Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο κλαδί και καραμελένιες καρδιές

Το ότι η μούχλα είναι εδώ και μέρες πανελλαδικό φαινόμενο, το νιώσαμε στο πετσί μας! Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Φαντάζομαι τι γίνεται βορειότερα, ειδικά αν κρίνω από τα λεγόμενα συγγενών και φίλων, που δηλώνουν πια αγανακτισμένοι με την βροχή! 


Έχει βέβαια τη χάρη της η βροχή, αν την παρατηρείς, ας πούμε, από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, κρατώντας μια κούπα ζεστό καφέ στο χέρι, ακούγοντας ωραία μουσική, διαβάζοντας ένα υπέροχο βιβλίο... Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία αυτών που ξεκινούν την ημέρα τρέχοντας και έχοντας - τουλάχιστον - ένα παιδί παραμάσχαλα, ε τότε μιλάμε για πολλά νεύρα... Δε νομίζω ότι χρειάζεται ν' αναφέρουμε καν σε ποια κατηγορία ανήκουμε, έτσι; Έχω την εντύπωση, ότι στην πρώτη κατηγορία ανήκα μόνο ως φοιτήτρια...
Λοιπόν, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

Πριν λίγες ημέρες καταπιάστηκα με ένα διακοσμητικό κλαδί. Έπεσε βλέπετε το μάτι μου επάνω σε έναν τοίχο κενό, με μοναδικό του "διακοσμητικό" αντικείμενο, ένα καλοριφέρ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θεωρώ ότι τα καλοριφέρ ασχημαίνουν το χώρο και με περιορίζουν. Για να ομορφύνω λιγάκι την γωνιά (μέρες που είναι) κρέμασα ένα κλαδί, το οποίο διακόσμησα με ασημί μπάλες και τις χάρτινες βεντάλιες, τις οποίες εντόπισα πρόσφατα σε μια κούτα. 


Επειδή όμως ήταν πολύ λευκό και ουδέτερο, έφτιαξα δύο μικρές καρδιές με καραμέλες. Πέρασα τις καραμέλες/βατόμουρα σε σύρμα, έπειτα με μία πένσα έδεσα τις δύο άκρες του σύρματος και στο τέλος του έδωσα το σχήμα τις καρδιάς με τα χέρια μου. Πολύ εύκολη διαδικασία. 


Κάτω από το κλαδί και επάνω στο καλοριφέρ, βρίσκεται ένα χάρτινο έλατο, έτσι για να σπάσει την μονοτονία, άλλωστε ταιριάζει πολύ με τις χάρτινες βεντάλιες...
Χμμ δεν είμαι σίγουρη αν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, πάντως ο τοίχος δείχνει πιο όμορφος από πριν και η αλήθεια είναι, ότι στις φωτογραφίες χάνει και λίγο. Αμάν έκανα να βρω ελάχιστο φως, ώστε να τραβήξω μια φωτογραφία της προκοπής, αλλά μάταια...


Η βροχή λοιπόν, μας περιόρισε αρκετά και βάλθηκε να μας ρίξει ψυχολογικά, γι αυτό με τον Ορφέα αντιστεκόμαστε, μπαινοβγαίνοντας στην κουζίνα και φτιάχνοντας μικρές και εύκολες νοστιμιές! 


Βάζουμε στο ραδιοφωνάκι να παίζουν χριστουγεννιάτικα (και μόνο) και ετοιμάζουμε ζύμες. Μέσα στο κλίμα των ημερών, τις εμπλουτίζουμε με κανέλα, πιπερόριζα, πορτοκάλι, καρπούς και ό,τι  μου κάνει κλικ εκείνη τη στιγμή. 


Κάπως έτσι προέκυψαν αυτά τα μάφινς, για τα οποία δεν βασιστήκαμε σε καμία συνταγή, αλλά πειραματιστήκαμε και τελικά έγιναν νόστιμα και γιορτινά.


Εννοείται φυσικά, πως ακόμη και το πιο καλό κέικ "φοράει" τα γιορτινά του, κι ας προορίζεται μόνο για εμάς. Είπαμε! Μπαίνουμε σε κλίμα γιορτινό.


Στο ίδιο κλίμα βέβαια μπαίνουν κι άλλες μαμάδες, οι οποίες έχουν αρχίσει τις κατασκευές για τα διάφορα bazaar. Έτσι και μια φίλη, η πρώτη που γνώρισα εδώ, αφού τα αγόρια μας είναι στην ίδια τάξη, έφτιαξε καταπληκτικά γλειφιτζούρια, τα οποία όμως δεν προορίζονται για το δικό μας σχολείο... Παρόλα αυτά, ο Ορφέας "τσίμπησε" ένα και το μοιράζομαι μαζί σας, γιατί μου φάνηκε πολύ όμορφο κι έξυπνο δώρο.


Πλησιάζουν οι μέρες, όπου θ' αρχίσουμε τις ανταλλαγές δώρων και χειροποίητων προϊόντων κι αυτή η διαδικασία μου αρέσει πολύ! Νομίζω ότι είναι από τις πιο αγαπημένες μου! Στο σπίτι μας πάντως άρχισαν ήδη να καταφθάνουν τα πρώτα πακετάκια από ανθρώπους αγαπημένους. Και να, η παρακάτω κάρτα ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα αυτών που μας την έστειλαν! Την λάτρεψα αυτή την κάρτα...


Όσο κι αν δε θέλω να μετράω μέρες, πλησιάζει ο καιρός φίλοι μου. Μα ως τότε είναι πολλά να γίνουν ακόμη κι είναι άλλα τόσα που πρέπει ν' απολαύσουμε!

Καλό ΣΚ σε όλους (ελπίζω να 'ναι και στεγνό)!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Έχω επίσημα ξεμείνει απο ρούχα λόγω βροχής! Υπομονή, απο αύριο φτιάχνει! Τώρα σοβαρα, κρεμάς ζαχαρωτά απο κλαδιά και τα παιδιά σου δεν κάνουν αεροπλανικές επιθέσεις στο δικακοσμητικό σου?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα όλα για άλλη μια φορά! Καλό σ/κ να έχουμε, να κάνουμε βόλτες, να συναντήσουμε ανθρώπους και να αποκτήσουμε (μακάρι) λίγη από την παλαιότερη ανεμελιά μας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη η δημιουργία σου με το κλαδί!...και αυτές οι φωτογραφίες σου...-στο έχω ξαναπεί-, αλλά έχεις μεγάλο ταλέντο ΚΑΙ στη φωτογραφία!(Πέρα όλων των άλλων!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λίτσα! όμορφες κατασκευές αλλά ξετρελάθηκα με τα κεκάκια σου. Τουλάχιστον από στόλισμα είναι φίνα! Είναι πολύ όμορφο που προσπαθείς να ομορφύνεις την κάθε στιγμή. Καμιά φορά σκέφτομαι αν επιτέλους σταματούσαμε την πολύ γκρίνια και προσπαθούσαμε όλοι να ομορφύνουμε με διάφορους τρόπους την καθημερινότητά μας δεν θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά;Καλό, στεγνό Σ/Κ λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο, το διακοσμητικό κλαδί σου Λίτσα!!! Μα και οι κουζινοδημιουργίες σας!!! Να είσαστε πάντα δημιουργικοί και χαρούμενοι :)) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ Λιτσάκι μου Λονδίνο γίναμε!!! Τόση βροχή συνεχόμενη και τόση υγρασία, έχω να δω απειρα χρόνια....όσο ζω δηλαδη:)))
    Οι δημιουργίες σου είναι όλες μοναδικές!! Βλέπω και τις προηγούμενες και την φανταστική κρεμάστρα-καρδιά του περιοδικού και έχω τρελαθεί!!!! Πραγματικά είσαι ταλεντάρα και απορώ που δεν αξιοποιείς αυτή σου την κλιση...επαγγελματικά:)
    Το γλυφιτζουράκι ειιναι πανέμορφο και η κάρτα του Αρκά απίθανη!!! Χα χα χα
    Φιλάρες πολλές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά δημιουργήσες ενα υπέροχο και ξεχωριστό γιορτινό κλίμα στο χώρο σου μ'αυτό το κλαδί που πήρε χρώμα απο τα όμορφα καλουδια που εβαλες .....καθώς και το εντυπωσιακό κέικ με τα γιορτινά του....εύχομαι καλες γιορτές με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καρδιές με καλούδια σε ένα υπέροχο κλαδί γιορτινό!!Μιλάς στη καρδιά μου! Παίρνω ένα γλυφιτζουράκι φεύγοντας <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα τα γιορτινά σου στολίδια!!Καλές γιορτές γλυκια φραουλίτσα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου ΛΙτσα!
    Το στολισμενο κλαδι ειναι πανεμορφο!!!!!!!!!
    οι λιχουδιες σας τοσο γιορτινες και λαχταριστες!!!Μπραβο σε σενα και τον Ορφεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!