Και αφού σας έδειξα τα πάντα γύρω από το πάρτι μας, νομίζω πως είναι ώρα για τις συνταγές.
Οι παιδικές τούρτες είναι και οι δύο του Σ. Παρλιάρου και μπορείτε να τις βρείτε στις Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 1. Εγώ απλώς άλλαξα την εξωτερική τους εμφάνιση.
Την τούρτα του Φαίδωνα την έχω φτιάξει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, απλά αυτή τη φορά τη μετέτρεψα σε εργοτάξιο.
Τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Ετοιμάζετε όπως γράφει το παντεσπάνι, το σιρόπι και την γέμιση - όχι το frosting!
Ακολουθείτε τις οδηγίες κανονικά. Όταν ετοιμάσετε την γέμιση, παίρνετε το 1/3 του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο. Αφού συναρμολογήσετε τα κομμάτια (όπως περιγράφει η συνταγή), σπάτε την τούρτα σε μία άκρη κι έπειτα βγάζετε την γέμιση από το ψυγείο και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού σας. Στο βαθούλωμα που δημιουργήσατε ρίχνετε Maltesers, ενώ το παντεσπάνι που κόψατε το τρίβετε στην επάνω πλευρά και δημιουργείτε ένα λοφάκι από "χώμα".
Βάζουμε όλη μας τη φαντασία!
*Προσοχή, όλα αυτά τα κάνουμε εάν επιθυμούμε να μετατρέψουμε την τούρτα σε εργοτάξιο, διαφορετικά την αφήνουμε όπως είναι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Η δεύτερη τούρτα είναι με φράουλες, τις οποίες - ως γνωστόν - λατρεύω!
Υλικά
Παντεσπάνι
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
125γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50γρ αμύγδαλα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη σε κάποια σούπερ μάρκετ)
Σιρόπι
150γρ ζάχαρη
150ml νερό
Γέμιση
600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60γρ ζάχαρη άχνη
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
300γρ μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
300γρ φράουλες, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη με το μίξερ χειρός ή απλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι στο μείγμα, μαζί με την αμυγδαλόσκονη. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24εκ. και ψήνουμε για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει - είναι προτιμότερο να το ετοιμάσουμε μια μέρα πριν.
Το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.
Σιρόπι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
Γέμιση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σ' ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα για να φτιάξουμε σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας και προσθέτουμε σε αυτό το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και έπειτα απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαρμελάδα. Από πάνω απλώνουμε λευκή σαντιγί. Σκορπίζουμε τις φράουλες και τις πιέζουμε να χωθούν μέσα στη σαντιγί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά της, τη χρωματισμένη σαντιγί, αποφεύγοντας να τη δουλέψουμε πολύ, για να μην κόψει. Διακοσμούμε με κας κας ή με ό,τι άλλο θέλουμε.
Για το τέλος άφησα τα 12 cupcakes.
Η συνταγή για τη ζύμη είναι ίδια με αυτήν, με την οποία έφτιαξα το κέρασμα του Φαίδωνα (ΕΔΩ).
Έφτιαξα μόνο άλλη επικάλυψη.
Υλικά
175γρ μαλακό βούτυρο
350γρ ζάχαρη άχνη
4 κουταλάκια γλυκού χλιαρό νερό
4 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Χτυπάμε βούτυρο με άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε τα cupcakes. Πάνω από τη βουτυρόκρεμα ρίχνουμε λίγη από τη μαρμελάδα (εγώ την αραίωσα με ελάχιστο χλιαρό νερό για να απλώνεται πιο εύκολα).
Αυτά για σήμερα!
Σας αφήνω με ευχές για καλό Σαββατοκύριακο!
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286
Οι παιδικές τούρτες είναι και οι δύο του Σ. Παρλιάρου και μπορείτε να τις βρείτε στις Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 1. Εγώ απλώς άλλαξα την εξωτερική τους εμφάνιση.
Την τούρτα του Φαίδωνα την έχω φτιάξει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, απλά αυτή τη φορά τη μετέτρεψα σε εργοτάξιο.
Τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Ετοιμάζετε όπως γράφει το παντεσπάνι, το σιρόπι και την γέμιση - όχι το frosting!
Ακολουθείτε τις οδηγίες κανονικά. Όταν ετοιμάσετε την γέμιση, παίρνετε το 1/3 του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο. Αφού συναρμολογήσετε τα κομμάτια (όπως περιγράφει η συνταγή), σπάτε την τούρτα σε μία άκρη κι έπειτα βγάζετε την γέμιση από το ψυγείο και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού σας. Στο βαθούλωμα που δημιουργήσατε ρίχνετε Maltesers, ενώ το παντεσπάνι που κόψατε το τρίβετε στην επάνω πλευρά και δημιουργείτε ένα λοφάκι από "χώμα".
Βάζουμε όλη μας τη φαντασία!
*Προσοχή, όλα αυτά τα κάνουμε εάν επιθυμούμε να μετατρέψουμε την τούρτα σε εργοτάξιο, διαφορετικά την αφήνουμε όπως είναι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Η δεύτερη τούρτα είναι με φράουλες, τις οποίες - ως γνωστόν - λατρεύω!
Υλικά
Παντεσπάνι
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
125γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50γρ αμύγδαλα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη σε κάποια σούπερ μάρκετ)
Σιρόπι
150γρ ζάχαρη
150ml νερό
Γέμιση
600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60γρ ζάχαρη άχνη
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
300γρ μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
300γρ φράουλες, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη με το μίξερ χειρός ή απλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι στο μείγμα, μαζί με την αμυγδαλόσκονη. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24εκ. και ψήνουμε για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει - είναι προτιμότερο να το ετοιμάσουμε μια μέρα πριν.
Το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.
Σιρόπι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
Γέμιση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σ' ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα για να φτιάξουμε σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας και προσθέτουμε σε αυτό το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και έπειτα απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαρμελάδα. Από πάνω απλώνουμε λευκή σαντιγί. Σκορπίζουμε τις φράουλες και τις πιέζουμε να χωθούν μέσα στη σαντιγί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά της, τη χρωματισμένη σαντιγί, αποφεύγοντας να τη δουλέψουμε πολύ, για να μην κόψει. Διακοσμούμε με κας κας ή με ό,τι άλλο θέλουμε.
Για το τέλος άφησα τα 12 cupcakes.
Η συνταγή για τη ζύμη είναι ίδια με αυτήν, με την οποία έφτιαξα το κέρασμα του Φαίδωνα (ΕΔΩ).
Έφτιαξα μόνο άλλη επικάλυψη.
Υλικά
175γρ μαλακό βούτυρο
350γρ ζάχαρη άχνη
4 κουταλάκια γλυκού χλιαρό νερό
4 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Χτυπάμε βούτυρο με άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε τα cupcakes. Πάνω από τη βουτυρόκρεμα ρίχνουμε λίγη από τη μαρμελάδα (εγώ την αραίωσα με ελάχιστο χλιαρό νερό για να απλώνεται πιο εύκολα).
Αυτά για σήμερα!
Σας αφήνω με ευχές για καλό Σαββατοκύριακο!
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286
Υπέροχα! Γεια στα χέρια σου Λίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι τα όμορφα αγγελούδια σου!
Και να έχετε ένα όμορφο και φωτεινο ΣΚ :)
Τέλεια όλα Λιτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα πολύ ένα κομμάτι από την τούρτα εργοτάξιο!
Κατά προτίμηση από την πλευρά με τα maltisers!
Σου είπα είσαι πειρασμός...αλλά αντιστέκομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε νου και φαντασία χχ τα φιλιά μου χχ
Γιαμι γιαμι γιαμι γιαμι γιαμι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμι.
Μπράβο Λιτσάκι μου! Όλα καταπληκτικά και από τις τούρτες θα προτιμήσω.......και τις δύο τη μια για τη σοκολάτα της και την άλλη για την ανάλαφρη κρέμα της με τις φράουλες. Είσαι φοβερή και πάλι να τους χαίρεσαι και να τους ετοιμάζεις τόσο υπέροχα πάρτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρω ότι το χαίρεσαι πολύ να τα φτιάχνεις όλα αυτά για την οικογένειά σου.. θέλω κυρίως να σου πω ότι θυμάμαι με πολύ τρυφερότητα όλες τις τούρτες που μου έφτιαχνε η μαμά μου.. και τελικά, ίσως λίγη περισσότερη 'κούραση' να έχει πολύ νόημα για τα παιδιά αργότερα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραουΛιτσάκι, μου άνοιξες επικίνδυνα την όρεξη για γλυκό μεσημεριάτικα! Θέλω ένα κομμάτι από όλα και να πέσω με τα μούτρα να τα φάω! Το ντεκόρ και στα τρία γλυκάκια είναι σφραγίδα Φραουλίτσας! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι καλα που έβαλες συνταγή και για τα κεράσματα να σαι καλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια έλα απο μένα εχω κατι να σου δώσω
εγώ δεν θέλω τις συνταγές...έχω εσένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στο Πάσχα ΠΡΕΠΕΙ μια από τις 2 να την κάνω! Υπέροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι Λιτσάκι με τα ωραία σου!!!
δν παιζεσαι βρε κοπελα μου,τι τουρτες ειναι αυτες,εργα τεχνης και τα cupcakes φυσικα,χιλια μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που τις βλέπω μου τρέχουν τα σάλια! Εάν έβλεπε ο γιος μου το εργοτάξιο θα την ήθελε σίγουρα και θα μέ έβαζε να του την φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
μιαμ μιαμ :):) Εμφανισιακα μου εκανε πολυ εντυπωση το εργοταξιο, αλλα αν ημουν εκει θα ετρωγα την αλλη με τις φραουλες, επειδη κι εγω λατρευω τις φραουλες στα γλυκα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου Λιτσακι μου! Καλο Σ-Κ!
Αλήθεια πότε ήταν τα γενέθλια; Στις 2; Εμείς είχαμε της κόρης μου στις 3 και του γιού μου έρχονγαι στις 16! Αααα... και μην ξεχάσω χθές 5 του μηνός ήταν και του άντρα μου! Παρέλαση Κριαριών στο σπίτι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει δεν έχω λόγια ..το εργοτάξιο ειδικά το τρώω και μόνη μου ..τέλεια η παρουσίαση ..καταπληκτικό και το πάρτυ ..άντε πέρνα και μια βόλτα να πάρεις τα βραβειάκια σου ..καλό σ/κ ..πολλά φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικές και οι δύο μπράβο σου Λιτσάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Λιτσάκι μου, εγώ με όλα έπαθα παράκρουση!! Πραγματικά τα έχεις κάνει με πολύ κέφι και μεράκι και αυτό φαίνεται!! Η τούρτα εργοτάξιο είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Θα τη φυλάξω να την κάνω στα γενέθλια του Κωστή, μιας που ταιριάζει με το επάγγελμά του (πολ. μηχανικός). Και η φραουλένια όμως είναι υπέροχη, πολύ ανάλαφρη και ανοιξιάτικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά καλό ΣΚ!
Λίτσα μου, υπέροχες οι τούρτες σου και τα κεκάκια και το εργοτάξιο το λάτρεψααααα!!! Μμμμμ και σήμερα έχω σκάσει για γλυκό!!! Γεια στα χεράκια σου και του χρόνου να ξαναγιορτάσετε!!! Πολλά φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα φαίνονται υπέροχα Λίτσα μου...Φαντάζομαι κι από γεύση ε??? Γεια στα χέρια σου!!!! Και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!! Είναι πραγματικά όλα πολύ όμορφα!!! Πάρα πολύ όμορφα χρώματα και όλα τόσο καλά συνδυασμένα!!! Μπράβο επαγγελματική παρουσίαση!!! Ετοιμάζω κι εγώ τούρτα γενεθλίων μέσα στη μεγάλη εβδομάδα! Το πάρτι θα το κάνω μετά!!! Θα συμβουλευτώ τις συνταγές σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και το ανεβάζω στο Pinterest!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για όλα!
Εξαιρετικά!
Εχω αρχίσει και βλέπω γύρω ένα σωρό καταπληκτικές αγορίστικες τούρτες...
Τίποτα ιδιαίτερο και τόσο ευφάνταστο για κορίτσι δεν παίζει???
Τι λαχταριστές που είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι τέλεια μαγείρισσα, μπράβο σου :)
Μπράβο Λιτσα καταπληκτικά όλα τα γλυκα σου!!! τα cupcakes θα τα φτιαξω και γώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο σ/κ!!!
Γεια στα χέρια σου! Την τούρτα εργοτάξιο την γνώριζα αλλά τώρα που μας την δίνεις σε συνταγή είναι ευκολο να την φτιάξω. Τελικά βλέπω ότι οι μαμάδες φτιάχνουν μόνες τις τούρτες γενεθλίων και δεν δίνουν τα 50άρια στα ζαχαροπλαστεία. Πρέπει να μάθω να φτιάχνω τούρτες τελικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
bravo litsa,ola poli omorfa!kai tou xronou me igeia,na tous glikaneis pali!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYummy! Φαντάζομαι τις "κατασπάραξαν"..χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλά που μας δίνεις τις συνταγές! Κάτι θα ξεκλέψω! (μάλλον τα cupcakes..!)
Εμεινα άφωνη με την δημιουργικότητα σου, και όλοι όσοι είδαν τις φωτογραφίες εντυπωσιάστηκαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά συγχαρητήρια Λίτσα!