κι έχω πραγματικά την αίσθηση, ότι τα δέντρα που μεγαλώνουν μόνα τους, χωρίς πολλή περιποίηση και σε σχεδόν άγρια κατάσταση, είναι πιο μυρωδάτα και πιο καρποφόρα. Σαν τα αδέσποτα κι αυτά, μαθαίνουν να επιβιώνουν μόνα τους...


Καλημέρα σε όλους εκεί έξω! Νέα βδομάδα, η τελευταία του φετινού Απρίλη κι ένα τριήμερο που έρχεται! Κι εδώ στην Αθήνα, ένας ήλιος λαμπερός μας καλημερίζει από ψηλά.
Καλημέρα ντε!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. χμ μιρισε ανοιξη το σπίτι με την πασχαλιά. Καιρός οιπόν και για ανοιξιάτικες κατασκευές και ανανέωση. Δεν είναι τυχαιο λοιπόν που εχεις τετοια διάθεση. maria by beautyharmonyblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Λιτσακι!! Μεχρι εδω μυρισαν οι πασχαλιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να μπορείς να τα φέρεις βόλτα τα πράγματα στο σπίτι ή γενικότερα τελικά αποτελεί "μαγικά"έτσι λέω εγω....σίγουρα οι ευθύνες σου είναι πολλές αλλά όταν έχεις την τάση της δημιουργίας νομίζω ότι συνεχώς "ψάχνεσαι" για κάτι καινούργιο που θα ανανεώσει τον χώρο σου.όλα ωραία είναι το μαγνητάκι στο ψυγείο πολύ εύκολο και χρηστικό.Η γιρλάντα με τα πολύχρωμα πετσετάκια πρωτότυπη και ωραία.Την καλημέρα μου και χαρούμενη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα είχα αυτό το πρόβλημα με τα μολύβια και τα στυλό στο ψυγείο. Παλιά είχα ένα μολυβάκι με μαγνήτη αλλά το έχασα! Τώρα βλέποντας αυτά θα αναλάβω δράση!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ όμορφες και οι δύο σου κατασκευές
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι έξυπνη η θηκούλα για τα μολύβια!! Έχω εδώ και καιρό πρόβλημα αφού μου τελείωσε το στυλό μαγνητάκι!
    Υπέροχες φωτογραφίες γεμάτες Άνοιξη! Φιλιά πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με δυο μπουκέτα απο πασχαλιές πήγαν σημερα οι κόρες μου σημερα σχολειο!Ενθουσιασαν τους δασκάλους τους!Τις λατρεύω ενοωειτε και τις δυο!Καποτε θυμαμαι ετσι με έστελνε η μαμά μου την ανοιξη στο σχολειο με άνθη.Ετσι τωρα κι εγω!!Καλη εβδομαδα!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου άρεσε πάρα πολύ η πρώτη κατασκευή για το ψυγείο! Θα τη φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μικρές πινελιές-κατασκευές που χαρίζουν μεγάλα χαμόγελα :) Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Φραουλίτσα! Μου άρεσε η κατασκευή με τα πετσετάκια, τόσο γλυκά, μα τόσο γλυκά! Και ναι, συμφωνώ μαζί σου για τα "άγρια" φυτά που έχουν μοναδικό άρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και καλό μήνα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα με τις κατασκευες. Να ξεκινάς πολλες και καποια στιγμή να αισθανεσαι οτι δεν θες να κάνεις τιποτα. Αυτα τα αυτοκόλλητα ειναι τελεια. Εγώ εχω μεταμορφώσει τα δωμαρια των αγοριων με τέτοια.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ωραια μας εμπνεεις. Η μολυβοθηκη ψυγειο θα αντιγραφει αμεσα!!!! (εχω το ιδιο προβλημα, να ψαχνω στυλο οταν θελω να κανω λιστα) :)

    Χαιρομαι που σε βρισκω σε τοσο δημιουργικο mood :)
    Πολλα φιλια Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!