Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Το Πάσχα και οι μέρες που πέρασαν

Πάει κι αυτό. Το Πάσχα εννοώ. Το περιμέναμε, το σχεδιάζαμε, τρέχαμε μέχρι τελευταία στιγμή και τώρα πια πέρασε, έτσι απλά. Ε εντάξει,  εδώ που τα λέμε δεν πέρασε έτσι απλά. Θυμάστε εκείνο το τραγούδι που λέγαμε στις εκδρομές "τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα"; Έτσι ακριβώς. 
Πρόλαβα να φτιάξω όλα όσα είχα στο νου μου. Ετοίμασα τα γλυκά και τα καλάθια, ώστε να τα δωρίσουμε σε φίλους, συγγενείς και κουμπάρους.


Τις τελευταίες ημέρες τις Μ. Εβδομάδας τις αφιερώσαμε στα παιδιά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είχαμε να δούμε καιρό και αφεθήκαμε στην ομορφιά των ημερών. 
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος φέτος. Το ψιλόβροχο της Μ. Παρασκευής ήταν αναμενόμενο, θαρρείς και είναι πάντα μουντός ο καιρός εκείνη την ημέρα. 


Η Ανάσταση με βρήκε σπίτι, μαζί με το Ορφεάκι που αποκοιμήθηκε στον καναπέ, οπότε το Άγιο Φως το έφερε σπίτι ο Φαίδωνας με τον μπαμπά του, κρατώντας τη λαμπάδα του με μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Ανάψαμε το αυτοσχέδιο καντηλάκι και περιμέναμε την ΚαΠαfamily να περάσουμε μαζί τη βραδιά, και να γευτούμε την μαγειρίτσα που έφτιαξε ο Ανδρέας, σε ένα απλά στρωμένο τραπέζι, αλλά γιορτινό, με λουλούδια, αυγά κι ένα μικροσκοπικό δωράκι στο πιάτο του καθενός.

Αλουμινένιο κουτί από καφέ, που έντυσα με πολύχρωμο χαρτί

Και λίγο πριν αποχαιρετιστούμε, δώσαμε ραντεβού για την άλλη μέρα στο σπίτι τους. 
Πάσχα στο σπίτι των ΚαΠα, μαζί με άλλους αγαπημένους συγγενείς. 
Αποφάσισα για την ημέρα εκείνη, να φτιάξω ένα cheesecake που δεν είχα ξαναφτιάξει και ναι, το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.


Ευτυχώς ο καιρός μας έκανε τη χάρη κι έτσι στήθηκε η γιορτή στον κήπο τους, τον κήπο της Εδέμ, όπως μ' αρέσει να λέω. 
Το κατσίκι ψήθηκε στην ώρα του, αφού οι άντρες έκαναν πολύ καλή δουλειά, τα παιδιά δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό την τρεχάλα κι εμείς εκεί χαλαρά, ξεκινήσαμε με καφέ και τσουρέκι, για να καταλήξουμε στο γαλακτομπούρεκο του Πανταζή, το οποίο καταβροχθίσαμε μανιωδώς. Υπάρχουν και φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που ελπίζω να αυτοκαταστραφούν...
Τα κλικ ήταν ασταμάτητα! Βγάζαμε τους εαυτούς μας, τους υπόλοιπους, το κατσίκι, τα γλυκά, τα λουλούδια, τα παιδιά, τα χόρτα, τι να σας πω; Σχεδόν γελοία η κατάσταση...

Τα αγόρια με τα αμάνικα μπουφάν...

Και να εδώ, ο κήπος της Εδέμ και ο greek λεβέντης Σάκης (έτσι τον χαρακτήρισε η γυναίκα του και γελάω ακόμη...).


Αδιαμφισβήτητα όμως, η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ο Πα έκοψε και μοίρασε το ξακουστό του και κολασμένο γαλακτομπούρεκο! Το δε cheesecake συγκίνησε πολλούς, αλλά πιστοί του θαυμαστές έγιναν ο ανιψιός μου Άγγελος, ο Φαίδωνας και ο Ανδρέας.
Όχι δεν θα βάλω φωτογραφίες από τη στιγμή που απολαμβάναμε τα γλυκά, όχι!


Θα σας παραπλανήσω και θα σας δείξω άλλες. Επειδή λοιπόν είναι πολύ μόδα τα selfie, είπα να βγάλω κι εγώ με τ' αγόρια μου. Ο Ορφέας καταδέχτηκε επιτέλους να χαμογελάσει στο φακό, οπότε το εκμεταλλεύτηκα.


Ο δε Φαίδωνας δεν καταδέχτηκε να φωτογραφηθεί, αφού ήταν αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Δεν άφησε ούτε λεπτό την γουρούνα, με την οποία ανεβοκατέβαινε τις ανηφόρες με μανία!


Και πριν τελειώσω την περιγραφή μου για την ημέρα του Πάσχα, θέλω να σας δείξω τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες που έβγαλε ο Ανδρέας. Κάποια στιγμή πήρε την μηχανή και άρχισε να τραβάει. Κλικ πάνω στο κλικ, ορίστε το αποτέλεσμα... Η σούβλα, το πινέλο και η καρφωμένη πατάτα να μην πληγωθούν τα παιδιά... Γέλασε κανείς; Ε, μα δεν έχετε φαντασία! Έχουν όμως την ομορφιά τους, ε; Του το αναγνωρίζω!


Ο πρωινός, δευτεριάτικος καφές μου ήταν σκέτος κι ασυνόδευτος, αφού ήμουν ακόμη χορτάτη από την κραιπάλη της προηγούμενης ημέρας. Με την κούπα του καφέ στο χέρι, στεκόμουν μπροστά στα αυγά και τις σοκολάτες και αναρωτιόμουν τι θα τα κάνω όλα αυτά. Με τις ανταλλαγές των δώρων γεμίσαμε σοκολατένια αυγά και λαγούς.
Βέβαια, επειδή χωνεύω εύκολα, τον απογευματινό μου καφέ τον συνόδευσα με το cheesecake, στο οποίο άπλωσα λίγη από την μαρμελάδα που είχα φτιάξει τις προηγούμενες ημέρες. 
Σήμερα όμως, ανυπομονώ να ξαναμπώ στο διατροφικό πρόγραμμά μου! Τέλος η κραιπάλη...


Θα σας αφήσω με την εικόνα του όμορφου καπουτσίνου. Αυτό το φανταστικό φυτό, δώρο της αδερφής μου, δεν το είχα υπόψιν μου. Το λάτρεψα για την ομορφιά του και για τ' όνομά του. Με κέρδισε πολύ εύκολα κι ελπίζω να τα πάμε καλά οι δυο μας...


Χρόνια Πολλά αγαπημένοι μου. 
Τι κι αν πέρασε το Πάσχα; Οδεύουμε προς την Πρωτομαγιά και όσα ακολουθούν. Τα καλύτερα έρχονται, έτσι;
Καλημέρα λοιπόν!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

25 σχόλια:

  1. Καλημερα. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Φαίνεται πως περάσατε πολύ όμορφα. Κ του χρόνου να είστε καλά. Μου άρεσε πολυ η ιδέα του φυτού στο πασχαλινό "καλάθι" κ την κρατάω για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Όμορφες εικόνες, παρέες, γέλια και στιγμές... Και του χρόνου Λιτσάκι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Όμορφες εικόνες, παρέες, γέλια και στιγμές... Και του χρόνου Λιτσάκι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη! Πόσο χαρούμενοι και αγαπημένοι είστε (μικροί και μεγάλοι)! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά , να περνάτε πάντοτε όμορφα! Πολύ μου άρεσε και η ιδέα με τα γλαστράκια στα καλαθάκια για τα δώρα που μοιράσατε. Καλημέρα και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Λιτσακι. Πάντα τέτοιες χαρούμενες αναρτήσεις να διαβάζουμε. Υπέροχες εικόνες γεμάτες χρώματα. Τα δώρα που έφτιαξες είναι πανέμορφα. Και του χρόνου με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα αδε4ρφή.Τι όμορφες εικόνες, τι ωραία που περάσαμε βρε παιδί μου! Τι φως, τι χαρά, τι χαρούμενοι και τι τυχεροί...Το γερμανικό cheezecake κόλαση, ακόμη το σκέφτομαι και λιγώνομαι και βέβαια το γιορτινό Σαββατιάτικο τραπέζι σας τι όμορφο, τι φροντίδα, βρε μικρή...Στις selfie σαν να βλέπω εμένα...ρε συ τελικά μοιάζουμε....και τέλος τι όμορφο το μικρό σου capuchin....το αποφάσισα, θα πάρω κι εγώ ένα. Χρόνια πολλά λοιπόν, αγαπημένοι. Με υγεία και πολλούς ανθρώπους. Όσο για τις φωτο του Ανδρέα...θεικές. Το Πάσχα από άλλη ματιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά Λιτσάκι! Πάντα να περνάτε έτσι πολύχρωμα και λαμπερά!
    υ.γ. κι εμένα μου άρεσαν οι φωτό του Ανδρέα, αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, όλα είναι όμορφα όταν τα περνάς με καλή παρέα, ακόμη και ο καιρός δεν σε πειράζει. Εγώ απ’ όλα όσα έγραψες κρατάω αυτό το κολασμένο cheesecake φούρνου, διότι το έφτιαξε μια φορά ο σύζυγος μου και άντεξε βαριά βαριά μέχρι το βράδυ της επομένης (Φυσικά τώρα που σου γράφω απολαμβάνω τρώω cheesecake κλασικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλά!
    ΠΟλύ ομορφα τα καλάθια με τα καλουδια
    και η διακόσμηση του τραπεζιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά! Να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι και ενωμένοι στις μεγάλες χαρἐς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη!Τι όμορφες εικόνες-και του χρόνου γεροί να περάσετε το ίδιο όμορφα!Πάντα με καλή παρέα και καλή καρδιά!

    Εγώ αυτό το cheesecake το ξέρω ως γαλλικό cheesecake και το έχω φτιάξει 2-3 φορές έως σήμερα και πάντα με επιτυχία!Δοκιμασέ το με σάλτσα φράουλας και θα με θυμηθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστός Ανέστη Λιτσάκι!
    Τι όμορφες εικόνες, πραγματικά μαρτυρούν πόσο όμορφα περάσατε!
    Πολύ μου άρεσε το στρωμένο γιορτινό τραπέζι, χαρούμενο, ανοιξιάτικο και απόλυτα εντός κλίματος!
    Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά Λιτσάκι! τέλεια τα περάσατε! μπράβο σας! όσο για το διατροφικό πρόγραμμα....δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι πια! κορμάρα το Λιτσάκι, εύγε!
    (δεν σχολιάζω καν για την μαγειρίτσα του Ανδρέα και το γαλακτομπούρεκο του Πα....να τους στείλω τον άντρα μου????? έχει εμπειρια...στα κρύα σάντουιτς!!!!αχαχχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά Λίτσα μου.
    Λάτρεψα τις φωτογραφίες με τον μικρό. Είναι φάτσας!
    Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά!!!! Και του χρόνου με υγεία!
    Να σου πω την αμαρτία μου... ή το βίτσιο μου... όπως θες πες το... οι φωτογραφίες που τράβηξε ο μικρός είναι άπαιχτες!
    Δεν ξέρω! Τις λάτρεψα απλά!

    Το τραπέζι σου επίσης ήταν τέλειο με τις μικρολεπτομέρειές του για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και σαν σύνολο.

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστός Ανέστη. Υγεία και χαρουμενες στιγμές σαν και αυτές ευχομαι. Εμένα αυτό που μου αρέσει από την σημερινή βολτα στα σπιτάκια σας ειναι τα κοινά στοιχει της ελληνικής οικογένειας που βλέπω. Οικόνες γεμάτες παραδοση και ομορφια. Και του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιτσακι μου τι ομορφια οπως παντα. Ανοιγει το ματι μας . Οι φωτος του αντρεα σουπερ. Κατι του εμαθες,χιχο. Τι να πρωτοπω. Για τα καλαθια, τα γλυκα, το τραπεζι σας. Και του χρονου γεροι και μονιασμενοι! Καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχαχα!!!!
    απολαυστικη η αναρτηση σου......
    Μπραβο παιδακια!!! Ολα γιορτινα!!!
    Κ του χρονου ολα ναναι ετσι υπεροχα!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστός Ανέστη Λιτσάκι! Για άλλη μια φορά γέμισε η οθόνη μου χαρούμενες, πολύχρωμες, ζωντανές εικόνες! Και του χρόνου να είστε καλά να περάσετε ακόμη καλύτερα.
    Εμείς φέτος στο διαμέρισμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χόρτασα όμορφες φωτογραφίες!! Υπέροχες πραγματικά..Χρόνια Πολλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια Πολλά! Υπέροχες φωτογραφίες γεμάτες χρώμα, χαμόγελα και ανθρώπους που ξέρουν να περνούν καλά και να χαίρονται τη ζωή! Να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ όμορφα όλα
    Χριστός Ανέστη
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όμορφα, χαρουμενο, χρωματιστο, οικογενειακο Πασχα μες τη φυση και την κρεπαλη!!! Πιστα αποτυπωμενο μεσα απο τις υπεροχες φωτογραφιες σου!!!
    Χρονια πολλα Λιτσακι μου. Και του χρονου να ειστε παλι μαζι γελαστοι και ευτυχισμενοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!