Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κάτι από Χειμώνα

Πόσες φορές αλήθεια στρώθηκα να γράψω τη σημερινή ανάρτηση; Πόσες φορές την άφησα στην μέση, ώστε να κάνω κάτι άλλο, σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή; Τόσες, που στο τέλος ξενέρωσα και σκέφτηκα να μην την ανεβάσω ποτέ! Οι φωτογραφίες είναι έτοιμες και αποθηκευμένες σχεδόν ένα μήνα τώρα στο σκληρό, γιατί μπορεί να απέχω από το blog, αλλά η διακόσμηση και οι δημιουργίες συνεχίζονται. Το μόνο που μένει, είναι να βρω χρόνο για την ετοιμασία των αναρτήσεων...
Στο θέμα μας όμως, που δεν είναι άλλο από τη χειμερινή διακόσμηση του σπιτιού. Φέτος δεν είχα χρόνο για πολλά, κατά συνέπεια ούτε και όρεξη. Επίσης δεν ήθελα ένταση στα χρώματα, άλλωστε ο Χειμώνας είναι στο μυαλό μου κάπως άχρωμος, ουδέτερος, λευκός μα και φωτεινός. 

Έτσι πήραν θέση στα ράφια όλα τα λευκά κηροπήγια, βάζα, πιατέλες, κεριά και όλα πάντα σε συνδυασμό με κλαδιά ή λίγα λουλούδια της εποχής.


Τα ελάφια δεν μπήκαν στα κουτιά με τα χριστουγεννιάτικα. Έμειναν εκεί πάνω στις λευκές επιφάνειες, πλάι σε φωτισμένα κλαδιά, λευκά κεριά, αλλά και χιονισμένα δέντρα, να μας θυμίζουν ότι ο Χειμώνας είναι ακόμη εδώ.


Μοιάζουν να 'ναι όλα λιγάκι υποτονικά, θαμμένα κάτω από ένα λευκό πέπλο κι όταν η Άνοιξη πλησιάσει αρκετά και μας ζεστάνει ο ήλιος, τότε όλα τα χρώματα θα βρουν και πάλι το δρόμο προς το σπίτι μας...
Μόνο το καφέ και το πράσινο των φυσικών υλικών "σπάνε" λίγο την ασπρίλα.


Βέβαια μια γωνιά "φωσφορίζει" από μακριά, εκεί όπου είναι τοποθετημένες όλες οι κολοκύθες που μας έμειναν από το Φθινόπωρο, παρέα με λίγα ξερά κλαδιά. 


Και για την τραπεζαρία ετοίμασα μια σύνθεση μέσα σε ποτήρια, με κλαδιά Τούγιας, μικρά κουκουνάρια και κεριά. Τίποτα σπουδαίο. Μια σύνθεση απλούστατη, μα τόσο όμορφη στα δικά μου μάτια!


Κι εκεί πιο πίσω, ένα μάτσο κρινάκια στόλιζαν το τραπέζι κι όταν μαράθηκαν, αντικαταστάθηκαν από τουλίπες και τώρα πια στη θέση τους υπάρχουν λίγα κλαδιά Προύνου, φορτωμένα με ροζ μπουμπούκια, έτοιμα ν' ανθίσουν. 


Κι έτσι φίλοι αγαπημένοι, πριν με προλάβει η Άνοιξη, πρόλαβα ν' ανεβάσω την ανάρτηση για τη φετινή χειμερινή διακόσμηση. Πάλι καλά!

Στέλνω την καλημέρα μου σε όλους σας εκεί έξω! Είμαι εδώ κι ας χάνομαι πού και πού...

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

4 σχόλια:

  1. Όμορφες φωτογραφίες Λίτσα, από ένα πανέμορφο σπίτι!!! Λάτρεψα το ελαφάκι και το σκιουράκι! Με πρόλαβες στο τσάκ γιατί εγώ με το που φτιάχνει ο καιρός, αρχίζω να αλλάζω διακόσμηση... Θα περιμένω σύντομα την ανοιξιάτικη version του σπιτιού σου για να εμπνευστώ! Σύντομα όμως ε; σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη χειμερινή διακόσμηση και πολύ ωραίες φωτογραφίες Λίτσα, μας εμπνέεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον χειμώνα πολύ μου αρέσει η διακόσμηση
    με γήινα χρώματα... σε αυτήν την διάθεση βρισκομαι και εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εκπληκτικές φωτογραφίες!
    Συγχαρητηρια άλλη μια φορά για την υπέροχη διακοσμηση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!