Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Καλοκαίρι και διατροφική συμπεριφορά

Ήρθε το καλοκαίρι ναι, έχω αρχίσει να το συνειδητοποιώ για τα καλά, έχοντας κάνει ήδη το δεύτερο μπάνιο μου! 
Το Roland Garros αποτελεί παρελθόν για φέτος, το Euro βαστάει καλά και οι Ολυμπιακοί πλησιάζουν! Ναι, ναι τα παρακολουθώ όλα αυτά με τρέλα και για εμένα σηματοδοτούν το καλοκαίρι, ειδικά οι αγώνες τένις. Από τότε που ήμουν παιδί και ζούσα ακόμη Γερμανία, το Roland Garros σήμαινε για μένα την έναρξη του καλοκαιριού!!
Επίσης το καλοκαιράκι νιώθω μια έντονη ευφορία και θέλω όλα γύρω μου ν' αλλάξουν. Το σπίτι, η διακόσμηση, οι συνήθειές μου. Θέλω να βγω έξω, να ξαναδώ τους χαμένους φίλους μου, να πάω παραλία για να πάψω επιτέλους να "φεγγίζω" από την ασπρίλα, να χαθώ στις ιστορίες δεκάδων βιβλίων, να κάνω υπέροχες διακοπές, να μυρίζω παντού το αντηλιακό, να φορέσω τα καλά μου και όλα τα αγαπημένα μου παπούτσια και αξεσουάρ, να περιποιηθώ τον εαυτό μου, το σώμα μου, τα νύχια μου, να δοκιμάσω κάθε κρέμα, peeling ή scrub, να τραφώ υγιεινά, να πιω πολλά υγρά και γενικότερα να φροντίσω το "μέσα" μου για να έχω έπειτα κέφι και όρεξη, ώστε να φροντίσω και το "έξω" μου!


Έτσι λοιπόν βγαίνουν από τα συρτάρια όλα τα χρωματιστά και χαρούμενα βερνίκια, αλλά και τα χαϊμαλιά-σκουλαρίκια-βραχιόλια-δαχτυλίδια, τα οποία έχω χρόνια ολόκληρα και αποτελούν αγαπημένα  κομμάτια, ακόμη και αυτά που μου κόστισαν μόλις 5€ και πιστέψτε με... έχω πολλά τέτοια!



Τα ροφήματα έχουν την τιμητική τους.



Φτιάχνω καθημερινά μια κανάτα πράσινο τσάι, πλούσιο σε κατεχίνες και βιταμίνες, το οποίο πίνω κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στο ντουλάπι υπάρχουν πάντα χαμηλοθερμιδικά σνακ για τη λιγούρα!




Μ' αρέσει να λέω ότι βρίσκομαι σε φάση "βελτίωσης της διατροφικής μου συμπεριφοράς", φράση που διάβασα στο Τρόπος Να Ζεις και την υιοθέτησα γιατί μου άρεσε πολύ!
Άλλωστε η Ελλάδα μας, βοηθάει πολύ σε αυτό, γιατί μας προσφέρει άπειρα προϊόντα και κατ' επέκταση άπειρες επιλογές. Είναι ευλογημένη η γη στην οποία ζούμε!


Μια ομάδα νέων ανθρώπων λοιπόν, θέλησε να κάνει ευρύτερα γνωστά αυτά τα προϊόντα, δημιουργώντας έναν διαδικτυακό τόπο, το Greek Food Shop, με σκοπό να κάνει προσβάσιμα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε πολίτες του εξωτερικού, Έλληνες ομογενείς, αλλά και ξένους. 
Πρόκειται για Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, επενδύοντας στην εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Στη σελίδα τους μπορεί να βρει κανείς συσκευασμένα ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, όσπρια ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας!
Όσοι είσαστε λοιπόν λάτρεις της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας, αλλά ζείτε μακριά από την Ελλάδα, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα τους http://www.greekfoodshop.com.
Νομίζω ότι θα σας ενθουσιάσει!


GreekFoodShop.com

Σας αφήνω, θυμίζοντάς σας να προσέχετε τους εαυτούς σας!
Καλές βουτιές!!

Litsa



Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook





28 σχόλια:

  1. Αχ καλοκαιράκι... Φίσκα πάλι τα γυμναστήρια αλλά που να προλάβεις μέσα σε ένα μήνα να κάνεις κορμί κολόνα?
    Εμένα δε ξέρω τι με πιάνει και κάθε ανοιξη ,εκεί λίγο πριν βγούμε στη παραλία παίρνω δυο κιλάκια.. Ετσι ξεκινάω το καλοκαιρι μου ασπρη ξέξασπρη και φουσκωμένη..
    Τώρα το παλεύω , έχω δυο εβδομάδες που τρέφομαι υγιεινά αλλά η ζυγαριά έχει κολλήσει!

    ΥΓ. Το κρύο τσάι πως το φτιάχνεις? Μόνο με πράσινο τσάι και παγάκια? Έχει ωραία γευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα κι εγώ κάπως έτσι την πέρασα την άνοιξη φέτος!!
      Ναι το κρύο τσάι έτσι το φτιάχνω. Σε ζεστό νερό ρίχνω 2 φακελάκια πράσινο τσάι, τα αφήνω για λίγη ώρα κι αφού τα βγάλω ρίχνω πολύ πάγο.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα μικρή....Αρχίσανε οι καλοκαιρινές αλλαγές.λοιπόν...όλα τα χρωματιστά βγαίνουν από τα ντουλάπια!!! Αντε καλό καλοκαίρι, έτοιμη για τις παραλίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα φραουλενιο γαρυφαλλακι μου..
    κι εμενα με πιανει τετοια μανια, ειδικα με τις οζες(μανο για τις αθηναιες), τι φουξ το ροζ, τι πορτοκαλι, πολλες φορες βαφω καθε νυχι κι αλλο χρωμα, σαν ουρανιο τοξο..
    χρωματοθεραπεια..
    για τις διατροφικες μου συνηθειες χμ..προσπαθω να τις κοντρολαρω γιατι ειμαι μεγαλη λιχουδω, αν και δεν τα καταφερνω παντα, τουλαχιστον προσπαθω..
    σου ευχομαι να χαθεις στη μυρωδια του αντηλιακου σου και να βρεις το δρομο σου παλι κατα το σεπτεμβρη..να παιξεις με τις λεξουλες των βιβλιων που θα διαβαζεις, να φλερταρεις με τις ακτινες του ηλιου, να κυλιστεις σε ακρογιαλιες και να διατηρησεις την καρδουλα σου και τη διαθεση σου φραουλενια..σε φιλω γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρες! Κι εγώ τα ίδια κάνω! Κανάτα με τσάι που την σέρνω μαζί μου όλη μέρα! Αχ, καλοκαιριάσαμε! Τι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, κορίτσια εγώ θα αρχίσω το τσάι με λεμόνι την άλλη εβδομάδα γιατί προς το παρόν έχω ανάγκη από καφέεεεε!!! Κατά τα άλλα, Λιτσάκι μου καλό, όσα λες είναι πράγματι η πεμπτουσία του καλοκαιριού!!! Άντε καλό καλοκαίρι να έχουμε ...τυχερή ήδη έκανες μπάνια!!!!!!!!! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σωστή διατροφική συμπεριφορά μας γεμίζει ενέργεια και μας απαλλάσσει από περιττές θερμίδες!
    Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι περισσότεροι το σκεφτόμαστε λίγο πριν εφορμήσουμε για τις παραλίες και αγχωνόμαστε!!
    Η προσπάθεια των παιδιών από το Greek food shop είναι πραγματικά πολύ αξιόλογη!
    Φιλιά Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο post! Κι εγώ παρακολουθώ τένις! Μου αρέσει πολύ!
    Τα έχουν όλα πολύ όμορφα τακτοποιημένα!!!!
    Η προσπάθεια του Greek Food Shop όπως έχω πει και άλλες φορές είναι αξιοσημείωτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Λίτσα μου... φοβερή ανάρτηση και με χρήσιμες συμβουλές!! Η παρέα από το Greek Food Shop έχει κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια και αξίζει να τους στηρίξουμε! Σ'ευχαριστούμε.. πολλά φιλιά και καλές βουτιές! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλές βουτιές Λιτσάκι, εγώ προτιμώ μια κανάτα παγωμένη λεμονάδα.
    το τσάι μου φέρνει αυπνίες και υπερένταση, όπως ακριβώς και ο καφές.
    καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!!!ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ !!!ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ!!!!!
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.....ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ, ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ!!!!!!
    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΠΟΙΗΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ......
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φέτος με έχει πιάσει μια μανία με τα βερνίκια..... Κάθε μέρα άλλο χρώμα και κάθε πρωί να τα βγάζω- στην δουλειά μου δεν μπορώ να πάω με χρωματιστά νυχάκια.... Τώρα που σου γράφω τα έχω μωβ και κίτρινα εναλλάξ....
    Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ αυτή η βελτίωση διατροφικής συμπεριφοράς.... το παλεύω αλλά δεν γίνεται τίποτα τελευταία στιγμή. Πήραμε και ένα σωρό φρούτα για να τρώμε πιο υγιεινά και πιο ελαφριά υποτίθεται, κυρίως το βράδυ ή σε περίπτωση λιγούρας αλλά τζίφος η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και δεν είμαι καλοκαιρινός τύπος, καταλαβαίνω πόσο μπορεί να σε πιάσει να κάνεις όλα αυτά τα περί ομορφιάς και διατροφής. Εμένα, από τότε που άρχισα να ράβω, μου αρκεί που τα καλοκαιρινά υφάσματα ράβονται πιο εύκολα!
    Το τσάι άμα κάτσει πολλές ώρες δεν πικραίνει από τις κατεχίνες που έχει;
    Φιλιά, Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο έχω ξαναγράψει και τώρα άλλη μια......θα ήθελα πολύ να περάσω μερικές μέρες στο σπίτι σας. Τα βερνίκια χαρούμενα και καλοκαιρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λιτσάκι και μεις αρχίσαμε τα μπάνια, το πρώτο ήταν την Κυριακή!Όσο για τη διατροφή έχεις πολύ δίκιο!Τα βερνίκια σου υπέροχα με πολύ ωραία χρώματα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μεις μια από τα ίδια τελικά!Αγαπημένο τέννις και αγαπημένα καλοκαίρια με χρώματα και γυμναστικές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό καλοκαίρι Φραουλίτσα..! Πολύ καλά να περάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιτσάκι καλό καλοκαίρι... και εύχομαι να ευχαριστηθείς όλες αυτές τις αλλαγές!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το λαχτάρισα το δροσερό τσαγάκι σου... Πολύ όμορφα!! Τη δροσιά του νά'χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πειράζει που την σοκολάτα τη θέλω γάλακτος?Δεν μ' αρέσει καθόλου η bitter!!!!!!!!!!!!!Το πράσινο τσάι όμως, σλουρπ!σλουρπ!Τρελαίνομαι για τσάι, ειδικά όταν σερβίρεται σε τέτοια ποτήρια!!!!!!!!!!!!!!Καλό Καλοκαίρι, να έχουμε όλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει τόση ζέστη που ένα τσάι με μπόλικο πάγο θα ήταν ότι χρειάζομαι!Με ενθουσίασαν τα μανό σου,μέχρι τώρα πίστευα ότι είμαστε ελάχιστες αυτές που τα προτιμούμε!Κάλές βουτιές!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τσαγάνια δροσερά και υγιεινά σνάκ!!! Τι παιδί είσαι εσύ;;; Όλα οργανωμένα !!! Μπράβο σου Λιτσάκι μου!!! Καλές βουτιές και σε σένα εύχομαι!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι όμορφες εικόνες!!! Και τι δροσερό τσάι!!! Τα βερνίκια σου σούπερ!!! Σε ευχαριστώ που πέρασες από το σπιτάκι μου,θα τα λέμε! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το καλοκαίρι φέρνει μαζί και την ανανέωση...θέλουμε να βάλουμε όσο περισσότερο χρώμα γίνεται πάνω μας...στη ζωή μας, έχουμε άλλη διάθεση!!πάντα τέτοια εποχή θυμόμαστε την υγιεινή διατροφή...και μετά έρχονται τα μεζεδάκια και οι μπύρες!:)
    Καλά μπάνια!! ωραίο το πράσινο τσαγάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σου Λιτσάκι ! Αυτό το site είναι φοβερό, χάρηκα, αλλά μετά είδα ότι στέλνει μόνο Ευρώπη. Εντάξει λογικό.. Το τετράγωνο κουτί με τα τσάγια πολύ μου αρέσει, είναι must το τσαγάκι το καλοκαίρι, όπως και το κοραλί στα νύχια !! Έπειτα, από τη ζέστη την πολύ δεν έχεις και όρεξη να φας, μαυρίζεις κιόλας και φαίνεσαι πιο αδύνατη :))
    Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!