Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Χαρασκευή

Πριν περίπου τέσσερις μήνες έγραφα για τις αγχωτικές Δευτέρες. Αυτές που με βρίσκουν πάντα με μια ελαφριά κατάθλιψη, αφού όλες οι υποχρεώσεις ξεπηδούν και πάλι μπροστά μου. Στον αντίποδα λοιπόν της Δευτέρας βρίσκεται η Παρασκευή! Η λατρεμένη μου Παρασκευή.

Πριν αρκετό καιρό, χαζεύοντας διάφορες φωτογραφίες στο instagram, διαπίστωσα ότι όλοι χαρακτήριζαν την Παρασκευή #friyay κι έτσι εμπνεύστηκα το #χαρασκευή κι αν κάποιοι παρακολουθείτε εκεί τις φωτογραφίες μου, τότε πιθανόν να έχετε δει κάποιες από τις παρακάτω. Από τότε κάθε παρασκευιάτικη φωτογραφία που αναρτώ στο instagram είναι γεμάτη με τη χαρά που νιώθω για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι Χαρασκευές μου είναι γεμάτες με αγαπημένα αντικείμενα, είναι γεμάτες με χρώμα και φως.


Από τις Χαρασκευές δε λείπουν τα λουλούδια. Ένα μικρό μπουκέτο ή έστω ένα ανθισμένο κλαδάκι βρίσκονται πάντα στην τραπεζαρία.


Ένας δυνατός και απολαυστικός πρωινός καφές, ένα κέικ ή μια ντουζίνα muffins, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Χαρασκευής μας, ειδικά μάλιστα για τα παιδιά που αγαπούν τα κέικ.


Φυσικά από τις Χαρασκευές δε λείπει ποτέ η δημιουργικότητα. Γράφω, κατασκευάζω, διακοσμώ, σκαρφίζομαι διάφορα, κατεβάζω ιδέες και γενικά διαθέτω λίγο χρόνο, ώστε να κάνω όλα αυτά που δεν πρόλαβα μέσα στην εβδομάδα.


Τον τελευταίο καιρό οι Χαρασκευές μου είναι γεμάτες με φίλες. Δίνουμε ραντεβού σε ξεχωριστά μαγαζιά, δοκιμάζοντας διάφορες λιχουδιές και απολαυστικά ροφήματα.


Πολλές φορές μάλιστα συγκεντρωνόμαστε σε κάποιο σπίτι και τότε τα τραπέζια στρώνονται όμορφα και ο χώρος γεμίζει με τις φωνές και τα γέλια μας!


Όσο για τις Χαρασκευές που δεν προκύπτει συνάντηση με φίλους, πάλι φροντίζω να τις απολαμβάνω με διάφορους τρόπους. 


Σε γενικές γραμμές τις Παρασκευές μου πια φροντίζω να τις γεμίζω με δραστηριότητες που μου κάνουν κέφι. Εφόσον όλη η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις δουλειές, τα διαβάσματα και τις δραστηριότητες των παιδιών, ενώ τα Σαβ/κα είναι οικογενειακή υπόθεση, τις Παρασκευές κανακεύω τον εαυτό μου.

Δεν το συνήθιζα πάντα αυτό. Προέκυψε μόνο του σχεδόν ασυναίσθητα, προφανώς από την ανάγκη μου να ξεκλέψω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, αφού είμαι συνεχώς με τα παιδιά. Την Παρασκευή όμως τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και τα χρονικά περιθώρια μεγαλύτερα.



Αφιερώνω χρόνο στο σερφάρισμα, στο blog, στην επικοινωνία, στην κουζίνα, στους φίλους, σε μια βόλτα στα μαγαζιά, σε ο,τι τέλος πάντων μου κάνει κέφι τη δεδομένη στιγμή. Και ως γνωστόν: όταν η μαμά είναι χαρούμενη, όλοι είναι χαρούμενοι! Έχει εξελιχθεί όλο αυτό σε παρασκευιάτικη ρουτίνα, που τελικά έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους μας.


Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι. Βρείτε έναν τρόπο να κανακέψετε τον εαυτό σας! Σίγουρα το αξίζει, σίγουρα το έχει ανάγκη...

Καλή Χαρασκευή!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

10 σχόλια:

  1. Λατρεύω τις Χαρασκευες!!! Αγαπω τις συναντήσεις μας και την καθεμία ξεχωριστά!! Ειναι τοσο ομορφο ολο αυτο που εχουμε μεταξύ μας!! Τέλος, Θα το ξαναπώ, μου αρεσει πολυυυυυ σπίτι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χαρασκευή λοιπόν!!!!!Γεμάτη φως σαν τις φωτογραφίες σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θα πω ότι εχω εντυπωσιαστει! Θελω να δω το σπιτι σου χαχχαχαχα ή να ερθεις και να διακοσμισεις το δικο μου με χρωματακια! Μπραβο βρε κοριτσι... Χαρασκευη λοιπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δίκαιο έχεις!!!!! Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιτσακι πολύ μου αρέσει αυτή η ρουτίνα της Παρασκευής... Η αλήθεια είναι ότι η Παρασκευή από μόνη της σου φτιάχνει την διάθεση, κι όταν συναντιομαστε κιόλας όλα τα κορίτσια είναι τόσο αναζωογονητικο... Καλημέρα και φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίες οι Χαρασκευές σου Λίτσα! Όλα ωραία! Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχισε να απολαμβάνεις τις Χαρασκευές σου... και να γεμίζεις ενέργεια την ζωή, την δική σου και των γύρω σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποτε μαζευόμασταν μια παρέα φίλες κι εμείς τις Παρασκευές για καφέ και κουβέντα.
    Η παρέα αυτή όμως διαλύθηκε, δυστυχώς, γι αυτό και δε θέλω να κάνω κάτι ιδιαίτερο πια την Παρασκευή.
    Εσύ όμως να χαίρεσαι τις Χαρασκευές σου!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Χαρασκευη εχει γινει και δικη μου λεξη και καθε φορα που τη λεω σε σκεφτομαι!! Διπλο κερδος λοιπον!!! Εισαι η γκουρου μου!! Τελος!! Θα στο λεω παντα!!! Λατρευω το σπιτι σου, τα καφεδακια μας και τα σκουντηγματα μας....ξερεις εσυ!!! Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!