Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ανανάς σε ρόλο βάζου

Ε ναι, ο ανανάς έχει φέτος την τιμητική του! Ανανάς παντού: στο φαγητό, στα γλυκά, στη διακόσμηση, στα αξεσουάρ, στα ρούχα και τα παπούτσια. Τρώγεται και φοριέται φέτος, πώς να το κάνουμε...; Είναι εντυπωσιακός!


Εκμεταλλεύτηκα την ομορφιά του λοιπόν κι έφτιαξα ένα βάζο. Είναι γεμάτο το διαδίκτυο με ιδέες και κατασκευές με πρωταγωνιστή τον ανανά, οπότε δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ. Έπρεπε να το δοκιμάσω!
Η διαδικασία απλή: αγόρασα έναν όμορφο ανανά, έναν που στεκόταν ίσιος και καμαρωτός και στο σπίτι έκοψα το επάνω μέρος του, όσο πιο ψηλά μπορούσα. Τον άδειασα από τη σάρκα του χρησιμοποιώντας μαχαίρι και κουτάλι. Στην αγορά υπάρχει ειδικό εργαλείο γι αυτή τη δουλειά, εγώ όμως το έκανα με τον παραδοσιακό τρόπο. Έπειτα έβαλα λίγα λουλούδια σε ένα μικρό ποτήρι και το τοποθέτησα στο εσωτερικό του ανανά.


Όμορφο δεν είναι;


Αν το φτιάξετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν κρατάει για πάνω από 2-3 ημέρες. Όμως θα αντέξει, ώστε να στολίσει υπέροχα ένα πάρτι, να ομορφύνει τα τραπέζια ως βάζο ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως θήκη για μαχαιροπίρουνα ή καλαμάκια ή γλειφιτζούρια και άλλα ζαχαρωτά.


Ναι, τον αγάπησα, όχι μόνο για την εμφάνισή του, μα και για τη γεύση του, γιατί πέρα από εντυπωσιακός είναι επίσης πολύ νόστιμος και θρεπτικός! Αυτό βέβαια το ήξερα, δεν το διαπίστωσα τώρα...


Στέλνω την καλημέρα μου σε όλους εκεί έξω! Και μην ξεχνάτε να στέκεστε καμαρωτοί σαν τον ανανά, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Α! Και να χαμογελάτε φυσικά.
Άντε και καλές βουτιές!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

4 σχόλια:

  1. Υπέροχος 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻μπραβο για την ιδεα!!🍍🍍🍍🍍🍍🍍🍍🍍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω ξετρελαθεί με αυτή σου την ιδέα/ανάρτηση και φωτογραφίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήριαααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ομορφες φωτογραφιες!κ ειδικα η ιδεα για να τον χρησιμοποιησεις σε παρτυ μου αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!