Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το αγαπημένο μου ντουλάπι #2

Η κουζίνα είναι πολυσύχναστος χώρος στο σπίτι μας, τα έχουμε πει αυτά. Η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι επίσης γνωστή, αν και τελευταία το έχω παραμελήσει το hobby...


Τις εικόνες από το αγαπημένο μου ντουλάπι στο προηγούμενο σπίτι πιθανόν να τις έχετε δει. Ήταν εκείνο το ντουλάπι, που στο εσωτερικό του έκρυβε όλα τα απαραίτητα υλικά για τις γλυκές μας δημιουργίες.


Τώρα που μετακομίσαμε, εννοείται ότι ένα από τα ντουλάπια της νέας κουζίνας έγινε πάλι το αγαπημένο μου. Το προδίδει άλλωστε το 'Live Love Bake' που είναι κολλημένο στο εξωτερικό του. Στο δε εσωτερικό κρύβεται ένας μικρός θησαυρός! 
Πριν λίγες ημέρες έκανα ένα ξεσκαρτάρισμα και μια μίνι απογραφή, γιατί πλησιάζουν γιορτές και το ντουλάπι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας (για εμένα τουλάχιστον...). Τακτοποιήθηκαν και μπήκαν όλα ξανά σε σειρά. Είμαι λοιπόν πανέτοιμη για τα γιορτινά ψησίματα, μου λείπουν μόνο λίγες κουβερτούρες.


Κι αφού τελείωσε όλη αυτή η διαδικασία και μπήκαν τα πάντα στη θέση τους, αποφάσισα να δοκιμάσω μια εύκολη συνταγή για ψωμάκια με μήλο, έτσι για να μπω στο πνεύμα και να είμαι σε φόρμα τις επόμενες ημέρες. "Μηλοψωμάκια" τα ονόμασα εγώ και είναι πραγματικά νόστιμα. Εφόσον δοκιμάστηκαν και εγκρίθηκαν από τους πιο απαιτητικούς κριτές (τα παιδιά ντε), σας τα παρουσιάζω:


Υλικά:

100 γρ βούτυρο
60 γρ ζάχαρη
2 αυγά
μια κάψουλα βανίλιας
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 μήλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκα. 
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κομμένα μήλα.

Η ζύμη θα έχει μια παχύρρευστη και κολλώδη υφή. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 6 "μπάλες" ζύμης στο ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με κόλλα ψησίματος. 
Ψήνουμε τα ψωμάκια για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (αντίσταση). Φυσικά εξαρτάται από το φούρνο σας και ο χρόνος ψησίματος μπορεί να έχει μια μικρή απόκλιση. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρώμα εξωτερικά.


Έξυπνη λύση για πρωινό, έτοιμα στο πι και φι, όχι πολύ γλυκά, με μια νότα δροσιάς λόγω του μήλου και πολύ νόστιμα με μέλι, ειδικά όσο είναι ακόμα ζεστά.  Φυσικά τρώγονται και σκέτα παρέα με τον απογευματινό καφέ.


Δοκιμάστε τα αύριο κιόλας, την Κυριακή το αργότερο! Τσάμπα κάθομαι βραδιάτικα και ανεβάζω ανάρτηση τέτοια ώρα; Άλλωστε είμαι σίγουρη ότι τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας!


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους εκεί έξω! Με καλοπέραση. Πάντα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

7 σχόλια:

  1. Επειδή είναι τόσο λαχταριστά ,επειδή έχω τα υλικά ,επειδή σε λυπήθηκα που έκανες τετοια ώρα ανάρτηση ,επειδή αύριο θα βρέχει ,θα μείνουμε μέσα στο σπίτι και θα το ρίξουμε στο φαγητό ,επειδή έχω 4 αγόρια στο σπίτι και δεν χορταίνουν με τίποτα ,θα τα φτιάξω ,να είσαι σίγουρη!
    Το ντουλάπι το ζήλεψα ,αλλά δεν μπορω να εχω τέτοιες προμήθειες γιατί είπαμε : 4 άντρες = τίποτα σε ντουλάπι πάνω από 1 λεπτό!
    Καλημέρα ,καλό ΣΚ να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμάν πριζώθηκα αδερφή...τι τέλεια ψωμάκια είναι αυτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται πεντανόστιμα και εύκολα τα μηλοπιτάκια!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φανταστικαααααααααααα...καλε μουρλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου βρε λιτσακι ...το πως καταφερνεις παντα να μου φτιαχνεις την διαθεση!!! και οι συνταγες σου παντα ευκολες και με σιγουρη επιτυχια να σαι καλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τη συνταγή σου θα την δοκιμάσω σίγουρα!(φαίνονται τόοοσο λαχταριστά!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εννοείται πως το ντουλάπι με τα ζαχαροπλαστικά είναι το αγαπημένο ντουλάπι! Χαχαχ
    Τα μηλοψωμάκια φαίνονται τέλεια!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!