Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διακοσμητική μπάλα

Τι μπορείς να φτιάξεις με παλιά συνθετικά λουλούδια, τα οποία δεν σου είναι πια χρήσιμα; Μην τα πετάξεις! Αυτό σκέφτηκα να κάνω κι εγώ και ξαφνικά μου 'ρθε μια ιδέα, η οποία έμοιαζε πανέμορφη στο μυαλό μου, δεν ήξερα όμως καθόλου αν θα ήταν το ίδιο όμορφη και στην πραγματικότητα.

Μιας και τα μικρά άνθη αφαιρούνται εύκολα από τα πράσινα κλαδιά, αποφάσισα να τα περάσω σε σύρμα.


Αφού περάστηκε και το τελευταίο ανθάκι στο σύρμα, το έκοψα (το σύρμα) αφήνοντας αρκετό περιθώριο, ώστε να δημιουργήσω μία μπάλα. Μοίρασα/άπλωσα τα λουλουδάκια κατά μήκος του σύρματος, αφήνοντας μικρά κενά ενδιάμεσα κι έπειτα με τα χέρια προσπάθησα να δώσω στο σύρμα σφαιρικό σχήμα, λυγίζοντάς το. Εύκολο!


Κρέμασα τη λουλουδάτη μπάλα στο στενόμακρο παραθυράκι, εκεί που βρήκαν το χώρο τους τα εσωτερικά φυτά. Εκεί όπου λιάζονται και φωτοσυνθέτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Λοιπόν, είναι πιο εντυπωσιακή απ' ότι δείχνει στις φωτογραφίες, αλλά ειλικρινά ήταν πιο όμορφη στη φαντασία μου και ξέρω τι φταίει. Χρειαζόμουν περισσότερα άνθη για να την κάνω λίγο μεγαλύτερη ή έστω να φτιάξω μία δύο μπάλες ακόμη και να τις κρεμάσω σε διαφορετικό ύψος.
Σκεφτόμουν μάλιστα, ότι αν ήταν περισσότερες και λίγο μεγαλύτερες, θα έδειχναν πολύ όμορφα σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο ή ακόμη και σε μία ρομαντική βάπτιση. 


Ε λοιπόν, θα ξαναφτιάξω κάτι παρόμοιο, μόνο και μόνο για να γίνει όπως το φαντάστηκα! Δε φταίω εγώ, η φαντασία μου τα φταίει...

Καλημέρα και λίγη υπομονή ακόμη. Πλησιάζουν η Παρασκευή και το τριήμερο!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

9 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα, μου άρεσε πολύ η
    συρμάτινη λουλουδένια μπάλα !
    Επίσης, αν τα λουλουδάκια τα καρφώσεις
    σε ένα αληθινό φυτό, ξεγελάει και νομίζεις ότι
    άνθισε !
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μύρισε άνοιξη (αν και δεν είναι αληθινά), είναι τόσο φανταχτερά και τόσο πανέμοραφα!!! Μου άρεσε πολύ η λουλουδένια μπαλίτσα σου! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! υπεροχη ιδεα και το αποτελεσμα ακρως Ανοιξιατικο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται πραγματικά φρέσκα, ε! Άντε να βάλουμε τα ανοιξιάτικα, εσύ πάντα πρώτη ξεκινάς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστική ιδέα, ανοιξιάτικη!
    Καλή συνέχεια για τις υπόλοιπες.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη η γωνιά σου!
    Και η μπάλα σου είναι κι έτσι όμορφη!
    Σε βάζει σε μπελάδες τώρα η φαντασία σου, χαχα, αλλά μπράβο που θα επιμείνεις μέχρι να τις φτιάξεις όπως θέλεις :)
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία που μπήκε η άνοιξη!!! Δοκίμασε να βάλεις κορδέλες λεπτες σε διαγορα χρωματα στο κάτω μέρος της μπάλας. Θα ειναι εντυπωσιακό με το ανοιξιατικο αεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία που μπήκε η άνοιξη!!! Δοκίμασε να βάλεις κορδέλες λεπτες σε διαγορα χρωματα στο κάτω μέρος της μπάλας. Θα ειναι εντυπωσιακό με το ανοιξιατικο αεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!