Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα πρώτα λουλούδια

Με λουλούδια γέμισα το σπίτι το Σαββατοκύριακο. Κάνοντας ψώνια, έπεσα επάνω στις πρώτες τουλίπες και δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ. Πήρα όμως κι ένα μικρό μπουκετάκι ανεμώνες, που πουλούσε μια κυρία στη λαϊκή. 


Κι έτσι απλά, τα λουλούδια έδωσαν μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι και χρώμα στη μονοτονία, ή απλά μου φαίνεται; Δεν έχει σημασία... Σημασία έχει που τα βλέπω και μου φτιάχνουν τη διάθεση!


Ήταν ένα ήρεμο και κρύο Σαββατοκύριακο, μα καθόλου δεν μας ενόχλησε αυτό. Παίξαμε memory και φτιάξαμε παζλ, είδαμε παιδικά, τα βασικά δηλαδή... Και έκανε τόσο κρύο, που ζήλεψα μια ζεστή σούπα, οπότε έφτιαξα αυτήν της Αθηνάς. Μια σούπα με διάφορα λαχανικά και βασικό συστατικό τα καρότα (κλικ). Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δεν ενθουσιάστηκαν, σε αντίθεση βέβαια με εμένα και τον Ανδρέα που την τιμήσαμε και την απολαύσαμε με άσπρο γιαούρτι.


Την Κυριακή κάναμε μια βόλτα στην έκθεση Agrotica, όπου γινόταν χαμός! Παράλληλα με τον Ανδρέα που έκανε τη δουλειά του, τα παιδιά παίζανε με τηλεκατευθυνόμενα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, ενώ εγώ κοίταζα τα δικά μου. Καθένας το κομμάτι του...


Φυσικά και γύρισα στο σπίτι με μικρές λιχουδιές από τους πάγκους της έκθεσης, γιατί πέρα από σπόρους, φυτά, χώματα, ελαφρόπετρες και μηχανήματα, ναι, ανακάλυψα και λιχουδιές.


Φλούδες πορτοκαλιού με κουβερτούρα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί σε σιρόπι βατόμουρου και καραμέλες λεβάντας.


Το καλύτερο όμως είναι ο χυμός ροδιού. Ολόφρεσκος και βαθυκόκκινος, έκλεψε την παράσταση. Γινότανε χαμός, σαν μελίσσι είχε μαζευτεί ο κόσμος τριγύρω και δοκίμαζε. Φυσικά κι έφυγα με ένα μεγάλο μπουκάλι χυμό και μια μαρμελάδα ροδιού.
Για την αντιοξειδωτική δράση του ροδιού, που βοηθά στην αντιγήρανση του δέρματος, ξέρουμε όλοι. Ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού, είναι μόνο λίγες από τις ευεργετικές ιδιότητές του. Αυτό που δεν ήξερα, είναι ότι ενισχύει και την μνήμη. Α, χαμός θα γίνει. Πίνω κάθε πρωί ένα μικρό ποτηράκι μπας και βελτιώσω λιγάκι το θέμα της μνήμης, γιατί εδώ και δύο χρόνια ξεχνάω ποια είμαι, πόσο μάλλον τα υπόλοιπα...  


Η Δευτέρα έκανε την εμφάνισή της παγωμένη, αλλά με έναν ήλιο λαμπερό, που τρύπωνε από τα παράθυρα στο σπίτι και μας γέμισε αισιοδοξία. Είναι απίστευτο πόσο αλλιώτικη είναι η διάθεση όταν ο ήλιος λάμπει και εξαφανίζει το γκρίζο!

Σας εύχομαι λοιπόν μια εβδομάδα με πλούσιο φως, αισιόδοξη και ξεκούραστη. Κι έναν Φλεβάρη... αγαπησιάρικο, τι άλλο;
Καλημέρα!

Litsa


 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

18 σχόλια:

  1. Γλυκες αγαπησιαρικες καλημερες φραουΛιτσα!
    Πολυ ομορφη αναρτηση, χρωματιστη και μυρωδατη!
    Καλο μηνα και σε 'σενα. Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι. Τελικά είδες διαφορετικό μάτι οι άντρες από τις γυναίκες. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Αυτοί για τις δουλειές και τα σκληρά και εμείς για τα ευωδιαστά και τα όμορφα στο μάτι! Παίρνω ένα σοκολατένιο πορτοκαλάκι και αποχωρώ στέλντον΄τας σου ένα μεγάλο φιλί!Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο φαίνεται να ήταν το Σαββατοκυριακό σου Λίτσα. Και τα λουλούδια, όπως τα λες, δίνουν άμεσα ζωντάνια στον χώρο. Πάντως την αλήθεια μου θα την πω, πολύ τις λιμπίστηκα αυτές τις φλούδες πορτοκαλιού! Καλημέρα-όλο τον μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρούμενη καλημέρα! Ηλιόλουστο μήνα! Παιχνιδιάρικες βόλτες! Χρωματιστά χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρεις σπορους και θα φυτεψεις μια ροδια στον κηπο της αδερφης σου :) :) :) Ειναι ευκολο δεντρο, οσο περνανε τα χρονια θα βγαζει περισσοτερα ροδια και θα εχεις δικη σου παραγωγη για καταναλωση.
    Εχει η μαμα μου ροδια κι ενω εχει ποσο καιρο που τα μαζεψε, ακομη εχει ροδια και στιβουμε μαζι με τα πορτοκαλια καθε πρωι :) Υπεροχος χυμος ροδι-πορτοκαλι!

    Καλημεραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλή εβδομάδα φραουλίτσα μου! αυτός ο χυμός και τα σοκολατάκια μου χόρτασαν τα μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα γλυκια μου τι ομορφα τα πρωτα λουλουδια της ανοιξης μου εφτιαξαν τη διαθεση!!!φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια το ρόδι βοηθά στη μνήμη; Και μου αρέσει πολύ και να το τρώω και σε χυμό. Καλά, χαμός θα γίνει σπίτι! :)))) Οι τουλίπες είναι από τα πολύ αγαπημένα μου λουλούδια. Στο γάμο μου για παράδειγμα το μπουκέτο μου ήταν από τουλίπες :) Καλημέρα Λίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα κι από εμένα που ζήλεψα τις καραμέλες λεβάντας...τι τέλειες και τι χρώμα! όσο για το χυμό ροδιού...μην πίνεις πολύ και τα θυμηθείς όλα και τότε την πατήσαμε όλοι μαζί κοπελιά μου. Τέλειες φωτεινές εικόνες και πανέμορφα τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας. Φιλιά babe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσο γλυκιά, τόσο λουλουδάτη και χαρούμενη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καραμέλες λεβάντας? Πρέπει να ήταν υπέροχες! Λατρεύω ανεμώνες! Αλλά και οι μοβ τουλίπες καταπληκτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τουλίπες είναι αγαπημένες μου... Πόσο όμορφες! Λεβάντα, ε;;; Πως είναι γευστικά;
    Καλημέρα Λιτσάκι! Ελπίζω να ήπιες το χυμό σου και να με θυμάσαι... χι χι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Σαβατοκυριακο σας ηταν πολύ όμορφο και χαρα στα παιδια και στους γονεις !!
    Λατρεύω τις ανεμώνες και τις τουλίπες θυμάμαι απο μικρή που μαζευαμε ανεμώνες με την μαμα μου και στολίζαμε όλο το σπίτι!!!και απο την λαική αγοραζαμε μικρα μπουκέτα με τουλίπες .....εχουμε ιδιες γευσεις, τρελλαινομαι για χυμο ροδιου,για σουπα λαχανικων..ειμαι φαν των υγιεινων τροφων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμείς πήγαμε στην έκθεση το Σάββατο. Τα σαλιγκάρια τα είδατε; Εκεί ήμασταν! Πες μου ότι ο Ανδρέας ειναι γεωπόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Λίτσα μου, όντως πολύ λουλουδάτη και χρωματιστή η ανάρτησή σου! Μου αρέσουν κι εμένα οι τουλίπες, στον πολιτικό μου γάμο κρατούσα ένα μικρό μπουκέτο από ροζ τουλίπες ενώ στον θρησκευτικό επέλεξα τις λευκές κάλες. Λατρεύω τα λουλούδια... Αλήθεια, τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού τις ξέρω, έχω κρατήσει και στην κατάψυξη για τις σαλάτες, μήπως γνωρίζεις να μου πεις από που μπορώ να αγοράσω, μιας και το έθιξες? Πωλείται σε συμπυκνωμένη μορφή? Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία τα προϊόντα που αγόρασα λέγονται Pom Star της Rodi Hellas, αλλά εκεί στους πάγκους δεν είχε κάτι σε συμπυκνωμένη μορφή. Μόνο χυμούς και μαρμελάδες

      Διαγραφή
  16. Οι μοβ τουλίπες είναι απλά θεϊκές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποσο ζωντανες οι φωτογραφιες σου...περνα η μυρωδιά εξω απο το laptop, τι τουλίπες θεεικές, τις λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!