Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Λίγο πριν "μαγιάσει"

Παράξενη εποχή. Θαρρείς και τώρα πια δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να έρθει το καλοκαίρι. Αν και ανυπομονώ για τον Μάη, τον αγαπημένο!
Οι μέρες κυλούν ήρεμα (εντάξει, όχι πάντα...) μετά το Πάσχα και με τα παιδιά στο σπίτι. Γεμάτες από παιχνίδι, βόλτες, γκρίνια, διαφωνίες, καβγάδες, αστεία. Όμορφα πράγματα, αλλά ώρες ώρες η κατάσταση είναι οριακή! Στο σαλόνι είναι απλωμένα όλα τα παιχνίδια τους και ειδικά τα καινούρια, που απέκτησαν στα γενέθλιά τους και το Πάσχα από τους νονούς. Λοιπόν, όταν ο ένας από τους αγαπημένους νονούς έφερε το "Μάντεψε ποιος" καταχάρηκα! Είναι το λατρεμένο παιχνίδι των παιδικών μου χρόνων και ναι, το έχω ακόμη στο πατάρι, παλιό, σκονισμένο, λερωμένο αλλά... λατρεμένο και χιλιοπαιγμένο! Τώρα πια βγήκε σε νέα έκδοση, πιο εξελιγμένο και σύγχρονο και είναι από τις λίγες φορές, που δεν βαριέμαι σχεδόν ποτέ να το παίξω με τον Φαίδωνα.


Από την άλλη προσπαθώ να μαζέψω τα πασχαλιάτικα. Δεν θέλω να βλέπω άλλο λαγούς, αυγά και κοτόπουλα. Παράλληλα στολίζω και διακοσμώ και η αλήθεια είναι ότι ιδέες υπάρχουν πολλές, αλλά η διάθεση λείπει. Το μόνο που άλλαξα είναι το στεφάνι που πριν λίγες μέρες το στόλιζαν αυγά, ενώ τώρα το στολίζουν διακοσμητικά λουλούδια και κορδέλες. Λίγο πρόχειρα για να είμαι ειλικρινής, μέχρι να έρθει ο Ιούνης και να μυρίσει καλοκαίρι, να βγουν από τα κουτιά τα θαλασσόξυλα, οι πέτρες και τα κοχύλια.


Κι επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, άρχισα ήδη να οργανώνω το μπαλκόνι. Μπρίζωσα και τον Ανδρέα, γιατί ανυπομονώ να το δω τελειωμένο. Ελπίζω φέτος να καταφέρω να το φτιάξω όπως το φαντάζομαι... Σε πρώτη φάση αγοράσαμε λίγα λουλούδια. Αυτά που υπάρχουν ήδη στο μπαλκόνι είναι ολάνθιστα, αν και παραμελημένα! Η μικροσκοπική ελίτσα μας είναι τόσο φορτωμένη με άνθη, που έχει γείρει και νομίζω πως χρειάζεται μεταφύτευση.


Τώρα μένει να τα φυτέψουμε όλα τα καινούρια σε γλάστρες, να μεταφυτεύσουμε τα παλιά και να βάλουμε κάτω τις ιδέες μας. 


Οπότε, ξέρετε τι θα κάνουμε εμείς αυτό το Σαββατοκύριακο...
Εσείς; Τι θα κάνετε; Πάντως ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, όπου κι αν σας βγάλει ο δρόμος, εύχομαι να περάσετε υπέροχα!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλη την παρέα!


Litsa

 Επισκεφθείτε το "Home"  στο facebook

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα Φραουλίτσα! Σου άφησα το πρωί σχόλιο αλλά μάλλον κάτι έγινε και δεν το πήρε... Λατρεύω τα ανθισμένα σας μπαλκόνια! Τόσο που το πήρα απόφαση και ξεκίνησα κι εγώ να φυτέψω στο δικό μου, κι ας είναι και μικρότερο! Οι φωτογραφίες σου, όπως πάντα υπέροχες... Καλό Σαββατοκύριακο!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κάτσεις καλά?Με ξεσηκώνεις και έχω άλλα μες την μέση!Το μπαλκόνι είναι το αγαπημένο μου θέμα και έχω πολλά όνειρα και φέτος!!Άντε,καλά στολίσματα και περιμένουμε ιδέες!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αυτό το μάζεμα των λαγών κλπ όλο το αναβάλλω.... πολλές δουλειές μαζεμένες και με τα ζουζούνια ολόγυρα φτιάχνεις το ένα και καταστρέφουν το άλλο...υπέροχο το στεφάνι σου! περιμένω και τα περαιτέρω απο την βεράντα! καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σου ημέρα και καλώς σε βρήκα!!Μπαίνω στον κόσμο των blogs και ανακαλύπτω και εσένα!Άλλος ένας μικρός θησαυρός προστίθεται στο...θησαυροφυλάκιό μου! Υπέροχα τα πασχαλιάτικά σου, τα παιδιά σου, πολύ όμορφα και τα μαγιάτικά σου!
    Καλό μεσημέρι και καλό ΣΚ!
    Βέρα Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στη μικρη μας εδωσαν δωρο το "μαντεψε ποιος" και ειναι και για εμενα πολυ απολαυστικο να παιζω μαζι της, επειδη μου αρεσει κι εμενα και μου θυμισε ποσο μου αρεσε και οταν ημουν μικρη :) Εχει πλακα γιατι ενω δεν ξερεις να διαβαζει, εχει μαθει ηδη απεξω πολλες φιγουρες και στο τελος μου λεει "Ειναι ο Παντελης;;" :) :)

    Καλο Σαββατοκυριακο Λιτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Λιτσάκι μου! Χριστός Ανέστη & χρόνια πολλά καταρχήν! Κι εμένα το ίδιο πράγμα σκέφτομαι από τη στιγμή που μπήκε η Άνοιξη, πώς να διαμορφώσω το μπαλκόνι μας! Ιδέες πολλές αλλά λεφτά γιοκ! χιχιχι Μ'αρέσουν τρελά τα λουλούδια, ευτυχώς φέρνω πολλά από τον κήπο του σπιτιού μας στο χωριό. Αύριο τρέχω κιόλας στα Jumbo για γλάστρες για να φυτέψω αυτά που μου έδωσε η μαμά μου με ρίζες. Έφερα φράουλες, μολόχα, πιπερίτσα λουλούδι και πολλά άλλα...
    Φιλιά και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τέλεια εποχή για να φτιάξουμε τα φυτά μας και το μπαλκόνι μας!
    Χρόνια πολλά με υγεία και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή επιτυχία στα φυτέματά σας! Κι εγώ τα ίδια έκανα σήμερα. όχι τίποτα σπουδαίο , φύτεψα μερικά νέα λουλουδάκια στις γλάστρες μου και αμέσως το μπαλκόνι μου πήρε χρώμα και ζωή. Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά ! Η εποχή για αλλαγές και διακοσμήσεις σε κήπους και μπαλκόνια είναι ιδανική! Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίτσα μου χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και χαρά! Να χαίρεστε την οικογένειά σας!

    Λατρεύω την κάθε σου ανάρτηση! Είσαι για εμένα ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης!
    Θα 'θελα να ανεβάζεις αναρτήσεις για πάντα!!! Γίνεται;

    Πολλά φιλιά καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΧΑΡΩ!