Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Βirthday girl!

Παράξενο, αλλά σήμερα που είναι τα γενέθλιά μου, δεν ξέρω τι να γράψω. Νιώθω να περιαυτολογώ...


Τα γενέθλια αποτελούν σημαντικό γεγονός για εμένα. Όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και όλων των αγαπημένων μου ανθρώπων. Σπάνια ξεχνάω τα γενέθλια κάποιου, αν και τώρα που απέκτησα τα παιδιά ξεχνάω πολύ εύκολα (όχι δεν είναι θέμα ηλικίας γκούχου), είναι που έχω αλλού το μυαλό μου!


Ως τώρα συνήθιζα να κάνω μια μικρή απογραφή και να βάζω νέους στόχους, αλλά φέτος κάτι άλλαξε και δεν το έκανα ούτε στο ξεκίνημα του νέου έτους, ούτε και τώρα... Βαρέθηκα τους στόχους, τα όρια, τις προθεσμίες, τους υπολογισμούς, τα αν, τα ίσως, τα μήπως, τα πρέπει και τα θα... Τίποτα δεν πρέπει! Τίποτα!


Ή μάλλον ναι, υπάρχουν "πρέπει". 
Πρέπει να περνάω καλά.
Πρέπει ν' ακούω δυνατά μουσική.
Πρέπει να χορεύω συχνότερα.  
Πρέπει να χαίρομαι με τα απλά, τα καθημερινά.
Πρέπει ν' απολαμβάνω το φαγητό, τα γλυκά, το παγωτό.
Πρέπει να βλέπω πιο συχνά τους φίλους μου, γιατί με κάνουν και γελάω.
Πρέπει να γελάω συχνά, γιατί με κάνει να μοιάζω φρέσκια.
Πρέπει να διαβάσω όλα αυτά τα βιβλία που δεν έχω καταφέρει να διαβάσω.
Πρέπει να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να παλέψω γι αυτά.
Πρέπει ν' αντισταθώ στην μιζέρια.
Πρέπει να πάω σινεμά με τον Ανδρέα.
Πρέπει να μπω κάτω από (ή μέσα σε) ένα συντριβάνι με τα παιδιά.
Πρέπει να φορτώσω την οικογένειά μου στο αυτοκίνητο και να κάνω ταξίδια.
Πρέπει να πάω Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη.
Πρέπει να πάω Αφρική.
Πρέπει να πάω Νότια Αμερική.
Πρέπει να ξαναπάω Λονδίνο.
Πρέπει να γνωρίσω ακόμη πολύ κόσμο και νέους πολιτισμούς.


Αυτά και άλλα πολλά είναι τα "πρέπει" μου. Τα όμορφα, τα αγαπημένα, που με γεμίζουν χαρά όταν τα σκέφτομαι.  Που όλα μαζί έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να είμαι καλά!
Σε όλα τα υπόλοιπα, τα καταπιεστικά, γυρίζω πεισματικά την πλάτη μου.
Γιατί, αν κάτι διδάχτηκα από την Ανθρωπολογία, είναι ότι το ανθρώπινο είδος δε δημιουργήθηκε για να μπει σε καλούπια, να φοράει παρωπίδες, να είναι είδος αντικοινωνικό και αυτοκαταστροφικό - αυτά τα καταφέραμε μόνοι μας!
Ο άνθρωπος, δημιουργήθηκε για να γεννά ιδέες και να δημιουργεί. Να μετατρέπει το ξύλο και την πέτρα σε εργαλεία και να κατασκευάζει θαύματα. Γεννήθηκε ελεύθερος στη φύση και όχι φυλακισμένος μέσα σε στερεότυπα. Γεννήθηκε και γέννησε τον έλλογο λόγο, με αρχή, μέση και τέλος. Με νόημα. Αυτά διδάχτηκα... Τώρα ακούω μόνο παραλογισμούς που με κάνουν να απορώ...


Βέβαια υπάρχει κι ένα "πρέπει" απαγορευτικό, αυτό που λέει πως:
Δεν πρέπει ποτέ να χάσω το παιδί που έχω μέσα μου. Αυτό που κάνει την εμφάνισή του όταν δεν το περιμένω και φαίνεται στις λεπτομέρειες. Φαίνεται, όταν με κάνει να χαίρομαι με ένα γλειφιτζούρι, όταν με κάνει να χαμογελάω στη θέα μιας μακαρονάδας, όταν με κάνει να χοροπηδάω που θα πάμε μια μεγάλη βόλτα, όταν με κάνει να ανυπομονώ ν΄ανοίξω τα δώρα μου, όταν με ξεσηκώνει να χορέψω με δυνατή μουσική, κρατώντας πια στην αγκαλιά μου τα δικά μου παιδιά! 
Ναι, τώρα πια το ξέρω πως είναι ένας ο στόχος...

via http://missindeedy.com/2012/06/03/thanks-for-making-me-nap/

Γι αυτό ετοιμάζω πάρτι σήμερα. Το δικό μου πάρτι, το ροζοκόκκινο. Με κορδέλες, ζαχαρωτά και λουλούδια! Με γλυκά και λεμονάδες! Με πολλές φράουλες!
Και το σημερινό μου "πρέπει": να σβήσω όλα τα κεριά με μια αναπνοή! Κάθε χρόνο και πιο δύσκολη η επίτευξη αυτού του στόχου...


Οι ευχές έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν... Ακόμη και από την Google, που μου ετοίμασε μια σειρά από τουρτίτσες, γράφοντας "Χρόνια Πολλά Litsa".

via https://www.google.gr/

Τι χαρά αγαπημένοι μου, τι μεγάλη χαρά!

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

56 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλά και γεμάτα και ροζ-φραουλένια!!!
    Μ᾽ αρέσουν πολύ τα πρέπει σου! Σου εύχομαι να τα κατακτήσεις όλα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα Λιτσα!!!!!Πολυχρονη και παντα ευτυχισμενη!!!!Σου ευχομαι να πραγματοποιησεις ολους τους στοχους σου!!!Να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!!τι ομορφες τουρτιτσες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά και καλά απαλλαγμένα από περιττά πρέπει:-) Να περάσεις τέλεια τα φραουλενια σου γενέθλια:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταξίδια, πολλά ταξίδια, ακούγοντας δυνατά μουσική και διαβάζοντας τα βιβλία σου, στη Νέα Υόρκη -θα πιούμε καφέ και θα κάνουμε ψώνια στα μαγαζιά- στα Παρίσια και όπου θέλεις κορίτσι μου !!
    Χρόνια σου πολλά και καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά Λίτσα μου! Να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη! Χαρές, γέλια, δημιουργικότητα για σένα και την οικογένεια σου! Φιλάκια πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου Πολλά Λίτσα!!! Χρόνια σου καλά, κι ευτυχισμένα και δημιουργικά!!! Χρόνια πλούσια και χαρούμενα!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντα μα χαμογελας! Παντα ομως! Κανενας και τιποτα να μην γινουν η αιτια να φυγει το χαμογελο απ' τα χειλη σου. Να εχεις υγεια. Και βεβαια σου ευχομαι ολα αυτα τα "πρεπει" που θελεις να κανεις, να τα κανεις συντομα. Μ' αρεσει η λιστα των "πρεπει" σου!!!
    Τα φιλια μου γλυκια μου φραουλιτσα και να περασεις τελεια σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντα μα χαμογελας! Παντα ομως! Κανενας και τιποτα να μην γινουν η αιτια να φυγει το χαμογελο απ' τα χειλη σου. Να εχεις υγεια. Και βεβαια σου ευχομαι ολα αυτα τα "πρεπει" που θελεις να κανεις, να τα κανεις συντομα. Μ' αρεσει η λιστα των "πρεπει" σου!!!
    Τα φιλια μου γλυκια μου φραουλιτσα και να περασεις τελεια σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρονια πολλά Λιτσάκι!! Να σε χαίρονται όσοι αγαπάς και σ' αγαπούν!! Να είσαι γελαστή, δημιουργική κι τυχερή!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα Να είσαι χαρούμενη με τα πρέπει σου και τα θέλω σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χίλιες ευχές και άλλες τόσες για τα γενέθλιά σου! Χίλιες εικόνες και άλλες τόσες γεμάτες με χρώμα, γλύκα, ταξίδια, αναμνήσεις, παιχνίδι, αγκαλιές, χαρά, αγάπη, ευτυχία! Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά Λίτσα! Να τα εκατοστήσεις! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τους ανθρώπους που αγαπάς! Σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα σου τα πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά Λίτσα! Να τα εκατοστήσεις! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τους ανθρώπους που αγαπάς! Σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα σου τα πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Λίτσα με πολλά πολλά ταξίδια .... και δυνατή μουσική!!! ΄-)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χρονια πολλα και καλα και απο εδω! να σαι παντα καλα και παντα μα παντα να θυμασαι το παιδι που εχεις μεσα σου! και να ταξιδευεις παντα, πραγματικα και νοερα, έχοντας δυνατα την μουσικη και πατωντας τα γκαζια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλααααααά Λίτσα! Πολλά και καλά! Με υγεία κυρίως, χαρούμενα,δημιουργικά, με φως,γέλια και ευτυχισμένες στιγμές. Μ'αρέσουν τα πρέπει σου. Εύχομαι να τα κατακτήσεις όλα! Να περάσεις τέλεια σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά και καλά γεμάτα υγεία και χωρίς τα "πρέπει" των άλλων αγαπημένη μου αδερφή, μα μόνο με τα πρέπει τα δικά σου...με τα οποία συμφωνώ και προσθέτω ένα ακόμη "πρέπει" που πρέπει να προσθέσεις στα πρέπει σου. "Πρέπει η αδερφή σου να δοκιμάζει όοοοολα σου τα γλυκά πρώτη και καλύτερη!"
    Φιλιά sis...γιορτάζεις! Τι χαρά...Dream Big!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά φραουλίτσα !!να εισαι πάντα ευτυχισμένη και να καταφέρεις όσα επιθυμεις!!!!τελεια τα γλυκάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά και πολύ πολύ ευτυχισμένα!!! Πολύ όμορφα αυτά που είπες και όλοι θα πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι!! Χωρίς περιορισμούς!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά Λίτσα! Να τα χιλιάσεις! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τους ανθρώπους που αγαπάς! Σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα μα όλα σου τα πρέπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια σου Πολλά Λίτσα!!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα τα "θέλω" σου και μόνο, "πρέπει" σου!
    Να καταγράφεις στη ζωή σου μόνο αυτά!
    Και άμα τα βάζεις στόχο, θα γίνουν όλα!
    Αρκεί να υπάρχει Υγεία (Το 1ο και σημαντικότερο)!
    Από καρδιάς, να έχεις μία γεμάτη και χαρούμενη ζωή!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπημένη Λίτσα πολύχρονη και πολύχρωΜη!
    Να τα εκατοστήσεις και να είναι πάντα η οικογένειά σου κι εσύ τρισευτυχισμένη!
    Τέλεια τη βρήκα τη λίστα ;)

    Καλό καλοκαίρι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία, χαρά, πολλή φαντασία και δημιουργικότητα! Και ας πετάξεις όλα τα "λάθος" ΠΡΕΠΕΙ έξω από την πόρτα. Η ευτυχία κρύβεται σε όλα τα απλά, καθημερινά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια Πολλά Λιτσάκι, καλά, ευτυχισμένα και πολύχρωμα! Να κάνεις ότι σε ευχαριστεί, με τα πρέπει και τα θέλω που εσύ διαλέγεις! Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λιτσάκι μου χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να χαίρονται με τα γενέθλιά τους... νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι δεν τους φοβίζει ο χρόνος ή ακόμα κι αν τους φοβίζει... προσπαθούν να νικήσουν τον φόβο τους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Εύχομαι να κάνεις όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερο... εάν ωστόσο το καταφέρεις να μας το πεις όμως για να τα προλάβουμε κι εμείς,χιχι!!! Πάντα πολύχρωμη, πάντα μοσχομυρωδάτη, πάντα αισιόδοξη. Να σε χαίρονται και τους χαίρεσαι. Σε φιλώ!Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρόνια σου πολλά Λίτσα και να'ναι γεμάτα με τη λίστα των "πρέπει" που ανάρτησες, που όμως δεν ηχούν καθόλου για πρέπει, είναι τα θέλω σου και η χαρά σου και εύχομαι να τα ζείς καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να ζήσεις Λιτσάκι και χρόνια πολλλλαααααα, μεγάλη να γίνεις με πολύχρωμα μαλλιααααααα...
    Ο,τι, μα ό,τι επιθυμείς να το ...πάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χιλιόχρονη Λιίτσα εύχομαι κάθε μέρα από σήμερα κιόλας που είναι τα γεννέθλια σου να έρχεσαι πιο κοντά στα πρέπει σου! Να είναι οι στιγμές σου γλυκές,ζαχαρένιες,φραουλένιες,όπως ξέρουμε ότι αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρονια πολλα Λιτσα,να χαιρεσαι τα παιδακια σου και τον αντρουλη σου!!Ολα αυτα τα πρεπει σου ευχομαι να γινονται πραγματικοτητα σιγα σιγα και καθε μερα!!να περασεις πανεμορφα σημερα στο φραουλενιο ροζοκοκκινο παρτακι σου!!!πολλα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρόνια Πολλά Λίτσα. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια σου πολλά, να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!!
    Τα χρόνια που θα ρθουν να είναι πολλά και όμορφα για σένα και την οικογένεια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά να τα εκατοστίσεις μα πανω απο όλα να είναι γεμάτα υγεία, ευτυχία και δημιουργία να χερεσαι την οικογένειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χρόνια σου πολλά Λιτσάκι!!!
    Κάνε μια μυστική ευχή και θα γίνει!!!
    Μ' αρέσει που τα πρέπει σου είναι κοντά στα θέλω σου και τα μπορώ σου κορίτσι.
    Μ' αρέσει που χαίρεσαι τα γενέθλιά σου.
    Μ' αρέσει η ατομική σου τουρτίτσα.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα, δημιουργικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρόνια πολλά να σε χαιρόμαστε!!! Με άγγιξε πολύ το κείμενο σου, τόσο που όταν θα σβήσω κεράκια θα θυμάμαι όλα αυτά που έγραψες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λιτσάκι, χρόνια πολλά!!΄Με πάντα ζωντανό το παιδί μέσα σου! Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύχρονη! Μόνο χαρές σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πρέπει να φάω από αυτό το γλυκό! πρέπει να τα εκατοστήσεις και να κάνεις πραγματικότητα όλα τα παιχνιδιάρικα πρέπει σου! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πρέπει να απολάμβάνεις κάθε στιγμή από τα ΄΄Χρόνια Πολλά΄΄ που έρχονται.... Πρέπει να είσαι ΕΣΥ και να συνεχίσεις να μας χαρίζεις ροζοκόκκινες φραουλένιες εικόνες, γεύσεις - ΣΚΕΨΕΙΣ... Να ζήσεις και να ζεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρέπει να απολάμβάνεις κάθε στιγμή από τα ΄΄Χρόνια Πολλά΄΄ που έρχονται.... Πρέπει να είσαι ΕΣΥ και να συνεχίσεις να μας χαρίζεις ροζοκόκκινες φραουλένιες εικόνες, γεύσεις - ΣΚΕΨΕΙΣ... Να ζήσεις και να ζεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τέλεια τ'αποφάσισες Λιτσάκι!!! Δεν μπορούσες να κάνεις καλύτερα σχέδια για το μέλλον!!! Να'σαι καλά και να ζεις τη ζωή σου όπως τη θες εσύ, όχι όπως την απαιτούν οι άλλοι... Τις ευχές μου, ένα φιλί και μια αγκαλιά για σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρόνια σου πολλά κι εύχομαι όσα ευχήθηκες να τα πραγματοποιήσεις!Όσο πιο σύντομα τόσο πιο καλά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρόνια πολλά και γλυκά... οπως το γλυκάκι της φωτογραφιας!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και πάλι χρόνια πολλά!!!! Όμορφη και αισιόδοξη ανάρτηση!!!!! Σου εύχομαι κάθε χρόνο να το γιορτάζεις με πάρτυ και αγαπημένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Με αυτά τα πρέπει ΠΡΕΠΕΙ να πορευόμαστε όλοι μας. Χρόνια πολλά, πάντα χαρούμενη κι ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρόνια πολλά και καλά.
    Εύχομαι ολα τα όμορφα κι αγαπημένα σου ΄΄πρέπει΄΄ να γίνουν πραγματικότητα.

    Νασαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρόνια πολλά και χρόνια όμορφα. Γεμάτα αγάπη και αμέτρητες υπέροχα αλησμόνητες αναμνήσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρόνια σου πολλά γλυκιά μου Φραουλίτσα!
    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι καλά... να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις τα "πρέπει" σου γιατί κάτι τέτοια "πρέπει" έχουν σημασία και αξίζει να τα κυνηγάμε!
    Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα σήμερα με τους άντρες σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γλυκό μου ΦραουΛιτσάκι εύχομαι όλα σου τα όνειρα να πραγματοποιηθούν και να είσαι χαρούμενη πάντα όπως σε αυτή την ανάρτηση! Σου στέλνω τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αν και τα είπαμε τηλεφωνικά εύχομαι όλα σου τα πρέπει να γίνουν πραγματικότητα, εύχομαι να είχα δοκιμάσει αυτό το υπέροχο γλυκό και φέρε τα πιτσιρίκια σου να τα κρατήσω για να πραγματοποιηθεί το ενα σου πρέπει να πάς σινεμά καλή μου με τον καλό σου. ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρόνια σου πολλά!
    Τα "πρέπει" σου, είναι "θέλω" σου!
    Σου εύχομαι να τα πραγματοποιήσεις όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χρόνια πολλά αγαπημένο Λιτσάκι μου, να είσαι πάντα καλά και να μοιράζεσαι μαζί μας τον ονειρόκοσμοό σου για πολλά πολλά χρόνια ακόμη! Μας κάνεις και βλέπουμε πως η ζωή είναι ωραία!
    Φιλάκια πολλά κ τις θερμότερες ευχές μου μέσα απο την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρόνια πολλά Λίτσα !!! Να είσαι πάντα ευτυχισμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Να ζήσεις Φραου-Λίτσα και χρόνια πολλά!!! Να μην μεγαλώσεις ποτέ και να έχεις πάντα όμορφα μαλλιά!!!! Να σκορπιζεις την νιότη της ψυχής σου και την ομορφιά των δημιουργιών σου.
    Είμαι σίγουρη πως θα πραγματοποιήσεις τα "πρέπει"
    σου και θα είσαι πάντα λαμπερή και χρωματιστή σαν ροζφούξια φραουλίτσα!!!!
    Διδυμάκι και εσύ ατιμούλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρόνια σου πολλά! να είσαι γερή και να χαίρεσαι την οικογενειά σου και το blogακι σου χιχι :) φιλιά! βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!