Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το Σαββατοκύριακο σε εικόνες

Το περασμένο ΣΚ ήταν αφιερωμένο στα λουλούδια και στη δοκιμή νέων συνταγών, τι άλλο; Εντάξει, κάναμε και μια πολύ ωραία βόλτα, για την οποία όμως θα τα πούμε άλλη στιγμή, πιο αναλυτικά.
Οι βολβοί, τουλάχιστον αυτοί που βρίσκονται εντός του σπιτιού, ξεπετάχτηκαν. Γέμισαν τα παράθυρα χρώμα και τα ζουμπούλια άπλωσαν στο χώρο το μεθυστικό άρωμά τους.


Όσο για τα βάζα μου, αυτά δεν μένουν ποτέ άδεια. Πότε με ανεμώνες, πότε με νεραγκούλες και τώρα πια και με αμυγδαλιές. Άνθισαν οι αμυγδαλιές και ομόρφυναν τον τόπο! Χάρισαν επιτέλους λίγο χρώμα στο μονότονο τοπίο και - κατά έναν περίεργο τρόπο - μας γέμισαν αισιοδοξία!


Το φυτό που με γοητεύει όμως αυτή την εποχή, είναι η τσιντόνια. Σκούρα καφετιά κλαδιά, που μοιάζουν ξερά, αλλά είναι φορτωμένα με μπουμπούκια, που ανοίγουν σε αυτά τα πανέμορφα πορτοκαλοκόκκινα λουλούδια. Τόσο αγαπημένο φυτό, που το φύτεψα και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι, αλλά δεν ανθίζει. Τι να σου κάνει στην γλάστρα το καημένο;


Και μιας και αναφέρθηκα στο μπαλκόνι, εκεί πέρασα το πρωινό του Σαββάτου. Ήταν ένα ζεστό και λαμπερό πρωινό, ιδανικό για τη φροντίδα των φυτών που άρχισαν δειλά δειλά να πρασινίζουν και ν' ανθίζουν (όσα επιβίωσαν δηλαδή...).


Η Κυριακή πάλι ήταν μουντή, βροχερή και γκρίζα. Κι επειδή ο Ανδρέας δούλευε, ο Φαίδωνας κατέβασε πλερέζες, οπότε είπα να τους φτιάξω τη διάθεση.
Τους έφτιαξα για πρωινό popovers, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα. Θυμίζουν πολύ λουκουμάδες μόνο που είναι ψημένα στο φούρνο. Βέβαια, τελικά τα προτίμησαν σκέτα, με μαρμελάδα , μέλι και - το καλύτερο - nutella. Ήρθε επιτέλους και η ετικέτα με το όνομα του Φαίδωνα, που τώρα πια ξέρει να διαβάζει και έκανε μεγάλη χαρά!
Επανέρχομαι όμως στα popovers, τα οποία πρέπει να δοκιμάσετε. Είναι πολύ νόστιμα, αφράτα και ιδανικά για το πρωινό της Κυριακής! Για τη συνταγή ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ.



Για την αφεντιά μου ετοίμασα quinoa με βρώμη (κλικ). Πειραματίστηκα πολύ με την quinoa (κινόα) μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπερτροφή σου λέει, πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Εντάξει, επειδή αγαπώ πολύ όλους τους περίεργους σπόρους, δημητριακά, χυλούς κλπ. δεν τη φοβήθηκα, αλλά όταν τη δοκίμασα, αρχικά απογοητεύτηκα. Έπειτα από διάφορους πειραματισμούς όμως ενθουσιάστηκα! Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και τη δοκίμασα με ντοματίνια και κοτόπουλο, στη σαλάτα και στο πρωινό. Ναι, υπάρχουν πολλοί τρόποι και άπειρες συνταγές, αρκεί να την googl-άρετε.


Αρκετά όμως με τα θέματα μαγειρικής! 
Μετά από το δυναμωτικό πρωινό μας, κατέβασα από την ντουλάπα μια ξεχασμένη σακούλα με διάφορα καρναβαλίστικα. Άρχισαν τις τρέλες και τα καραγκιοζιλίκια, ενώ ο Ορφέας πολύ σωστά, επέλεξε τα κερατάκια του διαβολάκου! Έτσι, έτσι...


Αλήθεια εσείς μετατρέπατε ως παιδιά τις πορτοκαλόφλουδες σε δόντια από βαμπίρ; Λοιπόν, δε θα ξεχάσω ποτέ την τσιρίδα που έβγαλα όταν εμφανίστηκε μπροστά μου ξαφνικά η μαμά μου με πορτοκαλί κοφτερά δόντια, φορεμένα πάνω-κάτω. Ήρθε δίπλα μου και είπε ήρεμα τ' όνομά μου χαμογελώντας, γύρισα αμέριμνη εγώ και τσιροκοπούσα σαν "υστέρω" για κανένα πεντάλεπτο, ενώ μαμά και αδερφή γελούσαν επίσης υστερικά με το χάλι μου... τς τς τς. 
Αχ, βέβαια το θυμάμαι και γελάω, άλλωστε από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, ξόδεψα πολλές φλούδες φορώντας τες ως "τρομακτικές μασέλες", χώρια που έτρωγα και τα πορτοκάλια! Διασκεδαστικό αλλά και θρεπτικό παράλληλα το παιχνίδι αυτό τελικά! 


Και κάπως έτσι φτάσαμε στη νέα εβδομάδα με μια Δευτέρα το ίδιο βροχερή με την Κυριακή, αλλά τι μας νοιάζει; Τα πρώτα ανοιξιάτικα χρώματα άρχισαν να ξεπετάγονται από παντού μπροστά μας.
Λίγο ακόμα και θα μυρίσει η άνοιξη για τα καλά! Ως τότε, να περνάτε όμορφα!


Καλημέρα

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. Καλημερούδια αδερφή με τα φωτεινά σου λουλούδια και τα δημιουργικά μαγειρέματα και βέβαια τα μικρά διαόλια....Εκείνες οι φλούδες πορτοκαλιού...τι αξέχαστη εμπειρία, τι τρομάρα και τι γέλιο!Κι αυτά τα μικρά popovers....σαν να τα ζήλεψα βρε αδερφή!Αντε φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καλος μου παιδικος φιλος Μαριος εχει το μαγαζι "Ζωη & Υγεια" στην Χαριλαου (στο Ναυαρινο ειναι το ιδιο που το εχει ο αδερφος του). Στη Χαριλαου λοιπον δουλευει και η κολλητη μου στον Μαριο και δοκιμαζω κατα καιρους διαφορα τετοια ομορφα.
    Το Κινοα λενε ειναι το ρυζι των Μαγια και στην αρχη περιμενα μια παραπλησια γευση ρυζιου και ειχα απογοητευτει κι εγω. Οταν ομως το εκανα σαν γιουβετσακι με μοσχαρακι και με κοτοπουλο, η σαν πλιγουρι σε σαλατα, μου αρεσε. Δεν αρεσε στον αντρα μου κι εχω πολυ καιρο να παρω. Ισως πρεπει να κανω μια επισκεψη στου φιλους μου.
    Αν βρεθεις προς Χαριλαου, πανε σ'αυτο το μαγαζι και δοκιμασε το υπεροχο σαντουιτσακι που εχουν με αβοκαντο, την μανιταροπιτα, θα σου πουν υπεροχους συνδιασμους για τα Goji Berry και να δοκιμασεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα μπισκοτα με αμυγδαλο και κανελας που εχουν!!! :)

    Εχε χαρη που ξεκινησα διαιτα, αλλιως θα τα τσακιζα τα popovers. Μ'αρεσουν τοσο πολυ αυτα τα στυλ ντονατς....και ειδικα αν δεν ειναι τηγανισμενα αλλά φουρνου :)

    Καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Λίτσα! Αυτό με τις πορτοκαλοφλούδες δεν το είχα ξαναδεί, ενώ τα popovers φαίνονται λαχταριστά. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γέμισα όμορφες εικόνες, μυρωδιές, χαμόγελα και στιγμές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα Λίτσα μου... όμορφες εικόνες... πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι όμορφα τα λουλουδάκια σου!
    έχω και εγώ τσιντόνια και αυτή την εποχή το σπίτι μου είναι πάντα στολισμένο με κλαδιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι όμορφες φωτογραφίες! εδώ ήταν αρκετά μουντά το σαββατοκύριακο μόνο σήμερα είδαμε λίγο ήλιο! μιαμ τα popovers φαίνονται λαχταριστά! :) φιλιά Βίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ομορφα που ειναι τα ζουμπουλια σου!Τα δικα μου γιατι μαραθηκαν δεν καταλαβαινω...στην αρχη ηταν μοσχοβολιστα και πανεμορφα...τα ειχα μακρυα απο ζεστη και κοντα στο φως...Κανενα tip;

    Επισης δεν θυμαμαι, μας εχεις πει απο που η ταμπελα της nutella με τα ονοματα;;;;

    Καλημερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ¨Πραγματικά πολύ όμορφες φωτος
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεμάτες ομορφιές οι φωτογραφίες σου !!!λατρεύω τα λουλούδια και ξετρελλάθηκα με την τσιντόνια που δεν έχω..δει ....κάπου ..υπέροχη και σαν χρώμα αλλα και τα λουλουδάκια της!!!!πολυ ωραια και αστεια τα πορτοκαλοδοντάκια !!!!!!!η βρωμη ειναι αγαπημενη μου την τρωμε καθημερινά και την εχω μάθει αφου την τρωω απο μικρή...την κινόα δεν την εχω δοκιμάσει αλλα οι προτασεις σου μαρεσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή θες να αδυνατίσεις εσύ και να παχύνεις εμάς Λιτσάκι;;;γιατί εγώ με αυτά τα popovers κόλλησα λέμε!!!!
    Θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας!!!
    Αυτό με τις φλούδες δεν το ήξερα και ενθουσιάστηκα!! Μάντεψε ποια θα γινει πορτοκαλοδρακουλένια το ΣΚ!!!!
    Αλλη μια ανάρτηση γεμάτη ιδέες, χρώματα και δημιουργία!!!
    Να μου φιλήσεις αυτές τις γλυκές φατσούλες που είδα στην άλλη ανάρτηση μασκαρεμένα και χαμογέλασα!! Κι αυτή η κούκλα κοκινομάλα, δεν παίζεται βρε παιδί μου:))
    Καλό 3μερο φαμίλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!