Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο ήλιος, η φύση και τ' αγόρια μου

Είναι κάποια Σαββατοκύριακα τόσο γεμάτα, τόσο όμορφα, τόσο αλλιώτικα κι ας μην κάνεις κάτι πολύ ξεχωριστό… Ε, ένα τέτοιο ήταν και το περασμένο!
Από την Παρασκευή άρχισα να το σχεδιάζω. Προγραμμάτισα τα πάντα, από το φαγητό μέχρι τις εξόδους και μάλιστα προέκυψε και μια ευχάριστη έκπληξη.
Η δασκάλα του Φαίδωνα, που συμμετέχει με την τάξη σε διάφορες καινοτόμες δράσεις, μας ενημέρωσε ότι θα βραβευτούν τα παιδιά για τα έργα τους, με τα οποία έλαβαν μέρος σε μία από αυτές. Βρεθήκαμε λοιπόν, γεμάτοι περιέργεια στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με ενθουσιασμό χειροκροτήσαμε τους μικρούς μας καλλιτέχνες για το πρώτο τους βραβείο! Χαμός, χαρά και ευκαιρία για παιχνίδι βέβαια!

Ο Φαίδωνας βραβεύτηκε για τον ξεχωριστό του πλανήτη, τον Ουρανό

Παιχνίδι είπα και η αλήθεια είναι ότι αυτό το ΣΚ τα παιδιά χόρτασαν παιχνίδι. Δημιούργησαν κιόλας βέβαια! Ο Φαίδωνας μού έφτιαξε ένα βραχιόλι για την γιορτή της μητέρας, αμέ! Τα υλικά δόθηκαν σε όλα τα παιδιά από το σχολείο, οπότε το Σάββατο κάθισε με υπομονή να μου το φτιάξει και λέω με υπομονή, γιατί ο (καταστρ)Ορφέας του το διέλυσε 4 φορές πριν προλάβει να το ολοκληρώσει. Τελικά όμως τα κατάφερε κι εγώ το φόρεσα από την πρώτη στιγμή, γιατί είναι καλοκαιρινό και πολύ γκέρλυ!


Εγώ από την άλλη, με αφορμή την γιορτή της μητέρας, τους έφτιαξα απλούστατες κρέμες βανίλιας με φρέσκες φράουλες. Ένας φανταστικός συνδυασμός και μια αγαπημένη γεύση, ενώ οι φωτογράφιση έγινε στο μπαλκόνι, που είναι σχεδόν έτοιμο (είμαι δε σίγουρη, ότι οι γείτονες με θεωρούν τρελή κι αλλοπαρμένη…).


Κι επειδή Σαββατοκύριακο δίχως πειραματισμούς, δεν γίνεται, είπα να δοκιμάσω και κάτι υγιεινό. Είδα μια συνταγή (σε περιοδικό) για έναν σούπερ θρεπτικό, δυναμωτικό χυμό, που αποτοξινώνει κιόλας και είπα να τον δοκιμάσω. Φωτογράφισα το πράσινο μήλο, το λεμόνι, την πιπερόριζα, το σπανάκι και το σέλινο, ώστε να μοιραστώ μαζί σας αυτήν μου την εμπειρία και είμαι σίγουρη ότι ήδη κάποιοι έχετε φρικάρει από τον συνδυασμό, ε; Και πολύ καλά κάνετε, γιατί με το ζόρι κατέβηκαν 2-3 γουλιές. Εντάξει, γελάω ακόμη με την κατάστασή μου και δεν μπορώ να καταλάβω πότε επιτέλους θα αποδεχτώ και θα χωνέψω, ότι όλα αυτά παραείναι υγιεινά για εμένα βρε παιδί μου… Άντε να φάω κανένα φρούτο και λαχανικό, αλλά όλα αυτά τα περίεργα smoothies και τα τονωτικά με ξεπερνάνε… το ομολογώ! Φαγώθηκε να το δοκιμάσει κι ο Φαίδωνας και του πετάχτηκαν τα μάτια έξω, εμ δεν ακούει την μανούλα…


Και κάπως έτσι φτάσαμε στην Κυριακή, η οποία μας βρήκε κάτω από τα πευκόδεντρα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στα πλαίσια της μαγιάτικης γιορτής τους. Ένας υπέροχος χώρος, με απίστευτες εκτάσεις, ιδανικές για να νιώσουν τα παιδιά απόλυτη ελευθερία. 


Είδανε τα ζώα που εκτρέφουν στη σχολή, έπαιξαν με τα ποδήλατα και τα πατίνια, έφαγαν, ήπιαν, κυλίστηκαν στα χόρτα (και τους έπιασε φαγούρα), άφησαν το αποτύπωμα της παλάμης τους στο μεγάλο πανό – απόδειξη ότι ήταν κι αυτοί εκεί, χάσαμε για δύο λεπτά τον Ορφέα (και μαζί του και το χρώμα/καρδιά/ψυχή/χρόνια κλπ), ο οποίος βέβαια έκανε αμέριμνος βόλτες με το πατίνι πφφφφ, ακούσαμε υπέροχη ζωντανή μουσική από μια μπάντα νέων παιδιών με καταπληκτικές φωνές, συναντήσαμε φίλους και στο τέλος ξαποστάσαμε για λίγο κάτω από τη σκιά των δέντρων, ακούγοντας όμορφες μελωδίες και χαζεύοντας τα παιδιά. Μικρές, μαγικές, ανεκτίμητης αξίας στιγμές, ναι! Τόσο απλά.


Επίσης, γευτήκαμε και προμηθευτήκαμε φυσικά προϊόντα και κυρίως θαυμάσαμε όλα εκείνα που ήταν τόσο όμορφα στημένα και παρουσιασμένα, στο απόλυτα φυσικό τους περιβάλλον. Γιατί ναι, η ομορφιά βρίσκεται στα μπουκέτα από αγριολούλουδα, στα μικρά καραφάκια, ακόμη και στα άχυρα.


Φυσικά, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, χορτασμένοι και οι δύο από παιχνίδι και μεθυσμένοι από ευτυχία, μου χάρισαν από μια πορτοκαλί ζέρμπερα, συνοδευόμενη από ευχές, φιλιά κι αγκαλιές.
Ε όχι, δεν τους χρειάζομαι τελικά τους τονωτικούς χυμούς, κάτι τέτοια Σαββατοκύριακα είναι υπεραρκετά!

Μα για να μπει όμορφα η εβδομάδα, σας έχω νέα. Βγήκε σήμερα το πέμπτο τεύχος του Cook Craf Create, πολύ ανοιξιάτικο και δροσερό, με θέμα το ΠικΝικ. Συνταγές, ιδέες, οργάνωση, αλοιφές, όλα θα τα βρείτε κι ελπίζω να το διασκεδάσετε! 
Θα το δείτε ΕΔΩ.


Σας φιλώ και σας εύχομαι καλή εβδομάδα! Ο ήλιος άρχισε πια να μας συντροφεύει και να μας ζεσταίνει. Και τον είχαμε τόση ανάγκη...


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα αδερφή! Τι όμορφες εικόνες, με το τέλειο χαρούμενο βραχιόλι σου και τα λουλούδια και τις φραουλένιες γεύσεις από το γλυκό σου και την χαρά παντού! Πολλά φιλιά κι ευχές και χρόνια σου πολλά μανούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς να πω ότι το βραχιόλι είναι μούρλια... άκρως φραουλένιο! Νομίζω ότι τελικά παρόλο που η γιορτή είναι ¨"δική" μας μας γεμίζει τόσο να περνάνε τα παιδιά μας ωραία που μας αρκεί να περάσουμε αυτή την ημέρα! Χρόνια πολλά γλυκιά μανούλα και πάντα τα αγόρια σου να σε γεμίζουν χαρά! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα, τι να πρωτοσχολιάσω! Ήταν φουλ όμορφο το ΣΚ σου και πώς να μην είναι όταν περιστοιχίζεσαι από 2 αντράκια ακαταμάχητα; Χρόνια πολλά Λιτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκεφτομουν να ερθουμε κι εμεις στην Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη, αλλα την επιασε ενας ασταματητος βηχας την μικρη και κλειστηκαμε μεσα ολο το Σ-Κ. Χασαμε κι ενα παιδικο παρτυ.
    Ο αγαπημενος πλανητης της δικιας μου ειναι ο Πλουτωνας, νομιζω θα ταιριαζαν με τον Φαιδωνα σου :)

    Παω να δω ιδεες για πικ-νικ, επειδη λεμε να κανουμε με την παρεα μου στο περιβαντολογικο παρκο της Θερμης καποιο Σ-Κ. Αν δεν εχεις παει, να πατε με τα παιδια!! Ειναι πανω ακριβως απο το φραγμα της Θερμης.

    Τωρα αν σου πω οτι βλεποντας την φωτογραφια με τα υλικα για το ροφημα εμενα μου φανηκε οτι ταιριαζουν και θα ειναι νοστιμο, θα με παρεξηγησεις;; :)

    Καλη εβδομαδα Λιτσακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό στη θέα του πράσινου ροφήματος, θα το παραδεχτώ... Δεν τα μπορώ αυτά! Όλα τα άλλα όμως είναι υπέροχα! Ανυπομονώ να δω το μπαλκόνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ γέλασα με το καταπράσινο smoothie σου!
    Να σου πω την αλήθεια και εγώ με τα πολύ υγιεινά δεν τα πάω και τόσο καλά!
    Σούπερ περάσατε πάντως!
    Και την κρεμούλα σου τη ζήλεψα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα όλα.
    Χρόνια σου πολλά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω φωτογραφίες όμορφες!!Αυτό και αν ήταν γεμάτο Σ/Κ!!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάντως κόλλησα με το γλυκύτατο κουταλάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτές οι γιορτές στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή είναι πολύ όμορφες αλλά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς από τις υποχρεώσεις τις ξεχνάω. Υπέροχο το βραχιολάκι σου Λίτσα όπως και οι φωτογραφίες σου. Είναι σαν ζήσαμε κι εμείς μαζί αυτό το γεμάτο Σ/Κ. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο παρελθόν παρακολουθούσα μανιωδώς σχεδόν την εκπομπή της Oprah και ο συνεργάτης της Dr. Oz κάποια στιγμή πρότεινε (περίπου) το δικό σου smoothie γι' αποτοξίνωση κι ενδυνάμωση. Ευτυχώς που έχασα τη συνταγή....! Όμορφες, απλές, γεμάτες ευτυχία και παιδικά χαμόγελα εικόνες! Χρόνια Πολλά, φραουλίτσα μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυο μέρες γεμάτες με όμορφες εικόνες! Το βραχιολάκι κουκλίστικο! Η συνταγή σου στο CCC τόσο εύκολη που θα τη φτιάξω άμεσα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχες φωτογραφίες !!γεμάτο ομορφες στιγμές ήταν το Σ/Κ σας !!το βραχιολάκι σου ειναι σούπερ!!μεγια!!!τα smoothies μου αρεσουν παρα πολύ!!!αλλα το πρασινακι ...δεν νομιζω να το γευτώ με ευχαρίστηση...
    Καλά να περνατε πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα! Γελασα με τον τονωτικο χυμο!!! Εχετε πλακα!!!! :-ρ
    Πολυ ομορφα ολα!!! Κ οι φωτο μεταφερουν ολη τη μαγεια κ τη χαρα!!!
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!