Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ήλιος, η θάλασσα και τ'αγόρια μου

Την Κυριακή ο καιρός ήταν υπέροχος! Ζεστός και απόλυτα καλοκαιρινός και μέχρι το απόγευμα τίποτα δεν προμήνυε το κρύο που θ'ακολουθούσε.
Πήραμε λοιπόν καρότσια, πατίνια και όλα τα σχετικά και βγήκαμε για την πρωινή μας βόλτα στην παραλιακή του "χωριού" μας.
Ο κόσμος ήταν πολύς και κυριολεκτικά αραγμένος στον ήλιο, με το πρόσωπο καρφωμένο στον ουρανό. Προσπαθούσαν όλοι να "φωτοσυνθέσουν" και να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερη βιταμίνη D, που μας έχει λείψει φέτος λόγω της ατελείωτης μούχλας!



Στο βάθος νέοι σε διάφορα σκάφη και βάρκες και ιστιοπλοϊκά κωπηλατούσαν ρυθμικά και σ' όλη την παραλία ηχούσαν τα δυναμικά τους συνθήματα!


Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που διέκρινε κανείς τα πάντα απέναντι.




Τα παιδιά ευτυχισμένα! Ο μικρός χάζευε και χασκογελούσε και ο Φαίδωνας, υπερκινητικός όπως πάντα, ήθελε να τα κάνει όλα μέσα σε ένα λεπτό.




Έτρεχε ασταμάτητα, ανεβοκατέβαινε στον πύργο ελέγχου για να μας προστατέψει ως υπεύθυνος ναυαγοσώστης και βέβαια έπαιζε με το πατίνι του, δώρο γενεθλίων! Καινούριο κοσκινάκι μου...




Καθίσαμε σε ένα καφέ και αποφασίσαμε με τον Ανδρέα να πιούμε τον πρώτο κρύο καφέ για φέτος, πράγμα που δε συνηθίζω πριν το τέλος του Μάη.
Και ήταν πράγματι απολαυστικός, με τόση ζέστη, με τόσο κόσμο, δίπλα στη θάλασσα... καλοκαιράκι σχεδόν. Διότι, όπως λέει και η κολλητή μου η Κατερίνα, καταλαβαίνεις ότι έρχεται το καλοκαίρι από τον ήχο που κάνουν τα παγάκια όταν στριφογυρίζεις το καλαμάκι του κρύου καφέ σου! Από το χαρακτηριστικό "γκλινκ γκλινκ"...
Κάθε φορά λοιπόν που κάνω αυτήν την κίνηση, τη θυμάμαι! Εντυπωσιακό πόσο απλά πράγματα συνδέουν τους ανθρώπους, αναμνήσεις μιας παλιάς, ξέγνοιαστης και απολαυστικής καθημερινότητας!




Κι έπειτα πήραμε το δρόμο της επιστροφής και φτάνοντας έριξα μια ματιά στα λουλούδια μου. Η πασχαλιά μου, περσινό δώρο της μαμάς μου, άνθισε επιτέλους. Παρά την τόση υγρασία και το ανήλιο περιβάλλον, αυτή ένιωσε ότι είναι καιρός της κι ότι το Πάσχα κοντεύει.




Και πλάι στον μικροσκοπικό κορμό της διέκρινα ένα τοσοδούλικο μανιταράκι, το οποίο από το πολύ νερό θεώρησε ότι βρήκε το σωστό έδαφος για ν' αναπτυχθεί.




Από το απόγευμα και μετά ο καιρός άλλαξε και εχθές έβρεχε ασταμάτητα, πάλι!
Το πρόγραμμα δεν έχει τίποτα ξεχωριστό, εκτός από αυτά που είναι αυτονόητα τη Μ. Εβδομάδα.
Είμαι σπίτι με τ' αγόρια μου και απολαμβάνουμε όλοι τις στιγμές που περνάμε, για διαφορετικούς λόγους. Ο μικρός απολαμβάνει να είναι με τον μεγάλο του αδερφό ακόμη κι όταν εκείνος του βγάζει το λάδι, ο Φαίδωνας απολαμβάνει να μην πηγαίνει σχολείο και να φτιάχνει διάφορα καλούδια μαζί μου κι εγώ απολαμβάνω να τους έχω μαζί σπίτι, απολαμβάνω ν' ακούω τις ατάκες του Φαίδωνα που όσο μεγαλώνει τόσο με εκπλήσσει, απολαμβάνω την γιορτινή περίοδο και που σε λίγες ημέρες θα μπορεί να είναι κι ο Ανδρέας μαζί μας, απολαμβάνω να ξεφυλλίζω τα περιοδικά που μου έστειλε η μαμά μου μαζί με τα δώρα των αγοριών!


Lea Deko-Ideen
GartenIdee


Η μαμά μου... Να τι λείπει! Οι γονείς μου και οι γονείς του Ανδρέα! Αυτό λείπει.
Αν ήταν εδώ, θα ήταν όλα στη θέση τους...


Να περνάτε όμορφα!





Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286   

32 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λιτσάκι!
    Σε ευχαριστω που μου έφτιαξες τη διάθεση μιας τόσο "χαλασμένης" μέρας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λίτσα!Το ναυαγοσωστάκι σου είναι γλύκας και ο μικρούλης όμως ενα κουκλάκι!Όμορφη η βόλτα σας σε μια ηλιόλουστη παραλία!Σημερα δυστυχως ο καιρός σα φθινοπωρινός ειναι...Καλή Ανάσταση με τους αγαπημένους σου!Ευχομαι και του χρόνου με τους γονείς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχεις...όμορφη ανάρτηση, γεμάτη με χρώματα και ωραίες ανοιξιάτικες εικόνες...Η πασχαλιά όνειρο...θάλει η καημένη αλλά που να τα καταφέρει να ανθίσει...και το μανιτάρι σε λίγο θα φέρει και την παρέα του εκεί, μετά από τόση μούχλα!!! Ο Φαιδωνής με το πατίνι και το κράνος....τέεελειος!! Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα Λιτσακι μου!καλη Μεγαλη Εβδομαδα και καλη Ανασταση να εχετε!!!σε καταλαβαινω γιατι κι εμεις ειμαστε μακρυα απο γονεις,το οτι ειναι τουλαχιστον υγιεις ειναι μια παρηγορια....καποια αλλοι δεν τους εχουν καθολου.για φετος θα αρκεστουμε να τους εχουμε στο μυαλο και στις καρδιες μας!του χρονου ισως....πρωτα ο Θεος!αν και προτιμω Πασχα στην Ελλαδα και Χριστουγεννα στη Γερμανια!καλα να περασετε...φιλακια πολλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Λίτσα! Τι όμορφες αυτές οι οικογενειακές στιγμές απόλαυσης! Σε γεμίζουν! Και αυτή η πληρότητα διαρκεί!
    Πολλές φορές σκεφτόμουν βλέποντας τις χρωματικές επιλογές σου και της Κατερίνας, ότι θα πρέπει να μεγαλώσατε δίπλα σε μια μαμά πολύ ιδιαίτερη! Όταν λοιπόν αισθάνεσαι την απουσία της αυτές τις μέρες, να σκέφτεσαι και πόσο τυχερή είσαι!:))
    Καλό Πάσχα!
    Πολλά φιλιά από Ν Αφρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τις πασχαλιές, έχουν ένα χρώμα υπέροχο! Μια χαρά η παραλιακή βόλτα, φαντάζομαι ο μικρός θα λύσσαξε με το πατίνι..χιχι!
    Απολαύστε τη βδομάδα όλοι μαζί και ξεκουραστείτε!
    Φιλιά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας έκανες να ταξιδέψουμε μαζί σου!!!! Ο τρόπος της αφήγησης σου με έκανε να πίνω καφεδάκι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα με υπέροχες εικόνες!!! Καλά να περάσετε το Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα φτανει μια ηλιολουστη μερα να μας αλλαξει την διαθεση!!!Λατρευω τις πασχλιες!Αγαπημενα λουλουδια!!!!Και ναι οταν εχεις αγαπημενα προσωπα κοντα σου αυτες τις μερες ειναι καλυτερα!Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και η μαμά μου πήρε φέτος μια Πασχαλιά. Για να δούμε πως θα πάει! Την είχε απωθημένο! Όμορφες οι βολτες στο χωριό σας δίπλα στο χωριό μας! Χιχι! Μου θύμησες τις δικές βόλτες το καλοκαιράκι που μας πέρασε. Εγώ να σπρώχνω το ποδήλατο του μικρού και ο Γιώργος να κυνηγάει την μεγάλη που επιτέλους έμαθε να κάνει πετάλι! Καλή Μεγάλη εβδομάδα!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λιτσάκι, σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα! Φιλιά και στα πιτσιρίκια σου!

    Σου έχω πει πόσο λατρεύω να βλέπω τα λουλούδια τα δικά σου και της Κατερίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα παιδιά φαντάζομαι θα το καταευχαριστήθηκαν! Αυτό το άρωμα της Πασχαλιάς με κάνει να νοσταλγώ τα παιδικά μου χρόνια και παράλληλα μου θυμίζει ότι το Πάσχα έφτασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Λίτσα...ωραίες εικόνες...απολαυστικές σαν το καφεδάκι...που είναι σαν να τον πίνω τώρα....
    Εύχομαι από την καρδιά μου καλή πορεία προς την Ανάσταση ....και να περάσεις όμορφα την Λαμπρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την Κυριακή ο καιρός ήταν πραγματικά υπέροχος! Κι εμείς βόλτα στη θάλασσα προτιμήσαμε, παρέα με τους κουμπάρους και το βαφτιστηράκι μας! Και από χτες μαύρα χάλια... βροχή και κρύο! Για να δούμε τι καιρό θα έχει το Πάσχα!
    Φιλάκια πολλά Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να περνάτε πάντα όμορφα και να χαίρεστε τη κάθε στιγμή!Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ , ΟΛΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΑΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λίτσα μου οι ωραίες φωτογραφίες σου, έκαναν να φαίνεται υπέροχη η όμορφη παραλία του χωριού μας. Χάρηκα που σε έχω γειτονοπούλα. Τελικά πολύ μικρός ο μπλογκοχώρος.
    Σε φιλώ και σου εύχομαι και πάλι Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι τέλειες που είναι οι μέρες όταν τις λούζει ο ήλιος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περασα να δω τι κανεις και βρεθηκα μπροστα σε μια χαρουμενη και φωτεινη αναρτηση!!
    Να εισαστε παντα καλα εσυ και η οικογενεια σου και να περασετε ομορφα τις μερες που ερχονται.Πολλα φιλια και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιτσάκι απολαυστικές οι εικόνες σου!!!Εύχομαι να περνάτε πάντα έτσι όμορφα να είστε ευτυχισμένοι!!!
    Καλό Πάσχα!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήλιος θάλασσα και τα αγόρια σου και γλυκόπικρη νοσταλγία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΒΟΛΤΑ ΠΗΓΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!!!!!ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΗΝ FRAU LITSA, ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ FRAU LISA ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ...ΒΡΕ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ....ΑΣΕ...
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ.......
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΒΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι όμορφες εικόνες!
    Καλά να περάσετε με την οικογένεια σου,
    Καλό Πάσχα και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χθες πηγα στο Hondos για χρωματα ζαχαροπλαστικης και σε θυμηθηκα :) Τελικα εφυγα κι εγω με θηκες για cupcakes (που δεν κανω ποτε) και ενα πουα ρολο που το κοβεις σε κομματια για σουπλα :) Υπεροχα πραγματα, χαζευα με τις ωρες!
    Οι φωτογραφιες σας υπεροχες, στην ιδεα περιοχη εκανα βολτες οταν πρωτογνωρισα τον αντρα μου επειδη εμενε εκει :)
    Σας ευχομαι καλο Πασχα, να περαστε οπως ακριβως εχετε αναγκη και να ξεκουραστειτε!!

    Πολλα φιλια Λιτσακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ τι όμορφες στιγμές! Και αυτό το μανιταράκι σκέτη γλυκα ειναι! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι όμορφες εικόνες!Ειδικά αυτό το μανιταράκι υπέροχο!Εύχομαι να περνάτε πάντα όμορφα και να έχετε ενα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι όμορφες που έιναι οι βόλτες στη θάλασσα!! Μου έλειψαν..
    Καλό Πάσχα Λιτσάκι και να περάσετε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπέροχη ανάρτηση Λίτσα, μου έφτιαξες τη διάθεση!!! Υπέροχες οικογενειακές στιγμές με μάρτυρες τις υπέροχες (όπως πάντα) φωτό σου!!!! Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φραπεδάκι στη λιακάδα δίπλα στη θάλασσα;Τί άλλο να ζητήσει κανείς;;;
    Αυτά τα ωραία έχει η Βόρεια Ελλάδα τελικά.....
    Έλα από το σπιτάκι μου για βραβειάκι είναι το δώρο μου για το Πάσχα σε κάποια που είναι εξπέρ στα cupcakes! http://mammy-on-line.blogspot.com/2012/04/blog-post_12.html
    Καλό Πάσχα και από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου FraouLitsa μου.
    Όμορφες οι "παραλιακές", χρωματιστές σας εικόνες!
    Έεεετσι μπράβο γλυκιά μου!
    Να βγει ο ήλιος ο ηλιάτορας να ξεμουχλιάσουμε λιγουλάκι!
    Απολαυστικές οι βόλτες σας και για εσάς και για τα παιδιά.

    Φιλάκια x4,
    με πολλές Πασχαλινές ευχές!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αχ... άντε να ξαναφτιάξει ο καιρός, να ξεχυθούμε στις παραλίες!! Μας κούρασε φέτος αυτή η μούχλα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!