Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Στιγμές χαλάρωσης στο νέο σπίτι...

Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας και το γιορτινό τριήμερο που πέρασε, βοήθησε πολύ σε αυτό.
Βάλαμε μια τάξη στο σπίτι, μέχρι που διακόσμησα κιόλας! Κάναμε κάτι μερεμέτια, κάναμε τη βόλτα μας και τις πρώτες μας κοινωνικές επαφές και περάσαμε όμορφα! Χαλαρώσαμε με καφέ, τον οποίο γυρίσαμε σε κρασάκι μαζί με καλή παρέα, ενώ τα παιδιά μας παραδίπλα χαλούσαν τον κόσμο με τις φωνές τους! Παρόλα αυτά χαλαρώσαμε.

Το σπίτι άρχισε να μετατρέπεται σε σπιτικό. Στρώσαμε το πρώτο χαλί, ίσα για να παίζουν τα παιδιά, αφού αρνούνται προς το παρόν να παίξουν στο δωμάτιό τους. Δεν είναι έτοιμο και τους κακοφαίνεται. Δικαιολογίες...
Το χαλί μέσα σε λίγη ώρα γέμισε αυτοκινητάκια και κατά τη διάρκεια της ημέρας έμοιαζε με πεδίο μάχης...


Όλα τα καλοκαιρινά, αντικαταστάθηκαν πια από τα χειμερινά κι έτσι απολαύσαμε τη ζεστασιά και την υφή των σκουρόχρωμων πια υφασμάτων.


Χαλάρωσα τόσο, που μπήκα επιτέλους στην κουζίνα και πειραματίστηκα, ώστε να φτιάξω κάτι, πέρα από το καθημερινό φαγητό. Κάτι απλό, μην βουτήξω από τώρα στα βαθιά... Ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού, που είναι από τα αγαπημένα μας και όσο αυτό ψηνόταν, έβρασα ρυζόγαλο, που είναι η αδυναμία του Φαίδωνα.


Μάλιστα υπήρξε κι ένα πρωινό, που σηκώθηκα τελευταία από το κρεβάτι. Ω τι χαρά! Μου είχε λείψει το χουζούρι, αλλά δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ στη μυρωδιά της αυγόφετας που ετοίμαζε ο Ανδρέας και ήταν αυτή που με σήκωσε από κρεβάτι. Μου την πρόσφεραν τ' αγόρια του σπιτιού με φρέσκο χυμό κι ήταν η πείνα μου τεράστια. Τόσο τεράστια, που μου φάνηκαν οι αυγόφετες πιο νόστιμες από ποτέ. Τονίζω, ότι τις έφτιαξε ο Ανδρέας ο Κρητικός, που μέχρι να με γνωρίσει δεν ήξερε τι θα πει αυγόφετα! Μπα, μάλλον πεινούσα πολύ. Οι καλύτερες που έχω φάει ποτέ, εξακολουθούν να είναι της γιαγιάς μου, που ήταν και είναι ασυναγώνιστες!


Βρήκα χρόνο να περιποιηθώ και τα λουλούδια μου, που έχουν τραβήξει γερή ταλαιπωρία με την μετακόμιση, αλλά το παλεύουν και τα θαυμάζω! Ήρθαν να προστεθούν στην παρέα μας φρέσκα κι ολοζώντανα, μια μικρή τριανταφυλλιά κι ένα παχύφυτο. Το μικρό αυτό terrarium μου το έφερε ο Ανδρέας και το λάτρεψα. Το φυτό έχει ήδη μεγαλώσει αρκετά μέσα σε λίγες μέρες κι αναρωτιέμαι τι θα απογίνει εκεί μέσα στο βάζο...


Εντάξει, μέσα σ' όλα συνέβησαν και μερικά ευτράπελα που μας ανησύχησαν και τάραξαν την ηρεμία μας, αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά. 

Ναι, φαίνεται πως συνηθίζουμε σιγά σιγά, μένει μόνο να μάθω τα κατατόπια, ώστε να μετακινούμαι με άνεση, όπως έκανα και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα μου πάρει μάλλον λίγο χρόνο ακόμη...

Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, με υπέροχο καιρό και απολαυστικές βόλτες!
Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

22 σχόλια:

  1. σιφα σιγα θα βρειτς τους ρυθμούς σας !! καλημέρα Λίτσα μου! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα φαίνονται υπέροχα! Αναμένω και μια πιο γενική εικόνα του νέου σπιτικού σας :) Καλορίζικο να είναι και όμορφες στιγμές να το συνοδεύουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα Λιτσάκι!!! μετακόμιση σε καινούριο σπίτι έτοιμο !!!!!... θα βρεις τους ρυθμούς σου και θα μας μαγευεις παλι με τις ιδέες σου!!!!! να είσαι καλά!!! εγω ακόμα προσπαθώ να τακτοποιηθώ και είμαστε ήδη 2 χρόνια εκει (στις 19/11 για την ακρίβεια) αλλα λόγω του ότι ειναι ημιτελές (κατά πολύ).... είναι δύσκολο να οργανωθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Λιτσακι μου ειναι πολυ νωρις ακομη. Τα αγορια στο σχολειο να περνουν καλα και ολα τα άλλα θα γινουν με τον χρονο. Το σπιτι σας θα γινει υπεροχο κι εκει και θα μαθεις κι εσυ να μετακινεισαι για να νιωθεις οτι μπορεις να κινεισαι πιο ελευθερα. Μας λειπεις....λες κι εδω που ησουν σε εβλεπα απο κοντα :)

    Να περνατε ομορφα και ολα θα πανε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίμαι σίγουρη οτι και στον καινούριο χώρο θα δημιουργήσεις ομορφες εικόνες και αναμνλησεις. Ηδη ξεκίνησες! Οσο για τα παιδιά θα συνηθίσουν σιγα σιγα την αλλαγη. Ολα θέλουν το χρόνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνονται όλα υπέροχα Λίτσα, όλα είναι τόσο εσύ.Υπομονή και θα γίνει κι εκεί ο τόπος σας.Σιγά σιγά.Προς τα παρόν πάντως τα πας θαυμάσια! Σύντομα εύχομαι να τα δω όλα κι από κοντά...και πες στον Αντρέα άξιος άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με την αδερφή σου... όλα θα μπουν σε σειρά κι εσύ θα νιώσεις καλά και σε αυτό τον τόπο! Σε έχω σκεφτεί πολλές φορές, βλέπεις κι εμένα η Ερμιόνη, δεν ήταν - όμως έγινε τόπος μου! Μετράω 12 χρόνια πια εδώ... κι ο λόγος που έφτασα εδώ ήταν καθαρά επαγγελματικός! Απόλαυσε τα πρωινά του χουζουριού... και τις αυγόφετες του συζύγου (κι ας μην είναι σαν της γιαγιάς !!!)... Σου στέλνω φιλιά..πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι σίγουρη ότι και αχούρι να πάρεις στα χέρια σου μπορείς να το κάνεις "Λίτσα" με αυτό το μαγικό τρόπο που έχεις να βάζεις την πινελιά σου σε ότι κι αν αγγίξεις.
    Είναι υπέροχα όλα όσα έχεις μέχρι τώρα φτιάξει και το γούστο του Ανδρέα στα παχύφυτα εκπληκτικό! Λάτρεψα το υπέροχο μπουκάλι και το φυτό που υπάρχει μέσα του.

    Φιλιά πολλά!!!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Θα σου αρέσει κι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα Λιτσάκι! Το σπίτι σας - από τις λίγες φωτογραφίες που μοιράστηκες - φαίνεται υπέροχο! Ωραία χρώματα, υφάσματα...να τα χαρείτε όπως ποθείτε και να το γεμίσετε με νέες αναμνήσεις! καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή συνέχεια στην προσαρμογή σας! Υπέροχα όλα! Αχ αυτά τα παιχνίδια! ¨Όσο τα μαζεύεις τόσο μπαίνουν πάλι στην μέση!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ Λιτσάκι μου εδώ που είμαι ήσουνα κι εκεί που είσαι θα ρθω... Μια χαρά όλα λοιπόν έτσι; Σιγά σιγά προσαρμόζεστε και χαίρομαι για αυτό. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την γειτονιά σας και γενικά για την νέα σας ζωή. Πολλά φιλάκια...υπναρού (χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έφερες τον άνεμο "Λίτσα" στην Αθήνα και ήδη μοσχομουρίζει:)))
    Είσαι αστέρι και θα τα κάνεις όλα φανταστικά, όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!
    Και πολλά μπράβο στο κρητικόπουλό σου και στις αυγοφέτες του. Βασίλισσα σ'έχει όπως σου αξίζει. Χε χε χε.
    Εύχομαι και τα μικρά σου λεβεντάκια να έχουν προσαρμοστεί και να μην πολύ σκέφτονται τη Θεσσαλονίκη:)
    Φιλιά πολλά κορίτσαρε όμορφε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τις λίγες φωτογραφίες που έβαλες εισπράττω μία γλύκα και μία ζεστασιά σαν να είσαι χρόνια εκεί. Μεγάλο προσόν αυτό να μπορείς τόσο γρήγορα να ζεσταίνεις έναν χώρο... τα καλύτερα εύχομαι και πάλι και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. you are going to love the attikhs weather and special for your plants.Allyear out in the balcony.I used to live in Athens 20 years ago before I move to Canada.I always remember the hlioloustous winters in Greece.All the best .Fotoula.I love your writing and the decoration spots.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το καλό Λιτσάκι μου, να ζήσετε μόνο υπέροχες και μαγικές στιγμές στο νέο σας σπιτικό <3 Σε φιλώ γλυκά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γέλασα πολύ με τις αυγοφετες του Ανδρέα :-) καλή προσαρμογή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειλικρινά Λίτσα μου χαίρομαι πολύ που βρίσκετε τους ρυθμούς σας και πάλι. Οι αλλαγές είναι δύσκολες αλλά είναι και όμορφες! Η αλλαγή σημαίνει κίνηση, ροή κι αυτό είναι πάντα θετικό. Καλή συνέχεια! όλα δείχνουν υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι θέμα χρονου να προσαρμοστείτε στο νεο σας σπιτικό και να μάθετε να κινειστε με άνεση. Αλλωστε κάθε τι καινούργιο στη ζωη μας προσθέτει ευχαρίστηση και ανανέωση... φιλάκια και την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eιμαι σίγουρη πως γρηγορα θα βρεις τους ρυθμούς σου! Το καλυτερο απ όλα είναι να ξυπνάς και να βρίσκεις πρωινο στο τραπέζι. Εμενα μου κάνουν συχνά τετοιες εκπλήξεις τα παιδιά και ο Πέτρος. Τις περισσοτερες φορες μου γραφουν τα παιδια στο πιατο "Καλημέρα" και άλλα τετοια, με κετσαπ. Φιλιάααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χάρηκα πολύ που τα είπαμε από κοντά σήμερα!!
    Όλα θα πάνε μια χαρά σιγά σιγά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!