Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Οι καλύτερες στιγμές των γιορτών

Αλήθεια το νιώθετε κι εσείς; Αυτό το μικρό τσίμπημα όταν περνούν οι γιορτές που τόσο περιμέναμε, αυτό το "και τώρα τι;"... Όλα πια αποτελούν παρελθόν, τα όμορφα τραπεζώματα, η συνεύρεση με φίλους και συγγενείς, οι έξοδοι, τα δώρα, το καλό φαγητό και τα απολαυστικά γλυκά. Οι συζητήσεις, οι φωνές, τα γέλια, τα ανέκδοτα, τα αστεία παιχνίδια. 
Από την άλλη, τέτοιες μέρες νιώθω μια μικρή αναστάτωση, ένα μπέρδεμα, χάνω τις μέρες, τις ώρες, την αίσθηση του χρόνου γενικότερα και νιώθω μια γλυκιά κούραση.
Και παρά το ότι φέτος οι γιορτές ήταν λίγο διαφορετικές, αφού από τις 24 Δεκέμβρη ο Ανδρέας ήταν κρεβατωμένος και ακίνητος με πρόβλημα στη μέση του και ενέσεις, εμείς δεν πτοηθήκαμε. Η κούραση ήταν μεγαλύτερη από άλλες φορές, αλλά το διασκεδάσαμε παρέα με αγαπημένους ανθρώπους.
Έτσι, από τις φετινές γιορτές κρατάω την ημέρα που βρέθηκα μαζί με μια άλλη μαμά στο σχολείο του Φαίδωνα, για να ψήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα μαζί με όλα τα παιδιά.


Κρατάω την υπέροχη γνωριμία μου με το νεότερο μέλος της παρέας μας, την μόλις δύο μηνών μπέμπα της φίλης μου Χριστίνας.


Τις κάρτες και τα δεματάκια που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, συνοδευόμενα από ευχές και λόγια αγαπησιάρικα. Ευχαριστώ!


Το φωτισμένο μας σπίτι, που το βράδυ με όλα αυτά τα λαμπιόνια και τα κεριά ήταν μαγικό...


Κρατάω τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Κατερίνη, παρέα με ξαδέρφια, στο ζεστό και καλοστολισμένο τους σπιτάκι, που μοσχοβολούσε φαγητό και φροντίδα.


Κρατάω οπωσδήποτε αυτό το στολισμένο σπίτι στην περιοχή της Κατερίνης, έξω από το οποίο περνάω πάντα τέτοια εποχή, ώστε να το χαζέψω και να πάρω μια γερή δόση μαγείας και παραμυθιού! 


Την γνωριμία μου με την Αθηνά ή αλλιώς Sugar Buzz, η οποία παρουσίασε το νέο της βιβλίο και τα είπαμε λιγάκι από κοντά. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλα κορίτσια, μεταξύ των οποίων και τη Λευκή, ιδιοκτήτρια του κουκλίστικου Happy Teapot.


Κρατάω τα ήσυχα πρωινά στο σπίτι και τα απολαυστικά γεύματα γύρω από το γιορτινό τραπέζι...


Τη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς, παρέα με κουμπάρους και φίλους. Σε ένα κέντρο που ασφυκτιούσε από κόσμο και που, όπως κάθε παραμονή, σε κάθε γωνιά του είχαν στηθεί ψησταριές και ψήνονταν σουβλάκια, μυρίζοντας παντού τσίκνα.


Κρατάω και την έξοδο που ακολούθησε αμέσως μετά με τα κορίτσια. Μια καθιερωμένη έξοδος, που κάνουμε πάντα λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος και από την οποία εγώ απέχω μια πενταετία. Φέτος όμως τα κατάφερα και παρόλο που δεν ήμασταν όλες, περάσαμε αξέχαστα, με ωραία μουσική, πολύ γέλιο και λίίίγο κρασάκι...


Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, με τα δώρα κάτω από το δέντρο και τα παιδιά τρισευτυχισμένα. Ναι, ο Άγιος Βασίλης και ο Ρούντολφ έφτασαν στην ώρα τους και ήταν πολύ καλοί και γενναιόδωροι μαζί μας φέτος!


Και τώρα εδώ, στον απόηχο των γιορτών, σας εύχομαι Καλή Χρονιά γεμάτη όνειρα και τύχη. Καλή τύχη, σαν αυτή που φέρνουν τα τετράφυλλα τριφύλλια. Εγώ έχω εδώ το δικό μου, που ταξίδεψε με την αδερφή μου από Γερμανία και έφτασε στα χέρια μου.


Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου φίλοι, χρόνια καλά!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

15 σχόλια:

  1. καλή χρονιά Λιτσάκι!! Όμορφη, δημιουργική και μαγική για όλους σας !! πολλά φιλιά και μια όμορφη καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Λίτσα! Χαίρομαι που στον χρόνο που έφυγε ανακάλυψα εσένα και την αδερφή σου. Με γεμίζετα πάντα με τόση αισιοδοξία! Να είσαι καλά περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Λίτσα, καλή χρονιά! Υπέροχες φωτογραφίες, δεν μπορώ να διαλέξω πια βγάζει περισσότερη χαρά, ζεστασιά, ομορφιά....Είναι όλες απίθανες όπως οι γιορτές σας και εύχομαι πάντα έτσι να είναι για σένα και τους άντρες σου! Περαστικά στον καλό σου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά Λίτσα και ευχές το 2014 να σου φέρει ακόμα περισσότερες όμορφες εμπειρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιτσάκι μου γλυκό, πανέμορφη η ανάρτησή σου!!! Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις μια ευτυχισμένη χρονιά!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τσίμπημα το νιώθω κι εγώ Λιτσάκι μου...
    Υπέροχες εικόνες,υπέροχα περάσατε και του χρόνου να είσαστε καλά!!
    Πολύ ωραία που συνάντησες την Αθηνά!Ζήλεψα την βόλτα με τις φίλες σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά! Ας είμαστε γεροί, για να γευόμαστε τα πάντα! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπεροχες εικονες!!!Με το καλο ολα στη Νεα Χρονια, μακαρι να σου φερει ακομη ομορφοτερες εικονες!!!Να ειστε γεροι, να ειμαστε ολοι γεροι και να περναμε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά Λιτσάκι μου! Να έχεις υγεία και όμορφες εκπλήξεις όλο το 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα! Πόσο ζεστές εικόνες. Πόσο γρήγορα πέρασαν όλα ε; Αντε λοιπόν και του χρόνου με υγεία αδερφή, με υγεία και άλλα πολλά....πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου μύρισε ζεστασιά, μου μύρισε αγάπη, οικογένεια.... Υγεία και Αγάπη για το 2014, τα πολυτιμότερα όλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρονια πολλα και Καλη χρονια! Να εχεις παντα ευχαριστες στιγμες οπως αυτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή Χρονιά Λιτσάκι! Με όμορφες εικόνες σαν αυτές! Οικογενειακές, ζεστές, χαρούμενες στιγμές!
    Τι ωραίο το γλαστράκι με τα τετράφυλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά Λιτσάκι... Με Υγεία και πολλές πολλές όμορφες στιγμές...! Ωραίες εικόνες και ωραία η κοριτσοπαρέα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Άγιος Βασίλης και ο Ρούντολφ, φοβερή ομάδα!! Και για το πρωινό, τι να πω, το θέλω! Να είστε όλοι καλά και να έχετε μια όμορφη και χαμογελαστή χρονιά! Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!