Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ένα σπίτι γιορτινό

Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σηκώνουν το κιτς, τη γυαλάδα, τη λάμψη, το κόκκινο-λευκό-πράσινο μα και το ασπρόμαυρο, το μπλε-ασημί, αλλά και το παστέλ, μη σου πω και το λίγο παρδαλό, τη χρυσόσκονη-ασημόσκονη-κοκκινόσκονη και γενικά ό,τι αστράφτει... 
Σηκώνουν το φορτωμένο στολισμό, μα και τον πιο λιτό, βασικά οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί "σηκώνουν" ό,τι τραβάει η ψυχή μας ή η διάθεσή μας τη δεδομένη στιγμή.

Αγαπώ να στολίζω το σπίτι, ομολογώ βέβαια ότι στο τέλος νιώθω ξεθεωμένη, αφού τα κουτιά είναι μες στα πόδια μου για μέρες. Ειλικρινά, είναι φορές που ζηλεύω όσους έχουν συγκεκριμένα στολίδια, τα οποία κάθε χρόνο τοποθετούν σε συγκεκριμένη θέση, δίχως να αλλάξουν το παραμικρό στον ετήσιο στολισμό τους. Βέβαια, όσο κι αν το ζηλεύω, δε θα μπορούσα να το κάνω ποτέ, αφού βαριέμαι αφόρητα τα ίδια και τα ίδια. Έτσι, κάθε χρόνο, ο στολισμός του σπιτιού αποτελεί νέα πρόκληση και απαιτεί νέες ιδέες, νέα διακόσμηση, νέες κατασκευές.
Φέτος δεν έκανα πολλές κατασκευές, οπότε χρησιμοποίησα πολλά από τα υπάρχοντα στολίδια και ειδικά κάποια, που για χρόνια δεν είχα βγάλει από τα κουτιά.

Τα αγγελάκια και τα αγιοβασιλάκια βγήκαν στην επιφάνεια και γέμισαν μια μικρή γωνιά του σπιτιού, μαζί με ξύλα κανέλας και ξηρούς καρπούς.


Τα δε αστέρια, μικρά και μεγάλα, απλώθηκαν σε όλο το σπίτι, γιατί είναι η εποχή τους και γιατί μας αρέσουν!


Αυτό το μικρό καρουζέλ με τα αγγελάκια δε θα μπορούσε να λείπει. Έβγαινε πρώτο από τα κουτιά της μαμάς μου όταν ήμουν παιδί, πρώτο βγαίνει και τώρα από τα δικά μου κουτιά, αφού τα αγόρια αγαπούν να το παρακολουθούν να γυρίζει και σε κάθε περιστροφή να ακούν το απαλό ντιν-ντιν που κάνουν τα αγγελάκια, καθώς χτυπούν στο μέταλλο. Απλά μαγικό στα παιδικά τους μάτια!


Οι κάρτες αποτελούν και φέτος μέρος του στολισμού. Όμορφες κάρτες, σταλμένες και δωσμένες από αγαπημένους ανθρώπους, πλούσιες σε ευχές, διακοσμούν έναν ολόκληρο τοίχο. Κάθε χρόνο αυξάνονται κι εμείς δεν τις αποχωριζόμαστε!


Στο ξύλο, στο οποίο είχα κρεμάσει αρχικά τις μπάλες με φτερά, προτίμησα τελικά να κρεμάσω αντικείμενα με χρώμα ασημί, παρέα με τις γιρλάντες χιονιού, που είχα φτιάξει πέρυσι με πον-πον περασμένα σε πετονιά.


Όσο για τις μπάλες με φτερά, κάποιες από αυτές κρεμάστηκαν σε κλαδί, στη γωνιά με τα παστέλ χρώματα.


Στις αποχρώσεις του παστέλ έχω αδυναμία, γι αυτό και δεν λείπουν ποτέ από την εορταστική διακόσμηση.


Το κρεμαστό στεφάνι, που κάθε εποχή αλλάζει όψη, τώρα ντύθηκε με μια συνθετική γιρλάντα και χρυσοκόκκινα στολίδια. Οι κορδέλες με τα ξύλα κανέλας και τους γλυκάνισους είναι φτιαγμένες από πέρυσι


Πάνω από την τραπεζαρία, κρεμάστηκαν και φέτος κλαδιά και χάρτινα στολίδια, μιας και το τραπέζι αυτό αποτελεί σημείο συγκέντρωσης, τόσο για φαγητό, όσο και για δουλειά, οπότε μας αρέσει πολύ να είναι γιορτινό. 


Κι όταν ο ήλιος πέφτει, τα φώτα ανάβουν και μαζί τους τα κεριά, για μια ατμόσφαιρα μαγική. Γιατί τη μαγεία όταν δεν τη βρίσκεις, τη φτιάχνεις μόνος σου!


Καλό Δεκέμβρη φίλοι αγαπημένοι! Μαγικό, ξεχωριστό, λαμπερό, παραμυθένιο Δεκέμβρη!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

16 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφα στόλισες το σπιτάκι σας Λιτσακι μου. Η ιδέα με το ξύλο υπέροχη! Και του χρόνου. Σας εύχομαι να περάσετε μοναδικές και αξέχαστες γιορτές. Α! Να χαίρεστε και την κολωνα του σπιτιού σας βρε :) πολλά πολλά πολλά πολλά φιλιά και καλό μήνα να έχουμε όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα! Απλά μαγικά!!! Και του χρόνου Λίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφα όλα!!!!!!! Και του χρόνου! Η καθε γωνιά ειναι ξεχωριστή και πιο όμορφη από την άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πανεμορφα ολα Λιτσα μου!! Και του χρόνου!!καλο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI TOY XΡΟΝΟΥ ΛΙΤΣΑ!!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΑΣ....ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω μαζί σου Λίτσα μου ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της υπερβολής και τίποτα δεν φαντάζει παράταιρο ή υπερβολικό. Υπέροχος και τόσο χρωματιστός ο στολισμός σου, όλες σου οι γωνιές είναι φροντισμένες και ξεχωριστές. Ξετρελάθηκα με τα δύο κλαδιά πάνω στα φωτιστικά και τα στολίδια τους. Καλή συνέχεια κορίτσι μου με υγεία για όλους σας και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κάθε γωνία σου είναι κάτι το ξεχωριστό! Μπράβο Λίτσα! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφα όλα!! Τρελαίνομαι για το δέντρο και τη σκάλα!!! <3
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogpspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο!!!!!
    Μου έδωσες και ιδέες γιατί σήμερα άρχισα να στολίζω και είναι στα μισά ο στολισμός.
    Φέτος όμως έχω πολύ κέφι για Χριστουγεννιάτικα!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπεροχος στολισμος!!! και η ιδεα με το ξυλο θαλασσης θα αντιγραφει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για άλλη μια φορά έστησες ένα παραμυθένιο σκηνικό!συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα όλα και φέτος.Χρωματιστά και παραμυθένια...Θέλω να έρθω για καφέεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα είναι πανέμορφα!!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου ξύπνησες υπέροχες αναμνήσεις από το σπίτι της μαμάς! Το καρουζέλ με τα αγγελάκια που κουδουνίζουν με το άναμα των κεριών είναι ίσως η πιο γλυκιά εικόνα που μου έχει μείνει από το στολισμένο μας σπίτι... Θα ήθελα πάρα πολύ να έβρισκα ένα τέτοιο καρουζέλ για να το δουν και τα δικά μου παιδιά τώρα. Μήπως ξέρετε εάν και που θα μπορούσα να βρω κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ από το εξωτερικό το αγόρασα. Δεν θυμάμαι αν είδα πουθενά στην αγορά της Ελλάδος, αλλά νομίζω ότι αν ψάξεις σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα όλο και κάτι θα βρεις. Έστω και παρόμοιο. Καλές γιορτές με υγεία!

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!