Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ζωγραφική η... χαλαρωτική!

Στο σπίτι το κλίμα είναι φθινοπωρινό, στο μυαλό μου όμως είναι άκρως γιορτινό. Μάλλον όχι, είναι ακόμη στη διαδικασία των προετοιμασιών, οπότε είναι όλα συγκεχυμένα και χαοτικά εκεί μέσα. Τόσο μπερδεμένα, που μου προκαλούν πονοκέφαλο. Έχω δεσμευτεί με διάφορες κατασκευές, τις οποίες φυσικά πρέπει να ετοιμάσω μέχρι το τέλος του μήνα, αν θέλω να είμαι συνεπής... Οπότε έχω αρχίσει ήδη να ασχολούμαι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές κι ας επιμένουν τα λουλούδια στο βάζο να μου υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη φθινόπωρο. 


Τους τελευταίους μήνες έχω βρει έναν υπέροχο τρόπο χαλάρωσης, ειδικά όταν οι ημέρες μου είναι γεμάτες ένταση: τη ζωγραφική. Μάλλον όχι, δε ζωγραφίζω, χρωματίζω!


Ίσως έχει πάρει το μάτι σας σε διάφορα βιβλιοπωλεία, τα βιβλία αυτής της φιλοσοφίας! Άλλωστε πριν λίγο καιρό έκαναν μία σχετική ανάρτηση και οι Ανθομελένιες, οπότε πιθανόν να σας είναι ήδη γνωστά. 



Ήταν Ιούλιος όταν τα είδα για πρώτη φορά στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου και μου κίνησαν από μακριά την περιέργεια. Τα ξεφύλλισα και τα επεξεργάστηκα για ώρα και αποφάσισα ότι ένα από αυτά θα γίνει δικό μου, όταν με το καλό θα έφτανε το καλοκαίρι στο τέλος του. Γνωρίζοντας ότι η περίοδος από τον Σεπτέμβρη και μετά είναι πάντοτε φορτωμένη με υποχρεώσεις, ήμουν σίγουρη ότι η επίδρασή τους επάνω μου θα ήταν άκρως χαλαρωτική και είχα δίκιο. 



Δεν έχω καμία διάθεση να διαφημίσω το συγκεκριμένο βιβλίο, ούτε σας συστήνω να πάρετε το ίδιο. Μου είναι αδιάφορο ποιανού καλλιτέχνη το δημιούργημα θα αγοράσετε ή ποιανού εκδοτικού οίκου. Αυτό που συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι να δοκιμάσετε να χρωματίσετε και πάλι σαν παιδιά! Να συγκεντρώσετε γύρω σας ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μολύβια και να αφήσετε το ταλέντο σας να ξεδιπλωθεί. Να χαρείτε, παίζοντας με τα χρώματα, αφήνοντας πίσω τα άγχη!


Θυμήθηκα μάλιστα τεχνικές που χρησιμοποιούσα στο σχολείο ως παιδί, τις οποίες είχα ξεχάσει εντελώς. Έχω γεμίσει την τραπεζαρία με ξύσματα, βαμβάκια, χρώματα και χαρά! Τα παιδιά κάθονται πάντα δίπλα μου και χρωματίζουν τα δικά τους παιδικά βιβλία, ενώ ανταλλάσσουμε μπογιές και απόψεις, σε μια διαδικασία άκρως διασκεδαστική!


Φυσικά, κάποιες ζωγραφιές αποφάσισα ότι θα διακοσμήσουν τους τοίχους μας, όπως η παρακάτω. Τη διάλεξα, γιατί κρύβει κάτι από παραμύθι. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επέλεξα το "Μαγεμένο δάσος", γιατί είχα ανάγκη από μαγεία και παραμυθένια σκηνικά.


Αυτές τις ημέρες χρωματίζω μία ζωγραφιά με μαρκαδόρους και το αποτέλεσμα είναι αλλιώτικο. Πιο έντονο και παιχνιδιάρικο, έχει κι αυτό τη χάρη του.


Οι επόμενες ζωγραφιές προορίζονται για το δωμάτιο των αγοριών. Ξεχωρίσαμε δύο-τρεις και όταν είναι έτοιμες, θα πάρουν θέση στον τοίχο του δωματίου τους, δίπλα σε άλλα, δικά τους αριστουργήματα.
Όταν τις έχουμε έτοιμες θα τα ξαναπούμε φυσικά! Για την ώρα καλημέρα φίλοι μου και καλά ζωγραφίσματα!

Υ.Γ. σας ευχαριστώ τόσο για τα μηνύματά σας στην προηγούμενη ανάρτηση. Μου γράψατε υπέροχα πράγματα. Είστε η έμπνευσή μου και το κίνητρό μου, να το ξέρετε... Ευχαριστώ!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

14 σχόλια:

  1. αγαπαμε τη ζωγραφικη ευτυχως.. Εχω διαλεξει κι εγω μερικες ζωγραφιες για να στολισω τους τοιχους..χεχεχε.. καλημερα Λιτσακι!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι! Υπέροχα τα έργα σου και περιμενουμε και τα επόμενα. Αν σου άρεσει πολύ έχει κάτι φανταστικούς καλλιτέχνες στο instagram #doodle για να εμπνευστείς ακόμα περισσότερο!!! Ευχαριστουμε και για την αναφορά. Σε φιλώ!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλε στον Ψυχογιό αλλά και στο site της εικονογράφου τις ζωγραφιές σου! Είναι πανέμορφες!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα τα χρωμάτισες!! .Βέβαια εσύ δεν χρωματίζεις απλά - έχεις καλλιτεχνικές τάσσεις!!.
    - θα ψάξω να βρω και εγώ τέτοια βιβλία με ζωγραφιές - μοιάζει υπέροχη και χαλαρωτική ασχολία.
    Καλές δημιουργικές μέρες σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Λίτσα με ότι καταπιανεσαι το κάνεις τέλειο!!! Πάει μια οι Ανθομελενιες μια εσύ, φεύγω καρφί για βιβλιοπωλείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πήρες τελικά!!!!Πραγματικά πανέμορφο το έκανες Λιτσάκι! Υπέροχα χρώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα ξυλομπογιές και χρώματα και μπήκα! Πολύ όμορφη δραστηριότητα Λίτσα μου. Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από τη ζωγραφική, με όποιο τρόπο! Χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου. Πολλά φιλιά σε όλη την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανταστική ιδέα!!!!
    Σίγουρα είναι πολύ χαλαρωτική!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκρως χαλαρωτική η ζωγραφική, συμφωνώ! Θυμήθηκα κι εγώ πώς είναι να ζωγραφίζεις, όταν ξανά έπιασα τα πινέλα στα χέρια μου (πριν ένα μήνα στα γενέθλια του μεγάλου μου)...είναι μαγικό! Οι ζωγραφιές σου Λιτσάκι είναι όντως παραμυθένιες, μ'αρέσουν πολύ! Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα καθομαι με τα παιδια κ χρωματιζω και με ξετρελαινει...ακρως χαλαρωτικο! και μια τεχνικη που μου εχει λειψει ειναι με κιμωλια...τα ξυσματα...τι ειπες τωρα!

    οι ζωγραφιες σου ειναι οντως παραμυθενιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ φιλενάδα τι όμορφα που τα έκανες! Το μολύβι μου αρέσει πάρα πολύ, είναι νομίζω το αγαπημένο μου επειδή είναι λίγο πιο αχνό, και κάνει τις σκιές να φαίνονται υπέροχες! Το 'χεις! Περιμένουμε να δούμε κι άλλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφες επιλογές οι ζωγραφιές σου. Πράγματι η ζωγραφική προσφέρει ψυχοθεραπεία και γαληνεύει. Μου ζητάει η μικρή μου τον τελευταίο καιρό να την γράψω σε εργαστήρι ζωγραφικής και είμαι σε αναζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γίνονται πολύ όμορφες!!! Με βάζεις σε σκέψεις! Χαχαχα!!! Εδώ τα βιβλιοπωλεία είναι γεμάτα με τέτοια μπλοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!