Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Θαλασσινή σύνθεση

Μια μικρή μικρή σύνθεση ομορφαίνει μια γωνιά του σπιτιού και μου φτιάχνει τη διάθεση. Δε χρειάστηκαν πολλά για να τη φτιάξω. Ένας δίσκος, ένα βάζο, δύο κεριά, ένα κλαδάκι, ένα κοράλλι, λίγες πέτρες και δύο χαρτιά.


Σε δύο επίπεδες πέτρες, σταθεροποίησα με θερμόκολλα τα κεριά. Θα μπορούσα όμως να το κάνω και λιώνοντας τον πάτο των κεριών με έναν αναπτήρα, αλλά προτίμησα το πιστόλι θερμόκολλας, μιας και το είχα πρόχειρο.


Με τα χαρτιά έφτιαξα δύο καραβάκια (που φέτος τους έχω αδυναμία) και το κλαδί μπήκε στο βάζο. 
Σε περίπτωση που δεν ξέρετε να φτιάχνετε καραβάκια, ρίξτε μια ματιά στα διάφορα βιντεάκια του youtube. Μαγικό εργαλείο τελικά!


Τα τοποθέτησα όλα στο δίσκο και η αλήθεια είναι ότι θα ταίριαζε λίγη άμμος στη σύνθεση, αλλά σκέφτηκα ότι τα παιδιά θα την πασπάτευαν συνεχώς και ειλικρινά, δεν έχω χειρότερο από το "κρίτσι-κρίτσι" στο πάτωμα. Παραξενιές βλέπετε...


Φυσικά θα μπορούσα να προσθέσω και κοχύλια ή κάτι άλλο θαλασσινό, αλλά προτίμησα να το αφήσω όσο πιο απλό γίνεται και σε ήπιους χρωματισμούς. 


Λίγες μέρες αργότερα έβαλα στο εσωτερικό του βάζου μια μικρή γιρλάντα με λαμπάκια (μπαταρίας), γιατί ο δίσκος αυτός βρίσκεται σε μια αγαπημένη μου γωνιά, εκεί που συνηθίζω να πίνω τον καφέ μου, οπότε το λιγοστό φως δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ε και πώς να το κάνουμε...; Έχω αδυναμία στα λαμπιόνια!


Φτιάξτε, δημιουργείστε και κατασκευάστε με απλά πράγματα φίλοι μου. Φτιάξτε μια ντουζίνα χάρτινα καραβάκια και γεμίστε ράφια και δίσκους. Δεν κοστίζουν τίποτα και είναι πανέμορφα! Κι έπειτα απολαύστε το όμορφο σπίτι σας.

via http://www.thedecorista.com/

Καλημέρα σε όλους εκεί έξω. 


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Τετοιες κατασκευες φέρνουν το καλοκαιρι σπίτι μας. Τα λόγια του Albert Hadley που διαλεξες δείχνουν ακριβως την ουσία της δημιουργίας. Αλλωστε δεν ειναι οτι τα πιο σημαντικα πραγματα δεν ειναι πάντα τελεια αλλά είναι αυτα που εφτιαξαν παιδικα χεράκια ή που φτιαξαμε εμεις με αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετοιες κατασκευες φέρνουν το καλοκαιρι σπίτι μας. Τα λόγια του Albert Hadley που διαλεξες δείχνουν ακριβως την ουσία της δημιουργίας. Αλλωστε δεν ειναι οτι τα πιο σημαντικα πραγματα δεν ειναι πάντα τελεια αλλά είναι αυτα που εφτιαξαν παιδικα χεράκια ή που φτιαξαμε εμεις με αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη η σύνθεση! Όπως πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση να βλέπω το εποχικό ντεκόρ σου. Το δεύτερο πιο αγαπημένο μου σημείο στην ανάρτηση ήταν το ότι είχες πιο εύκαιρο το πιστόλι σιλικόνης :) Τα σπίτια των crafters είναι μαγικά μέρη! Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεροχα!!!! η ιδεα μα τα βοτσαλακια, απλα ανεπαναληπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη γωνίτσα! Μπράβο σου! Καλό καλοκαίρι!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδέα με τα κεριά κολλημένα πάνω στα βότσαλα τέλεια, προχωράω προς άμεση υλοποίηση!!!Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφη σύνθεση και πόσο καλοκαιρινό το χάρτινο καραβάκι... με πάει χρόνια πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ όμορφη και τη βρήκα ακριβώς τη στιγμή που έψαχνα για έμπνευση... μου έσπασε μια μουράνο αχιβάδα που αγαπούσα πολύ και μέχρι να βρω τρόπο να την φτιάξω, έψαχνα κάτι να γεμίσει το κενό!! Σ' ευχαριστώ για την έμπνευση! Καλό καλοκαίρι κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με απλα υλικα δημιουργησες μια υπεροχη γωνια!αληθεια δεν το ειχα φανταστει ποτε οτι τα κερια θα μπορουσαν να κολληθουν με σιλικονη κ να σταθουν ορθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπεροχο! Ο δισκος και το μπουκαλακι απο που ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ευχαριστώ πολύ! Ο δίσκος είναι από ΙΚΕΑ και το μπουκάλι από Πανταβό, αν δεν κάνω λάθος...

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!