Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Διακόπτες με προσωπικότητα

Το Πάσχα, όταν βρισκόμασταν Κρήτη, μία από τις ημέρες που κάναμε ωραίο παρεάκι και καταβροχθίζαμε κάτι μεζεδάκια στο σπίτι του κουνιάδου μου, παρατήρησα από μακριά, ότι στις πρίζες και τους διακόπτες υπήρχαν σχέδια. Από απόσταση έμοιαζαν με ζωγραφιές, αλλά όταν ρώτησα, μου είπαν ότι είναι αυτοκόλλητα. Ενθουσιάστηκα! Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά μόλις τώρα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, κατάφερα να πάω στο μεγάλο παιχνιδομάγαζο. ώστε να τα προμηθευτώ.
Πιθανότατα να τα γνωρίζετε οι περισσότεροι, εγώ όμως δεν τα είχα ανακαλύψει ως τώρα.


Με είχαν προετοιμάσει, ότι θέλουν προσοχή την ώρα που τα κολλάς, γιατί αν κολλήσουν σε λάθος σημείο, δύσκολα τα επαναφέρεις... Έτσι την πάτησα στην πρώτη μου προσπάθεια. Τελικά βέβαια τα κατάφερα, αλλά με διπλάσιο κόπο και υπομονή (που δεν την έχω, οπότε έβριζα από μέσα μου).
Έμαθα όμως από το πάθημά μου, οπότε τα υπόλοιπα αυτοκόλλητα τα έκοψα, ώστε να κολλάω το καθένα ξεχωριστά.


Κατά τ' άλλα η διαδικασία είναι πολύ απλή. Σε καθαρή επιφάνεια τοποθετείς το αυτοκόλλητο με τη βοήθεια της διαφάνειας, το πιέζεις καλά με ένα αντικείμενο (χάρακα, κέρμα, ψαλίδι, ό,τι βρεις) και αφαιρείς τη διαφάνεια προσεκτικά. 


Τα πρώτα αυτοκόλλητα που κόλλησα, ήταν αυτά στο δωμάτιο των αγοριών και βέβαια ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν πολύ. Αυτό το κοριτσάκι και η κούνια του, μου έσπασαν κυριολεκτικά τα νεύρα, αφού στο τέλος είχαν γίνει κουβάρι. Κομματάκι-κομματάκι τα ξεχώρισα και πάνω που έλεγα θα το πετάξω, τελικά κατάφερα να το ξεμπερδέψω, δίχως να καταστραφεί.


Είχα βεβαίως και τον μικρό επιθεωρητή από δίπλα, που με παρακολουθούσε με προσοχή...
Τελικά άξιζε τον κόπο, αφού νομίζω ότι αυτό το μοτίβο, με τα παιδάκια και το δέντρο, είναι το αγαπημένο μου!


Τα επόμενα ήταν πιο εύκολα, αφού είχα μάθει πια τα κόλπα, οπότε η διαδικασία μου φάνηκε πιο απλή. Έτσι, στην κρεβατοκάμαρα οι διακόπτες στολίστηκαν με κλουβιά και πουλιά, ενώ στο σαλόνι κόλλησα ένα φωτιστικό δρόμου.


Στον μπλε τοίχο δεν φαίνεται πολύ καλά το μαύρο αυτοκόλλητο, αλλά με εκνευρίζει εκεί ένα αντιαισθητικό καλώδιο, οπότε το φωτιστικό τραβάει τα βλέμματα επάνω του και μένει αδιάφορο το καλώδιο.


Η αλήθεια είναι ότι πολύ τους χάρηκα τους ανανεωμένους διακόπτες. Με έναν απλό τρόπο απέκτησαν προσωπικότητα και το καλύτερο είναι, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα. Το δε μέγεθός τους είναι διακριτικό, οπότε το αποτέλεσμα είναι πολύ φίνο. Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα!

Σαββατοκύριακο αγαπημένοι! Το προτελευταίο του Μαΐου και ειλικρινά, αναρωτιέμαι πότε πέρασε κι αυτός... Πότε; 
Τέλος πάντων. Ένα βήμα τη φορά, γι αυτό και προς το παρόν, σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

14 σχόλια:

  1. Εχω τρελαθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τα λάτρεψα!!!!!! Τα είχα δει μονο στο πίντερεστ και δεν γνώριζα πως υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα. Να υποθέσω ότι μιλας για το Jumbo? Θα ήθελα πολύ να πάρω και να στολίσω κάτι διακόπτες που έχω σε εμφανή σημεία! Μου έφτιαξες το κέφι με την ανακάλυψή σου Λίτσα!!! Cool!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρυσαυγή μου! Ναι, σε αυτό το παιχνιδομάγαζο αναφέρομαι ;-) Είδες με πόσο απλά πράγματα φτιάχνει η διάθεση; Καλημέρα κορίτσι

      Διαγραφή
  2. πολυ ομορφα.. Σε καλυτερη ποιοτητα νομιζω μπορεις να βρεις στα e-shop που εχουν αυτοκολλητα τοιχου... Εκεινα κολλανε και ξεκολλανε πιο ευκολα... Αλλα κι αυτα μια χαρα την εκαναν τη δουλεια τους... Αυτο στο δωματιο των αγοριων ειναι το αγαπημενο μου!! καλημερα Λιτσακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πολύ όμορφα! Πραγματικά αλλάζουν όλη την εικόνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχα!!! κριμα π δν εχω τζαμπο κοζανη να πεταχτω να παρω αμεσως!!! στην επομενη ευκαιρια θα παρω εννοειτε να γεμισω ολο το σπιτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ όμορφα είναι, Λίτσα! Ανανέωση με τα όλα της!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ποιο μαγαζί τα πήρες?
    Τέλεια ειναι.
    Θα πάρω κ γω όταν έρθω Ελλάδα.
    Εκτός κ αν βρω στο ίντερνετ κατι παρόμοιο.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχα πάρει κι εγώ από τα Jumbo και είχα βάλει στο δωμάτιο της μικρής μου! Μια εικαστική παρέμβαση γύρω από άχαρους διακόπτες! Τέλεια ιδέα Λίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αληθεια ειναι οτι και εγω εβαλα διακοσμησεις στους διακοπτες και αλλαξαν οψη. Αυτα που διαλεξες ειναι υπεροχα. Εμας αντιθετα ειχαν σχεση με το θεμα του δωματιου. Οσο για την συναρμολογηση που να πρεπει να φτιαξεις εναν τοιχο ολοκληρο να δεις υπομονη που θέλει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αληθεια ειναι οτι και εγω εβαλα διακοσμησεις στους διακοπτες και αλλαξαν οψη. Αυτα που διαλεξες ειναι υπεροχα. Εμας αντιθετα ειχαν σχεση με το θεμα του δωματιου. Οσο για την συναρμολογηση που να πρεπει να φτιαξεις εναν τοιχο ολοκληρο να δεις υπομονη που θέλει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αληθεια ειναι οτι και εγω εβαλα διακοσμησεις στους διακοπτες και αλλαξαν οψη. Αυτα που διαλεξες ειναι υπεροχα. Εμας αντιθετα ειχαν σχεση με το θεμα του δωματιου. Οσο για την συναρμολογηση που να πρεπει να φτιαξεις εναν τοιχο ολοκληρο να δεις υπομονη που θέλει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!