Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πάρτι γενεθλίων με την "παλιοπαρέα"

Τα γενέθλιά μου αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή να βρεθούμε με την "παλιοπαρέα". Τώρα πια με τα παιδιά, τις δουλειές και τις υποχρεώσεις βλεπόμαστε σπάνια, οπότε όταν προκύπτουν γιορτές, γενέθλια και μαζώξεις τις εκμεταλλευόμαστε.


Την Κυριακή λοιπόν, αποφάσισα να στήσω μια μικρή γιορτή στο σπίτι και να τους δω όλους από κοντά. Ξέρετε πως λειτουργούν αυτά... Με τέτοιους φίλους, όσα χρόνια κι αν περάσουν, νιώθεις πως είσαι ακόμη στην ηλικία που ήσουν όταν τους γνώρισες. Λες τις ίδιες χαζομάρες, θυμάσαι τις πλάκες και τις βλακείες που έκανες και το μόνο που έχει πια αλλάξει, είναι ότι κάνεις παράλληλα την αυτοκριτική σου. Ε ναι, ωριμάσαμε… Επίσης συζητάμε και θέματα που πριν δεν μας αφορούσαν, όπως το botox, οι ρυτίδες, οι δίαιτες, ο μεταβολισμός, οι πόνοι στην μέση και τα γόνατα και άλλα τέτοια όμορφα! Ε όχι, δεν μεγαλώσαμε πια τόόόσο πολύ, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα πρώτα σημάδια του χρόνου δεν περνούν απαρατήρητα. Για να κρατιόμαστε λοιπόν σε φόρμα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Από ποδήλατο και τζόκινγκ μέχρι zumba, yoga και TRX. Παρεμπιπτόντως, αυτό το τελευταίο είναι το δικό μου αγαπημένο! Περιττό ν'αναφέρω πως κατά τη διάρκεια των σοβαρότατων συζητήσεών μας, οι άντρες μας μάς κοροϊδεύουν, αλλά τους αγνοούμε.
Κι επειδή αυτές οι όμορφες συζητήσεις σηκώνουν φαγητό, μπήκαμε με τον Ανδρέα στην κουζίνα. Εγώ ανέλαβα το γλυκό κομμάτι του πάρτι, ενώ ο Ανδρέας το αλμυρό. Όπως πάντα δηλαδή.

Οι φίλοι άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς, για ένα καφεδάκι, οπότε ετοίμασα έναν δίσκο με τηγανίτες και διάφορα συνοδευτικά.

πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, μέλι και μους μήλου                                                                                           

Ετοίμασα δροσερό ζελέ με κομμάτια φράουλας και σαντιγί και για να γίνουν πιο τσαχπίνικα, τα έγειρα στις θήκες των cupcakes και τα άφησα να κρυώσουν και να σφίξουν, πριν τα καλύψω με σαντιγί. 

να 'ναι καλά το pinterest που με εμπνέει

Μιας και είπα cupcakes, εννοείται ότι έφτιαξα μια φουρνιά σοκολατένια muffins και για το γλάσο έλιωσα λίγη βανίλια-υποβρύχιο με άρωμα λεμονιού. 


Για να ικανοποιήσουμε τη δίψα μας, έφτιαξα τη λεμονάδα της Ζαμπίας, που έχει μέσα και πολτοποιημένες φράουλες. Υπέροχη, πρέπει να τη δοκιμάσετε!!


Για το τέλος άφησα την τούρτα που ήταν ένα κλασικό Victoria sponge cake με μαρμελάδα, γλυκιά σαντιγί και φρούτα του δάσους. Καθόλου βαριά, δροσερή, αφράτη και γλυκόξινη, ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή. Εκτός αυτού, τα φρούτα τής προσθέτουν χρώμα, ύψος και πολλούς πόντους, αφού κερδίζει τις εντυπώσεις! Όσο για τα κεριά, αποφάσισα ότι τα θέλω παιχνιδιάρικα, ανεξαρτήτως ηλικίας!


Φυσικά υπήρχαν διάσπαρτα ζαχαρωτά στο τραπέζι, περισσότερο για χρώμα και παιχνιδιάρικη διάθεση, άλλωστε είχαμε και παιδιά στην παρέα. 


Όλα αυτά μέχρι που πεινάσαμε, οπότε πήραν σειρά τα αλμυρά. Άρχισαν να βγαίνουν στο τραπέζι οι ντάκοι, οι σαλάτες, τα διάφορα συνοδευτικά, ενώ παράλληλα η ψησταριά πήρε φωτιά. Υποθέτω ότι καταλαβαίνετε τι ακριβώς επακολούθησε...


Ήταν μια μέρα γεμάτη και όμορφη κι όταν έφυγαν όλοι, έμεινα πίσω να χαζεύω τα δώρα μου. Με ξέρουν πια τόσο καλά όλοι, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μου. Χαϊμαλιά και αέρινα καλοκαιρινά ρούχα, όμορφες κάρτες και πολλά πολλά μικροπράγματα για το σπίτι, τα οποία σίγουρα θα σας δείξω εν καιρώ.
Για την ώρα, απολαμβάνω αυτά τα κηροπήγια, που τα διάλεξαν ένα προς ένα και που όλα μαζί δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Τα λάτρεψα και νομίζω πως θα γίνουν η αγαπημένη μου συντροφιά τις ζεστές βραδιές στο μπαλκόνι... 


Με την παλιοπαρέα δώσαμε ραντεβού σε λίγες ημέρες. Αρχίζουν βλέπετε οι βαφτίσεις, οπότε θα ξαναβρεθούμε σύντομα και μάλιστα σε άλλα μέρη, έτσι για ν' αλλάξουμε παραστάσεις, αλλά και για να συναντήσουμε την υπόλοιπη παρέα, που ζει μακριά μας. Αυτά όμως θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα.
Προς ο παρόν σας φιλώ και σας εύχομαι καλό μήνα και καλό, καλό, καλό καλοκαίρι αγαπημένοι μου!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

16 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Λιτσάκι! Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο όμορφα τα γενέθλια σου. Να είσαι πάντα χαρούμενη! Η τσακπινιά στο ζελέ μ΄ εντυπωσίασε και θα την κλέψω πολύ σύντομα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Λίτσα !!! Είσαι μανούλα στις διακοσμήσεις και τις ετοιμασίες τέτοιων όμωρφων και γλυκών γιορτών!!!
    Τέλεια όλα όπως πάντα! Χιλιόχρονη να είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα και να τα εκατοστήσεις Λίτσα! Υπέροχα όλα όπως πάντα. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα με τα "λοξά ' ζελέ. Να περνάς πάντα όμορφα έχοντας κοντά σου αγαπημένα πρόσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια πολλα και παλι με υγεια και αγαπη!υπεροχα ολα λατρεψα τα λοξα ζελε!ανυπομονω να δω εικονες απο το μπαλκονι σας!να εχετε ενα υπεροχο μηνα!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλα Λίτσα! Τι εντυπωσιακη τουρτα!! καθε φορα κατι καινουριο!!Δωσε μας συνταγη, please!που βρισκεις τα φρουτα του δασους?ειναι κατεψυγμενα?δε βγαζουν υγρασια, πανω στη σαντιγυ?Φανταστικο στησιμο τραπεζιου-οπως παντα-και υπεροχες φωτο!!!φιλια πολλα, Δωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε ομορφιές!!!!!Όλα πανέμορφα και Super καλοκαιρινά και φωτεινά! Πάντα χαρούμενη και φωτεινή κι ευτυχισμένη με γεμάτα τραπέζια με "παλιοπαρέες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα^^Μα τι νοστιμιές βλέπουν τα ματάκια μου? Και όλα χαρούμενα διακοσμημένα!! Φιλιά σε σένα και στη παλιοπαρέα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολα υπέροχα.. χρωματιστά κια σίγουρα πεντανόστιμα !!! Χρονια πολλά Λιτσάκι!!! Χρόνια όμορφακαι πολύχρωμα!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τα εκατοστίσεις γλυκό και φραουλένιο μας κορίτσι!
    Να σε χαίρονται οι άντρες σου και πάντα να είσαι έτσι δημιουργική!
    Μας εντυπωσίασες για ακόμα μια φορά με τα καλούδια που έφτιαξες και με το γουστόζικο τρόπο με τον οποίο τα παρουσίασες!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρονια πολλα και απο εδώ! μου έφτιαξες την διάθεση πάλι με τις φώτο σου! θες να οργανώσεις την βαπτιση του μικρού γιατι δεν αντέχω άλλλλλλοοοοοοοοο????σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια σου πολλά
    Όμορφα όλα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά,πολύ λαχταριστές οι λιχουδιές σου,στο πάρτυ σου.....φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Λίτσα! Σας έμεινε κανένα κομμάτάκι τούρτα;! Όλα υπέροχα, όμορφα συνταιριασμένα μεταξύ τους! Και πάλι να τα εκατοστήσεις, και να γιορτάζεις τη χαρά σου πάντα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την επόμενη φορά θα καλέσεις κι εμένα, Λίτσα? Δε θέλω να δοκιμάσω κάτι (όλα τα θέλω, αλλά λέμε τώρα), μόνο να τα βλέπω θέλω! Υπέροχη παρουσίαση, όπως κι εσύ! Πολύχρονη ξανά, ένα όμορφο καλοκαίρι γεμάτο στιγμές μοναδικές εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xρονια Πολλα αν και (πολυ) καθυστερημενα!!!

    Εκανες παλι θαυματα Λιτσα, ολα φαινονται καταπληκτικα,πολυχρωμα,εμπνευσμενα!!!Θα ηθελα πολυ να ημουν εκει!Να τα εκατοστησεις κοριτσι, παντα χαρουμενα να τα περνατε!!!

    ΥΓ:"Κλεβω" ιδεες εννοειται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!