Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ένα "γλυκό" Σαββατοκύριακο

Ένα διήμερο όλο γλύκα ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ετοιμαστείτε να γεμίσει η οθόνη σας με εικόνες όλο χρώμα και ζάχαρη!
Μου δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ με τα παιδιά στα μαμαδομαγειρέματα της ΔΕΛΤΑmoms, με την Αθηνά (γνωστή και ως sugar buzz) να μας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και απόλυτης διασκέδασης. 
Κανονικά θα πηγαίναμε μόνο με τον Φαίδωνα, αλλά κοντά σε αυτόν, δέχτηκαν και τον Ορφέα, που ήταν μεν κάτω από το όριο ηλικίας, αλλά πώς να πουν "όχι" σε ένα τρίχρονο που τους κοίταζε μέσα στα μάτια με ενθουσιασμό;!


Έτσι λοιπόν μπήκαμε στην αίθουσα, εξερευνήσαμε το χώρο, δοκιμάσαμε τα μπισκότα της Αθηνάς που είχε στον μπουφέ, κεραστήκαμε καφέ εγώ και χυμό τα αγόρια και η διασκέδαση ξεκίνησε!

Τα δείγματα της Αθηνάς

Φορέσαμε ποδιές και σκούφους, μας μοιράστηκαν μπισκότα, cupcakes, χρωματισμένα γλάσα, τρούφες, κας κας και... βάλαμε μπρος τη δημιουργικότητά μας. Στο... τιμόνι ήταν τα παιδιά, εμείς οι μαμάδες, ήμασταν απλά οι βοηθοί τους, κάτι σαν τα ξωτικά του Άη Βασίλη!


Λερωθήκαμε, πασαλειφτήκαμε, γλείψαμε το γλάσο από τα χέρια μας, τσιμπήσαμε και κανένα ζαχαρωτό, μέχρι που τελικά ο πάγκος εργασίας έδειχνε κάπως έτσι...


Το διασκεδάσαμε και ευχαριστούμε πολύ, γιατί περάσαμε υπέροχα! Βέβαια, με την μαμά που μοιραζόμασταν τον πάγκο, νιώσαμε  συμπόνια για τους ανθρώπους που θα καθάριζαν μετά το χώρο...

Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στη στολισμένη αγορά, μήπως και κατεβάσουμε καμιά ιδέα για τα δώρα που θα προσφέρουμε μέσα στις γιορτές, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα κάτι να μου κάνει το γνωστό "κλικ".  Αρκέστηκα λοιπόν, στο να χαζεύω βιτρίνες και να απολαμβάνω το απόλυτα γιορτινό κλίμα και τις ωραίες μελωδίες. Άλλωστε για εμάς είναι όλα καινούρια και ενδιαφέροντα εδώ.


Επιστρέψαμε σπίτι ξεθεωμένοι, αφού από το πρωί ήμασταν στη γύρα, αλλά χορτασμένοι και χαρούμενοι.  

Την Κυριακή σηκώθηκα νωρίς, ώστε να προλάβω να ψήσω μια δωδεκάδα muffins, για τον μπουφέ του σχολείου. Μαζευτήκαμε εκεί οι γονείς με αφορμή το στολισμό του σχολείου, κουβαλώντας γλυκά και αλμυρά εδέσματα. 
Επειδή ήμουν επηρεασμένη από την προηγούμενη ημέρα, διακόσμησα τα muffins και τα μεταμόρφωσα σε μικρούς Ρούντολφ, που όμως δεν έζησαν και πολύ, αφού τα παιδιά στο σχολείο τους καταβρόχθισαν στο πι και φι. Τι χαρά!


Τώρα πια τα μικρά έργα τέχνης των αγοριών βρίσκονται στο ράφι της κουζίνας, η οποία έχει αποκτήσει ύφος γιορτινό και ετοιμάζεται για πολλά ψησίματα! Η αλήθεια είναι ότι άργησα φέτος, μάλλον φταίει που δεν έχω εγκλιματιστεί ακόμη...


Στο μεταξύ, άναψε και το δεύτερο κερί αγαπημένοι μου, πέρασε δηλαδή ακόμη μια εβδομάδα. Πόσες μέρες έμειναν αλήθεια μέχρι τα Χριστούγεννα; Ξέρω ότι κάποιοι μετρούν αντίστροφα, αλλά ειλικρινά αποφεύγω να το κάνω. Θέλω να ζω με τη ψευδαίσθηση ότι έχουμε έναν ολόκληρο μήνα μπροστά μας, άρα είναι όλα χαλαρά! Αυτό τι σημαίνει; Ότι μάλλον θα τρέχω τελευταία στιγμή, αλλά δε βαριέσαι... Φαίνεται πως είναι κι αυτό μέρος της όλης διαδικασίας, κάτι σαν έθιμο των ημερών!


Να είστε καλά όλοι εκεί έξω, να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε για όσο ακόμη κρατάει. Είμαι της άποψης, ότι όλη η γλύκα και χαρά των γιορτών, κρύβεται σε αυτές τις ημέρες που διανύουμε. Σε αυτές, κατά τις οποίες στολίζουμε, ψήνουμε, βολτάρουμε ψάχνοντας για μικρά ή μεγάλα δώρα, κατασκευάζουμε πράγματα με τα παιδιά μας, ξεφυλλίζουμε περιοδικά, ξεπατικώνουμε ιδέες, φτιάχνουμε ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, συναντάμε φίλους και και και... Γιατί να τις περνάμε μέσα στο άγχος και την τρεχάλα;  Λέω να χαμηλώσουμε ρυθμούς και να τις απολαύσουμε. Έτσι λέω! Γιατί, πώς θα χαρείς την ομορφιά αν τρέχεις σαν τρελός; Κόψε ταχύτητα. Κόψε και κοίτα τριγύρω... 

Καλημέρα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

8 σχόλια:

  1. καλημερα Λιτσακι!! Τι ωραια μαγειρεματα!!! Που θα παει.. θα εγκιλματιστειτε κι εκει!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Πράγματι γέμισε η οθόνη μας λιχουδιές και χρώματα! Πάλι με ξεσήκωσες και δεν έχω προλάβει να φτιάξω τίποτε ακόμη. Σήμερα που έχω λίγο παραπάνω χρόνο σκέφτομαι να ετοιμάσω με τα παιδιά τα διακοσμητικά μπισκότα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως γέμισε η οθόνη μου, υπέροχες εικόνες, πολλά χρώματα και λαχταριστά γλυκίσματα! Τι όμορφα που περάσατε! Καλές γιορτές Λιτσάκι με υγεία & αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα χρώματα και τέλεια τα γλυκά των παιδιών.Παθαίνει overdose ζάχαρης αν τα φας....τα ανηψούδια με τα καπέλα απίθανα...ο ζουμπάς Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα φωτεινές και χαρούμενες. Έχεις δίκιο πρέπει να κόψουμε λίγο ταχύτητα! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γλυκά δεντράκια σας, υπέροχα! Συμμερίζομαι απόλυτα τα τελευταία λόγια σου. Let's slow down. Και εγώ φέτος "την είδα αλλιώς" και κινούμαι σε slow motion. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι φραουλίτσα μου! Η αναμονή και η προετοιμασία είναι το καλύτερο μέρος των γιορτών!Από τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο τέλεια περάσατε!Καλές γιορτές Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!