Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Φθινόπωρο ξανά...

Φθινοπώριασε και παρόλο που η εποχή άλλαξε, η ζέστη καλά κρατεί εδώ στην Αθήνα. Ωστόσο οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού έγιναν πριν καιρό, αφού δεν άντεχα να βλέπω πια γύρω μου κοχύλια κι αστερίες.
Είχα ανάγκη για αλλαγές κι έτσι βγήκαν σχετικά νωρίς από το κουτί τα κλαδιά και τα κουκουνάρια. Τα παιδιά, συνηθισμένα πια, άρχισαν από μόνα τους να μαζεύουν πεσμένα φύλλα και διάφορους καρπούς, όπως κάστανα ή βελανίδια.


Τα φύλλα τα κρεμάσαμε στο χοντρό κομμάτι ξύλου, που στολίζει έναν από τους τοίχους, ενώ όλα τα κουκουνάρια, μικρά και μεγάλα, έφεραν το Φθινόπωρο σε μια γωνιά του σπιτιού, μαζί με τις κολοκύθες, το βαμβάκι και τις κρασπέντιες. 


Μια μικρή γιρλάντα, για την οποία χρησιμοποίησα συνθετικά φύλλα και τα κόλλησα επάνω σε κορδέλα, κρέμεται διακριτικά κάτω από το ράφι του σαλονιού. Σε συνδυασμό με τις φέτες ξύλου και τα κάστανα, η εικόνα έγινε φθινοπωρινή.


Φυσικά τα φτερά έχουν και φέτος την τιμητική τους. Σε διάφορα μεγέθη και φυσικά χρώματα, έχουν κερδίσει τη συμπάθειά μου και η αλήθεια είναι ότι τους έχω αδυναμία.


Οι όμορφες γιρλάντες γραμμάτων είναι ένα απόκτημα από το Happy Teapot. Καιρό τώρα έψαχνα κάτι ανάλογο κι όταν πια η Λευκή τις έφερε στην "τσαγιερίτσα" πριν μήνες, το χάρηκα πολύ. Έτσι λοιπόν έφτιαξα δύο γιρλάντες γραμμάτων για το σαλόνι: το #smile της δεύτερης φωτογραφίας και το happy day της παραπάνω εικόνας. 

Στο δε τραπέζι του σαλονιού εδώ και χρόνια έπαψα να βάζω επάνω οτιδήποτε διακοσμητικό, καθώς τα παιδιά πάντα το εκτόπιζαν, ώστε να απλώσουν τα παιχνίδια ή τις ζωγραφιές τους. Όμως τώρα βαρέθηκα πια να βλέπω το τραπέζι μονίμως ακατάστατο και το στόλισα με ένα δίσκο γεμάτο κεριά και άλλα διακοσμητικά (επανάσταση). Αρχικά τον κοίταξαν ενοχλημένοι, έπειτα παραδέχτηκαν ότι το τραπέζι δείχνει πιο όμορφο έτσι και τελικά ο δίσκος έμεινε! Χα!


Καλό Φθινόπωρο αγαπημένοι φίλοι. Για πότε θα στολίζουμε δέντρο, ούτε που θα το καταλάβουμε... έτσι νομίζω!


Καλή εβδομάδα σε όλους!

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

15 σχόλια:

  1. Καλό Φθινόπωρο FrauLitsa μου! αν και δεν είμαι fan των φθινοπωρινών χρωμάτων, πώς τα καταφέρνεις και πάντα με δελεάζεις με τις φωτος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφιές βλέπω. Αλλαγές βλέπω...Η μέρα βροχερή εδώ και της πάει η φθινοπωρινή διάθεση! Καλό Φθινόπωρο λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο Λίτσα μου! Πολύ όμορφες οι αλλαγές και το centerpiece στο τραπέζι σου με.τα πολλά κεριά αγαπημένο!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο φθινόπωρο Λιτσα μου!! υπεροχα τα στολισματα σου όπως παντα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο!Μου αρέσει που στολίζεις το σπίτι ανα εποχή. Γενικά μου αρέσουν οι αλλαγές. Το τελευταίο με το καφάσι ειναι τέλειο!Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένουμε να κρυώσει ο καιρός για να χαρούμε το φθινόπωρο! Να ρωτήσω και κάτι; Τι είναι οι κρασπέντιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες οι αλλαγές που κάνεις με τις εποχές και οι φθινοπωρινές σου δεν αποτελούν εξαίρεση! Λάτρεψα το καλαθάκι με το μανιτάρι αλλά και τα σκιουράκια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό φθινόπωρο και πολλά φιλιά από μια φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη!Υπέροχες οι φθινοπωρινές σου αλλαγές! Τόσο όμορφα τα υλικά που χρησιμοποίησες!!! Δεν ξέρω γιατί αλλά το φθινόπωρο παρά την μελαγχολία του μου μαγεύει την καρδιά! Ίσως γιατί με ταξιδεύει σε νεραιδένια δάση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ σαν την Μάχη δεν είμαι φαν ούτε των χρωμάτων του φθινοπώρου αλλά ούτε και της εποχής αυτής καθ΄εαυτής. Παρόλα αυτά με τα χρώματα που προσθέτεις όπως ο δίσκος στο τραπέζι που έβαλες (τέλειος) με κάνεις να θέλω να στολίσω κι εγώ... Καλή εβδομάδα Λίτσα μου και καλό φθινόπωρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο Φθινόπωρο! και λάτρεψα τη διακόσμηση σου! ειδικα τα ελαφακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελεια διακοσμηση.... Αυτο το αστερι ειναι φωτιστικο??? Αν επιτρεπεται απο που το εχεις αγορασει?? Γεωργια ,Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γεωργία. Το αστέρι ναι είναι φωτιζόμενο και το πήρα από το Zara Home.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ! Θα το εχω στα υπ`οψιν μου....

      Διαγραφή
  12. Καλό φθινόπωρο!!! Πολύ όμορφη η διακόσμησή σου!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλο φθινοπωρο!!!
    Τελεια η φθινοπωρινη σας διακοσμηση !!μου αρεσει που εχουν μπει κ τα παιδια στο πνευμα κ μαζευουν υλικα!περιμενω να μας πεις ποσο θα αντεξει ο δισκος στο τραπεζακι....γιατι βρισκομαι στην ιδια μοιρα...τραπεζακι μονο για παιχνιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!