Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το καλοκαίρι με τα παιδιά

Καλοκαίρι με τα παιδιά στο σπίτι κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε!
Από το πρωί πρέπει να βγάζουμε το πρόγραμμα της ημέρας και ο Φαίδωνας ήδη ρωτάει για την επόμενη. "Κι αφού φάμε τι θα κάνουμε; Κι όταν ξυπνήσουμε τι θα κάνουμε; Και μετά την βόλτα που θα πάμε;" ε, και πάει λέγοντας...
Είναι και κάποιες μικρές ατυχίες που δεν μας επιτρέπουν να επισκεπτόμαστε τη θάλασσα συχνά, χώρια βέβαια τον καιρό, που είναι για κλάματα φέτος. Αν δεν ρίξει την απογευματινή του βροχούλα, δεν γίνεται!
Τέλος πάντων, οι μέρες μας περιλαμβάνουν βόλτες, παιχνίδια, ζωγραφική, παραμύθια, μαγειρέματα, μικρά πειράματα και ό,τι άλλο κατεβάσει ο νους μου.
Στο μπαλκόνι παίζουν συνέχεια με τα νερά και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, λατρεύουν να λούζουν τα αυτοκινητάκια τους.


Στην κουζίνα δεν κάνουμε και πολλά και η αλήθεια είναι ότι δεν ψήσαμε ούτε ένα γλυκό. Καλοκαιράκι είναι και την βγάζουμε με καρπούζι, να λείπουν τα γλυκά!
Τις προάλλες ο Ανδρέας βρήκε αυγουλάκια ορτυκιών και τα έφερε για να χαρούν τα παιδιά με αυτά τα μικροσκοπικά (και τόσο όμορφα) αυγά - αχ και να τα είχα το Πάσχα...
Τα τηγανίσαμε και τα βάλαμε δίπλα στα αυγά κανονικού μεγέθους για να δουν τη διαφορά. Πολύ διασκεδαστικό για έναν πεντάχρονο και ένα δίχρονο!


Στις βόλτες ο Φαίδωνας θέλει να πειραματίζεται με ό,τι του κινεί την περιέργεια.
Όπως καταλαβένετε, το κάρτ ήταν μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτές οι φουσκωτές μπάλες μέσα στο νερό ήταν ακόμα μεγαλύτερη!



Τσίριζε και γελούσε τόσο πολύ από τον ενθουσιασμό του, που όλος ο κόσμος γελούσε μαζί του!
Τς τς τς αυτό το παιδί μου, ήταν τόσο ευτυχισμένο!


Στο σπίτι σκαρφίζονται διάφορα ώστε να περνούν ευχάριστα την ώρα τους και εννοείται ότι δεν παίζουν καθόλου με τα παιχνίδια τους, με εξαίρεση κάποια αυτοκινητάκια.
Ένα πρωινό βρήκα τον Φαίδωνα σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός μικρού "βουνού" - έτσι το χαρακτήρισε - το όποιο έφτιαξε με όλα τα μαξιλάρια που βρήκε μπροστά του. "Από εδώ πάνω βλέπω καλύτερα τηλεόραση" υποστήριξε...


Τον δε Ορφέα, τον βρήκα εχθές μέσα στην λεκάνη των ρούχων και μάλιστα σκεπασμένο με το κουβερτάκι του. "Κάνου νάνι μαμά" μου είπε...


Εγώ πάλι, παρόλο που στο σαλόνι δεν θέλω πολλά πολλά παιχνίδια και γενικά δεν κάνω αλλαγές στο χώρο, αποφάσισα για το καλοκαίρι να κατεβάσω το τραπεζάκι τους για να μπορούν να γράφουν και να ζωγραφίζουν. 


Το βάλαμε δίπλα στο τζάκι κι έτσι - όταν έχουν κέφι - ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.



Φυσικά και δεν λείπουν τα πειράματα! Να 'ναι καλά το ίντερνετ που βρίσκουμε χίλιες δυο ιδέες...
Ρίξαμε παγάκια από ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα σε μαγειρική σόδα για να δούμε πως αφρίζουν λιώνοντας. 


Χμ, πλάκα είχε αλλά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το πείραμα με το νερό, το σπορέλαιο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. 



Ε ναι, αυτό τους έκανε να αναφωνήσουν!!


Και κάπως έτσι φτάσαμε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού (το σκέφτομαι και στενοχωριέμαι - μα πότε κιόλας;;) και πάμε για το υπόλοιπο! 
Σας αφήνω, γιατί πρέπει να σκαρφιστώ κάτι καινούριο και ενθουσιώδες για τις επόμενες ημέρες... Να προλάβω να πιω μια γερή γουλιά καφέ, πριν απαντήσω και πάλι στην ερώτηση "τι θα κάνουμε σήμερα μαμά;"!

Καλημέρα!!


Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

13 σχόλια:

  1. Χαμός βλέπω! Νερά στα μπαλκόνια, βόλτες, πειράματα και τι δεν κάνετε! Μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω, ωραια τα πειραματα :) Ορεξη να εχεις να ψαχνεις και να κανεις :)
    Στο Cosmos ειδε και η μικρη μου το καρτ και την μπαλα κι ενω ηθελε να παμε, οταν φτασαμε τα φοβηθηκε και δεν ανεβηκε σε κανενα :) Του χρονου ισως :)

    Καλο υπολοιπο καλοκαιρι Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου εχω ξαναπει το οτι εχεις τρελα φατσονια!!! Δεν υπαρχουν αυτες οι μουριτσες.
    Αχ, ποσο σε καταλαβαινω....εγω με τρια μεσα στο σπιτι και δεν ξερω πως να τα απασχολησω. Το τι καβγαδες, φωνες, ουρλιαχτα, τρεξιματα σε ολο το σπιτι, χοροπηδητο στους καναπεδες δεν μπορω να στο περιγραψω. Εχουν βεβαια κι εκεινες τις ωραιες στιγμες που παιζουν ηρεμα ολοι μαζι, χορευουν, βλεπουν καποιο παιδικο στην τηλεοραση και τα καμαρωνεις και λες τι ομορφη ειναι η ζωη και θες να τα ζουλιξεις και να τα σκασεις στα φιλια....
    Το θεμα ειναι οτι πρεπει να εισαι παντα σε εγρηγορση και να εχεις παντα κατι για απασχοληση γιατι τουλαχιστον τα δικα μου παιδια βαριουνται ευκολα!
    Νομιζω οτι το ιδανικοτερο θα ηταν με το που κλεινανε τα σχολεια, να ειχαμε ενα εξοχικο διπλα στη θαλασσα και να τα παιρναμε και να πηγαιναμε εκει για τρεις μηνες!!!!!!! (ονειρα θερινης νυκτος)
    Προσγειωνομαι αποτομα και προσπαθω να "απολαυσω" το καλοκαιρι στην πολη με οτι συνεπαγεται αυτο και να συνεχισω να ονειρευομαι.
    Τα φιλια μου και την καλημερα μου γλυκια μου φραουΛιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ FrauLitsaki μου τα ίδια ακριβώς περνάμε, μόνο που εγώ αντί για αυτοκινητάκια λούζω μπαρμπες ( o πληθυντικος της barbie κατα την ταλιμπανούλα) και παιζω κομμωτήριο! και ποσα ποια να σκαρφιστείς και να βρεις στο ιντερνετ!
    ανταλλαγή ιδεών λοιπόν για να την βγάλουμε καθαρή και αυτό το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό κουράγιο αδερφή.Η αλήθεια είναι πως έχει την πλάκα του το πράγμα.Όλα αυτά που σκαρφίζονται είναι τόσο απίθανα...καμιά φορά σκέφτομαι πως εγώ αυτά τα ωραία καθημερινά χαζά σε αυτές τις μικρές ηλικίες, τα περισσότερα τα έχασα μιας και τα καλοκαίρια γυρνούσα σπίτι ακόμη πιο αργά γιατί καλύπταμε άδειες..Τα μάθαινα όλα από το τηλέφωνο...σνιφ!Είναι δύσκολη η καθημερινότητα μα κι από την άλλη τι χαρά που το ζείτε και το ευχαριστιέστε, όλοι μαζί!Ο Ορφέας στην λεκάνη....Θεός!Τέλεια τα πειράματα, τι ωραία χρώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια αυτά που σκαρφίζονται και ακόμα πιο τέλειες οι ιδέες της μαμάς για να τα απασχολησει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φραουλίτσα μου γλυκιά μου χάρισες ένα πλατύ χαμόγελο με αυτή σου την ανάρτηση!!χίλια μάτια νάχεις να χαζεύεις τα παιχνίδια,τα πειράματα και τα τόσο πανέμορφα γλυκά προσωπάκια!!όλες μας κάτι μαγικό σκεφτόμαστε που θα τα απασχολεί με δραστηριότητες και θα τα γεμίζει χαρά τον καιρό των διακοπών!!είναι φανταστικά!!αυτά μας μένουν για μιά ζωή!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίες δραστηριότητες! Να περνάτε πάντα έτσι χαρούμενα! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω, εύκολα έμπαινα σε αυτή τη μπάλα! Πρέπει να έχει πολλή πλάκα!
    Τα αυγά νόστιμα; Δεν έχω δοκιμάσει...
    Καλά να περνάτε!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είσαι μια γλυκιά μανούλα!!!
    Μπράβο σου. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ⊱✿✿°
    Olá, amiga!
    ·.¸.•♪♪

    As crianças são extremamente curiosas e criativas.
    Ficam felizes só em observar a natureza e tudo em seu redor.

    Bom fim de semana·..¸彡
    ♪♫° Beijinhos·..°♡♡
    °❤❤ Brasil✿✿·..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ ναι. Το καλοκαιρι πρεπει να βαζουμε την φαντασια μας να δουλειυει. Και την ενεργεια μας ακομα περισσοτερο:)
    Το πειραμα με το σπορελαιο και το χρωμα ειναι τελειο!!! Και αυτο με τα παγακια απο σοδα. Θα παθουν πλακα οι δικοι μου. Θα το υλοποιησω αμεσα!!!
    Σ' ευχαριστουμε Λιτσακι!!!! Χαρουμενες φατσουλες παντα να βλεπουμε!!! Τι καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!