Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έρωτας και σοκολάτα

Το αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι δεν το ξέρω, αλλά ο Άγ. Βαλεντίνος τη θέλει τη σοκολάτα του!
Ωωω, μα ναι ξέρω, "δε γιορτάζουμε" και "κάθε μέρα είμαστε ερωτευμένοι" και "κάθε μέρα θα έπρεπε να γιορτάζουμε τον Έρωτα" και "όλα για το εμπόριο γίνονται" και "τι μπανάλ", τα ξέρω όλα αυτά. Αλλά μεταξύ μας, δε σνομπάρω καθόλου ένα όμορφο βάζο με νόστιμα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, ούτε ένα κουτί σοκολατάκια και πόσω μάλλον μια όμορφη ανθοδέσμη! Ε, η αλήθεια να λέγεται! 
Την ημέρα αυτή τη βλέπω περισσότερο σαν αφορμή για δημιουργία. Συνήθως φτιάχνω κάτι γλυκό και για τους τρεις άντρες μου, κάτι που συνοδεύεται από λίγες καρδούλες, έτσι για το καλό. Για χαρά, πώς να το πω;
Φέτος είπα να δοκιμάσω κάτι εύκολο και σοκολατένιο: πουτίγκα σοκολάτας δίχως αυγό. Είδα τη συνταγή εδώ (κλικ) πριν αρκετό καιρό , αλλά για κάποιο λόγο τη συνδύασα στο μυαλό μου με την αυριανή γιορτή και αποφάσισα να τη δοκιμάσω όταν έρθει η ώρα. Εκτός αυτού, σκέφτηκα ότι αξίζει να τη μοιραστώ μαζί σας, αφού φτιάχνεται οποιαδήποτε στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο και είναι ό,τι πρέπει για τη λιγούρα. Και τελικά... βουαλά!
Περίπου 5 μπολάκια παχύρρευστης και ζεστής σοκολατένιας πουτίγκας, μας χάρισαν πολλά χαμόγελα. Όμως δε θα σας πω ψέμματα... Εγώ δεν τη δοκίμασα. Έχω πάψει εδώ και 2 περίπου εβδομάδες να "δοκιμάζω" γλυκά, διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η ζώνη μου στην τελευταία (εξωτερική) τρύπα! Αν κρίνω όμως από τα επιφωνήματα απόλαυσης και τα μουγκρητά των αγοριών, τότε ναι, μάλλον είναι νόστιμη, πράγμα που επιβεβαιώνει και το υπέροχο άρωμά της.


Υλικά:

350 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη
σπόρους μίας βανίλιας (ή μία βανιλίνη)
200 γρ σοκολάτα της αρεσκείας σας
30 γρ κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 300 ml από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. 
Αφήνουμε να ζεσταθούν κι έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 
Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα 50 ml γάλα, μέχρι να διαλυθεί. 
Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα, αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση - ανακατεύοντας συνεχώς - και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ συνεχίζοντας το ανακάτεμα! 
Αφήνουμε την κρέμα περίπου ένα λεπτό να βράσει και την μοιράζουμε σε μπολ.

Ακολούθησα πιστά τη συνταγή, δίχως να πειραματιστώ με προσθαφαιρέσεις και εξαιτίας της ημέρας, στόλισα τις πουτίγκες με κας κας. Εδώ όμως χωράει μπόλικη φαντασία, αφού η σοκολάτα ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, όπως με ξηρούς καρπούς, με φρούτα, με τριμμένο μπισκότο, με κόκκινο πιπέρι και φυσικά, με μια κούπα καφέ και καλή παρέα!


Νομίζω πως αξίζει να τη δοκιμάσετε, αφού είναι σπιτική, δίχως συντηρητικά και βέβαια, δίχως το μπελαλίδικο αυγό. Τρώγεται πανεύκολα από μικρούς και μεγάλους, ζεστή αλλά και κρύα. Κι αν κρυώσει, μπορείτε να την ξαναζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμμάτων. 


Να προσθέσω βεβαίως, ότι τις τελευταίες ημέρες, καθόλου δεν μπήκαμε στο κλίμα των ημερών και των εορτών που πλησιάζουν, αφού ο καιρός θύμιζε μάλλον Χριστούγεννα! Τα παιδιά χοροπηδούσαν μέσα στο σπίτι φωνάζοντας "Χριστούγεννα, Χριστούγεννα, βγάλε μαμά τα στολίδια" και αντί για τον Άγιο Βαλεντίνο, κοντέψαμε να γιορτάσουμε πάλι τον Άι Βασίλη...


Όμως, όσο κι αν έχει τη χάρη του ο χειμώνας, τον χόρτασα για φέτος και ανυπομονώ πια να έρθει η άνοιξη. Ως εδώ ήταν για μένα το βροχερό/χιονισμένο/παγωμένο τοπίο. Έχω ανάγκη από πρασινάδες και πολύχρωμα λουλούδια που ανθίζουν. Είναι καιρός να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μου...

Άντε και καλά μασκαρέματα!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

12 σχόλια:

  1. Ε ναι έτσι είναι!!!
    Όλες βγαίνουν και λένε όσα ακριβώς ανέφερες,αλλά αν ο σύντροφος-σύζυγος-φίλος τις ξεχάσει...εκεί να δεις φουρτούνες!!
    Υπέροχο το γλυκάκι σου,θα ετοιμάσω κι εγώ το κατιτίς μου για αύριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ομορφο το στολισμα του γλυκου! Οσο για τον χειμων δεν τον χορτασα ακόμα. Θελω 2 μερες χιονι και μετά ας ερθει η ανοιξη. Εδω χιονισε ελαχιστα και μειναμε με την γλυκα.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανεύκολο!Κι αφού έχει σοκολάτα ,σίγουρα και πεντανόστιμο...θα δοκιμαστεί οσωνούπω.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νόστιμη φαίνεται η πρόταση σου και τέλεια η παρουσίαση !! Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες σου εύγε! Φιλιά και ευχές για καλό ΣΚ και Happy Valentine's Day!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωωωω κι εγώ απέχω από τις γλυκύτητες :-) Οπότε θέλω ακόμα λίγο χειμώνα μωρέ... μην ξεμπρατσωθούμε ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ στα νότια 5 νιφάδες είδα μόνο και έμεινα με την αναμονή! Η πουτίγκα πειρασμός! Την παρουσίασες τόσο γλυκά...να περάσεις όμορφο Βαλεντίνο γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Λιτσα, συμφωνω σε ολα οσα λες για τον γιαλαντζι Αγιο Βαλεντινο. Ολες δεν τον γιορταζουμε κι ολες θα θελαμε σοκολατακια και λουλουδια!! :)
    Οσο για την πουτιγκα σου, ειναι υπεροχοτατη!!! Και τι ομορφα που τη στολισες με εκεινη την τεραστια καρδια απο κας κας!!!

    Φιλια!!
    Καλα να περασετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σοκολάτα είναι παντός καιρού, Αγ. Βαλεντίνου ή μή ;)
    Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίτσα θα με τρελάνεις;;; Πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ???? Μπράβο στην πειθαρχία σου, εγώ δεν θα μπορούσα. Φαίνεται τόσο τέλειο!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!