Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή διακόσμηση

Επιτέλους καλοκαίριασε και μέσα στο σπίτι. Παράλληλα με τις ντουλάπες και όλα τα συναφή, άλλαξα και τη διακόσμηση. Η αλήθεια είναι ότι φέτος το κέφι δεν υπήρχε από νωρίς, αφού ο καιρός ήταν αναποφάσιστος. Τελικά το γύρισε στο καλοκαίρι, πάντα με τα απαραίτητα απογευματινά μπουρίνια βεβαίως, οπότε η διάθεσή μου άλλαξε και μαζί της και το σκηνικό του σπιτιού μας. Τι σου κάνει ο ήλιος όμως βρε παιδί μου... Άλλος άνθρωπος!
Ξετρύπωσα την κούτα με τα θαλασσινά και άρχισα να ξεστήνω και να στήνω από την αρχή. Τα ίδια αντικείμενα με πέρυσι, αλλά τοποθετημένα και "παντρεμένα" διαφορετικά. Σαν να λέμε "άλλαξε ο Μανωλιός"...
Το πρώτο πράγμα που άλλαξα ήταν τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια. Φέτος αποφάσισα οι θήκες να έχουν τυπωμένα μηνύματα κι έτσι προέκυψαν αυτά τα μαξιλάρια, στα χρώματα της άμμου και με έντονα γράμματα.


Το "HOME" της εισόδου, πέταξε από πάνω του τ' ανοιξιάτικα κι έβαλε τα θαλασσινά του.


Φυσικά, από την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού, δεν έλειψαν και φέτος το βαμμένο κεραμίδι και το θαλασσινό στεφάνι. Εκεί στο πλάι, σε ένα μικρό βάζο, έβαλα λίγα αγριοκρέμμυδα που μάζεψα πριν λίγες ημέρες από τους αγρούς.


Το καλάθι, που το φθινόπωρο ήταν γεμάτο κουκουνάρια και κολοκύθες, τώρα γέμισε με πέτρες, κοχύλια και θαλασσόξυλα.


Το περσινό μόμπιλε το κρέμασα σε ένα λευκό κλαδί, πάνω από τον αγαπημένο μου καπετάνιο. Τον έχω από την βάφτιση του Ορφέα και στόλιζε την λαμπάδα του. Θυμάμαι που ο δυνατός νησιώτικος αέρας έριξε κάτω την λαμπάδα, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να γίνει κομμάτια. Τα μάζεψα και τα κόλλησα ένα-ένα, όμως κάποια μικρά λείπουν τελικά...


Η γωνιά όμως που αγάπησα πιο πολύ απ' όλες, είναι αυτή με τα βάζα. Έχω δει άπειρες φωτογραφίες στο pinterest και παράλληλα έχω πολύ υλικό για βάζα, αφού έχω μαζέψει κατά καιρούς βότσαλα, κοχύλια, θαλασσόξυλα, πέτρες και διάφορα άλλα από όμορφες παραλίες.
Το μόνο που μου έλειπε, ήταν λίγη άμμος, οπότε πήγαμε με τον Φαίδωνα μια βόλτα στην παραλία. Έβαλα λίγη άμμο στο βάζο κι έπειτα είδα τα αγριόχορτα στην παραλία. Έκοψα λίγα, τα κάρφωσα στην άμμο, έριξα μέσα αστερίες, κοχύλια ένα ξύλο και να το απλούστατο αποτέλεσμα...


Στα υπόλοιπα βάζα έβαλα μικρά κοχύλια από Κρήτη, βότσαλα από Λευκάδα και Κέρκυρα, αλλά και χρωματιστές πέτρες από Σαμοθράκη, τις οποίες μάζεψα πριν 20 (και βάλε) χρόνια.
Τους μικρούς αστερίες τους είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια, με αφορμή την βάφτιση του Ορφέα και κάποιοι μου περίσσεψαν.

Τα πετραδάκια της Σαμοθράκης

Μαζί με θαλασσοφαγωμένα ξύλα, καραβάκια, κεριά και κοράλλια συνθέτουν την πιο θαλασσινή γωνιά του σπιτιού. 


Πολλά ή λίγα, υπερβολικά ή λιτά, πολύχρωμα ή λευκά, είναι όλα τα αντικείμενα αγαπημένα και μ' αρέσει να τα βλέπω τριγύρω να στολίζουν τις γωνιές του σπιτιού μας. Και τώρα που τα σχολεία τελείωσαν και ο καιρός ζέστανε, έχω λίίίγο παραπάνω χρόνο (λέμε τώρα...) αλλά και όρεξη να γευτώ ένα κρύο καφεδάκι, χαζεύοντας περιοδικά και απολαμβάνοντας τη θαλασσινή αύρα του σπιτιού. Καιρός ήταν...


Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι αγαπημένοι. Ελπίζω να περνάτε όμορφα και δημιουργικά! 

Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

13 σχόλια:

  1. Μου άλλαξες τη διάθεση βρε παιδί μου!!!! Καλό καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ απ΄όλες τις φωτογραφίες θα πάρω αυτή με το καφεδάκι (είμαι εξαρτημένη από τη καφείνη) και το περιδικό Ετσι Απλά!!! :))
    Δεν έχω καλύτερο!!! Το κάνω ότα πάμε Κρήτη, περιοδικό και φραπεδάκι στην αυλή στο χωριό.
    Πολύ όμορφα τα στόλισες Λίτσα και του χρόνου να είσαι καλά. Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα και καλή εβδομάδα Λίτσα. Πραγματικά θαλασσινή αύρα απέκτησε το σπιτικό σου. Τι όμορφα που είναι να αλλάζουν μαζί με την εποχή και τις διαθέσεις και τα σπίτια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες γωνιές! Ευρηματική και αποτελεσματική! Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφες όλες οι γωνιές του σπιτιού με υλικά αγαπημένα! Καλοκαίρι και θάλασσα δεν έχω καλύτερο. Εύχομαι να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα πανέμορφα και με πολύ γούστο! Μου άρεσαν πολύ τα μαξιλάρια σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μύρισε πραγματικά καλοκαίρι Λίτσα! Πολύ μού άρεσε το καλαθάκι με τα βότσαλα και τα κοχύλια αλλά και το ξύλο με το κοράλι!
    Ευχές να το απολαύσετε όπως θέλετε όλο το καλοκαίρι. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό καλοκαίρι! Μας δίνεις πάντα τις πιο δροσερές ιδεες για το σπίτι μας. Φιλακια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε τι πλάσμα ακούραστο είσαι εσύ! Πολύ όμορφα όλα βρε Λιτσάκι μου. Τα μαξιλάρια τα πήρες από κάπου έτοιμα ή τα τύπωσες εσύ; Τα λάτρεψα ! Σε lolipop βγαίνουν ;(χαχαχαχα) Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδερφή μου, με τρελαίνουν τα μαξιλάρια σου, με τρελαίνουν τα βάζα σου με τρελαίνει το home που αλλάζει εποχές!!!!!Φιλιά, μακρινά γιατί τα κοντινά είναι σπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά, όταν την απλότητα της στιγμής και των υλικών τις κλείσεις μέσα σ' ένα βάζο, το αποτέλεσμα είναι πιο μαγικό από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!