Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ξεκαθαρίσματα...

Είμαι χαμένη κάπου μεταξύ των χριστουγεννιάτικων στολιδιών, των αμέτρητων υποχρεώσεων και της σκόνης! Σκόνη και χνούδια παντού, τώρα που τα χριστουγεννιάτικα μπήκαν επιτέλους στα κουτιά τους. Δύο μέρες τώρα ασχολούμαι με το θέμα ξεσκαρτάρισμα - ξεκαθάρισμα - πέταμα και πακετάρισμα. Αποθηκεύτηκαν όλα στο πατάρι κι εγώ έμεινα να κοιτάζω το άδειο σπίτι. Σκονισμένο και άδειο. Μοιάζει όμως μεγαλύτερο και πιο φωτεινό τώρα που έφυγαν όλα απ΄τη μέση. Αλλά η διαδικασία με κούρασε τόσο που δεν έχω κουράγιο να το διακοσμήσω απ΄την αρχή. Οι τοίχοι, τα κάδρα, τα βάζα, τα καλάθια, όλα στέκουν κενά, αλλά δεν με νοιάζει. Μοναδική παρέα μου τα κεριά, έτσι για να μην μου λείπουν τα λαμπιόνια που αναβόσβηναν τον τελευταίο μήνα.


Παράλληλα τρέχω, τρέχω να προλάβω και τελικά ούτε ξέρω γιατί. Άγχος, στρες, αγωνία και ανακατωσούρα δίχως λόγο, απλά γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Η αιώνια μάχη με το χρόνο... Μοναδική μου απόλαυση ο απογευματινός καφές, που πίνω την ώρα που τα παιδιά κοιμούνται ή παίζουν στο δωμάτιό τους. Πατάω pause για καμιά ωρίτσα, μέχρι να ξαναπιάσω δουλειά.


Και κάπως έτσι χάθηκα από το μπλογκόσπιτο. Θα επιστρέψω όμως, όταν με το καλό επιστρέψουν και η διάθεση, ο ελεύθερος χρόνος, η έμπνευση και η δημιουργικότητα, που τον τελευταίο καιρό με προσπερνούν δίχως να με ακουμπούν. Από την άλλη είμαι τόσο μπουχτισμένη από το φαγητό και τα γλυκά (κι εσείς το ίδιο φαντάζομαι) που αρνούμαι να σας παρουσιάσω νέα συνταγή, εκτός κι αν είναι διαίτης! Διότι η δίαιτα είναι προτεραιότητά μου και μάλιστα άμεσα!
Ως τότε σας αφήνω και σας εύχομαι καλό καλό καλό Σαββατοκύριακο!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. καλη ξεκούραση Λίτσα...κάπως έτσι ειμαστε όλοι μας... αδειο το σπίτι χωρίς στολίδια, δέντρα και φωτάκια... θα ξαναβρούμε τη σειρά μας σιγά σιγά!!! προς το παρόν...χαλαρώνουμε λιγάκι (οσο γίνεται με την καθημερινότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιτσάκι.... αχ βρε Λιτσάκι! Πότε θα πάψει να υπάρχει αυτό το άγχος, στρες, αγωνία;;; Πάρε το χρόνο σου κι εμείς θα περιμένουμε... άλλωστε όλοι αυτό κάνουμε! Παίρνουμε τον χρόνο μας, πριν ανασκουμπωθούμε για τα καλά για την νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι θέλουμε τον χρόνο μας!!!
    Πάρε τον δικό σου ...!
    Σε φιλώ !
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγη αποτοξίνωση από όλα (υλικά & μη) ποτέ δεν έβλαψε! Καλή ξεκούραση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!Και εγώ το ίδιο νιώθω,μπουχτισμένη ,είναι και το σπίτι όπως τα λες,άδειο και σκονισμένο...Αλλά όλο σκέφτομαι τις αλλαγές που θέλω να κάνω και ξεσηκώνομαι,τα βάζω σε μια σειρά και κάθε μέρα κάνω και κάτι μικρό...!Έλα Λιτσάκιιιιιιιι!!!Οργανώσου κι έλα γρήγορααααα!!Ξεκίνα με την αποτοξίνωση που λες,δείξε μας σαλάτες, ροφήματα και υγιεινά σνακ!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιτσακι ακουγεσαι οντως κουρασμενη :) Να περασεις ενα χαλαρο Σαββατοκυριακο, γεματο χουχουλιασμα, ξενοιασια και ξεκουραση. Εχουμε χρονο για νεες δημιουργιες. Μετα απο γιορτες εχουμε παντα αναγκη την ηρεμια. Μην την στερησεις απο τον εαυτο σου. Και ασε τις εμπνευσεις να σε προσπερνουν. Δεν ειμαστε παντα"online", ουτε παντα ευκαιρες για ολα. Βαλε ενα "Do not disturb" στο μετωπο και αφεσου και στιγμες χαλαρωσης με την οικογενεια σου!!

    Να περασεις ομορφα , ομορφη Λιτσα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Λίτσα! Δεν είσαι μόνη σου, μια από τα ίδια! Ξεκουράσου όσο μπορείς, και σίγουρα θα επιστρέψεις δριμύτερη, είσαι ανήσυχο κορίτσι :) ! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα! Μετά το εορταστικό οίστρο που είχες και απολαμβάναμε τα ωραία που έφτιαχνες είναι λογικό να χρειάζεσαι ηρεμία και χαλάρωση. Απόλαυσέ την!!! Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω ξεστολίσει και το βλέπω σαν βουνό. Θα το κάνω που θα πάει... μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτό!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι κάπως έτσι είμαστε μετά τις γιορτές, οπότε είναι πλήρως κατανοητό. Αν και να πω οτι απολαμβάνω ιδιαίτερα τον χώρο μου που "μεγάλωσε" χωρίς τα χριστουγεννιάτικα στολίσματα. Αυτό όμως με το να κυνηγάμε διαρκώς τον χρόνο...μαλλον πρεπει να το πολεμήσουμε όλοι. Αν και εγώ προσπαθώ και μεχρι στιγμής δεν τα καταφέρνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ίδια και εγώ. Παλεύω να βρω το χρώμα, που μπήκε στις κούτες με τα στολίδια. Για την ώρα θα πάω να γραφτώ στο γυμναστήριο προκειμένου να χαθούν τα κιλά των γιορτών και να βοηθήσω την καλή διάθεση να επιστρέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πραγματικά αυτό με την διάρκεια της ημέρας πιστεύω 'οτι είναι γνώρισμα όλων των δημιουργικών ανθρώπων! Δεν φτάνει ποτέ ο χρόνος!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!