Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Muffins με βατόμουρα

Επιτέλους μπήκα στην κουζίνα για να φτιάξω κάτι γλυκό!
Εχθές είχα όρεξη και ήμουν σίγουρη ότι και τα παιδιά θα εκτιμούσαν επιτέλους κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν συνηθίσει να τρώνε τελευταία, δηλαδή... τίποτα! Ειδικά στον Φαίδωνα μπορεί να μετρήσει και να διακρίνει κανείς και τα 206 οστά του σκελετού του... Λόγω ζέστης τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με γάλα, πίνουν μαζί ενάμιση λίτρο την ημέρα και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Στη θέα του φαγητού δε συγκινούνται, αν όμως δουν κανένα παγωτό, σε πλησιάζουν σε χρόνο dt, οπότε δεν ανησυχώ!
Εγώ από την άλλη τρέφω τελευταία μια αδυναμία για τα κόκκινα βατόμουρα. Τα προσθέτω σχεδόν παντού, ειδικά στο πρωινό μου ή και στα παγάκια.


Έχουν γίνει και λίγο μόδα τελευταία, γιατί σου λέει είναι αντιοξειδωτικά και βοηθούν πολύ στο χάσιμο βάρους. Εκτός αυτού, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ και γενικώς είναι πολύ υγιεινά.
Εμένα πάλι μου αρέσουν γιατί είναι ζουμερά, ξινά, δροσερά και νόστιμα. Κι επειδή έχω πολλά στην κατάψυξη, αποφάσισα να φτιάξω muffins. 
Πανεύκολα muffins και έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα.


Υλικά για 10-11 muffins:

2 αυγά
115 γρ καστανή ζάχαρη
80 ml γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού
115 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ καλά αλεσμένα αμύγδαλα
ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν
50 γρ λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη ν' αφρατέψουν και προσθέτουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με τα αλεσμένα αμύγδαλα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. 
Χτυπάμε καλά το μείγμα κι έπειτα γεμίζουμε με αυτό τις χάρτινες θήκες των muffins, λίγο πιο πάνω από την μέση.
Ρίχνουμε λίγα βατόμουρα στην επιφάνειά τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 18-20 λεπτά. 



Είναι σχετικά άγλυκα, οπότε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη. Φυσικά η καστανή ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από λευκή, αλλά εγώ προτίμησα την πιο light εκδοχή.



Τώρα, αν αναρωτιέστε γιατί να βάλει κανείς βατόμουρα στα παγάκια , θα έλεγα... γιατί έτσι δείχνουν πιο όμορφα και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Εκτός αυτού, δίνουν μια ωραία επίγευση στο νερό και πίνεται ευκολότερα. Από την άλλη, αν λιώσουν τα παγάκια και πιεις το νερό, ε, τρως και τα βατόμουρα που κάνουν καλό και στο δέρμα! Ελπίζω να σας κάλυψα...


Σας εύχομαι - λίγο καθυστερημένα - καλή εβδομάδα και σας αφήνω με την εικόνα από αυτά τα όμορφα τριαντάφυλλα που μου χάρισαν φίλοι αγαπημένοι από τον κήπο τους! 
Μοσχοβολάνε!


Καλημέρα! Δροσερή, λαμπερή, χαρούμενη καλημέρα!

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

7 σχόλια:

  1. Tέλεια ιδεα! Και τα παγακια ποσο πρωτοτυπο! Μα πού μπορουμε να βρουμε βατομουρα ή και Blueberries που μου αρεσουν επισης; Μονο αποξηραμενα εχω βρει στα μαγαζακια με τους ξηρους καρπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα βρει στο Lidl κατεψυγμενα βατομουρα. Αλλά δεν εχει παντα. Ισως σε καποιο μεγαλο σουπερ μαρκετ (στο Grand Μασουτη παντως -αν εισαι απο Θεσσαλονικη- ΔΕΝ εχει, ειχα ρωτησει. Ισως στα Carefour)
      καλη επιτυχια :)

      Διαγραφή
    2. Κορίτσια μου να 'μαι κι εγώ! Λοιπόν κι εγώ τα συγκεκριμένα τα αγόρασα από το Lidl, έχει όμως και σε μεγάλα καταστήματα ΑΒ, απλά μικρότερες συσκευασίες (κατεψηγμένα), και επίσης έχει και στο Carefour, αν και εκεί νομίζω είναι ανάμεικτοι καρποί.
      Για όσους ζουν Θεσσαλονίκη, έχει φρέσκα φρούτα του δάσους ο Ρεφανίδης (κοντά στο αεροδρόμιο). Όταν είναι η εποχή τους έχει τεράστια ποικιλία, βέβαια είναι ακριβά.
      Ελπίζω να βοήθησα...

      Διαγραφή
  2. Κι εμενα μου αρεσουν τα ξινουτσικα, οπως βατομουρα και λεμονια. Τα μαφινακια θα τα δοκιμασω οπωσδηποτε :) Εσυ απο που παιρνεις τα βατομουρα Λιτσακι; Εγω τελευταια δεν βρηκα στα Lidl που πηγα. Ευτυχως εχω λιγα ακομη στην καταψυξη.

    Καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμενα με ενδιαφερει το θεμα βατομουρα. Που θα τα βρω; Θα την κανω οπωσδηποτε τη συνταγη σου Λιτσα μου, φαινονται υπεροχα! Ευχαριστουμε παντως για τις ιδεες, τις συνταγες, τις εικονες, μη σου πω και για τις "μυρωδιες" που μας προσφερεις καθε φορα.
    Καλημερα και φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωπωπω...ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ...ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ....ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!