Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Άρωμα καλοκαιριού

Χάθηκα μέρες τώρα, είναι που με συνεπήρε η καθημερινότητα με τις υποχρεώσεις της και τις ατελείωτες δουλειές που επιβάλει η εποχή (άτιμα χαλιά και ντουλάπες...).
Οι μέρες που περνούν είναι ήρεμες, με μπόλικη ακαταστασία από τις προετοιμασίες για το καλοκαιράκι που έρχεται. Το σπίτι είναι στον αέρα! Στο ένα δωμάτιο εγώ φτιάχνω και στο διπλανό ο Ορφέας χαλάει, όπως προχθές που τακτοποίησα στις ντουλάπες τα καλοκαιρινά ρούχα και μετά από λίγο τον είδα να τα σέρνει στα πατώματα, λέγοντας "τη μαμάθ, τη μπαμπάθ, τη Νίνηθ". Μετάφραση: της μαμάς, του μπαμπά, του Φαιδωνή. Όλα θηλυκά και απαραίτητο το τελικό "θίγμα".
Τα έβγαλε και τα χώρισε σε κατηγορίες... Αχ!

Το πρωινό της Κυριακής βρεθήκαμε σε ένα σχολείο της περιοχής, που για φιλανθρωπικούς λόγους έστησε μια μικρή γιορτή στην αυλή του. Μια γιορτή για έναν άνθρωπο σημαντικό και αγαπητό από τα παιδιά, τον Νώντα.
Φορέσαμε όλοι το μπλε κορδελάκι στις μπλούζες μας, για να μας θυμίζει ότι η μέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτόν και τα παιδιά ζωγράφισαν, στέλνοντάς του τις ευχές τους.


Ο Ορφέας ξεδίπλωσε το ταλέντο του...

Φυσικά δεν φύγαμε με άδεια χέρια. Εγώ απορροφήθηκα στους πάγκους με τα βιβλία και τα λουλούδια. Φεύγοντας πήρα αρμέριες, που μου άρεσαν πολύ! Μου κάνουν παρέα στο μπαλκόνι, το οποίο έχω βαλθεί ν' αλλάξω (και αυτό)...


Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα δημιουργική, ίσως φταίει ο καιρός που μου ανεβάζει τη διάθεση, ίσως το ότι όλα τα χειμερινά αντικείμενα αντικαθίστανται από τα καλοκαιρινά, ίσως που το σπίτι είναι πιο φωτεινό, με τον ήλιο να τρυπώνει από παντού...



Κάθε μέρα, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, φτιάχνω κι από κάτι. Στολίζω-ξεστολίζω-ανανεώνω-κατασκευάζω, με ρυθμούς αργούς, πολύ αργούς...


Ο χρόνος δεν περισσεύει ώστε να επεξεργαστώ όλο αυτό το υλικό και να το μεταφέρω στις αναρτήσεις, με αποτέλεσμα να τα λέμε σπανιότερα. 
Δεν πειράζει, θα περάσει κι αυτό!


Και παρόλο που εδώ ο καιρός είναι σήμερα μουντός, σας εύχομαι λαμπερή καλημέρα!
Θα επανέλθω σύντομα...

Litsa

Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

18 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ!!!!!
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΟΧΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ..ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ..ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιτσάκι... τί όμορφα χρώματα! Κι αυτές οι αρμέριες, δεν τις ήξερα! Πολύ όμορφες... Σου στέλνω φως από τον ήλιο μας που ξεπροβάλλει.... Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την καλημερα μου Λιτσα μου γλυκια!
    Αν και ειμαι ομολογουμενως παιδι του χειμωνα...δεν αντεχω αλλη μουντιλα και θελω κι εγω πιο φωτεινες μερες!
    Αυτο που περιγραφεις με το θεμα του σπιτιου, ειναι μεγαλη ιστορια! Νομιζω οτι οι περισσοτεροι πανω κατω σε μια ιδια φαση ειμαστε. Εχουμε τον αμαζευτο. "Το πρωι το χτιζανε, το βραδυ γκρεμιζοταν"...μονο που στη δικια μου περιπτωση εγω ξενυχταω και μαζευω και τακτοποιω και το πρωι σηκωνονται "οι τρεις" και το γκρεμιζουν!!
    Γελασα πολυ με Ορφεα. Δεν υπαρχει αυτο το παιδι! ΘΕΟΣ!
    Καλη δυναμη ευχομαι και περιμενω αναρτηση με το νεο decor, να παρω καμια ιδεα κι εγω, μπας και βαλω πινελιες και ανεβει η διαθεση μου.
    Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι! Αλλαγή σκηνικού με καλοκαιρίνή διάθεση! Αχ, αυτές οι ντουλάπες..άστα..ας μείνουμε στα χρωματιστά λουλούδια και τα διακοσμητικά!
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα Λίτσα...κι εγώ με τις ντουλαπες παλευω ακομα..χαχα!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ντουλάπες θα μας φάνε όλους!!! Κι εγώ αυτό το μαρτύριο περνάω... με έπιασε και η τρέλα μου και ξαναπλένω τα ήδη καθαρά... Εμείς έχουμε ντουλάπα δωμάτιο οπότε όλη η ακαταστασία βρίσκεται εκεί!!! Δόξα το Θεό... αυτή η εποχή σε τραβάει για αλλαγές... μπορεί να γκρινιάζω αλλά μάλλον μου αρέσει... ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα Λίτσα!
    Αυτές οι δουλειές είναι κουραστικές αλλά έχουν κι ένα ευχάριστο συναίσθημα για το καλοκαίρι που έρχεται..φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, καλημέρα!!! Εγώ έμεινα στο χρώμα που κάθε φορά μας δίνεις απλόχερα και φυσικά στο υπέροχο καραβάκι για τον Νώντα! Οσο για τις ντουλάπες... θα γίνουν και αυτές... λάου λάου,χιχι!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρες!πάντα ομορφιές βρε Λίτσα τι να πω πια....Αχ! τις ντουλάπες γιατί μου τις θύμησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα καλοκαιρινά χρώματα!! Αλλά αυτές οι δουλειές ....
    Εγώ όλο το αναβάλλω αλλά μάλλον ήρθε η ώρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι όμορφα λουλούδια και τι όμορφο το μικρό σου ξύλινο θερμοκήπιο.Καλοκαιρινές αλλαγές βλέπω, καλό κοράγιο με τα υπόλοιπα συμμαζέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου Λιτσάκι!!
    Όλοι κάπως έτσι είμαστε..με το ενα πόδι..στο καλοκαίρι!
    φιλάκια*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως τις τελείωσα επιτέλους τις ντουλάπες μου και τα χαλιά μου! Σήμερα έγινε και η ανοιξιάτικη φασίνα του σπιτιού! Άντε να τελειώνουν και τα σχολεία να ησυχάσουμε!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ είμαι στο πόδι για άλλους λόγους! Μαζεύω τα καλοκαιρινά και στρώνω το σπίτι για τον χειμώνα! Το νότιο ημισφαίριο τα έχει αυτά τούτους τους μήνες! Το χειρότερό μου είναι πως μικραίνει η μέρα! Είναι 5 η ώρα και έχει σχεδόν σκοτεινιάσει!
    Και του χρόνου να είμαστε καλά να στολίζουμε για την νέα εποχή το σπίτι μας!
    Υπέροχα τα λουλούδια σου Λίτσα μου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φρουλίτσα μου :) Αυτό το ξύλινο κουτάκι που έχεις μέσα τα λουλούδια (terrarium όπως λέμε στο χωριό μου) είναι μια γλύκα! Εμείς που έχουμε σκιούρια έξω και καταστρέφουν τα πάντα, το χρησιμοποιούμε σαν μοναδική λύση για να μπορούμε να έχουμε τίποτα πράσινο, ξέρεις βασιλικό, δενδρολίβανο και κανά λέλουδο.. Αλλιώς, πάρτυ κάνουν τα άτιμα -τα σκιούρια!
    Φιλιά, καλημέρες κοριτσάρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σκέτη γλύκα οι φωτό σου.
    αφού σ' αρέσουν τα μπουκαλάκια, πάρε μασστιχόνερο (mastiqua λέγεται),
    πιές το (είναι σαν perrier αλλά
    πιο γλυκό, με υπέροχο άρωμα) και κράτα το μπουκαλάκι.
    εμένα μου το πρότειναν σε καφετέρια, το δοκίμασα και μου έμεινε και το μπουκαλάκι (που όπως με
    πληροφόρησε η κοπέλα στο καφέ, δεν είναι επιστρεφόμενο).
    πιστεύω όμως ότι το πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ.
    μαρία κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτές οι υπέροχες εικονες!!! Οσο για τις ντουλαπες μου δεν λενε να τελειωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!