Πρωτομηνιά σήμερα και σκέφτηκα να μπει γλυκά ο μήνας.
Σας υποσχέθηκα τη συνταγή της τούρτας των γενεθλίων μου, οπότε τώρα ήρθε στιγμή να τη μοιραστώ μαζί σας (χρωστάω τα cupcakes σοκολάτας).
Την είχα βάλει στο μάτι πριν μήνες, όταν την είδα ΕΔΩ και καταγοητεύτηκα!
Δεν είναι καθόλου δύσκολη, είναι όμως χρονοβόρα, αφού πρέπει να ψήσετε πέντε παντεσπάνια. Βέβαια θα σας ανταμείψει, γιατί είναι άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη.
Έχουμε και λέμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε:
500γρ ζάχαρη
8 κρόκους
250ml σπορέλαιο
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ μπέικιν (είναι κάτι λιγότερο από δύο φακελάκια)
250ml νερό
Αφού αναμειχθούν τα υλικά, σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα 8 ασπράδια σε μαρέγκα κι έπειτα με μια κουτάλα τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες σε πέντε μπολ και με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής χρωματίζουμε τα μείγματα, αυξάνοντας τη δόση του χρώματος σε κάθε μπολ. Δηλαδή στο πρώτο δεν ρίχνουμε καθόλου χρώμα, στο δεύτερο 2-3 σταγόνες, στο τρίτο 4-5 σταγόνες κλπ. Εξαρτάται από εμάς πόση ένταση θα δώσουμε στο χρώμα.
* Αν δεν θέλετε να ρίξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρωματίσετε τα μείγματα με πολτοποιημένα κόκκινα φρούτα.
Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ σε μια βουτυρωμένη φόρμα (ή τσέρκι) διαμέτρου 18 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς - αντίσταση - για περίπου μισή ώρα.
Το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, πλένουμε την φόρμα, τη βουτυρώνουμε και ψήνουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ... και πάει λέγοντας.
Προσοχή να μην ανακατευτούν τα παντεσπάνια!
Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα επικάλυψης:
Χτυπάμε 300γρ Mascarpone με 90γρ ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά 250ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 6 φύλλα ζελατίνης, τα οποία πριν έχουμε μουσκέψει σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (βασικά ακολουθούμε τις οδηγίες όπως αναγράφονται στο φακελάκι). Μόλις λιώσουν, παίρνουμε το σκεύος από το μάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα mascarpone-ζάχαρη στη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο απευθείας επάνω στην τουρτιέρα, αλείφοντας ενδιάμεσα κόκκινη μαρμελάδα (εγώ επέλεξα φρούτα του δάσους).
Τέλος, αλείφουμε με μια σπάτουλα όλη την επιφάνεια της τούρτας με την κρέμα. Είναι πιο εύκολο αν οι κινήσεις έχουν φορά από κάτω προς τα επάνω.
Στολίζουμε και... ταράάάμ!
Είναι ιδανική και για παιδικό πάρτι.
Είναι πάρα πολύ ελαφριά, σαν απλό κέικ, αφού δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε σιρόπι. Τρώγεται και το πρωί με το καφεδάκι σας. Κέικ με μαρμελάδα και κρέμα τυριού!
Καλή σας όρεξη!
Καλή σας επιτυχία!
Και καλό καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
Σας υποσχέθηκα τη συνταγή της τούρτας των γενεθλίων μου, οπότε τώρα ήρθε στιγμή να τη μοιραστώ μαζί σας (χρωστάω τα cupcakes σοκολάτας).
Την είχα βάλει στο μάτι πριν μήνες, όταν την είδα ΕΔΩ και καταγοητεύτηκα!
Δεν είναι καθόλου δύσκολη, είναι όμως χρονοβόρα, αφού πρέπει να ψήσετε πέντε παντεσπάνια. Βέβαια θα σας ανταμείψει, γιατί είναι άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη.
Έχουμε και λέμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε:
500γρ ζάχαρη
8 κρόκους
250ml σπορέλαιο
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ μπέικιν (είναι κάτι λιγότερο από δύο φακελάκια)
250ml νερό
Αφού αναμειχθούν τα υλικά, σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα 8 ασπράδια σε μαρέγκα κι έπειτα με μια κουτάλα τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες σε πέντε μπολ και με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής χρωματίζουμε τα μείγματα, αυξάνοντας τη δόση του χρώματος σε κάθε μπολ. Δηλαδή στο πρώτο δεν ρίχνουμε καθόλου χρώμα, στο δεύτερο 2-3 σταγόνες, στο τρίτο 4-5 σταγόνες κλπ. Εξαρτάται από εμάς πόση ένταση θα δώσουμε στο χρώμα.
* Αν δεν θέλετε να ρίξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρωματίσετε τα μείγματα με πολτοποιημένα κόκκινα φρούτα.
Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ σε μια βουτυρωμένη φόρμα (ή τσέρκι) διαμέτρου 18 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς - αντίσταση - για περίπου μισή ώρα.
Το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, πλένουμε την φόρμα, τη βουτυρώνουμε και ψήνουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ... και πάει λέγοντας.
Προσοχή να μην ανακατευτούν τα παντεσπάνια!
Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα επικάλυψης:
Χτυπάμε 300γρ Mascarpone με 90γρ ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά 250ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 6 φύλλα ζελατίνης, τα οποία πριν έχουμε μουσκέψει σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (βασικά ακολουθούμε τις οδηγίες όπως αναγράφονται στο φακελάκι). Μόλις λιώσουν, παίρνουμε το σκεύος από το μάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα mascarpone-ζάχαρη στη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο απευθείας επάνω στην τουρτιέρα, αλείφοντας ενδιάμεσα κόκκινη μαρμελάδα (εγώ επέλεξα φρούτα του δάσους).
Τέλος, αλείφουμε με μια σπάτουλα όλη την επιφάνεια της τούρτας με την κρέμα. Είναι πιο εύκολο αν οι κινήσεις έχουν φορά από κάτω προς τα επάνω.
Στολίζουμε και... ταράάάμ!
Είναι ιδανική και για παιδικό πάρτι.
Είναι πάρα πολύ ελαφριά, σαν απλό κέικ, αφού δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε σιρόπι. Τρώγεται και το πρωί με το καφεδάκι σας. Κέικ με μαρμελάδα και κρέμα τυριού!
Καλή σας όρεξη!
Καλή σας επιτυχία!
Και καλό καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
Ουάου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι υπερπαραγωγή έφτιαξες κοπέλα μου?
Και αναρωτιώμουν πως στο καλό έφτιαξες μια τόσο τεράστια τούρτα!! Η απορρία μου λύθηκε! Πανέμορφη και πολύ εντυπωσιακή! Τώρα έχω όμως και δεύτερη απορρία. Σε τι πιάτο σέρβιρες το κάθε γιγαντιαίο κομμάτι?? Ή μήπως ήταν πιατέλα??? χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια απ΄όλες τις απόψεις!! Μπράβο σου Λιτσάκι!
Και πάλι πολύχρονη!
Λιτσάκι μας ξετρέλανες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα-κέικ είναι καταπληκτική και εύκολη...λίγο χρονοβόρα όπως λες,αλλά αν το έχεις προγραμματίσει, ξεκινάς λίγο νωρίτερα με τα ψησίματα και δεν θα φανεί ο χρόνος!Πάντα απορούσα πως μπορεί να βγει ένα κέικ πολύχρωμο...Εγώ ίσως να έβαζα λιγότερους πάτους και την κρέμα για γέμιση!!Την λατρεύω αυτήν την γέμιση!!!!!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι με υγεία!!
Σε φιλώ!
Ααααα βρήκα κάτι και θα στο στείλω με μέιλ!!!
Μετά τις οδηγίες σου, δεν φαίνεται και τόσο δύσκολη.. και είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήτόσο εντυπωσιακή! Πολλές ευχές για τα γενέθλιά σου!
Μπράβο σου Λιτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η δημιουργία σου!
Αποθηκεύω τη συνταγή..σίγουρα θα την κάνω κάποια στιγμή!
Σε φιλώ!
Μιαμ! Μπράβο χρυσοχέρα! Καλό μήνα και φιλί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ρε Λιτσα, κι αρχισα διαιτα τη Δευτερα που περασε. Θα αντισταθω αλλα εχει αποθηκευτει η συνατγη για το μελλον :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο ειναι ωραιο και ως εντυπωσιακο Κυριακατικο κεικ με τον καφε μας και λιγους φιλους :):)
καλημερα, καλο μηνα και καλο καλοκαιρακι :)
Εντυπωσιακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Είπαμε με τις τούρτες έχεις επιτυχία! Είναι φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤούρτα - όνειρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατάω τη συνταγή... μου άρεσε πολύ η κρέμα με το μασκαρπόνε!
ωωωωωωωωωωωω!!!!!!!I like
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΟ ΘΑΥΜΑ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Υπερπαραγωγή η τούρτα σου!!!Πολύ πολύ όμορφη!!!Λιτσάκι,καλο μηνα και καλο καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω , πολύ μπελαλίδικη μου φαίνεται. Δε νομίζω να τα καταφέρω. Τουλάχιστον θα τη θαυμάζω από τις φωτογραφίες σου. Καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΤΑ...ΦΙΛΑΚΙΑ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!!!!
Τούρτα/Πύργος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφος και νόστιμος "κόπος" για γιορτινές απολαυστικές στιγμές.
Να σε χαιρόμαστε όλοι και περισσότερο η οικογένειά σου FrauLitsa μου.:)
Καλό Καλοκαιρινό Μήνα!
Ζ.
Καλό μήνα Λιτσάκι μου!!! Τέλειο το κέικ σου, γεια στα χέρια σου!!!! Φιλιά κι ελπίζω να τα πούμε από κοντά!
ΔιαγραφήΛιτσάκι μου, είναι θεϊκό το γλυκάκι! Καλό μήνα κοριτσάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!
Πολύ εντυπωσιακή... και δείχνει νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη σου πω ότι μοσχομύρισε το blog σου!!
Φιλιά!
φοβερή!!!πολύ μου αρέσουν οι πολύχρωμες τούρτες!!!Μπράβο!Καλό μήνα και πάλι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα σε σένα και την όμορφη οικογένεια σου!Υπέροχο το γλυκό σου σε εμφάνιση,σίγουρα και σε γεύση.Ευχαριστούμε για τη συνταγή και τις οδηγίες.Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τούρτα Φραουλίτσα μου γλυκειά!!!θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!φιλάκια και καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τουρτίτσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιτσάκι μου δημιουργικό, υπέροχη η τούρτα σου! Η διαδικασια με τα παντεσπανια ειναι χρονοβορα, το ξερω απο πρώτο χέρι αλλά η ικανοποιηση στο τέλος δεν υπάρχει! Μου αρέσει η ιδέα της επικάλυψης κ την καταχωρώ στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου μήπως τη δοκιμάδω κάποια στιγμή! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή