Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το τρίτο κοινό πάρτι των αγοριών

Φέτος το πάρτι ήταν αφιερωμένο στους συμμαθητές του Φαίδωνα. "Θέλω τους φίλους μου" μού δήλωσε ρητά κι εγώ η μάνα είπα "εντάξει". Να δω τι θα κάνω σε ένα-δύο χρόνια που θα μου πει κι ο Ορφέας το ίδιο... Πανηγύρι!
Τέλος πάντων, άλλο ένα πάρτι έλαβε τέλος, το τρίτο στη σειρά. Πριν αυτό περάσει στο παρελθόν βέβαια, προηγήθηκε μια βδομάδα γεμάτη στρες, καβγάδες, τρέξιμο και άλλα τέτοια όμορφα, ώσπου έφτασε επιτέλους η Κυριακή, η ημέρα της χαράς και των φίλων, της απόλαυσης και του γλεντιού!
Όταν τους ρώτησα τι θέμα θέλουν να έχει η τούρτα τους, πήρα ως απάντηση την απόλυτη αδιαφορία του Ορφέα και το "εχμμμ... κάτι ωραίο" του Φαίδωνα. Είχα λοιπόν το ελεύθερο να επιλέξω μόνη μου και να αυτοσχεδιάσω. Έτσι, αποφάσισα ότι φέτος θα γεμίσει το τραπέζι με αερόστατα και πολύ πολύ χρώμα, το οποίο είχα ανάγκη περισσότερο εγώ, παρά τα παιδιά...

Αγόρασα μια μεγάλη χάρτινη μπάλα-φωτιστικό και ένα καλαθάκι (ήθελα λευκό, αλλά δεν έβρισκα) και τα έδεσα μεταξύ τους με σχοινί. Μέσα στο καλαθάκι έβαλα ένα κομμάτι φελιζόλ και κάρφωσα γλειφιτζούρια. Έτοιμο το αερόστατο, το οποίο κρεμάστηκε στο φωτιστικό, πάνω από το γιορτινό τραπέζι.


Για τα δώρα των μικρών μας φίλων, αγόρασα μικρά κουβαδάκια, μπάλες από φελιζόλ και ξυλάκια για σουβλάκια. Έντυσα τις μπάλες με χρωματιστά χαρτιά, κάρφωσα πάνω τους τα ξυλάκια και τις τοποθέτησα στα κουβαδάκια, τα οποία είχα γεμίσει με ζαχαρωτά. Έτοιμα και τα δώρα, στο κέντρο του τραπεζιού.


Τις προηγούμενες ημέρες, το πιο γλυκό τσαγερό του διαδικτύου (Happy Teapot), έστειλε τα δικά του δώρα για τ' αγόρια, μέσα σ' έναν φάκελο με ένα υπέροχο μήνυμα.


 Ω, ξετρελάθηκα! Εγώ φυσικά περισσότερο από τους μικρούς κυρίους...
 Πρώτα χρησιμοποίησα τα κουπάτ σε σχήμα σύννεφου και αερόστατου, με τα οποία έφτιαξα μπισκότα βουτύρου, έπειτα τα άλειψα με ελάχιστο μέλι και τα πασπάλισα με πολύχρωμα και λευκά κας κας.


Και αφού πέρασα δύο μέρες στην κουζίνα, άρχισα να στήνω το τραπέζι, που είχε πολλά ζαχαρωτά και cupcakes, αλλά και νηστίσιμα σοκολατάκια, γιατί είναι η εποχή τέτοια, που κάποιοι νηστεύουν.

Τα πανέμορφα καλαμάκια θα τα βρείτε ΕΔΩ

Οι τούρτες είχαν φυσικά επάνω τους αερόστατα. Δεν ήταν πολύπλοκες, ούτε κάτι πολύ εντυπωσιακό.
Του Ορφέα ήταν ένας νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός, με "γρασίδι" από ινδοκάρυδο και πάνω στην πρασινάδα αραγμένα χάρτινα αερόστατατα, που δεν είχαν ακόμη απογειωθεί.
Του Φαίδωνα, μια τούρτα καθόλου νηστίσιμη, στην οποία έδωσα μια ombre όψη (από ανοιχτό χρώμα καταλήγει σε σκούρο) και κάρφωσα επάνω της μπισκοτένια σύννεφα και αερόστατα. 


Εννοείται ότι υπήρχε και το αλμυρό κομμάτι στο τραπέζι, αλλά με ξέρετε εμένα τώρα, δίνω βάση στα γλυκά... 
Για την ιστορία απλά θα αναφέρω ότι έκανα όπως πάντα τοστάκια, πιατέλα αλλαντικών και τυριών, ζυμαρικά, basmati, φάβα, σαλάτες, ενώ τα κεφτεδάκια και το χταπόδι, ήταν φτιαγμένα από τον Ανδρέα. Εγώ απλά βοήθησα στο πλάσιμο.


Και κάπως έτσι το τραπέζι στήθηκε και η γιορτή ξεκίνησε και φυσικά τα παιδιά το διασκέδασαν περισσότερο απ' όλους! Είναι αδύνατο να σας μεταφέρω το κλίμα που επικρατούσε, τις φωνές, τις τσιρίδες, τους χορούς, τα παιχνίδια και βέβαια την κατάσταση του σπιτιού... Οι ενήλικες μιλούσαμε καθισμένοι στους καναπέδες και περνούσαν μπροστά από τα μάτια μας παιχνίδια, σφαίρες, καλαμάκια, αυτοκινητάκια, ακόμη και κεφτεδάκια... Αλλά χαλάλι! Μια ημέρα του χρόνου είναι αφιερωμένη σ' αυτά τα μικρά μας πλάσματα. Μια ημέρα ξεχωριστή, όλη δική τους. Η ημέρα των γενεθλίων τους! Άλλωστε θα 'ρθει κάποτε κι εκείνη η μέρα, που θα θελήσουν να γιορτάσουν μόνο με τους φίλους τους, δίχως εμάς... 



Το 'χω άχτι όμως μια φορά, να έχει καλό καιρό, ήλιο και να 'ναι η μέρα φωτεινή, ώστε να βγάλω φωτογραφίες δίχως κόπο. Καθένας με τον πόνο του... 
Επίσης, το πάρτι τους πέφτει πάντα στην αλλαγή της ώρας, με αποτέλεσμα να τρέχω σαν την παλαβή! Είχα σκεφτεί να το οργανώσω το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, το ερχόμενο δηλαδή, αλλά με πρόλαβαν οι Ψηφιακές Γειτονιές βλέπετε... Και ναι, είναι πια σίγουρο πως ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!! Ναι, ναι, ναι ανυπομονώ να τα πούμε και πάλι από κοντά, αλλά και να γνωρίσω όσους δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν πέρυσι.

Και πριν σας αφήσω θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τις ευχές σας! Ευχαριστώ για τα τόσο όμορφα και πολύτιμα λόγια, είστε απλά υπέροχοι!

Θα επανέλθω με τις συνταγές των γλυκών και το σχολικό κέρασμα των αγοριών.
Κι αν θέλετε να δείτε τα προηγούμενα πάρτι, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Σας φιλώ και σας ευχαριστώ από καρδιάς!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

25 σχόλια:

  1. Μπραβο σας !!!!!!Να τα χαιρεστε καταρχην και κατα δευτερον νομιζω οτι ειναι μακραν το καλυτερο παιδικο αγοριστικο παρτυ που βλεπω!!!!!!!!!!!!Τι υπεροχα χρωματα και τι πρωτοτυπια σε ολα !!!!!!!!!Να ειστε γεροι και για του χρονου και να μας δινετε ακομα πολλες ιδεες <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω χρωματα!!!Ολα τελεια φαινονται..Και του χρονου !!Να τους χαιρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι υπεροχα χρωματα ειναι αυτα... και μονο που τα βλεπεις σου φτιαχνει η διαθεση... τα παιδια αλλα και οι υπολοιποι καλεσμενοι θα ξετρελλαθηκαν... μπραβο Λιτσακι για τις εμπνευσεις και ειδικα για την διαθεση που εχεις και δημιουργεις ολα αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OYAOY!!!!!! Τέλεια ,πανέμορφα ,παιδικούλια και αγορίστικα όλα!! Φαντάζομαι τη χαρά τους!
    Καπου προς το τέλος του Γυμνασίου ζητούν να τα γιορταζουν με φίλους έξω ,αλλά νομίζω με τέτοια που τους ετοιμάζεις ούτε καν που θα το σκεφτούν! χαχαχαχα
    Να τα εκατοστήσουν ,ό,τι επιθυμούν να το αποκτήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου FrauLitsaki μου! να ναι γερά και τυχερά σε όλη τους την ζωή! μα τι πανδαισία χρωμάτων! τι υπέροχη ιδέα το αερόστατο! (ηταν η δευτερη επιλογή μου για θεμα βαπτισης του μαχαραγιού, αλλά τελικά υπερίσχυσε η πρώτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο υπέροχο νέο το άφησες για το τέλος...
    Δεν περιμένεις βέβαια από μένα την επιβεβαίωση πως όλα τα έφτιαξες ΥΠΕΡΟΧΑ!!
    Θα στην δώσω στις γειτονιές όταν σε αγκαλιάσω από κοντα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα χαίρεσαι τα αγοράκια σου Λιτσάκι! Να'ναι γερά και να σας τρελαίνουν!
    Μου αρέσουν τα πολύχρωμα θέματα στα αγόρια, πολύ ωραία ιδέα το αερόστατο! Και αφού σε αφήνουν να διαλέγεις και θέμα...ουουου το καλύτερο!
    Τα φιλιά μου και θα χαρώ να σε ξαναδώ από κοντά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι πανεμορφα ολα!!!Και του χρονου Λιτσα, να χαιρεσαι τα παιδακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω και εγω τετοιες λιχουδιές και decor στο πάρτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλημμύρισε η οθόνη με χρώματα και λιχουδιές!
    Ένα ακόμα πάρτι σας στέφτηκε με επιτυχία!
    Μπράβο για όλα Λιτσάκι, έσκισες για ακόμα μια φορά!
    Να τα χαίρεστε και πάλι τα αγοράκια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηταν όλα υπέροχα το ξαναλέω...και του χρόνου με υγεία λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. να χαιρεστε τα αγγελουδια σας!πολυχρονα και ευτυχισμενα!ολα ηταν υπεροχα!
    υγ.τα αεροστατακια αν μπορεις να αναφερεις απο που τα πηρες? ειναι φανταστηκα!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα, τα μικρά χάρτινα αερόστατα είναι από το Tiger. Ήταν στα είδη πάρτι. Είναι κολλημένα επάνω σε ξυλάκια, σαν αναδευτήρες για κοκτέιλ.
      Ευχαριστώ τόσο πολύ για τις ευχές! Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστω γλυκια μου!σε παρακολουθω καθημερινα τους τελευταιους 6 μηνες που σε ανακαλυψα (οπως και την αδελφη σου) και περιμενω με ανυπομονησια τις αναρτησεις σας!ειλικρινα θαυμαζω τον τροπο που δημιουργητε , σκεφτεστε και διαχειριζεστε καταστασεις..ειστε παραδειγμα για ολους μας!δυστυχως λογο ελλειψης γνωσεων σας γραφω σαν ανωνυμη..μιας και δεν εχω λογαριασμο google (ακομα προσπαθω να βρω πως γινεται γιανα κανω sumbit..) αλλα ειμαι σε καλο δρομο καποια στιγμη θα το βρω!να ειστε παντα γεματη αγαπη, υγεια και καλους ανθρωπους γυρω σας!και παλι σε ευχαριστω που ομορφαινεις την καθημερινοτητα μου (",)χρυσα

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφα όλα.
    Να τα εκατοστήσουν τα παιδάκια σου.
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι χρώματα! Τι υπέροχες ιδέες! Φανταστικά όλα όσα έκανες! Να τα χαίρεσαι τα αγοράκια σου και να είσαι πάντα καλά και δημιουργική να τους κάνεις τόσο όμορφα πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα τόσο όμορφα, χαρούμενα, ανοιξιάτικα, γέμισε η οθόνη χρώματα. Να σου ζήσουν και πάλι Λίτσα κι εσύ να έχεις πάντα την όρεξη και την δημιουργικότητα για να τους χαρίζεις χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το αερόστατο έχω ένα τεράστιο θέμα! Το λατρεύω! Ποιο χρωματιστό, ποιο φωτεινό δεν μπορούσε να γίνει το πάρτυ των αγοριών! Φανταστικά όλα! Υγεία, καλοτυχία, πάντα χαμόγελα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα είναι τόσο όμορφα όλα!
    Κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τα πάρτυ της μικρής μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να έχω ένα τέτοιο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τους χαίρεστε!Παρακολουθώ το blog εδώ και κάμποσο καιρό-μου αρέσει ιδιαίτερα η ζεστασιά του σπιτικού, που αποπνέει, και πολύ πολύ οι εξαιρετικές ιδέες - κατασκευές - προτάσεις - σκέψεις.........Να είστε πάντα καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποσο ομορφα ειναι ολα,να τα χαιρεστε τα αντρακια σας,εχω παρει πολλες ιδεες απο εσενα Λιτσα εισαι φοβερη συνεχισε το εχεις με τη διακοσμηση.Φιλια πολλα Ελενη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιτσάκι μου να χαίρεσαι τα πεισματάρικα, φιλότιμα και περήφανα αγοράκια σου!!! Να είναι πάντα τόσο ευτυχισμένα όσο τη μέρα του πάρτι τους και εσύ και ο Αντρέας να τα καμαρώνετε όσο εκείνα φτιάχνουν τη ζωή τους. Να τους δημιουργείτε πάντα όμορφες, χαρούμενες, πολύχρωμες στιγμές!!!
    Και η δικιά μου πάρτι με φίλους ζήτησε φέτος. Μόνο με φίλους. Καταλαβαίνεις πως πραγματοποίησα την επιθυμία της και οργάνωσα ένα πάρτι με 24 αφηνιασμένα 8χρονα χωρίς γονείς!!! Περάσαμε τέλεια όμως και τα παιδιά θέλουν κι άλλο! Οι μαμάδες δε, με χιλιοευχαριστούσαμ για το 4ωρο babysitting:)))
    Θα τα πούμε το Σάββατο απο κοντά λοιπόν!!! Χάρηκα πολύ πολύ που θα τα καταφέρεις τελικά!!!
    Να έχετε καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανδαισία χρωμάτων! Κάνεις μαγικά με τα χρώματα Λίτσα, και οι φωτογραφίες σου επίσης είναι μαγικές! Να χαίρεσαι τα αγοράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να τους χαίρεσε!!!
    λατρεύω τα παιδικά πάρτυ και ειδικά την οργάνωση τους!!!
    το αποτέλεσμα σου ήταν υπέροχο για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εμείς μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά σε θεματικό παιδικό πάρτυ με ψυχαγωγούς-ανιματέρ με πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Δείτε ιδέες & στο site μας. www.polyparty.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!