Σπιτική, ολόφρεσκη λεμονάδα και μάλιστα διαίτης, αφού έχει μαύρη ζάχαρη!
Την έφτιαξα πριν λίγες ημέρες και ήταν δροσερή και απολαυστική!
Επίσης είναι και πανεύκολη.
Θα χρειαστείτε:
4-5 λάιμ ή λεμόνια (εγώ προτίμησα το λάιμ)
1-2 κλαδάκια μέντας
μαύρη ζάχαρη (όση θέλετε)
Κόβετε τα λάιμ και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την μέντα. Τα περιχύνετε με 2 λίτρα βραστό νερό και τα αφήνετε έτσι για 20 λεπτά. Σουρώνετε το νερό. Προσθέτετε σε αυτό ζάχαρη και φρέσκο χυμό από δύο λάιμ και αφήνετε να κρυώσει. Πριν σερβίρετε την λεμονάδα προσθέτετε πάγο.
Αν πάλι προτιμάτε το δυόσμο και δεν είστε και της δίαιτας, ρίξτε μια ματιά στην λεμονάδα που είχα φτιάξει πέρυσι (πω πω, βλέπω τις πρώτες μου φωτογραφίες και απορώ...).
Στην υγειά σας!
Την έφτιαξα πριν λίγες ημέρες και ήταν δροσερή και απολαυστική!
Επίσης είναι και πανεύκολη.
Θα χρειαστείτε:
4-5 λάιμ ή λεμόνια (εγώ προτίμησα το λάιμ)
1-2 κλαδάκια μέντας
μαύρη ζάχαρη (όση θέλετε)
Κόβετε τα λάιμ και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την μέντα. Τα περιχύνετε με 2 λίτρα βραστό νερό και τα αφήνετε έτσι για 20 λεπτά. Σουρώνετε το νερό. Προσθέτετε σε αυτό ζάχαρη και φρέσκο χυμό από δύο λάιμ και αφήνετε να κρυώσει. Πριν σερβίρετε την λεμονάδα προσθέτετε πάγο.
Αν πάλι προτιμάτε το δυόσμο και δεν είστε και της δίαιτας, ρίξτε μια ματιά στην λεμονάδα που είχα φτιάξει πέρυσι (πω πω, βλέπω τις πρώτες μου φωτογραφίες και απορώ...).
Στην υγειά σας!
Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
Α, μας δροσισες Λιτσακι με την αρωματική λεμονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το σερβίρισμα όπως πάντα σούπερ!
Καλή σου μέρα, θα τη δοκιμάσω τη λεμονάδα γιατί μου αρέσει πολύ σα γευση!
Καλημέρα δροσερή και αρωματική! Θα τη φτιάξω λίαν συντόμως Λιτσάκι! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστές εικόνες...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορυφαίο ρόφημα η λεμονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε Λίτσα όμως... τι φωτογραφίες είναι αυτές?
Τι να σου σχολιάσω δηλαδή δεν ξέρω.
Το τέλεια φτιαγμένο ποτήρι με τα κας κας?
Το υπέροχο μπουκάλι με την χειροποίητη ετικέτα?
Τα χρώματα που κυριαρχούν στις φωτογραφίες σου?
Χόρτασα και μόνο που τα είδα όλα αυτά!!!!!!!!
Εύγε και πάλι εύγε!
Τέλεια! μιαμ μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται πραγματικά απολαυστική!!! Μέσα στο χρώμα και τη δροσιά....τέλεια και η ετικέτα.Μπράβο αδερφή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ, τι πρέπει για αυτές τις ζεστές μέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσιστική, όμορφα σερβιρισμένη...ξεδιψάς και μόνο που βλέπεις τις όμορφες φωτογραφίες!!
Πολύ λαχταριστή λεμονάδα αλλά και οι φωτογραφίες υπέροχες! Τέλειες!
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμ,ωραίες φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήδιατηρείται στο ψυγείο; Η πρέπει να την καταναλώσουμε την ίδια μέρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Κατερινάκι εγώ την κράτησα μιάμιση μέρα στο ψυγείο και δεν έπαθε τίποτα.
ΔιαγραφήΑΧ! ΥΠΕΡΟΧΗ!!! ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!!ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟ , ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!
ΛΑΤΡΕΥΩ τη λεμονάδα..στίβω λεμόνια και βάλω σπράιτ μέσα ή σκέτο παγωμένο νερό..μου άνοιξες την δίψα μου τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τόση ζέστη ευχαρίστως θα κεραστώ ένα μεγάλο ποτήρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη η πρότασή σου Λίτσα!
Φιλιά!
LOOKS DELICIOUS!
ΑπάντησηΔιαγραφήxx
www.aroundlucia.com
www.aroundlucia.com
Thank you Lucia!!
ΔιαγραφήΛιτσάκι υπέροχη φαίνεται!! Και η λεμονιά μου εχει μπόλικα λεμόνια φέτος!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα απογεύματα λοιπόν, θα κάθομαι στο μπαλκονάκι του εξοχικού, θα ακούω μουσικούλα, θα ζωγραφίζω πέτρες και θα πίνω λεμονάδα! Και με λίγες θερμίδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ!Μιαμ!Την είχα σταμπάρει από την περασμένη ανάρτηση...Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!!!!!!Ευτυχώς είναι εύκολη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιτσάκι υπέροχη, θα τη φτιάξω ιδανική για το απογεύμα που καθόμαστε στη βεράντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Φραουλιτσα πρεπει να ειναι πολυ δροσιστικη η λεμοναδα σου και ετσι που την εχεις παρουσιασει- υπεροχη!! θα την δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μου άρεσε η σπιτική λεμονάδα, αλλά με λάϊμ δεν την έχω δοκιμάσει. Νά'σαι καλά Λιτσάκι που μας δρόσισες ! Φιλάκια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή η λεμονάδα σου,Λίτσα!Θα τη δοκιμάσω..
ΑπάντησηΔιαγραφήγιουπι τέλειο ακούγεται και με τα κλωναράκια μέντας θα το κάνω δόσε μου λεμόμνι Λιτσάκι και πάρε μου την ψυχή
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην δροσιά της νάχεις!!!Στην υγειά σου Φαρουλίτσα μου!!!!Ευχαριστούμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου!!!!! Με τέτοια σούπερ εμφάνιση... μάλλον θα διψάσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας.
Κυκλοφορεί παιχνίδι ερωτήσεων, πέρνα από εμένα να το πάρεις!
Φιλιά πολλά
Δροσερή και πολύ εύκολη λεμονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη δροσιά της να έχεις Λίτσα μου... με δρόσισες!!! Υπέροχη πρέπει να είναι και από εμφάνιση υπέροχη!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην υγειά μας! Τέλεια πρέπει να είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο μα τόσο όμορφο το blogoσπιτάκι σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες υπέροχες !
Τι φωτογραφική μηχανή έχεις ?Τις επεξεργάζεσαι με κάποιον τρόπο ?
Είναι εκπληκτικές !!!!Μπράβο !!!!
Ευχαριστώ Lyan μου!!
ΔιαγραφήΈχω μια Nikon Coolpix, pocket όχι μεγάλη. Είναι όμως καλή!
Επεξεργάζομαι τις φωτό στο πρόγραμμα των Windows.
Κατά τ' άλλα θέλει πολλή εξάσκηση, γιατί είδες οι περσινές μου δεν έχουν καμιά σχέση.
Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!
Φιλιά
Φραουλίτσα την δροσιά της να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην περσινη συνταγή μπορώ να αντικαταστήσω τα λάιμ με λεμόνια; Έχουμε μια λεμονίτσα στον κήπο, μην πάνε χαμένα! Julie
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου κοριτσάκι!
ΔιαγραφήΝαι φυσικά και γίνεται, θα έχει πιο απλά πιο ήπια γεύση, ενώ το λάιμ είναι έντονο.
Φιλιά και καλά απόλαυση!
Πολύ δροσιστική η λεμονάδα σου Λιτσακι,οτι πρεπει για την εποχή....!!!!θα την φτιάξω και θα πειραματιστω βάζοντας στέβια αντί για ζάχαρη!!καλές βουτιές και να περνατε υπέροχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήH παγωμένη λεμονάδα είναι το απολαυστικότερο αναψυκτικό για το καλοκαίρι!! Και εγώ φτιάχνω μια παρόμοια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Λίτσα μου!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΕΠΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!!!
Λατρεύω τη λεμονάδα! Είχαμε κι εμείς στη βάφτιση του γιου μας πριν ένα μήνα! Σε συμπυκνωμένη μορφή βέβαια αλλά φανταστική! Και η δική σου Λιτσάκι φαίνεται πανεύκολη και σίγουρα δροσιστική όπως μας την προτείνεις! Εγώ θα προτιμήσω το δύοσμο βέβαια και σίγουρα τη μαύρη ζάχαρη μια κι είμαι σε περίοδο διατροφής! Όσον αφορά στις υπέροχες φωτογραφίες σου, τι να πω? Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια... φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή