Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τέλος εποχής...

Ναι, μπορεί το καλοκαίρι να ξεκίνησε, αλλά πριν αυτό αυτό, μία σειρά από σχολικές γιορτές σήμαναν το τελείωμα της προηγούμενης περιόδου. 
Ο Φαίδωνας μετά από τρεις γιορτές, ένα ποίημα, πολλά τραγούδια και άπειρη τρέλα, πήρε το απολυτήριο από το νηπιαγωγείο του. 



Η τελευταία γιορτή, που ήταν και η μεγαλύτερη, στέφθηκε με επιτυχία και χαρήκαμε πολύ. Μαζευτήκαμε όλοι να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση βιβλίου, του κυρίου Δημόκριτου Τσουκάπα. Το βιβλίο του "Του ουρανού τα παραμύθια", ήταν ένα από τα πολλά που διαβάστηκαν, συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν στην τάξη του Φαίδωνα. Όλη η γιορτή λοιπόν, ήταν εμπνευσμένη από το βιβλίο και ο Φαίδωνας ήταν ο Πολικός Αστέρας, το τελευταίο αστέρι της Μικρής Άρκτου, που μας δείχνει πάντα το Βορρά.

παρουσίαση βιβλίου

Η βραδιά μας βρήκε όλους στο γήπεδο του σχολείου, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, να διασκεδάζουμε με τις όμορφες μουσικές τους σχήματος "Λέξω προς Αιθέρα" και τραγούδια εμπνευσμένα και αναφερόμενα στον ουρανό και τ' αστέρια. 


τα παιδιά δε σταμάτησαν στιγμή να χορεύουν και να τρέχουν

Μα το καλύτερο είναι, πως όση ώρα απολαμβάναμε την μουσική τους, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσ/κης, έστηνε τα τηλεσκόπια και μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε κάποιους από τους πλανήτες, αλλά και την Σελήνη, η οποία ήταν πανέμορφη, μιας και είχε πανσέληνο. Καταφέραμε να δούμε επίσης τον Κρόνο και τον Άρη. 


το τηλεσκόπιο και στο βάθος η Σελήνη
Ο Φαίδωνας παρατηρώντας τη Σελήνη

Μια καταπληκτική βραδιά, που θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση μέσα μου, αφού ένας κύκλος έκλεισε εκεί, κάτω από τ΄αστέρια.
Αποχαιρετήσαμε όλοι τη δασκάλα του με ένα κοινό δώρο, αλλά και με ένα ακόμη, πιο προσωπικό, ένα μικροσκοπικό λουλουδάκι με ένα τεράστιο "ευχαριστώ" και μια σφιχτή αγκαλιά από τον Φαίδωνα προς την δασκάλα που αγάπησε...



Λίγες μέρες μετά, περάσαμε από το Δημοτικό για την εγγραφή του, πρωτάκι πια, και νομίζω πως εγώ ήμουν πιο μαγκωμένη από εκείνον, ο οποίος έτρεχε γεμάτος ενθουσιασμό από αίθουσα σε αίθουσα, παρατηρώντας τα πάντα γύρω του κι ευτυχισμένος, που το νέο του σχολείο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο!

Η περίοδος έκλεισε με την γιορτή του Ορφέα, που ήταν η πρώτη για εκείνον, με θέμα "Ξεχάστε τα γλυκά. Τρώτε υγιεινά". 



Τι ενθουσιασμός και τι ξάφνιασμα! Έβλεπα το μικρό μου αγριμάκι, που ξέρει να λέει μόνο "όχι" με πείσμα, να συμμετέχει με τόση χαρά, υπάκουο κι ευτυχισμένο! 



Υποδύθηκε γεμάτος σκέρτσο, ένα ανθυγιεινό γαριδάκι και δεν έχασε βήμα, χόρεψε, τραγούδησε, είπε το ποίημα, περίμενε με υπομονή τη σειρά του και μετά την γιορτή μας ανακοίνωσε ότι είναι πια μεγάλος! Ειλικρινά, ένιωθε τόσο περήφανος (κι εμείς μαζί του), που ήταν σαν να πήρε 10 πόντους ύψος.


Φεύγοντας πήρε μαζί του το δώρο που έφτιαξαν οι δασκάλες του, ένα υπέροχο καραβάκι με ευχές για το φετινό καλοκαίρι.



Τώρα πια, ο Ορφέας εξακολουθεί να πηγαίνει στο σχολείο του για λίγο καιρό ακόμη, ενώ ο Φαίδωνας είναι ευτυχισμένος που οι σχολικές του υποχρεώσεις τελείωσαν για τους επόμενους μήνες. 



Αχώριστος φίλος του, είναι το βιβλίο του κ. Τσουκάπα με την πολύ προσωπική αφιέρωση, το οποίο βρίσκεται μονίμως στο κρεβάτι του και μελετά τους πλανήτες και τους αστερισμούς, οραματιζόμενος την ημέρα εκείνη, που ως αστροναύτης πια, θα πετάξει για πρώτη φορά στο διάστημα!


Παρέα με αυτοκινητάκια κι αεροπλανάκια

Προς το παρόν, ο μικρός μου αστροναύτης, ετοιμάζεται ν'αποχωριστεί το πρώτο του δόντι, ενώ εγώ διαπιστώνω μέρα με την ημέρα, ότι τ' αγόρια μου μεγαλώνουν. Με χαρά και σφίξιμο ταυτόχρονα... πώς γίνεται;

Καλημέρα αγαπημένοι φίλοι. Σαββατοκύριακο και μακρύ καλοκαίρι μπροστά μας!
Το ένα και μοναδικό του 2014. Ας το χαρούμε!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. "Με χαρά και σφίξιμο ταυτόχρονα... " Πόσο σε καταλαβαίνω... Σας εύχομαι να τον καμαρώσετε και αστροναύτη το μικρό σας Φαίδωνα, να είναι εύκολος ο αποχωρισμός με το δοντάκι, και να διασκεδάσει τρελά ο Ορφέας τις τελευταίες μέρες στο σχολείο του! Καλό Σαββατοκύριακο Λιτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφες και πρωτότυπες γιορτές! Να τους χαίρεσαι και τους δύο σου άντρες και να τους καμαρώνεις! Αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα πράγματα είδα? Δεν ήξερα πως οι παιδικές εκδηλώσεις κρύβουν τέτοια διασκέδαση!! Να είναι όλα τα παιδιά καλά και να έχουν υγεία και λαμπρό μέλλον! Έχεις δίκιο πάντως, ας απολαύσουμε το μοναδικό καλοκαίρι του 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο καλοκαίρι 2014 λοιπον Λιτσάκι!! Τα παιδιά μας μεγαλώνουν.. Ας είναι μαγικό αυτο το καλοκαίρι!! πολλά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόση συγκινηση!!!!Το Ορφεάκι ήταν θεός τρελαίνομαι....και πραγματικά βρε αδερφή...πόσο γρήγορα μεγαλώνουν! Να τους καμαρώνουμε πάντα,να μεγαλώνουν και να γίνονται ανθρωπάκια κανονικά. Άντε καλό καλοκαίρι μας λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφα όλα.
    Καλό καλοκαίρι να έχετε.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό καλοκαίρι Λιτσάκι μου και ναι....μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Γενέθλια ο μεγάλος μου σήμερα. Μα πότε πήγε 9 πες μου...Αχχχ. Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίτσα μου να χαίρεσαι τα ζουζουνάκια σου και σου εύχομαι να περνάτε πάντα τόσο ευχάριστα!!
    Καλό καλοκαίρι να έχετε!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφες αναμνήσεις που θα κρατάς μέσα σου γλυκιά μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αστέρι σου μεγάλωσε, Λίτσα, αλλά για σένα πάντα θα είναι το πιο φωτεινό! Και ο μικρός σου στο χορευτικό είναι μια γλύκα! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λιτσάκι να χαίρεσαι τους άντρες σου! Το μικρό γαριδάκι όλα τα λεφτά! Καλό Σ/Κ! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!