Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το πάρκο των παιδικών μου χρόνων

Ανήμερα Χριστουγέννων έχουμε την τάση να φεύγουμε από το σπίτι, αμέσως μετά τον πρωινό καφέ και ν' αφήνουμε την μαμά μας, σαν καλή νοικοκυρά, να κάνει τα θαύματά της στην κουζίνα. Αυτή θέλει να μαγειρέψει με την ησυχία της κι εμείς άλλο που δεν θέλουμε, να κάνουμε τις βόλτες μας! Πέρυσι βρεθήκαμε να βολτάρουμε στο δάσος, αλλά φέτος αποφασίσαμε να πάμε σ' ένα πάρκο κοντά στο σπίτι. Στο ίδιο πάρκο έπαιζα κι εγώ όταν ζούσα εκεί κι επειδή ήταν κοντά το σχολείο μου, μας πήγαιναν συχνά εκδρομή εκεί.
Και θέλω να μοιραστώ τις εικόνες μαζί σας, γιατί είναι το στολίδι της πόλης! Την άνοιξη που ανθίζουν τα δέντρα και οι τριανταφυλλιές, είναι μαγικό!!


Βρίσκεται μέσα στην πόλη, είναι καταπράσινο και οι παιδικές χαρές είναι σκέτη απόλαυση! Τα μικρά μας πιθηκάκια σκαρφάλωναν παντού κι ήταν όλο κατορθώματα και επιδείξεις!


Φυσικά δεν έλειψαν και οι παλιμπαιδισμοί του παππού... Υπέροχη εικόνα! Έτσι έπαιζε και μαζί μας όταν ήμασταν παιδιά!


Δίπλα ακριβώς από την παιδική χαρά, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι ειδικά διαμορφωμένο για την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών. Με σήματα, φανάρια, διαγραμμίσεις, σταυροδρόμια.


Όμως το καλύτερο απ' όλα είναι το τρενάκι! Φορτωμένο με τους μικρούς του επιβάτες, κάνει βόλτα μέσα στο πάρκο. Δυστυχώς δεν κάναμε βόλτα, γιατί λόγω Χριστουγέννων, ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ. Είδαμε όμως τον σταθμό, που είναι σαν αληθινός αλλά σε μινιατούρα.
Ο Φαίδωνας ενθουσιάστηκε με την περιστρεφόμενη, στρογγυλή πλάκα, η οποία εξυπηρετεί στην αλλαγή των βαγονιών (και όχι μόνο). Θα την γνωρίζετε όσοι έχετε δει το Πολικό Εξπρές, από εκεί άλλωστε είναι γνωστή και στον Φαίδωνα.



Εγώ πάλι χάζευα τα περιποιημένα και ζηλευτά σπιτάκια, ακριβώς δίπλα στο πάρκο. Με τις όμορφες εισόδους, το γκαράζ τους, την αυλίτσα τους, την όμορφη θέα και μόλις ένα βήμα από την παιδική χαρά. 
Ε ναι... αν έχεις παιδιά, όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά χεχε.


Κι αυτές οι τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις...
Περιττό να σας πω ότι φύγανε κλαίγοντας ο Φαίδωνας κι ο Ορφέας!!



Και βέβαια οι θερμίδες που κάηκαν παίζοντας και τρέχοντας στο πάρκο, αντικαταστάθηκαν πάραυτα στο σπίτι, καταβροχθίζοντας την γεμιστή γαλοπούλα!!


Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου!
Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά σε αυτούς που πέρασαν πολύ δύσκολα Χριστούγεννα, δυστυχώς αλλιώτικα από τα προηγούμενα... Ξέρουν αυτοί!

Πολλά φιλιά 
Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

22 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Λιτσάκι. Πάντα να περνάτε όμορφα... Δεν ξέρω τινα πρωτοζηλέψω μέσα από την περιγραφή σου. Με το καλό ο νέος χρόνος!

    Υ.Γ. Ο μπαμπάς σου μια γλύκα που παλιμπαιδίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά ζηλεύω όλες τις πόλεις (κυρίως κεντροευρωπαϊκές) που έχουν τέτοια πάρκα! Είναι ανάσα ζωής για μικρούς και μεγάλους! Άντε..τυχεροί, καλές βόλτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο τυχερή είσαι που είχες την ευκαιρία να μεγαλώσεις παίζοντας σε τέτοια πάρκα...!!! Εύχομαι όλες τις μέρες της νέας χρονιάς να περνάτε υπέροχα!!! Χρόνια σας πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά σε όλους σας εκεί! Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Λίτσα! Πάντα με υγεία! Καλές γιορτές να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο!!!! λογικό που ξετρελάθηκαν τα πιτσιρίκια!! κ του χρόνου να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά!!! Καταπληκτικό πάρκο, λογικό να κλαίνε τα μικρά φεύγοντας. Κι εγώ θα έκλαιγα!! Καλές διακοπές! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ ο Μπάμπι σου τι καλος και τι γλυκος..να ναι γερος και δυνατος κι αυτος κι η μανουλα σου!
    χρονια πολλα λιτσακι μου, χαρηκα που ειδα τα μερη που επαιζες σαν παιδακι!
    σε φιλω γλυκουλι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρονια πολλα με υγεια και αγαπη Λιτσα μου!!

    Υπεροχες οι φωτογραφιες, ειδικα το παρκο!!! Δεν μπορειτε να πατε ξανα πανω να ζησετε;; Ειναι ολα τοσο ομορφα για να μεγαλωνεις παιδια εκει!!

    Καλο υπολοιπο γιορτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις καλύτερες ευχές μου στέλνω σε σένα και την οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά... Χρόνια γεμάτα όμορφες εικόνες... Να περάσετε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρονια πολλα με υγεια,αρμονία & αγαπη !!

    Υπεροχες οι φωτογραφιες του πάρκου !!! Πόσο όμορφες αναμνήσεις θα έχεις από εκεί και πόσο όμορφα θα περνάνε τα παιδάκια σου!Εύχομαι να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε!Καλές γιορτές στο υπόλοιπο και θα τα ξαναπούμε πριν το Νέο Χρόνο!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά φραουλιτσάκι!!!
    να χαίρεσαι τα παιδάκι σου και να περνάτε πολύ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΜΟΡΦΙΕΣ!!!!!!!!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώρες ώρες αναπολώ τα πάρκα της Δυτικής Ευρώπης. Όπου και να πας, υπάρχουν πάρκα. Ακόμη και στην πιο μικρή πόλη! Είναι κάτι από τα πολλά που μου λείπουν εδώ στην Ελλάδα. Θυμάμαι και νοσταλγώ τις οικογενειακές μας βόλτες σε ένα πάρκο σαν και αυτό!

    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά,Λίτσα!!!Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά αυτά τα πάρκα δεν φτάνουν της Ελλάδας ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι! Χιχι! Τι όμορφες εικόνες πάλι! Να περνάτε καλά Λιτσάκι!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πανέμορφες εικόνες!! Χρόνια πολλά κορίτσι μου, με υγεία, αγάπη και αμέτρητα χαμόγελα!! Να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιτσάκι μου χρονια πολλα κ ευτυχισμένα! Τι πανέμορφες εικόνες και πόσο πολύ μου θυμίζουν την Ελλάδα χαχα αστειάκι για τα χαλια μας σε τετοια θεματα
    Χαίρομαι πολύ που είστε κοντά στους γονείς σου, τους δινετε απίστευτη χαρα και ειμαι σιγουρη οτι ξετρελαινονται κ τα αγορια σου! Να τους δωσεις ενα φιλι απο μενα για χρόνια πολλά κ ας μην τα εχω συναντησει ποτε :) Κ κεινα σε σενα βεβαιως βεβαιως! Σε φιλω γλυκα κ σου ευχομαι ολοψυχα να περασετε μια πανεμορφη Πρωτοχρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά!!
    Να περνάτε πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαντάζομαι το πάρκο ανθισμένο!!! Μαγείααααα!!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!