Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κέρασμα με Toffifee

Άρχισα δίαιτα τέλος! Το πήρα απόφαση. Έχω 6 κιλά που μου έμειναν από την εγκυμοσύνη, που με βαραίνουν, μου χαλάνε τη διάθεση, την αισθητική, τα πάντα. Οπότε ήρθε ο καιρός να φύγουν!
Στο δικό μου λεξιλόγιο το "κάνω δίαιτα" μεταφράζεται σε "φτιάχνω γλυκά" και μάλιστα πολλά! Δεν ξέρω γιατί, μάλλον είναι κάποιου είδους μαζοχισμός. Θα μου πείτε "και τι τα κάνεις;" Θ' απαντήσω "τα μοιράζω!".
Πρός το τέλος του καλοκαιριού λοιπόν, ήρθε σπίτι η αγαπημένη μου φίλη Γιάννα και μ' ενημέρωσε για μια καταπληκτική συνταγή φτιαγμένη με σοκολατάκια Toffifee (πεθαίνω!!). Πριν λίγες μέρες μου την έστειλε με e-mail. Πείτε μου: υπήρχε ποτέ περίπτωση να μην τη δοκιμάσω; Όχι βέβαια!!


Για δείτε την συνταγή:

150 γρ αλεύρι
50 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κρόκο
μία πρέζα αλάτι
1 μεγάλο πακέτο Toffifee (ή δύο μικρά)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2 ασπράδια
1 κουταλάκι τσαγιού χυμό λεμονιού
160 γρ ζάχαρη

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο και το αλάτι και με μια κουταλιά κρύο νερό τα ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνουν ζυμάρι. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βγάζετε από το ψυγείο και την απλώνετε με πλάστη (πάντα ανάμεσα στην μεμβράνη για να μην κολλάει). Κόβετε με κουπάτ κύκλους, λίγο μεγαλύτερους από ένα σοκολατάκι Toffifee (εγώ δεν είχα τόσο μικρό κουπάτ και χρησιμοποίησα αυγοθήκη). Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε κάθε κύκλο βάζετε ένα σοκολατάκι με την καμπυλωτή πλευρά προς τα επάνω.
Σε άλλο μπολ  χτυπάτε το χυμό λεμονιού με τα ασπράδια σε μαρέγκα και (χτυπώντας πάντα) ρίχνετε σιγά-σιγά και τη ζάχαρη. Βάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ και "γαρνίρετε" τα σοκολατάκια, αν θέλετε τα καλύπτετε εντελώς. 
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15-20 λεπτά.


Άψητα

Ψημένα
Φτιάχνονται πανεύκολα και γρήγορα, είναι πολύ νόστιμα, ειδικά αν αγαπάτε τα Toffifee και είναι και όμορφα.
Τύλιξα μερικά και τα πήγα πακέτο στον Πανταζή - γαμπρός μου- μαζί με το δωράκι του (για τα γενέθλιά του): το βιβλίο του Jamie Oliver, "Jamie's 30 minute meals".


Την ιδέα για το βιβλίο μου την έδωσε η Eri στο blog της. O Jamie ετοιμάζει ολοκληρωμένα και εύκολα μενού (ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπιο) σε 30 λεπτά. Ένα εύκολο βιβλίο με πολύ όμορφες εικόνες και έξυπνες ιδέες.
Ορίστε μια χριστουγεννιάτικη ιδέα δώρου... Αν γνωρίζετε κάποιον που του αρέσει ο Oliver (σαν τον Πανταζή, που τον παρακολουθεί φανατικά) δεν έχετε παρά να του δωρίσετε αυτό το βιβλίο!

Γιάννα


Γιάννα μου ευχαριστώ για την πεντανόστιμη συνταγή!

Σας φιλώ και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους εσάς που σήμερα γιορτάζετε.


Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286

22 σχόλια:

  1. αααα...Λιτσάκι εχω πάθει σόκ!Μόλις έτρωγα σοκολατάκια που μας κέρασε ένας συνάδελφος λόγω των γενεθλιων του.Ηταν και αυτά πανέμορφα(θα τα κάνω ανάρτηση και θα τα δεις να μου πείς τη γνώμη σου)αλλά και τα δικά σου είναι yami!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Λιτσάκι μου..αχ και εγω σήμερα είπα τέλος στις κρεπάλες..(βέβαια αυτό το λέω καιρό τώρα, αλλά σήμερα είπα να το τηρήσω..)..
    όμως τρώγοντας την μπανάνα μου και βλέποντας τα γλυκάκια σου..μήπως να αλλάξω γνώμη???
    σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aaa, όλα κι όλα τα 6 κιλά που αποφάσισες να χάσεις μας τα μεταβιβάζεις;Τι φταίμε; και δεν έχουμε κι άλλα περιθώρια...
    Νάξερες πόσο βασανίζομαι να πάρω μία παρόμοια απόφαση,αλλά με τέτοιους πειρασμούς ...ούτε ο Αγ.Αντώνιος (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, άμυαλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα! Υπεροχο το μπλογκ σου! Η συνταγή σου φαίνεται πεντανόστιμη...μας βάζεις σε πειρασμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααα τι είναι αυτά;; Τα Toffifee είναι από τα αγαπημένα μου..και εννοείται πως τη συνταγή θα τη δοκιμάσω..να σαι καλά..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιτσάκι μου καλή σου μέρα!Μετά πως να ξεκινήσεις δίαιτα,με τέτοιες συνταγές????Ωραία σοκολατάκια....μου φαίνονται πεντανόστιμα!!!Η δίαιτα από Δευτέρα μου φαίνεται.Φιλάκια,κορίτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τι ωραία γλυκάκια ειναι αυτα Λίτσα μου!!! Κουκλίστικα, πανέμορφα!
    Για το βιβλίο τώρα, έχεις δικιο, ειναι ένα πολύ καλό βιβλίο προσωπικά μου λύνει τα χέρια σε στιγμές που δεν έχω κανονίσει να μαγειρέψω κάτι και βιάζομαι..
    Φιλάκια πολλά, Σ'ευχαριστώ παρα πολύ για την αναφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία ιδέα, ε! Τα Toffifee είναι τέλεια! Αυτό με τη δίαιτα και τα γλυκά το κάνω κι εγώ, μην ανησυχείς δεν είσαι μόνη στην τρέλα!
    Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφα FraouLitsa μου. Και τι όμορφο και γλυκό που τα έφτιαξες για τον Πανταζή!

    Πολύ τα ζήλεψα και επειδή είμαι ανίκανη να διαχειριστώ ένα κορνέ, απλά θα χαζεύω τα δικά σου ξεροκαταπίνοντας. Λατρεμένα τα Toffifee!

    Φιλιά σας πολλά!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά για το βιβλίο δεν θα πω τίποτε, απλά ότι ζει...στο κομοδίνο του Πανταζή!!! Ομως τα μπισκότα....είναι απλά συγκλονιστικά! Δοκίμασα ένα και σχεδόν πνίγηκα γιατί νομίζω πως είναι μακράν τα ωραιότερα μπισκότα που έχω φάει....μικρή σκίζεις!!!!Αν δεν χάσεις τα κιλά σου σύντομα, θα συνεχίσεις τα γλυκά κι εμείς θα συνεχίσουμε να τα τρώμε και θα ξαναγίνω βουβαλέ....Ελεος!!!!
    Κατερίνα

    Θα σου κάνω το τραπέζι με ένα μενού του ευχαριστώ που με σκέφτηκες όταν το είδες.Ωραίο το toffife κάτι με nutella έχεις;
    Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη σκάς μωρέ Λιτσάκι με τις δίαιτες ,σιγά σιγά!!Όσο για τα μπισκότα είμαστε φανατικοί στο είδος φτιάχνουμε με τα κορίτσια σε διάφορες παραλλαγές και σίγουρα θα δοκιμάσουμε και τα δικά σου!θα σ'ενημερώσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ότι έλεγα για δίαιτα!!!Μμμ καλή ιδέα !!Δίαιτα με παρασκευή γλυκών???Λίγο δύσκολο!!!Φαίνονται όμως υπέροχα!!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΛΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΔΙΑΙΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΡΩΜΕ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ , ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!ΜΜΜΜΜΜ! ΤΕΛΕΙΑ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιτσάκι τέτοια δίαιτα με τέτοιες λιχουδιές κάνω κι εγώ, είναι τέλεια, πιστεψέ με θα την ακολουθήσω, πόσα κιλά χάνεις;;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φοβάμαι τη μαρέγκα...πάντα μου κόβει δεν ξέρω τι κάνω λάθος...ή φταίει το μίξερ...πάντως θα τα δοκιμάσω! ειναι σταα προσεχώς μαζί με την τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι χρυσοχέρα μάνα είσαι εσύ!!!!!!!!Σε θαυμάζω πραγματικά!!!φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι τέλεια συνταγή!! Θα την κάνω!! Βασικά σε θαυμάζω..εγώ δίαιτα και να φτιάχνω γλυκά δεν γίνεται με τίποτα να μπορώ να τα συνδυάσω!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τρελαίνομαι για τόφυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! φαντάσου τώρα πόσο νόστιμο το έκανες εσύ!!!!αχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τι ωραιο σπιτι εχεις καλη μου!!ωραια χρωματα, ωραια μουσικη, και η συνταγη..πως να αντισταθω?θα την δοκιμασω συντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλεια ιδέα, φαίνονται πολύ λαχταριστά !!! Λέω να τα δοκιμάσω ;) μου κάνουν και κάπως χριστουγεννιάτικα έτσι άσπρα άσπρα που είναι σαν πασπαλισμένα με χιόνι :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Που μπορώ να βρώ Toffifee;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Σίγουρα έχει στον Μασούτη και στο Βασιλόπουλο.

      Διαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!