Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ένα παιδικό τραπεζάκι μεταμορφώνεται...

Η σημερινή μεταμόρφωση δεν είναι ακριβώς ανοιξιάτικη, προέκυψε όμως από την ανοιξιάτικη διάθεσή μου.
Εδώ και χρόνια έχουμε αυτό το γνωστό τραπεζάκι, το οποίο μεταφέρουμε από σπίτι σε σπίτι. Το χαρακτηρίζω ως "γνωστό", αφού πολλοί από εσάς το έχετε στο σπίτι σας ή το έχετε δει κάπου έστω και μία φορά.
Από αυτό λοιπόν το τραπεζάκι, έχουν περάσει δεκάδες παιδιά και έχουν ζωγραφίσει, διαβάσει, παίξει, (πιθανόν και) σκαρφαλώσει στην επιφάνειά του. Εμείς το αποκτήσαμε από τους ΚαΠα, όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμο, αφού τα αγόρια τους είχαν μεγαλώσει.

Τα τελευταία χρόνια ήταν σχεδόν μόνιμα τοποθετημένο επάνω του ένα συναρμολογούμενο τρενάκι με ράγες, αλλά τα παιδιά το είχαν πια βαρεθεί και δεν έπαιζαν μαζί του ποτέ. 



Αποφάσισα ότι χρειάζεται αλλαγή. Η ιδέα της μεταμόρφωσης προέκυψε όταν πήγα σε ένα παιχνιδάδικο/βιβλιοπωλείο και έπεσα επάνω σε προϊόντα μοντελισμού. Μόλις αντίκρισα τα μικρά δεντράκια, την αυτοκόλλητη "άσφαλτο", τα μικρά ξύλα και πολλά άλλα, το μυαλό μου πήρε στροφές. 



Θα μετέτρεπα το τραπεζάκι σε ένα μικρό χωριό/δασάκι ή τέλος πάντων, σε ένα διασκεδαστικό αυτοκινητόδρομο.
Προμηθεύτηκα λίγα υλικά και όχι τα ακριβότερα. Συνολικά μου κόστισαν γύρω στα 11 ευρώ, με ακριβότερη την αυτοκόλλητη ταινία.

Το τρενάκι έφυγε, η επιφάνεια του τραπεζιού ξεσκονίστηκε καλά και το πιστόλι σιλικόνης μπήκε στην πρίζα. Άρχισα να κολλάω τα μικρά ξύλα, τα δέντρα, τα βρύα, λουλούδια, πέτρες και ασημόσκονη σε μπλε χρώμα για να θυμίζει λίμνη, ενώ ο δρόμος ήταν έτσι κι αλλιώς αυτοκόλλητη ταινία. 



Είχα κρατήσει συσκευασίες tetra pak από γάλατα, τις έκοψα, κόλλησα γύρω τους λευκό χαρτόνι και έβαλα τα αγόρια να τα ζωγραφίσουν και να τα μεταμορφώσουν σε σπιτάκια. Τα κόλλησα και αυτά και στο τέλος άνοιξα το κουτί με τα playmobil και διάλεξα ό, τι ήταν ταιριαστό με το υπόλοιπο σκηνικό. Έτσι προστέθηκαν λίγα δέντρα ακόμη και διάφορα ζωάκια. Εκτός αυτού, κάποια υλικά, όπως τα λουλούδια, οι πέτρες, τα βρύα, ήταν έτσι κι αλλιώς δικά μου, παρμένα από εκείνα, που τα έχω για να διακοσμώ.



Βέβαια, επειδή τα μεγέθη των διαφόρων αντικειμένων ανήκουν σε διαφορετικές κλίμακες, είναι λιγάκι δυσανάλογα, αλλά αυτό δεν ενόχλησε καθόλου τα αγόρια, που ανυπομονούσαν να τελειώσω, για να παίξουν με την ησυχία τους.


Μέχρι στιγμής το διασκεδάζουν και τα βράδια παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο αυτοσχέδιο γκαράζ και έπειτα πηγαίνουν για ύπνο.


Είμαι περίεργη να δω για πόσο θα αντέξει το νέο μας κατασκεύασμα και πότε θα το βαρεθούνε και αυτό... Πάντως προς το παρόν, εξακολουθούν να βρίσκονται όλα στη θέση τους.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας! Καλό και δημιουργικό, γιατί η δημιουργικότητα είναι εξαιρετικά θεραπευτική. Και βέβαια "δημιουργώ" δε σημαίνει μόνο "κατασκευάζω", αλλά και φυτεύω, μαγειρεύω, γράφω, ράβω, ζωγραφίζω, διακοσμώ, μαστορεύω και τόσα άλλα. Ε δεν μπορεί! Κάποιο απ' όλα θα κινήσει το ενδιαφέρον σας!

Καλημέρα


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. Άντε πάλι μας ξεσήκωσες..! Τί όμορφη μεταμόρφωση... Καλημέρα Λιτσάκι! Καλό Σαββατοκύριακο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ομορφο. Μου αρέσουν οι μινιατουρες που μπορεις να κατασκευασεις μια μακέτα! Δεν ξερω ποιος θα επαιζε πιο πολύ. Τα παιδια ή εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Λίτσα!!!!!!!! Πολύ ωραία σκέψη και η υλοποίησή της ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη!
    Νομίζω ότι και κορίτσια θα ξεσήκωνε αυτή η κατασκευή σου!!!
    Και μόνο να το βλέπεις σου φτιάχνει τη διάθεση!!!

    Καλημέρα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωωωω ωραια αλλαγή!!! Μπραβο Λιτσάκι. Μας ξεσηκωνεις για αλλαγές να ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η μεταμόρφωση!! Ελπίζω να μην την βαρεθούν γρήγορα!! Συμφωνώ μαζί σου !! Το δημιουργώ είναι μία πολύ πολύ ευρεία έννοια!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ ωραιο Λίτσα.. Με το δικιο τους ξετρελάθηκαν τα αγορια... Εγω θα το εβαζα πανω σε μακετοχαρτο παντως για να μην ειναι τοσο μονιμο,,, Κι ετσι θα μπορουσα να ξαναχρησιμοποιήσω το τραπεζι αν ηθελα!! Καλο Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφη μετατροπή! απλά και εγώ θα προτιμούσα να είναι πάνω σε μακέτα ώστε να μην χάνει το τραπέζι και την αρχική του χρήση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ♪♫ه° ·.
    Passei para uma visita.
    Ótima ideia de reciclagem, muito criativa!

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasilه✿ミ
    ♭♫ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ βρε αδερφη μου με τα μαγικά σου χεράκια! Μια ακόμη τέλεια ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!