Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ένας μήνας και κάτι...

Αυτή η ανάρτηση άργησε πολύ... Λίγο το Πάσχα, λίγο η Πρωτομαγιά, λίγο οι ανοιξιάτικες δουλειές, μα και κάτι θέματα που προέκυψαν και μας έβγαλαν εκτός προγράμματος, αυτά και άλλα στάθηκαν αιτία να χαθώ για περίπου ένα μήνα (και βάλε) από το blogging.
Έτσι δεν κατάφερα ποτέ να μοιραστώ μαζί σας πασχαλινές εικόνες από το στολισμένο σπίτι. Ούτε και από όλα όσα ετοίμασα, ώστε να ευχαριστήσω τους φίλους μας. Ούτε καν από το σύντομο ταξίδι μας.

Ήθελα ας πούμε να σας δείξω τις μαρμελάδες που ετοίμασα με μεράκι για τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς. Πάντα χαίρομαι όταν φτάνει η εποχή της φράουλας και τα βάζα γεμίζουν με μυρωδάτη, σπιτική μαρμελάδα. Συνήθως παντρεύω τις φράουλες με λίγα βατόμουρα και προσθέτω σπόρους φρέσκιας βανίλιας για περισσότερο άρωμα. Την αγαπάμε πολύ!


Κι όταν είναι έτοιμη, τα βάζα γεμίζουν και ντύνονται όμορφα, με ύφασμα, κορδέλες κι ετικέτες.


Λίγα καλούδια από την κουζίνα μας, τυλίχτηκαν και μοιράστηκαν σε τρία κουτιά, προορισμένα για φίλους, μα ούτε κι αυτά μπόρεσα να σας τα δείξω εγκαίρως.


Και τελικά ούτε για το ταξίδι μας σας μίλησα. Ένα ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη, ώστε να περάσουμε το Πάσχα με την αδερφή μου και την οικογένειά της. Εκεί στο μαγικό κήπο, γύρω από τα καλοστολισμένα τραπέζια, όπως μόνο εκείνη ξέρει να τα ετοιμάζει. Υπέροχα, με έναν τρόπο απλοϊκό!


Κι έπειτα, καθώς επιστρέφαμε πια Αθήνα, κάναμε μια σύντομη στάση σε έναν άλλο μαγικό κήπο, που σε μια γωνιά του είδα να φύονται μιγκέ. Αυτές οι μικροσκοπικές λευκές καμπανούλες είναι νομίζω από τα πιο όμορφα ανθάκια που υπάρχουν. 


Στρέφοντας το βλέμμα μου λίγο πιο ψηλά, αντίκρισα το δεντράκι με τις χιονόμπαλες. "Άγουρες" ακόμη, πράσινες μα όμορφες έτσι κι αλλιώς.


Αυτός λοιπόν ο κήπος με γοήτευσε πολύ, μαγικός... σχεδόν παραμυθένιος, μα γι αυτόν θα σας αποκαλύψω περισσότερα άλλη στιγμή.


Για την ώρα θα σας αφήσω εδώ με ευχές για καλή εβδομάδα και με την υπόσχεση να επιστρέψω σύντομα με περισσότερα νέα, εικόνες, κατασκευές.

Καλημέρα φίλοι αγαπημένοι!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

5 σχόλια:

  1. ακρως ανοιξιατικη αναρτηση! και οι μαρμελαδίτσες σου...μουρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιες κ φωτεινές οι φωτογραφιες σου! Και τα βαζακια με τη μαρμελαδα φραουλα ειναι πολυ χαριτωμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άργησες αλλά το έκανες το θαύμα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν γράφεις πια;Μας λειπουν οι αναρτήσεις σου πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!