Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τα βροχερά και κρύα Σαββατοκύριακα...

Όταν έρχεται Σαββατοκύριακο και ο καιρός είναι βροχερός με πιάνει απελπισία. Τα παιδιά βαριούνται κι εγώ σκαρφίζομαι χιλιαδυό για να τους απασχολήσω.
Εκτός αυτού, έπιασε πάλι αέρας, ο οποίος μας πήρε τα κεφάλια την προηγούμενη εβδομάδα! Προφανώς το φαινόμενο συνεχίζει και κάνει τους +4 βαθμούς να μοιάζουν με -4.
Πρωί Σαββάτου λοιπόν και ξύπνησαν ορεξάτοι.
Κάναμε τα πάντα! Παίξαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, φουσκώσαμε μπαλόνια, είδαμε τηλεόραση, διαβάσαμε παραμύθια κι όταν όλα τελείωσαν, αρχίσαμε τις καθαριότητες και τα μαγειρέματα. Φτιάξαμε ρυζόγαλο και ξαναθυμηθήκαμε το κέικ μήλου.


Το μεσημέρι τους έβαλα για ύπνο με τον Φαίδωνα να με ρωτάει: μαμά τι θα κάνουμε όταν ξημερώσει το αύριο; Αναστέναξα... (για την ακρίβεια βόγγηξα...). Κάτσε να βραδιάσει πρώτα!
Όσο κοιμόντουσαν, έκανα κάτι πολύ θεραπευτικό, φύτεψα τους βολβούς που μου είχε φέρει ο Ανδρέας, γιατί γκρίνιαζα ότι όλα μοιάζουν άδεια μετά τα Χριστούγεννα.


Πήρα λοιπόν αυτό το ξύλινο σκεύος (πως να το πω;) που είχε μέσα ποτπουρί και μπάλες διακοσμητικές (τις οποίες σιγά σιγά ξέκανε ο Ορφέας) και το μετέτρεψα σε κασπώ.


Πολύ καλύτερο έτσι. Απέκτησε χαρακτήρα!


Και τελικά ήρθε ο Ανδρέας σπίτι (επιτέλους) κουβαλώντας ένα δέμα σταλμένο από Κρήτη!
Και ανάμεσα σε όόόλα τα καλούδια είχε μανουσάκια που μου τα έστειλε η πεθερούλα μου!
Τι χαρά! Κι άλλα λουλούδια. Και είναι η πρώτη χρονιά που το σπίτι είναι τόσο κρύο, οπότε οι χειμερινοί βολβοί αντέχουν μέσα και μπορούμε να τους χαρούμε! Να βρε κι ένα θετικό χοχο...


Κυριακή πρωί τώρα πια και θ' απολαύσω τα καλτσουνάκια που έστειλε ο πεθερός μου, γιατί ξέρει ότι είναι η αδυναμία μου!


Καλημέρα σε όλη την παρέα!
Καλή Κυριακή!!
Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

24 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι!
    Τέλεια τα καλτσουνάκια,τα αγαπώ κι εγώ πολύ,αλλά σπάνια βρίσκω...
    Για μας οι βροχερές μέρες είναι οι αγαπημένες μας,όλο και κάποιο γλυκάκι ή πιο χουχουλιάρικο φαγητό θα ετοιμάσω,ανάβουμε κεράκια και αν κάνει και κρύο,το τζάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω!!! Αυτά τα δέματα είναι άλλο πράμα!! Σαν να μυρίζω τα μανουσάκια σου και στο στόμα μου να έχω γεύση απο μυζήθρα και κανέλα!!!!!!!! Ααααχχ...!!!!!!!!!!!! Ωραίο και το κασπώ με τους βολβούς...χρώματα και αρώματα στο σπιτάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα!!τι ωραια πραγματα σου εστειλαν απο την πατριδα!!!θυμαμαι τα δεματα που εστελνε η γιαγια μου...τσουρεκια,ανθοτυρο,γραβιερα,λουκανικα....πωπω μου ηρθαν οι μυρωδιες και οι γευσεις!!!
    τελεια τα λουλουδια σου!!οι βολβοι τι λουλουδι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ απελπίζομαι όταν έρχεται βροχερό Σαβ/κο! Πόσα πια να κάνουμε μέσα;
    Και έχεις δίκιο, θα πάω να πάρω κανένα βολβό, είναι η ώρα τους!
    Τα καλτσουνάκια τα ζήλεψα πάντως..και είναι και σπιτικά..εδώ πάει το χοχό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ και 'γω αγαπώ τα καλτσούνια πολύ!
    Οι βροχερές μέρες που εκγλωβίζουν τα παιδιά μεσα σε 4 τοίχους είναι όντως πολύ δύσκολες. Έχω 18 παιδάκια στην τάξη μου στο νηπιαγωγείο και παρ'όλο που λατρευω τον βροχερό καιρό, όταν ξυπνάω και βλέπω πως δεν μπορούμε να βγούμε στην αυλή να παίξουμε με πιάνει μια μίνι απελπισία...!
    Καλή Κυριακή!
    xo
    Eleonor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τα καλτσούνια σαν να έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση Λίτσα! Όχι ότι δεν είναι όμορφα τα λουλούδια σου, αλλά αυτή η γεύση είναι γεμάτη εικόνες. Έχω πάει στην Κρήτη δύο φορές και αγάπησα πολύ τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους της.
    Υποφέρω κι εγώ με τα ατέλειωτα ΣΚ με τον μουντό, σκοτεινό και βροχερό καιρό και καμία όρεξη δεν έχω για παιχνίδια για να είμαι ειλικρινής!!!
    Σήμερα ευτυχώς έχουμε ήλιο! Καλή Κυριακή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω τη μυρωδιά από τα μανουσάκια..αυτή ήταν πολύ όμορφη έκπληξη!!
    Και θα πρωτοτυπήσω λέγοντας πως αγαπάω τους βολβούς..όπως κατάλαβες είμαι περισσότερο των λουλουδιών παρά του φαγητού..!
    Καλά να περνάτε πάντα, μέσα κι έξω από το σπίτι..οι φωτογραφίες άπαιχτες, όπως κάθε φορά άλλωστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειοι οι βολβοί! Κι εγώ φέτος φύτεψα! Αν πάνε καλά την άνοιξη θα έχουμε λουλούδια!!! Έτσι δεν θα χρειαστεί να τα αγοράσω, να τα κρατήσω και να τα χαρούμε μόνο για 1 μήνα!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντος καιρου αυτη η οικογενεια θα βρει τροπο να περασει καλα και να φαει καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτές οι βροχερές μέρες με τα παιδιά κλεισμένα σπίτι και τα παιχνίδια να εξαντλούνται μαζί με την υπομονή μας είναι όντως δύσκολες. Το κρυο παλεύεται αλλά με τη βροχή που να πας.
    Τα λουλουδάκια και οι βολβοί ειναι πανέμορφα. Δεν ξερω πολλά από φυτά αλλά λατρευω να τα βλεπω και φροντίζω να στολίζω στο σπίτι φρέσκα που κ που.
    Για τα σκαλτσούνια τι να πω! Και εγώ πεθαίνω γι ´αυτά. Μπράβο στα πεθερικούλια λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραίο δεματάκι!! αμέσως σου φτιάχνει τη διάθεση!! Πάει το βροχερό Σαββατοκύριακο!! καλή εβδομάδα Λιτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλη βδομάδα να χεις! Κι εγω θα φτιάξω ρυζογαλακθ σε λίγο που το πεθυμησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίτσα μου καλησπέρα, τα μανουσάκια έχουν ένα άρωμα αγαπημένο μου θυμίζουν τη μητέρα μου στα παιδικά μου χρόνια και ακόμα της τα πάω όταν έχω την ευκαιρία! Της άρεσε και το τραγούδι και μας το έλεγε μικρά θυμάμαι...! χαχαχα
    Το κασπώ είναι υπέροχο τώρα είναι πιο ζεστό, πιο ζωντανό! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φυτέψω βολβούς δεν είμαι καλή με τα φυτά! Μου φαίνεται δύσκολο νομίζω ότι θα τα φυτέψω και θα ξεραθούν ή θα σαπίσουν αμέσως! Φιλιά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Λιτσάκι!

    Όλους μας πιάνει απελπισία όταν η μέρα είναι βροχερή και τα παιδιά έχουν τα κέφια τους...
    Πάντως βρήκες ιδιαιτέρως ωραία ασχολία για να το ρίξεις έξω. Το κασπώ που έφτιαξες και στόλισες είναι πραγματικά πανέμορφο. Αναμονή τώρα για να σου ανθήσουν και να απολαύσετε όμορφα λουλούδια!!

    Στείλε και κανένα καλτσουνάκι προς τα δω... μην τα φας όλα μόνη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Λίτσα! Τα περάσατε πολύ όμορφα βλέπω! Όταν γεμίζει η μέρα με δραστηριότητες αισθάνεσαι πολύ γεμάτη μετά. Αισθάνεσαι ότι δεν πήγε χαμένο ούτε ένα λεπτό.

    Το σκεύος, όντως απέκτησε χαρακτήρα. Πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε θηρίο, μετά από τόσες δραστηριότητες με τα παιδιά βρήκες το κουράγιο να φυτέψεις και βολβούς;;; Χαρά στο κουράγιο σου! Πάντως πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα! Οι φωτογραφίες σου είναι ως συνήθως υπέροχες και το αποδεικνύουν περίτρανα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η μεταμόρφωση του διακοσμητικού πολύ όμορφη. Απέκτησε χαρακτήρα και ζωή! Σε αφήνω, πάω να φτιάξω ρυζόγαλο γιατί ζήλεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τί νοστιμιές είναι αυτές!
    οπωσδήποτε θέλω να φτιάξω το κεικ με μήλα!!!!
    χμ... πώς φτιάχνεις το ρυζόγαλο; : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου γλυκιά μανούλα!! Που τη βρίσκεις τόση ενέργεια για να κάνεις όλα αυτά.. Μπράβο, πραγματικά σε χαίρομαι.
    Καλή και δημιουργική χρονιά!

    (Μπορεί να χάνομαι για λίγο αλλά πάντα επανέρχομαι, χι,χι!)
    Φιλιά.
    Καλή συνέχεια.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Λίτσα γλυκουλίτσα! Καλή χρονιά σου εύχομαι και προσοχή γιατί με τόσες όμορφες λιχουδιές που κάνεις θα παχύνεις....τι ωραίο το κέικ μήλου θα το δοκιμάσω....να ζήσεις και να είσαι γερή εσύ και τα τρυφερούλια σου ....φιλιά πολλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε καταλαβαινω απολυτα Λιτσακι. Κι εμενα με ρωταει ο αντρας μου "Δεν βαριεσαι να σβαρνιεσαι (καταλαβαινεις τι σημαινει απο τα συμφραζομενα, ετσι;;) ολη τη μερα με τη μικρη; Καθιστε και λιγο σπιτι"
    Και τι να την κανω στο σπιτι; Οσο και να παιξουμε μετα κολλαει στη τηλεοραση και δε θελω να βλεπει πανω απο ενα dvd την ημερα.
    Κι εγω ηθελα να παω στο φυρτωρια για κανενα λουλουδικο εσωτερικου χωρου, δεν εχω τιποτα. Πολυ ομορφα τα λουλουδακια απο Κρητη!! Για τα καλτσουνια με γλυκια μυζηθρα δε θα σχολιασω, ειναι και δικια μου αδυναμια :)

    καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το κασπώ έγινε τέλειο! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά όταν ασχολείσαι με τους βολβούς και γενικώς με τα φυτά σου, εισπράττω μια ζεστασιά και τρυφερότητα, τα κάνεις να φαίνονται ακόμη ομορφότερα, μου ξαναθυμίζεις πόσο όμορφη είναι η φύση και τα δώρα της!
    Περιττό να σου πω βέβαια ότι έχω κόλλημα με τα κρητικά καλτσουνάκια!!!!!!!!!!!!! Να 'ναι καλά μια καλή κυρία (βέρα Κρητικιά) που μου έδωσε τη συνταγή και είναι τέλεια! Τα φτιάχνω τα τελευταία δύο χρόνια το Πάσχα και τα τιμώ δεόντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καταπληκτικά όπως πάντα! μπράβο! να ρωτήσω ποιο είναι αυτό το παραμύθι με τον δράκο? ευχαριστώ, Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύύύ.
      Το παραμύθι λέγεται "Το μαγικό σκουπόξυλο" και είναι από ξένους συγγραφείς Julia Anderson, Axel Scheffrer, αν δεν με απατά η μνήμη μου, γιατί είναι από τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!