Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πολλά λουλούδια, λίγα αυγά και ένας cappuccino

Αυτές τις ημέρες ο καιρός το γύρισε πάλι στον χειμώνα. Που και που εμφανίζεται ο ήλιος για να μας θυμίσει ότι υπάρχει κι ότι η άνοιξη θα έρθει οριστικά, αλλά χάνεται και πάλι πίσω από τα γκρίζα σύννεφα.
Εγώ βέβαια φύτεψα εδώ και καιρό τα ανοιξιάτικα λουλούδια, τα οποία αντικατέστησαν όλα τα φθινοπωρινά που μας είχαν αφήσει εδώ και μήνες... Οι κολοκύθες σιγά σιγά αποσύρονται και τη θέση τους παίρνουν μίνι πανσεδάκια και παγκρέτες. Πόσο μ' αρέσουν τα πανσεδάκια! Μου θυμίζουν μικρές φατσούλες, είναι σαν να σε κοιτάζουν!
Τώρα τα βλέπω όλα να φουντώνουν και τα χαίρομαι.


Κι επειδή μπούχτισα από το πολύ γκρίζο, αποφάσισα πως δεν θέλω να περιμένω άλλο κι άρχισα να βγάζω τα πασχαλινά μου στολίδια από τις κούτες. Άλλωστε έμεινε λιγότερο από μήνας μέχρι την Μ. Εβδομάδα κι εγώ έχω ανάγκη από χρώμα!

Το πρώτο που έφτιαξα ήταν ένα στεφάνι για την είσοδο. Το έφτιαξα με ό,τι βρήκα μπροστά μου. Κορδέλες, καρφίτσες, μαλλί (πως το λένε αλήθεια) που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί σε σωλήνες, με το οποίο έφτιαξα μια πρόχειρη αυτοσχέδια φωλίτσα και κόλλησα μέσα ένα πουλάκι με τ' αυγά του.
Μου βγήκε λίγο παρδαλό, αλλά "δε βαριέσαι" σκέφτηκα "το Πάσχα και η άνοιξη το σηκώνουν το χρώμα" κι έτσι αποφάσισα να το κρατήσω.



Το στόλισμα συνεχίστηκε και μέσα, μόνο σε μια μικρή γωνίτσα. 
Καιρό τώρα έχω σε μια σακούλα τα πανέμορφα αυγά που μου έκανε δώρο η φίλη μου η Γιάννα πριν ένα μήνα. Επιτέλους έφτασε η στιγμή! Έδειξαν υπέροχα κρεμασμένα στα κλαδιά και ανάμεσα στα λουλούδια. Εκεί δίπλα έβαλα και τον πολύχρωμο, ξύλινο λαγό, περσινό δώρο της αδερφής μου


Έτσι λοιπόν, καλύφθηκε άλλο ένα άσχημο καλοριφέρ.
Ε ναι, νομίζω πως σε αυτήν την γωνιά του σπιτιού, εγκαταστάθηκε για τα καλά η άνοιξη!


Όταν τελείωσα με τα στολίσματα, τα παιδιά δεν είχαν ξυπνήσει ακόμη από τον μεσημεριανό τους υπνάκο, οπότε έκανα κάτι που είχα να κάνω πολύ καιρό!
Έφτιαξα έναν απολαυστικό cappuccino και έπιασα τ΄αγαπημένα μου περιοδικά - μόνο τις ανοιξιάτικες εκδόσεις! Χάζεψα για ώρα τις πασχαλιάτικες εικόνες  και συγκέντρωσα ιδέες!


Το μόνο που μένει, είναι να τις υλοποιήσω...

Φιλιά αγαπημένοι μου!
Φιλιά και καλημέρα!

Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

24 σχόλια:

  1. Yπέροχα στολίσματα!!
    Όμορφες εικόνες που φτιάχνουν τη μέρα σου!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερούδια και εγώ ψιλοάρχισα να στολίζω απο το Σ-κ...
    Φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφες οι ανοιξιάτικες λουλουδιαστές συνθέσεις σου! Για να είμαι ειλικρινής (δεν μπορώ να μην είμαι γιατί έχεις βάλει τον πήχη ψηλά) το στεφάνι στο πάνω μέρος του δεν είναι από τα καλύτερα σου! Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι πανέμορφα!
    Ελπίζω το Σαβκο να κάνει καλό καιρό να βγούμε στις αυλές και τα μπαλκόνια!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι Κατερινάκι, έχεις δίκιο, αλλά δεν είχα κουράγιο να το ξαναφτιάξω. Θα βάλω τα δυνατά μου στο επόμενο χεχε
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. καλημέρα Λιτσάκι!! Ευτυχώς που έφερες την άνοιξη εσύ γιατί ο καιρός ακόμα αργεί!! Υπέροχα τα λουλούδια και η ανοιξιάτικη γωνιά σου!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!!! Αγαπώ Πάσχα κι αγαπώ εσένα που μας θύμησες πως πρέπει κι εμείς σιγά σιγά να στολίσουμε το σπιτάκι μας.... Αχ η Άνοιξη ΗΡΘΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Πολύ όμορφο στολισμό έκανες! Και τα λουλούδια και το στεφάνι είναι κουκλίστικα! Άντε να σρχίζουμε να στολίζουμε σιγά σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω τι όμορφο στόλισμα!!!!!!
    Υπέροχο!
    Ανοιξιάτικο, χαρούμενο!
    Καλή σου μέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμενα μου αρεσε πολυ το στεφανι!! Χαρουμενο και χωρις υπερβολικο στολισμο!!
    Και τα αυγουλακια δωρο της φιλης σου, και ο ξυλινος λαγος και τα ανοιξιατικα φυτα! Ολα ομορφα και φτιαγμενα με αγαπη. Μπραβο Λιτσακι μου. Χαρα στο κουραγιο σου :)

    Καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Λίτσα! Μια χαρά σε βρίσκω. Η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου ανεβάζει τη διάθεση μιας και ο #$%^& καιρος των τελευταίων ημερών, θυμίζει φθινόπωρο. Τουλάχιστον σήμερα χαμογελάει λιγάκι ο ήλιος. Μέχρι να επισκιαστεί από τα γκρι συννεφάκια που βλέπω στον ορίζοντα να πλησιάζουν απειλητικά...

    Σε φιλώ!
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ μου τι όμορφες ιδέες είναι αυτές!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοριτσακι μου να 'σαι παντα ετσι!!!
    που τη βρισκεις τοση ενεργεια?? θελω κι εγω!
    Μες τη χαρα και την ορεξη, να χαιρεσαι την οικογενεια σου. Μπραβο κοπελα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα αυγά είναι καταπληκτικά και τα στόλισες υπέροχα! Το στεφανάκι μάλλον μινιμαλ θα το έλεγα για αυτά που μας έχεις συνηθίσει, δεν το βλέπω να μένει πολύ καιρό στην πόρτα, θα θαυματουργήσεις πάλι είμαι σίγουρη! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πανσεδάκια σου είναι μούρλια!!!! Η γωνιά σου πάντως έγινε πολύ όμορφη! Αυτά τα αυγουλάκια τελικά πολύ μου αρέσουν! Μπράβο Λιτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση! Μα τι όμορφα τα έκανες όλα! Ζηλεύω!!!Τα γλαστράκια μέσα στο επιπλάκι τέλεια και τα αυγουλάκια στα τέλεια στριφογυριστά κλαδιά!!! Μπουχουχου! εγώ πότε θα στολίσω; και θέλω και cappucino και το περιοδικό σου κι εσένα για παρέα....μαζί με ένα mini google που λέω κι εγώ ή μάλλον με μια ντουζίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Εγραψες" πάλι βρε Λιτσάκι με τη διακόσμησή σου! ερχεται Πάσχα, τι καλά!!! Καλημέρες και φιλιά!!! Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί ωραία γωνιά! Εγώ προς το παρόν έχω μόνο ένα τριαντάφυλλο μέσα σ'ένα μπουκάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ!!!
    ΣΤΟΛΙΣΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΧΑΘΗΚΑΜΕ, ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΣΧΟΛΙΟ!!!!
    ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΣΟΥ!!!!
    ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ!!!!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφα που στόλισες!! Υπεροχή γωνιά!! Σιγά σιγά θα ξεκινήσω να στολίζω και εγώ για να έρθει και στο δικό μου σπίτι η άνοιξη!! Οι κόρες μου ανυπομονούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να στολίσει το σπίτι μου το Πάσχα. Φέτος όμως βλέπω όλο και περισσότερες ιδέες. Ομολογώ πως με ενέπνευσες ακόμα περισσότερο με τα ωραία χρώματα. Μυρίζει σπιτικό!
    thank you! Antigoni by antigonidio.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απ' ό,τι κατάλαβα, αναμένουμε κι άλλες πασχαλιάτικες ιδέες διακόσμησης! Πάντως, ήδη έκανες υπέροχη αρχή! Το στεφανάκι είναι πανέμορφο αλλά και τα κλαδάκια με τα αβγά εξίσου όμορφα! Μπράβο!!!
    Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι όμορφα πράγματα έφτιαξες!!! Και τα λουλούδια και το στεφάνι και οι φωτογραφίες σου!! Καλό Σ/Κ να έχεις. Φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφα τα πανσεδάκια σου. Και το στεφανάκι καταπληκτικό! Μπράβο σου, μύρισε άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι όμορφα που τα έκανες όλα!!! Πανέμορφα τα λουλούδια σου!! Αλλά και το στεφανάκι καταπληκτικό!! Καθόλου πολύχρωμο δεν το βρήκα!! Άκρως Ανοιξιάτικο θα έλεγα!!! Και η γωνιά σου υπέροχη!! Έφερες το Πάσχα νωρίτερα!!!
    Καλό βράδυ να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!