Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παραπονιέμαι, απογοητεύομαι και επαναπροσδιορίζω!

Σήμερα θα δεχτώ την πρόσκληση της MyStickland και θα πάρω μέρος σ' ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να σας αποκαλύψω το γραφείο μου, τον προσωπικό μου χώρο!
Βέβαια, το ξέρετε ήδη, σας το έχω ξαναδείξει.
Αυτό είναι. Είναι το σημείο απ' όπου σας γράφω, σας διαβάζω, επικοινωνώ μαζί σας.
Αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος, όπου ανάβω ένα κεράκι, πίνω καφεδάκι, αραδειάζω τα σημειωματάριά μου, τα post it και σας γράφω. Όλα εδώ πάνω είμαι εγώ. Η κούπα, τα χρώματα, τα αντικείμενα...




Βέβαια είναι αρκετά τακτοποιημένο, γιατί τον τελευταίο καιρό έκανα γραφείο μου την τραπεζαρία, μπροστά απ΄το laptop του Ανδρέα. Έτσι έχω τον έλεγχο της κουζίνας, των παιδιών, του σπιτιού γενικότερα.



Ναι, εδώ γίνεται πραγματικός χαμός τελευταία. Σωρός από χαρτιά, μπλοκ και παιδικά παιχνίδια. 
Όχι, η φωτογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικής κατάστασης, αλλά δεσμεύομαι να επανέλθω με άλλη φωτό, πιο... αληθινή.


Από εδώ σας γράφω για τις δημιουργίες μου, τις εμπνεύσεις, τις ανησυχίες, την καθημερινότητα.
Έτσι και τώρα...
Δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα μου, είναι μια...εξίσου "κακή" συνέχεια της προηγούμενης!
Εδώ και 15 μέρες δεν μπορούμε να συνέλθουμε.
Μετά τον Φαίδωνα αρρώστησε και ο μικρός. Τώρα ήρθε η σειρά μου, είμαι χαπακωμένη και με μια κούπα τσάι στο χέρι. Αϋπνία, κούραση, μαυρίλα.
Δεν αναγνωρίζω πια τον εαυτό μου. Θαρρείς και χάθηκε καθετί, το οποίο κάποτε με χαρακτήριζε.
Η φρεσκάδα μου, το χιούμορ μου, η αισιοδοξία μου, η δημιουργικότητά μου, οι εμπνεύσεις μου.
Τελευταία νιώθω όλο και περισσότερο κουρασμένη, θλιμμένη, ατάλαντη, ανίκανη και άχρηστη. Νιώθω αβεβαιότητα και απογοήτευση... Νιώθω τα χέρια μου δεμένα... Προοπτική πουθενά...
Και όχι, δεν τα γράφω μπας και αποκομίσω κανέναν καλό λόγο από εσάς. Τα πιστεύω όλα.
Χάθηκε κάθε όρεξη για βόλτες, για γέλιο, για διασκέδαση, για μουσική, για γράψιμο, για διάβασμα - έστω και περιοδικών - , ακόμη και για παιχνίδι με τα παιδιά. Όλα γίνονται με το ζόρι και ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου, αντιθέτως μάλιστα, θα χειροτερέψει και πάλι.
Όλα μου τα προγράμματα πήγαν περίπατο, κι εγώ δεν μπορώ χωρίς πρόγραμμα.
Διεκπεραιώνω δίχως ν' απολαμβάνω.
Γύρω βλέπω μόνο μουντά πρόσωπα και κλειδωμένους ανθρώπους.
Σαφώς και αιτία αυτής της κακής διάθεσης δεν είναι το κρυολόγημα, προφανώς όμως χειροτερεύει την κατάσταση... 
Αντιστέκομαι, όπως όλοι μας, τόσον καιρό τώρα. Αντιστέκομαι και προσπαθώ για χάρη της οικογένειάς μου, των παιδιών μου κυρίως. Όμως, ειλικρινά, αναρωτιέμαι, πώς όλοι εμείς οι θλιμμένοι και αγχωμένοι γονείς, μπορούμε να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά...;
Καιρό τώρα ξυπνάω το πρωί συνοφρυωμένη. Πριν καν ανοίξω τα μάτια μου, "ισιώνω" το πονεμένο μέτωπό μου και χαλαρώνω τα σφιγμένα δόντια μου. Όχι δεν υπερβάλλω! 
Ο ελαφρύς πονοκέφαλος έχει γίνει μόνιμο φιλαράκι μου.
Παίρνω βαθιές ανάσες και ξεφυσάω με δύναμη, αλλά ο κόμπος και το σφίξιμο παραμένουν. Πάντα εκεί, στη θέση τους, λίγο πιο κάτω απ' τον λαιμό και πάνω από το στήθος...


Κι αν νομίζετε ότι το σημερινό μου post είναι απαισιόδοξο, κάνετε λάθος. Προβληματισμένο είναι! 
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι, όταν χάνεσαι στις σκέψεις, πρέπει να πάρεις μολύβι και χαρτί και ν' αρχίσεις το γράψιμο. Ακόμη κι αν είναι όλα συγκεχυμένα στην αρχή, σιγά σιγά θα ξεδιαλύνουν και το "τοπίο" θα ξεκαθαρίσει. Και ξαφνικά... θα δεις! Θα δεις αυτό που τόσον καιρό ήταν κάτω απ΄την μύτη σου!
Συνειδητοποιώ λοιπόν, όλο και περισσότερο, ότι κάτι πρέπει ν' αλλάξει.
Τα πάντα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, γιατί όλα γύρω αλλάζουν...
Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.
Θα τη βρω την αρχή μου. Λίγο χρόνο θέλω και θα τη βρω... ξεκινώντας από τον εαυτό μου!




Προς το παρόν θ' αράξω στην πολυθρόνα μου τυλιγμένη με την κουβέρτα και θα πιω το τσάι μου, όσο είναι ακόμη ζεστό (και για όση ώρα μου το επιτρέψουν τα τριανταφυλλένια μου)...



Litsa


Επισκεφθείτε το "Home" στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Home-is-where-your-story-begins/225452127497286  

36 σχόλια:

  1. Εγώ αρχίζω σοβαρά να πιστεύω πως περνάω "κρίση ίντερνετ". Θα την παλέψω όμως γιατί τα οφέλη είναι περισσότερα από τη χασούρα αν βρεις το μέτρο. Για την ώρα σκέφτομαι πολύ και πάντα κάτι καλό έβγαινε από τη σκέψη μου. Σε φιλώ και εύχομαι περαστικά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζο κι εμένα περνάει από το μυαλό μου (το θέμα του ιντερνετ)... Γι αυτό και θ' αλλάξω εντελώς το πρόγραμμά μου, μήπως και πάει καλύτερα! Ευχαριστώ για τις ευχές! Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Δεν θα σου πω τα γνωστά, ότι όλοι περνάνε τα λίγο πολύ τα ίδια τον τελευταίο καιρό, θα σου πω μόνο ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, η περισυλλογή είναι απαραίτητη και αυτό είναι που μας κάνει καλύτερους. Μάζεψε τις δυνάμεις σου, δες την αιτία και όσο κι αν είναι δύσκολο προσπάθησε να την λύσεις. Αυτό που γράφει η φωτογραφία με το ουράνιο τόξο είναι πλήρως αληθινό. Εγώ το λέω αλλιώς, αν δεν πιάσεις πάτο δεν μπορείς να πετάξεις ψηλά!!! Εάν πάλι τίποτα από αυτά δεν σου λέει τίποτα και σε αυτή τη φάση τα θεωρείς λόγια του αέρα, τότε απλά σου στέλνω μια γλυκιά καλημέρα και ένα ζεστό φιλί. Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά ξέρω ότι σαν γυναίκα, μάνα, σύζυγος και με όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχεις κι εσύ δικαίωμα στον προβληματισμό! Εύχομαι σε λίγο καιρό να νιώσεις καλύτερα!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου λόγια του αέρα Callie. Έτσι είναι, έχεις δίκιο. Διάλειμμα από όλα χρειάζομαι, περισσότερη λογική και λιγότερους συναισθηματισμούς!
      Ευχαριστώ πολύ και σας φιλώ

      Διαγραφή
  3. Baby...όσο κι αν είναι δύσκολο να το δεις, τώρα η φάση που περνάς είναι δημιουργική.Είναι η μετάβαση τα λίγα βήματα που κάνεις πρς τα πίσω όχι γιατί υποχωρείς αλλά για να πάρεις φόρα και να πηδήξεις μακριά!! Πιστεύω σε εσένα, στις γνώσεις σου , στα ταλέντα σου, στη δημιουργικότητα σου, στις σπουδές και στις πλούσιες εμπειρίες σου και τέλος πάντων ένας άνθρωπος έχει το δικαίωμα να χαλαρώσει και να είναι λιγότερο αφοσιωμένος σύντροφος, η γονιός, ή φίλος...Αυτός δεν σημαίνει πως είσαι κακός σε κάτι...θα έρχόμουν να κεραστώ το συγκλονιστικό σου τσαγάκι σε αυτή την υπέροχη πολυθρόνα...(ποιός ξέρει να ομορφαίνει περισσότερο από εσένα την καθημερινότητα του, δες εδώ μια φωτογραφία)...αλλά όπως ξέρεις έχω το ζωντόβολο εδώ άρρωστο..πάλι!! Θα σε ισιώσω άλλη μέρα...Προς το παρόν το πρωι "Δράσε" και το βράδυ "Γράψε"!!! Αυτή είναι η συμβουλή που δίνω στον εαυτό μου κάθε μέρα....φιλιά μικρή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίτσα το μυαλο μας παιζει πολλα παιχνιδια δυστυχως!

    Πρεπει να την δουμε αλλιως μονο ετσι θα επιβιωσουμε........

    Πιο εναλλακτικά πιο κοντα στην φυση πιο κοντα στους ανθρωπους!!!!!!!!!!

    Περαστικουλια σου και η μαυριλα θα φυγει πολυ γρηγορα ειμαι σιγουρη για αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιτσα μου ευχομαι να βρεις την ακρη του δικου σου νηματος και να το πιασεις απο την αρχη, αργα και σταθερα. Γιατι αν περιμενεις να αλλαξει η επικαιροτητα, θα περιμενεις παααααααρα πολυ!
    Ολοι ετσι ειμαστε. Με αυτο το ποστ σου αντιπροσωπευεις τοσους πολλους απο εμας, γονεις ή μη. Αφεσου στην κατηφια. Δεν γινεται να ειμαστε συνεχεια σαν τα πανηγυρια :) Χρειαζεται να μαυριζουμε και λιγακι για να εκτιμαμαι τα χρωματα ξανα μετα (κατι σαν αυτο που λεει η δευτερη φωτογραφια σου δηλαδη)

    Τσαγακι κεραστικα απο το facebook :) Ακομη βηχω, αλλα ευτυχως η μικρη ειναι μια χαρα !

    Σε φιλω και σου στελνω αγκαλια συμπαραστασης :)

    xxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίσω από τα σύννεφα ο ήλιος λάμπει,δεν έχει φύγει,είναι εκεί και περιμένει να φυσήξει το αεράκι και να ξαναβγεί να φωτίσει.Καλό μας κάνει και το ψυχολογικό πέσιμο...αν και είμαι σίγουρη πως περισσότερο οφείλεται στην αρρώστια.Κρατάει μέρες και πολλοί γύρω μου που το πέρασαν είναι στην ίδια κατάσταση με σένα.Θα δεις μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα και φτιάξει και λίγο ο καιρός, πως όλα θα φαίνονται αλλιώς.Ως τότε είναι καιρός για περισυλλογή και ξεκούραση.Τα φιλιά μου και περαστικά σ'όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά,αυτό το διάστημα ήταν δύσκολο για όλους(δεν υπάρχει άνθρωπος απ'όσους ξέρω που να μην την πάτησε με μια ιωσούλα-κι εγώ φυσικά)αλλά θα περάσει!Και θα είσαι πάλι όπως πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κεφαλι δε σηκωσατε βρε Λίτσα, πως να μη σε πιασει και η μαυρίλα..Κι εγω πάσχω απο πονοκεφάλους τελευταια, ψυχοσωματικό...??Τι να πω!!Θα περασουν ολα και θα ξαναβρεις τον παλιο καλό κι αισιόδοξο εαυτό σου!Ετσι οπως σε έχουμε μαθει και σε ξερουμε, φιλια πολλά και περαστικα!Μια αγκαλια σε σενα και στα μικρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιτσάκι μου είμαστε πολλοί αυτοί που νιώθουμε σαν εσένα. Δυστυχώς βιώνουμε πλέον πολύ δύσκολες καταστάσεις και χάνουμε κάποιες μέρες τις ισορροπίες μας. Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, οπότε πώς θα μπορούσαμε να είμαστε συνέχεια μες στην τρελή χαρά; Είναι ανθρώπινο όλο αυτό και ίσως όντως να μας κάνει καλό η περισυλλογή και ο επαναπροσδιορισμός που είναι πλέον απαραίτητος. Δε σου κρύβω πως δάκρυσα όσο διάβαζα πώς νιώθεις...σε νιώθω απόλυτα. Αλλά ρε γαμώτο γιατί να φτάνουμε στο σημείο να νιώθουμε τόσο αδύναμοι, τόσο μικρές κουκίδες; Έγραφα ένα κείμενο τις προάλλες γύρω από αυτά και αποφάσισα να μην το βγάλω. Γιατί δε θέλω να βάλω "σφραγίδα" στη θλίψη. θα χτυπηθούμε, θα κουραστούμε και θα αναπνεύσουμε και πάλι. Όχι κάτω από το νερό όπως κάποιες τελευταίες φωτογραφίες σου...αλλά από πάνω και θα έχει βγει κι ο ήλιος δυνατός και λαμπερός! ;) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάνε κάτι διαφορετικό..μια μικρή εκδρομούλα αν μπορείτε..Να αλλάξεις λίγο παραστάσεις, να κάνεις διαλειμματάκι..Αν αυτό χρειάζεσαι, αυτό να επιδιώξεις, το μότο της φωτογραφίας μάλλον σωστό ;-)
    Περαστικά για την ίωση, σίγουρα όταν σου φύγει θα νιώσεις λίγο καλύτερα!
    Σε φιλώ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στεναχωριέμαι που σε ακούω έτσι! Εύχομαι η αλλαγή της εποχής να σου αλλάξει την διάθεση. Εγώ έτσι παθαίνω κάθε φορά. Σκέψου τι θα σε χαροποιούσε και κάντο το!
    Φιλια
    Kathy from anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δε θα σου πω πολλα μονο ενα..πριν απο λίγο με πήραν τηλεφωνο βρεθηκε μοσχευμα για εναν κοντινο μου ανθρωπο που περιμενει χρονια τωρα να κανει μεταμοσχευση...μονομιας μου φανηκαν ολα ασημαντα!
    σιγουρα εισαι πολυ καλυτερα απο τους ανθρωπους που βρίσκονται συνοδοί μα και ασθενείς μεσα σενα νοσοκομείο..χαμογέλα, είσαι καλα και δεν το ξερεις:)
    με εκτιμηση κ φιλακια το θωμακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λιτσάκι μου μην στενοχωριέσαι! Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι έτσι νιώθουμε! Πιστεύω πως γρήγορα θα βρεις τον καλό σου εαυτό! Κι εγώ περνάω πολλές τέτοιες φάσεις! Φταίει που είμαι και διδυμάκι (στο ζώδιο) και τα διδυμάκια συνήθως είναι κυκλωθυμικά! Αγκαλίτσες και φιλάκια καλό μου Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οχου βρε Λιτσακι, να ηξερες ποσο σε νοιώθω! Παντως να ξερεις παιζει σημαντικό ρόλο ο καιρός. Πριν 2 μερες εφτιαξε εδω στη Ρόδο και είναι σαν ανοιξη και δεν φαντάζεσαι ποση αλλαγή ειδα στην ψυχολογία μου. Περαστικά σας ευχομαι και υπομονή, δε θα είναι ολο ετσι, οπως ειπες θα τη βρείς την αρχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπομονή χρειάζεται,και δύναμη να αντλήσεις από μέσα σου για να σηκωθείς στα πόδια σου και πάλι.......όλοι μας περνάμε τέτοιες περιόδους κρίσης,φταίει ο καιρός, φταίνε οι αρρώστιες δεν ξέρω πια βαρέθηκα,αλλά πραγματικά νιώθω ώρες ώρες πως θέλω να πάρω τους δρόμους!!!
    Δεν νομίζω βέβαια ότι αυτή είναι η λύση,αλλά πιστεύω πως μόλις έρθει για τα καλά η γλυκιά ζεστασιά της άνοιξης,θα ζεστάνει και η καρδιά μας,θα ηρεμήσει και η ψυχή
    μας.......περαστικά σε όλους σας!! Φιλάκια γλυκό μου Λιτσάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα τη βρεις την αρχή σου που θα πάει.Υπομονή. Όλοι περνάμε τέτοιες φάσεις,αλλά κύκλος είναι η ζωή. θα ξαναπάρεις τα πάνω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λίτσα σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!Ετσι κι μεις με την σειρα πάμε πρωτα η μικρη μετα οι μεγάλοι..τωρα ειμαστε καλύτερα..μας τρέλλαναν οι ιώσεις..
    Πάντος σε καταλαβαίνω,'πέφτω'και γώ με οτι με κανει να νοιώθω άσχημα..τα πέρασα πρόσφατα και όσο κι αν μου ήταν δύσκολο καταφερά να 'ανεβω', με πίστη και υπομονή.Είπα στον εαυτό μου απο εδώ και πέρα θα αντλώ δύναμη απο τα 'θετικά της ζωής'και είναι τόσα πολλά!!!!
    Λιτσάκι πιστεύω πως θές το καλύτερο για σένα..σου εύχομαι να καταφέρεις το συντομότερο να το βρείς!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περαστικά κορίτσι !!! Και μην ανυσηχείς..μόλις φτιάξει ο καιρός θα φτιάξει και η διάθεση μας.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΟΛΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ....ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ....ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!
    ΑΑΑΑ! ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ...ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΠΑΣΤΑΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ....ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΟΥ ΤΑΠΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΩ!!!!!!!!!
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γλυκιά μου Λίτσα... Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα... τα κάτω και τα πάνω και ξανά κάτω και ξανά πάνω και ο αέναος κύκλος δεν σταματά!
    Θα το βρεις είμαι βέβαιη... ακόμα και ένα δυναμικό, δημιουργικό και αισιόδοξο άτομο όπως εσύ, έχει δικαίωμα να μην είναι στα καλά του!
    Όμορφο που ρίξαμε μια ματιά στο γραφειάκι σου! Είναι πραγματικά εσύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ δεν θα δώσω συμβουλές και ιδέες, είμαι σίγουρη ότι τα ξέρεις όλα, μία φάση είναι και θα περάσει. Και ένα πρωί θα ξυπνήσεις και η ζάρα στο μέτωπο θα έχει χαθεί από μόνη της και το χαμόγελο θα είναι φυσικό και θα έχεις πολύ διάθεση για τα πάντα και θα πεις, δεν αξίζει να σκάω και θα σφυρίξεις αμέριμνη. Σου στέλνω μόνο τα φιλιά μου από την ηλιόλουστη σήμερα Αθήνα. Α, επίσης, έχω την ίδια κούπα με τα λουλουδάκια στο γραφείο μου και κάθε πρωί που έρχομαι στην δουλειά και βάζω εκεί τον καφέ μου μου φτιάχνει την διάθεση! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάρε μια βαθειά ανάσα,πιές και μια γουλιά απο το ζεστό σου,τσαγάκι..και όλα θα πάνε καλά!!
    Όλοι κάπως έτσι αισθανόμαστε,αλλά έχουμε ο ένας την αγκαλιά του άλλου..
    Μου αρέσει πολύ ο χώρος σου..Ήρεμος και δυναμικός ταυτόχρονα!!
    Καλά να περάσεις!!
    Φιλιά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΗ ΠΑΛΕΨΗ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΖΟΥΓΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ....ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Λίτσα μου! πολύ χαριτωμένο το γραφείο σου! κι εγώ την τραπεζαρία έχω κάνει γραφείο...! δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πολύ σε νιώθω και σε καταλαβαίνω γιατί κι εμένα το 2012 μου μπήκε με.....μούντζες!! και εκεί που πάω να πέσω εκεί το παίρνω πεισματικά και ξανασηκώνομαι!! το 3ήμερο που πλησιάζει πιστεύω θα βοηθήσει την κατάσταση! φιλάκια και καλά να περάσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα κάνω χρήση αυτού που είχε πει ο Αρναούτογλου... "η μελαγχολία είναι χειρότερη από την κρίση"! Σκέψου το λίγο..
    Φιλιά, Ολγα
    Υ.Γ.: πόσο χαριτωμένη η αλυσιδίτσα με την κουπίτσα στο τσάι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λιτσάκι μου, καλημέρα...κατ΄αρχήν χίλια ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα σχόλια στη σελιδούλα μου. Και υποδείξεις δέχομαι, και ιδέες δέχομαι και πάσης φύσεως σχόλια. Να σας ευχηθώ περαστικά οικογενειακώς...κι εμείς μία από τα ίδια είμαστε....τα παιδιά μου πέφτουν σαν τα κοτόπουλα...το ένα πίσω από το άλλο από τις ιώσεις. Οσο για τους προβληματισμούς και τις μελαγχολίες ΥΠΟΜΟΝΗ. Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Κι εγώ στενοχωριέμαι πολύ. Εχω τρία παιδιά, 29, 32 και 34 από τα οποία το ένα μόνον εργάζεται και πληρώνεται κανονικά. Το άλλο σκοτώνεται στη δουλειά και παίρνει μόνον...έναντι. Και υπάρχει και τρίτο που είναι άνεργο 3 χρόνια τώρα. Ευτυχώς που είμαστε εμείς σε θέση και τους στηρίζουμε (γενικώς). Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις ζωές μας όλοι, με βάση τα νέα δεδομένα. Η ζωή δυστυχώς (κι άλλες φορές ευτυχώς...) είναι γεμάτη εκπλήξεις κι αντροπές. Ισως έπρεπε να κλείσει ένας φαύλος κύκλος που μας οδήγησε εκεί και ν'αρχίσει ένα νέος με αγώνες. Και πού το ξέρεις ????....κάποια στιγμή σίγουρα θα φτιάξουν τα πράγματα και θα καμαρώνουμε γι'αυτό. Καλό τριήμερο, καλή σαρακοστή και πολλά πολλά φιλιά σε σένα και στα ζουζούνια σου. Ελένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες....είμαι και πολυλογού...χα χα χα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. των πολλων ο θανατος δεν ειναι θάνατος, λενε. ή κάτι τετοιο. όχι ακριβώς. αλλά λενε και το άλλο ΄λυπη μαζι λύπη μιση' http://www.youtube.com/watch?v=KERtxLpQgv0
    καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΥΔ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν μας ρίχνει τίποτα!Ωραία ανάρτηση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λιτσάκι μου κατ΄αρχήν περαστικά σε όλους!! Μη στεναχωριέσαι όλοι εχουμε περάσει από την ίδια φάση όχι μόνο μία φορά αλλά πολλές φορές στην ζωή μας. Και όταν περνάνε τα δύσκολα δεν μπορείς να πιστέψεις ότι τα πέρασες όλα αυτά. Ο δε ανδρας μου κάνει delete σε όλα. Η τελευταία σου φωτό τα λέει όλα νομίζω!! Καλή Σαρακοστή!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λίτσα μου τουλάχιστον είναι 'παρήγορο' που είμαστε όλοι σε αυτή την κατάσταση και το περνάμε όλοι μαζί ,ελπίζω και εύχομαι όχι για πολύ καιρό!Ελπίζω η ίωση να πέρασε...Πάντως διαπιστώνω πως το μπλογκινγκ είναι και θευραπευτικό πολλές φορές,όταν βρισκει κανείς ανθρώπους που τον νιώθουν κάπως εεε; Σε φιλώ!Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λιτσάκι μου, έστω και καθυστερημένα {ελπίζω να νιώθεις σήμερα καλύτερα δλδ} θέλω απλά να σου πω, ότι η εποχή που ζούμε είναι μια μεταβατική περίοδος, είναι περίοδος αναδιάρθρωσης των πραγμάτων και ως εκ τούτου είναι μια "άβολη" περίοδος. Αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο, διαβάζω όμως γι αυτό, γιατί με βοηθάει να αποδέχομαι. Δεν υπάρχει κάτι να παλέψουμε, όσο αντιστεκόμαστε, τόσο μας κουράζει και χάνουμε ενέργεια. Είναι ανθρώπινο δλδ να μην είμαστε πάντα καλά, δεν είμαστε ρομπότ να γελάμε προγραμματισμένα. Όσο κρατιέσαι ακόμα λειτουργική και δημιουργική, είσαι σε καλό δρόμο. Δεν θέλει καταπίεση του εαυτού "πρέπει να είμαι καλά, πρέπει να είμαι πάντα καλή σε όλα" και τα λοιπά, γιατί αυτό είναι βασανιστήριο και πολύ κουραστικό. Ας αποδεχτούμε ότι είναι μια άβολη περίοδος, αναγεννιόμαστε αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο. Αυτό είναι όλο. Και όσο το παλεύεις και αντιστέκεσαι, τόσο θα αργήσει να ολοληρωθεί αυτή η καινούρια ευθυγράμμιση.
    Ελπίζω να μη σε κούρασα, να ξέρεις δεν είσαι μόνη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!