Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μέρες γιορτινές

Δεν ήταν όλες οι προηγούμενες μέρες γιορτινές, μόνο μία, η ημέρα που ο Ανδρέας είχε την γιορτή του, όμως η διάθεση είναι γενικότερα γιορτινή. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, γιατί είναι κάποιες στιγμές που όπως έρχεται το κέφι, έτσι φεύγει και η διάθεση αλλάζει και δεν έχω όρεξη για στολίσματα ή οτιδήποτε. Κι ύστερα το κέφι επιστρέφει και ξεσηκώνομαι και πάει λέγοντας. Περίεργα πράγματα... 
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν, ήταν γιορτινό, γιατί περιμέναμε τους κουμπάρους μας από Κρήτη, γιατί ο Ανδρέας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και βέβαια, γιατί ο Δεκέμβρης ήταν πια προ των πυλών, που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Μέσα σε κλίμα γιορτινό, ετοίμασα δύο μπάλες για το δωμάτιο των αγοριών. Ήταν διάφανες, οπότε τις άνοιξα από πάνω και έριξα μέσα συνθετικό χιόνι και κας κας σε κόκκινο και λευκό χρώμα. Έδεσα δύο κορδέλες και τις κρέμασα στο δωμάτιό τους, πλάι στο κρεβάτι τους, αφού μου παραπονέθηκαν ότι ο χώρος τους δεν ήταν στολισμένος.


Το βράδυ της Παρασκευής έφτιαξαν με τον μπαμπά τους ένα μικρό μαγαζάκι, από το οποίο ο Άι Βασίλης προμηθεύεται τα γλυκά που μοιράζει στους μικρούς του φίλους, γελώντας βροντερά χοχοχο.


Αυτό το γλυκό τρισδιάστατο πάζλ το κερδίσαμε σε ένα κατάστημα και μας άρεσε πολύ! Έμεινε κι αυτό στο δωμάτιό τους, παρέα με τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που είχαν φτιάξει πέρυσι, στα σχολεία τους.


Το βράδυ ανάβει και είναι πανέμορφο, τους κρατά συντροφιά και ο Φαίδωνας είναι τόσο ενθουσιασμένος, που νομίζω ότι τον παίρνει ο ύπνος καθώς το χαζεύει.


Κι έπειτα η διάθεση κορυφώθηκε την Κυριακή. Βγήκα έξω να πάρω λίγα λουλούδια, ίσα να στολιστεί το γιορτινό τραπέζι και να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας. Το καλό σερβίτσιο πήρε θέση στο τραπέζι, τα λουλούδια μπήκαν σε βάζα, τα λαμπάκια άναψαν, το ίδιο και τα κεριά, οι χαρτοπετσέτες πήραν σχήμα αστεριού και πλάι τους υπήρχε ένα γλυκό κέρασμα για τους μικρούς μας φίλους.


Βάλαμε να παίζει χριστουγεννιάτικη τζαζ κι έτσι απλά, η Κυριακή μετατράπηκε σε μέρα μαγική με καλούς (παλιούς) φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια, θύμησες και κόκκινο κρασί.


Κι όταν όλα τέλειωσαν, άναψα το πρώτο από τα τέσσερα κεριά, που σημαίνουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε...


Έτσι κι εγώ, σε κλίμα γιορτινό και περιβάλλον χριστουγεννιάτικο, σας εύχομαι καλό καλό καλό μήνα!


Χαρούμενο Δεκέμβρη φίλοι αγαπημένοι. Ας τον γιορτάσουμε, ας τον χαρούμε! Είναι ο τελευταίος του 2014...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλές γιορτές γεμάτες αισιοδοξία.... υγεία & αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ,ωρε τι ομορφιες τι στολίσματα, τι εικονες μαγικες. Πάντα τετοια αδερφη...πάντα χαρες κι ανθρωπους γεματο το σπίτι σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ οορφα τα στολισματα σας Λιτσακι!! Να χαιρεσται και το μεγαλο σου αγορι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ομορφιές! Να τον χαίρεστε τον Αντρέα και καλό μας μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χαίρεσαι τον Ανδρέα σου! Τι υπέροχα και πανέμορφα στολισμένα δείχνουν όλα! Η κάθε γωνιά σου μου βγάζει "ζεστασιά ' και φροντίδα. Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τον χαίρεσαι και πάλι. Μπαινεις εδώ και γεμίζεις χρώματα και ιδέες. Σου φτιάχνει την διάθεση. Φιλακια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές!
    Καλό μήνα και καλές γιορτές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεχόμαστε να μας κάνεις το τραπέζι όποια μέρα θες!!! Χαχα!! Υπέροχα όλα!! Και του χρόνου, με υγεία!
    Καλές γιορτές και καλό μήνα!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση και οι φωτογραφίες βγάζουν ζεστασιά και θαλπωρή!!Φιλιά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά οι φωτο σου είναι πολύ καλές αλλά μου άρεσε πολύ τα στολίδια με τις μπάλλες...πολύ ωραία ιδέα....καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τον χαιρεσαι τον Αντρεα σου κοριτσι!! Να ειναι γερος και με πολλη αγαπη παντα στη ζωη του. Ευχομαι παντα να ντυνεις ετσι με χρυσοσκονη το σπιτι σου και την οικογενεια σου. Το συναρμολογουμενο εργαστηρι του Αγιου Βασιλη πολυ μου αρεσε. Ειμαι σιγουρη οτι το βραδυ που αναβει παιρνει μαγικες διαστασεις στα παιδικα ματια των αγοριων σου :)

    Καλο μηνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!