Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μία παράσταση και μια εκπομπή

Η κακή διάθεση δεν κρύβεται, ή τουλάχιστον δεν μπορώ να την κρύψω εγώ... Αν και αυτό που μου συμβαίνει δεν είναι ακριβώς "κακή διάθεση" είναι κάτι άλλο, βαθύτερο. 
Έτσι στραβά ξεκίνησε και το περασμένο Σάββατο, με έναν απερίγραπτο πονοκέφαλο, εγκατεστημένο στο αριστερό ημισφαίριο του κρανίου, να σφυροκοπάει και να μην ξεκουμπίζεται με κανένα παυσίπονο. Ήρθαν να προστεθούν κάτι λογαριασμοί από το πουθενά, ο καιρός που δεν βοηθούσε, αλλά και μια ζημιά των παιδιών που μου έδωσε τη χαριστική βολή. Κοινώς, ηλίθια πράγματα, που πραγματικά είναι ανεπίτρεπτο να τα αφήνω να μου χαλούν τη διάθεση, αλλά άνθρωποι είμαστε...
Το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν, είχε κανονίσει ο κουμπάρος μας και νονός του Ορφέα, να πάμε όλοι μαζί στο Disney on ice και ειλικρινά, αν δεν ήταν στη μέση εκείνος που τα οργάνωσε μάλιστα όλα, δεν θα πήγαινα! Έκανα "μόκο", ντύθηκα, στολίστηκα, φόρεσα κι ένα σφιγμένο χαμόγελο και μπήκα στο αυτοκίνητο, χαμένη στις σκέψεις μου. Φτάνοντας διαπίστωσα πως ο κόσμος ήταν πολύς κι ότι μπορεί να έκανα καλά που πήγα τελικά... 
Ω ναι! Πέρασα υπέροχα, νομίζω καλύτερα από όλους! Είδα ξανά αγαπημένες μου ηρωίδες, αλλά και ιστορίες που έβλεπα κι εγώ όταν ήμουν παιδί, όπως η Άριελ ή Η ωραία και το τέρας και εντυπωσιάστηκα! Τα κοστούμια, οι μελωδίες, τα τραγούδια, οι χορευτές, όλα αυτά και άλλα πολλά, εγκατέστησαν στο ξινισμένο μούτρο μου ένα χαμόγελο, το οποίο δε χάθηκε για δύο ώρες! 



Και παρόλο που η παράσταση ήταν περισσότερο κοριτσίστικη, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των αγοριών, οι οποίοι φυσικά ξετρελάθηκαν αρχικά με τους αγαπημένους τους Μίκυ, Μίνι, Ντόναλντ και Γκούφυ και στο τέλος βέβαια με τον Όλαφ, τον γλυκό χιονάνθρωπο που έχει κερδίσει την αγάπη πολλών!



Η εβδομάδα κύλισε ήσυχα και βροχερά κι εγώ είχα στον νου να κάνω άπειρα πράγματα και τελικά φόρτωσα τον εαυτό μου με περιττό άγχος... πάλι! Τα παράτησα και παραιτήθηκα και είπα "ό,τι προλάβω!". Αυτή την απόφαση πήρα κι ένιωσα αμέσως πολύ καλύτερα, λες και ξεφορτώθηκα από πάνω μου 10 κιλά (μακάρι δηλαδή). 

Η καλύτερη δε στιγμή της εβδομάδος, ήταν το πρωινό της Τετάρτης, που βρέθηκα στο στούντιο του I Feel kid, μαζί με τις Σοφία, Βέρα και Κάλη (γνωστές και ως Mama Colada) και τα είπαμε ραδιοφωνικά, πίνοντας καφεδάκι και συζητώντας για χριστουγεννιάτικους στολισμούς, τραπεζώματα,  διασκέδαση και άλλα τέτοια όμορφα και γιορτινά! Ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού πάντα ήθελα να βρεθώ σε ραδιοφωνικό σταθμό και να φορέσω αυτά τα ωραία ακουστικά... (ψώνιο, μην το ψάχνετε!). Ένας χώρος όμορφος που φωτίζεται και "ζωηρεύει" από τα χρώματα των παραμυθιών και τους ευχαριστώ όλους για τη φιλοξενία!



Βέβαια υπήρξαν εμπόδια, αφού έξω από το σπίτι κόλλησα στην κίνηση λόγω ατυχήματος, στον παράλληλο είχε λαϊκή, έβρεχε και φυσούσε και τελικά βρέθηκα ποδαράτη και φορτωμένη, να τρέχω και να ψάχνω. Έφτασα 2-3 λεπτά πριν βγούμε στον αέρα προσπαθώντας να μαζέψω ρούχα, μαλλιά και μυαλά που είχαν γίνει όλα μουσκίδι.
Φορτωμένη ήμουν, γιατί είχα ετοιμάσει μια δόση μπισκότα με φυστικοβούτυρο να κεράσω τον κόσμο εκεί, αλλά και τρία μικρά δωράκια για τα κορίτσια. 


Είχα αγοράσει τρία κουβαδάκια πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και τα γέμισα με μικροπράγματα από την κουζίνα μου. Έφτιαξα τον καθιερωμένο καφέ, έκατσα και πάλι στην τραπεζαρία, άπλωσα τα πράγματα όλα στο τραπέζι και άρχισα να πακετάρω. Τι αγαπημένη διαδικασία!



Τίποτα σημαντικό. Λίγα κας κας, καραμελάκια, τρούφα και μαρσμάλοους για να πιουν τη ζεστή σοκολάτα τους, ποικιλίες από χριστουγεννιάτικο τσάι, με αποξηραμένα φρούτα και λουλούδια, καβουρντισμένα αμύγδαλα, κανέλα κλπ, ένα μικρό κεράκι, θήκες για μάφινς κλπ. 


Κι έτσι εύκολα και γρήγορα γέμισαν τα κουβαδάκια ζάχαρη, άρωμα και χρώμα. Άλλωστε σκοπός μου ήταν να χαρίσω λίγη γιορτινή χαρά κι ελπίζω να το κατάφερα.
Όσο για την εκπομπή, υπάρχει μαγνητοφωνημένη και μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ (κλικ) και επιλέγοντας την εκπομπή με ημερομηνία 17.12.2014.


Επιτέλους Σαββατοκύριακο, το τελευταίο μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα και έχω την εντύπωση, ότι θα επικρατήσει ένας μικρός πανικός, αφού οι περισσότεροι τρέχουμε για τις τελευταίες υποχρεώσεις. Ας είναι, έχει κι αυτό τη χάρη του!
Εύχομαι να χαλαρώσετε αγαπημένοι μου φίλοι. Αυτό και μόνο. 
Όμορφο και χαλαρό Σαββατοκύριακο για όλους!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. Τελικά, η απόφαση "ότι προλάβω"είναι η καλύτερη!!Αφού δεν μπορούμε να τα προλάβουμε όλα όσα βάζουμε στο μυαλό μας,ας χαρούμε την κάθε στιγμή ,όπως έρθει!!Καλά να περνάτε Λίτσα,καλά Χριστούγεννα με υγεία,αγάπη και πολλά,πολλά αληθινά χαμόγελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, βρε Λιτσάκι τι ωραία που ήταν :-) Θα το ξανακάνουμε! Και πόσο σε ευχαριστούμε για τα δωράκια!
    Πάντα αναποδιές μας συμβαίνουν, έτσι δεν είναι; Look on the bright side.. και σιγά σιγά φτιάχνουν τα πράγματα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιο χαρούμενη αναμπουμπούλα είναι αυτή των γιορτών!! Και τα όμορφα κουβαδάκια σου γεμάτο με καλούδια δίνουν χαρά σε σένα που τα έφτιαξες αλλά και σε όσους το λάβουν! Να περάσετε όμορφα, ξεκούραστα και λαμπερά!!

    Οι φωτογραφίες από την παράσταση είναι πολύ όμορφες! Έκανες και την εκπομπή σου με τα κορίτσια!! Νομίζω πως διασκέδασες πού! Πάντα έτσι φραουλίτσα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλό Σαββατοκύριακο Λίτσα μου! Και είδες πως όλα τελικά κύλησαν όμορφα ; και νομίζω ότι τουλάχιστον τα πιο σημαντικά τα πρόλαβες. Είναι περίεργο που όλοι τρέχουμε αυτό τον καιρό πανικόβλητοι και στο τέλος έρχονται οι γιορτές και είμαστε πιο κουρασμένοι από ποτέ. Και τελικά απολαμβάνουμε άραγε;; Πολύ όμορφα τα κουβαδάκια και δέιχνουν οτι φτιάχτηκαν με αγάπη.
    Να περνάτε καλά και οι δύσκολες στιγμές πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να τις ξεπερνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι που πέρασε η αναμπουμπούλα κι όλα μπήκαν και πάλι στη θέση τους.Εύχομαι να περνάς καλά...Πέρνα καλά! Όμορφες οι εικόνες από την εκπομπή.Σας άκουσα ετεροχρονισμένα κι ήσασταν απίθανες.Με κάνατε και γέλασα πολύ. Τα πραγματάκια που ετοίμασε μέσα στη γλύκα...Πανέμορφα όλα.Καλή Κυριακή μικρή...ξεκουράσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ κοριτσάκι μου εσύ!!!! Σε νιώθω για αυτή την μαυρίλα-ξινίλα-κακή διάθεση. Την έχω και εγώ και έρχεται και φεύγει και ξανάρχεται....λες να είναι ζωδιακό μας;;;; Χα χα χα
    Πολύ χάρηκα καταρχάς για την εκπομπή που πήγες με τις κοριτσάρες και μας δώσατε τόσες πολλές ιδέες!!! Σας απόλαυσα!!! Τα δωράκια που έφτιαξες είναι απίστευτα!!! Τόσο καλόγουστα και συγχρόνως χρηστικά!!! Είσαι φοβερή δασκάλα ΜΟΥ!!!! Χε χε χε
    Στο Disney on ice δεν πήγαμε μιας και εγω τη θεώρησα κοριτσίστικη και δεν ήθελε ο Παναγιώτης και η Αναστασία ψιλομεγάλωσε. Τι καλά που την απολαύσατε με τα αγοράκια σου και την παρέα σας!!! Ο Όλαφ μορφή όντως!!!
    Φιλάρες πολλές Λιτσάκι και ελπίζω να συναντηθούμε σύντομα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιτσάκι μου, το κουβαδάκι δε θέλω να το πειράξω από τη μια, από την άλλη είπα σήμερα στον εαυτό μου "μέχρι εδώ ήταν, ώρα για απόλαυση!". Έφτιαξα πριν λίγο τη σοκολάτα και πίνω όσο σε διαβάζω. ;) Μου άρεσε τόσο πολύ που ήρθες παρεούλα μας στην εκπομπή! Περάσαμε όμορφα και χαίρομαι που συμβάλλαμε λιγάκι στη βελτίωση της διάθεσής σου. :) Θα περάσουν οι δύσκολες μέρες. Τις περνάω κι εγώ, το ξέρεις. Αλλά, έχω εμπεδώσει πια το εξής: κάθε φορά που με ζορίζει κάτι "βαθύτερο", κάποιο "διαμάντι" προκύπτει. Κάπου πήρε το μάτι μου το "no pressure, no diamonds". Πόσο το πιστεύω! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!