Το πόσο μου αρέσουν οι καραμέλες σας το έχω ξαναπεί!
Τελικά αρέσουν και στον Φαίδωνα - τι παράξενο ε; - και πιο συγκεκριμένα, λατρεύει αυτά τα γνωστά αρκουδάκια - ζελεδάκια.
Ανακάλυψα λοιπόν μια συνταγή (κλικ) και δεν αντιστάθηκα, θέλησα να τη δοκιμάσω!
Η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά μόνο τρία!
-1 κιλό φρούτα του δάσους (υποθέτω ότι μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα)
-500γρ ζάχαρη (περίπου!! Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τον ζωμό των φρούτων)
-χυμό ενός πορτοκαλιού
*εγώ αγόρασα κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα και φράουλες (δύσκολα να βρω φρέσκα τέτοια εποχή). Το συνολικό τους βάρος ήταν 600γρ, οπότε έβαλα και λιγότερη ζάχαρη.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι - σχετικά βαθύ - και τα "βράζετε" ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα περνάτε από σήτα, ώστε να σας μείνει μόνο ο χυμός των φρούτων, τον οποίο ρίχνετε σε ένα μπολ (έχετε ζυγίσει νωρίτερα το μπολ μόνο του, ώστε να υπολογίσετε αργότερα το καθαρό βάρος του χυμού φρούτων). Εδώ πρέπει να επιμείνετε, γιατί ο χυμός είναι παχύρρευστος.
Ζυγίζετε τον χυμό. Θα χρειαστείτε ακριβώς την ίδια ποσότητα ζάχαρης.
* τα 600γρ φρούτων έδωσαν 325γρ χυμό
Ξαναρίχνετε τον χυμό στο (καθαρό) τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Βασικά, εδώ είναι το πιο σημαντικό σημείο. Εγώ την πρώτη φορά το άφησα λίγο παραπάνω και έσφιξε πάρα πολύ, οπότε δεν είχε καμία νοστιμιά. Αυτή τη φορά το έβγαλα 5 λεπτά νωρίτερα.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, όταν, περνώντας την κουτάλα μέσα από το μείγμα, δημιουργείται μια γραμμή, η οποία χάνεται αμέσως.
Ένας άλλος τρόπος είναι να στάξετε μια σταγόνα μείγματος σε ένα πιάτο. Αν αυτή "σταθεί" και δεν απλώσει, τότε είναι έτοιμο.
Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Έπειτα το βγάζετε και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα οποία κυλάτε μέσα σε ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και... έτοιμα τα ζελεδάκια!
Έχουν ένα υπέροχο, βαθύ κόκκινο χρώμα και μια γλυκόξινη γεύση (αυτό βέβαια εξαρτάται από τα φρούτα).
Ο Φαίδωνας τα τίμησε, αλλά το καλύτερο είναι ότι ξέρω από τι είναι φτιαγμένα!!
Φρούτα και ζάχαρη, δίχως συντηρητικά και χρωστικές!!
Λοιπόν;
Εσείς, θα τα δοκιμάσετε;
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286
Τελικά αρέσουν και στον Φαίδωνα - τι παράξενο ε; - και πιο συγκεκριμένα, λατρεύει αυτά τα γνωστά αρκουδάκια - ζελεδάκια.
Ανακάλυψα λοιπόν μια συνταγή (κλικ) και δεν αντιστάθηκα, θέλησα να τη δοκιμάσω!
Η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά μόνο τρία!
-1 κιλό φρούτα του δάσους (υποθέτω ότι μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα)
-500γρ ζάχαρη (περίπου!! Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τον ζωμό των φρούτων)
-χυμό ενός πορτοκαλιού
*εγώ αγόρασα κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα και φράουλες (δύσκολα να βρω φρέσκα τέτοια εποχή). Το συνολικό τους βάρος ήταν 600γρ, οπότε έβαλα και λιγότερη ζάχαρη.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι - σχετικά βαθύ - και τα "βράζετε" ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα περνάτε από σήτα, ώστε να σας μείνει μόνο ο χυμός των φρούτων, τον οποίο ρίχνετε σε ένα μπολ (έχετε ζυγίσει νωρίτερα το μπολ μόνο του, ώστε να υπολογίσετε αργότερα το καθαρό βάρος του χυμού φρούτων). Εδώ πρέπει να επιμείνετε, γιατί ο χυμός είναι παχύρρευστος.
Ζυγίζετε τον χυμό. Θα χρειαστείτε ακριβώς την ίδια ποσότητα ζάχαρης.
* τα 600γρ φρούτων έδωσαν 325γρ χυμό
Ξαναρίχνετε τον χυμό στο (καθαρό) τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Βασικά, εδώ είναι το πιο σημαντικό σημείο. Εγώ την πρώτη φορά το άφησα λίγο παραπάνω και έσφιξε πάρα πολύ, οπότε δεν είχε καμία νοστιμιά. Αυτή τη φορά το έβγαλα 5 λεπτά νωρίτερα.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, όταν, περνώντας την κουτάλα μέσα από το μείγμα, δημιουργείται μια γραμμή, η οποία χάνεται αμέσως.
Ένας άλλος τρόπος είναι να στάξετε μια σταγόνα μείγματος σε ένα πιάτο. Αν αυτή "σταθεί" και δεν απλώσει, τότε είναι έτοιμο.
Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Έπειτα το βγάζετε και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα οποία κυλάτε μέσα σε ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και... έτοιμα τα ζελεδάκια!
Έχουν ένα υπέροχο, βαθύ κόκκινο χρώμα και μια γλυκόξινη γεύση (αυτό βέβαια εξαρτάται από τα φρούτα).
Ο Φαίδωνας τα τίμησε, αλλά το καλύτερο είναι ότι ξέρω από τι είναι φτιαγμένα!!
Φρούτα και ζάχαρη, δίχως συντηρητικά και χρωστικές!!
Λοιπόν;
Εσείς, θα τα δοκιμάσετε;
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286
ουάου! εύκολο φαίνεται...και τι καλύτερο απο το σπιτικό γλυκάκι! εγώ πάντως σίγουρα θα το δοκιμάσω! ευχαριστώ για τη συνταγούλα! Καλή σου μέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσιγουρα,κυριως τωρα που μου ζητανε βατομουρα,δεν ξερω που τα ακουσαν και με εχουν ζαλισει!!!!!!!! ασε που ειναι φαν των ζελε τα παιδια μου...φαινεται υπεροχο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα τα δοκιμάσω!Το βασικότερο είναι ότι δεν έχουν ζελατίνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τη συνταγή Λίτσα.
Να περάσετε μια όμορφη Κυριακή!
Bρε κοριτσάκι μου τι μας κάνεις Κυριακάτικα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ..πρέπει να είναι τέλεια!!
Πρέπει να πάω super market,να εφοδιαστώ με τα απαραίτητα!
Καλό και γλυκό πρωινό Κυριακής,εύχομαι!!
Εμένα μπορεί να μη μου αρέσουν τα ζελεδάκια, μ' αρέσει όμως αυτό το χρώμα που τους έδωσαν τα φρούτα του δάσους και το οτι είναι σπιτικά φυσικά!! Να περάσεις όμορφα την Κυριακή σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμ!!!! Θέλω να δοκιμάσω ΤΩΡΑ όμως. Νοιώθω την γεύση φράουλας στο στόμα μου. Μιαμ! Φαίνονται πολύ νόστιμα. Καλό Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήBongiorno Λιτσάκι. Επιτέλους ήρθε η άνοιξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε ποιον δεν αρέσουν τα ζελεδάκια!!!Και το καλύτερο είναι πως είναι homemade!!!
Φιλιά, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή!!
Τέλεια!!!! Καταπληκτική συνταγή , λατρεμένα ζελεδάκια!! Θέλω κι εγώ...θα τα κάνω με την πρώτη ευκαιρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια sis
Φαίνονται πεντανόστιμα!Λατρεύω τα ζελεδάκια μα τα απέφευγα τα έτοιμα αυτά θα τα δοκιμάσω σίγουρα!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια φαινονται!Πολυ ευκολη συνταγη και μονο με τρια υλικα!Να σαι καλα Λιτσα μου!Η συνταγη γραφτηκε και με την πρωτη ευκαιρια θα την τιμησουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε Λιτσάκι τι εύκολα που γίνονται! Α, θα τα δοκιμάσουμε! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουνε πολύ, δεν δοκίμασα ποτέ να φτιάξω αλλά τώρα που είδα πόσο εύκολα γίνονται σίγουρα θα τα φτιάξω!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΏστε αυτές οι κατακόκκινες τετράγωνες μπίλιες τρώγονται; Και τις κάνεις και πύργο... Super ιδέα- να το πω στη μαμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψες Λίτσα μου, συγχαρητήρια!!! Τέλεια φαίνονται!!! Θα τα φτιάξω για τις ανιψούλες μου σίγουραααα!!! Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πού τα βρίσκεις! Ο Φαίδωνας μου φαίνεται από junior master chef εξελίσσεται σε Παρλιάρο! Τι ωραία που σου κάνει παρέα στην κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια φαίνονται...Μπράβο Λίτσα..Κι εμένα μου αρέσουν κάτι τέτοια "σπιτικά" .Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!
Φραουλιτσα μου!!!!Σκετη γλυκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνθουσιαστικά!! Φιλια!!
Γιάμιιιιιιι!!! Νοστιμότατα και λαχταριστά! Φαντάζομαι και από γεύση σκίζουν, αλλά από χρώμα σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Λίτσα μου!
πωπωπω!!!ονειρο ζω και μη με ξυπνατε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραια που φαινονται!!! Κι αυτο το χρωμα μεθυστικο......Να χαθω μεσα του!
Γλυκα φιλια και καλη εβδομαδα....
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!1ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΔΟΚ ....ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίτσα μου και μόνο την εικόνα που είδα άρχισαν να τρεχουν τα σάλια μου χωρίς πλάκα...Τι υπεροχο χρωμα είναι αυτό!Μετά είδα που είναι και νηστίσιμο και πέταξα από τη χαρά μου!!!Αλλά φρούτα του δάσους που θα βρω εδώ κάτω;;;Τέλεια συνταγή πάντως!!!Ευχαριστούμε για το κέρασμα!Αχ γλυκάθηκα βραδιάτικα ,να είσαι καλά!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λίτσα!Εισαι μερακλού μαμα που δε χαλάς το χατήρι των μικρών σου!Θα επιχειρήσω να τα φτιάξω κι εγω κυρίως για να δω την ευχαρίστηση στα μάτια τους!Το κέικ πάντως έγινε γευστικό αν και σε μένα ήθελε λίγο ακόμη ψήσιμο..Καλή εβδομαδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο για φωτογραφιες και για επιτυχια συνταγης.. και για ολο αυτο το θετικο συναισθημα που εκπεμπεις.. φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Φραουλάκι και καλή εβδομάδα! Τι εύκολη και γλυκιά συνταγούλα είναι αυτή!! Φοβάμαι όμως ότι τα άτιμα είναι πολύ εθιστικά! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου.. Ποτέ δε πίστευα ότι γίνονται και σπιτικές καραμέλες μόνο με φρούτα και ζάχαρη... Καλά το χρώμα μέσα στο τηγάνι δεν υπάρχει, σου έρχεται να βουτήξεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μου αρεσουν τα ζελεδακια. Κανεις πολυ καλα που βρισκεις τετοιες συνταγες και φτιαχνεις δικες σου σπιτικες λιχουδιες :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημεραααα :)
Σε ευχαριστώ για τη συνταγή!Θα τη φτιάξω το ερχόμενο σ/κ!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Όταν είπες τις προάλλες ότι θα βάλεις αυτή τη συνταγή είχα την περιέργεια να τη δω, αλλά όχι να τη φτιάξω. Μόλις άλλαξα γνώμη! Φαίνεται μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήακριβως ετσι εμεις φτιαχνουμε σπιτικες μαρμελαδιτσες!!!απο οτι φρουτο υπαρχει καθε φορα.η μονη διαφορα ειναι οτι το αφηνεις να δεσει λιγοτερο.στην επομενη μαρμελαδα μας θα φτιαξουμε και τα ζελεδακια σου!φιλακια.Σουζανα*
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ λαχταριστά τα ζελεδάκια σου! Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω και γω που είμαι γλυκατζού!!! Να'σαι καλά, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα ζελεδάκια σου! Πέρασε μία βόλτα από το blog μου έχω κάτι για σένα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Χριστός και η Παναγία !! Θα τρελαθώ! Με κολάζεις Λίτσα, θα το κάνω οπωσδήποτε αύριο κιόλας πάει και τελείωσε! Ελπίζω να το πετύχω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όλα τέλεια!!!!! Δεν έχω λόγια!!!! μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως λέει κι ένας φίλος πρώτα πρέπει να "χορτάσει" το μάτι γιατί αυτό έχει την πρώτη επαφή. Απίθανες εικόνες και φαντάζομαι εξίσου απίθανες -προφανώς και περισσότερο- και οι γεύσεις!
Αξιέπαινη δεν είναι μόνο η δημιουργία σου αλλά και η όλη παρουσίασή της. Ξέρω πόσος χρόνος και μεράκι χρειάζεται για μια τέτοια παρουσίαση. Κι επίσης ξέρω πως προκύπτει μόνο όταν αυτό που κάνεις το κάνεις από αγάπη.
Καλή δημιουργική συνέχεια.
Θα χαρούμε εάν γινόσασταν η παρέα μας και στο δικό μας blog, το "blog του Carousel". Σε αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε τις υπέροχες λεπτομέρειες παιχνιδιών που απευθύνονται σε μικρά ή και μεγάλα παιδιά. :)
Ουπς...
ΔιαγραφήΤο σχετικό λινκ είναι το:
http://carousel-gr.blogspot.com/
Μιαμ μιαμ μιαμ......... μου άνοιξες την όρεξη για γλυκάκι!!!! Αχ τι μας κάνεις κάθε φορά!!! Φιλάκια....
ΑπάντησηΔιαγραφή